Rummenigge: „Götze nem képezi a Vidal-ügylet részét”

goetze_mario_bayern_mezben.jpgA Bayern München elnök-vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge legutóbbi nyilatkozatában Mario Götze Münchenben maradásáról beszélt, és azt mondta, hogy bár folynak a tárgyalások Arturo Vidal ügyében, a német válogatott nem lesz része a chilei játékos megszerzését biztosító műveletnek.

A Juventus a hírek szerint játékost keres tízes posztra, és a torinói vezetőség egyik kiszemeltje Mario Götze, és így több hír szárnyra kapott, miszerint tulajdonképpen játékoscserére kerülne sor a Juventus és a Bayern között.

Mindazonáltal Karl-Heinz Rummenigge határozottan tagadta a pletykákat, és elmondta, a német válogatott és a chilei futballista átigazolása semmilyen hatással sincs egymásra.

„Mario nem képez tárgyalási alapot a Vidal-transzfer tekintetében.” - olvashatók Rummenigge szavai a Corriere dello Sport tolmácsolásában.

„Mintha ugyanaz a történet ismétlődne, mint a múlt héten, amikor azt kérdezték tőlem, hogy Angel di Maria részét képezi-e a Manchester Uniteddel kötött megállapodásnak, amely révén Bastian Schweinsteiger Angliába szerződött.”

A Götze jövőjét firtató számos pletyka ellenére a Bayern München vezetője határozott a futballista maradásában, mivel a klub igényt tart a játékosra, így nyáron nem fog eligazolni.

„Mario Götzének élő szerződése van velünk, és mi itt kívánjuk tartani. Minden más csupán pletyka, amelyet nem kívánunk sem megerősíteni sem pedig tagadni.”

Az egykori Dortmund-játékos a hírek szerint nemigen tudott beilleszkedni a Bayern Münchennél, és képviselője szerint Mario Götze nem érzi, hogy megbecsülnék a bajor csapatnál.

A Juventus nem az egyetlen kérője a futballistának, hiszen őt is hírbe hozták angol klubokkal, elsődleges jelölt a futballista megszerzésére az Arsenal együttese, amennyiben lehet hinni a cikkeknek.

A legutóbbi világbajnokság döntőjében győztes gólt szerző Mario Götzét még két évig köti szerződés a bajor alakulathoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr497635774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devilke Balla 2015.07.17. 17:11:38

„Mario Götzének élő szerződése van velünk, és mi itt kívánjuk tartani. Minden más csupán pletyka, amelyet nem kívánunk sem megerősíteni sem pedig tagadni.”

Vhogy nálunk is hasonlóképp kellene gondolkozni.

Gabuero9 2015.07.17. 17:11:42

Hat ha nem kepez akkor marrottanak se kene Vidalrol aztan b*szodjon meg ez a ven f*sz!

Apuleius 2015.07.17. 17:11:50

Én nem igazán szeretem Götzét, úgyhogy nem bánnám, ha ez igaz volna. Ne erőltessük ezt a német szálat szerintem, adjanak lényegesen több pénzt, mint amiről cikkeznek, aztán majd nézünk magunknak játékost máshol.

hellan (törölt) 2015.07.17. 17:12:27

Majd kulon transzfert kepez es ennyi. :D

BigP86 2015.07.17. 17:13:51

Persze hogy nem képezi a részét, hiszen nektek helyén van az eszetek és tökötök. Biztos vagyok benne, hogy Götze is menne máshová (persze lehet nem a Juve az álma, hanem pl Barca, MU, stb.), de ha Rummenigge azt mondja marad a seggén, akkor marad a seggén. Így működik ez normális klubboknál.

babo0410 2015.07.17. 17:29:00

Nyilván, ha Götze azt mondaná, hogy távozni akar, és nem kíván új szerződést aláírni, meg bevágná a durcit ők is eladnák. Normális klubok pl. a legnagyobb legendáikat nem adják el a legjobb korban pl. De nyilván ti csak azt vettétek észre megint, hogy Götze-t nem akarják nekünk eladni. Pedig a Bayern most adta el Schweinsteigert, az egyik jelenlegi legnagyobb ikonjukat. Vagy pl. a Real a BL győzelem után eladta a döntő legjobbját Di María-t. Vagyis amit mondtok nem teljesen fedi a valóságot, de nyilván megint lehetett Marottázni egy jót.

RuidaRobert 2015.07.17. 17:30:35

2 év van a szerződéséből hátra, az ügynöke pedig lenyilatkozta, hogy szenved Guardiola irányítása alatt.

Jozef26 2015.07.17. 17:33:37

Nem vagyok benne biztos h nálunk beválna Götze. A kockáztatáshoz meg kicsit sokba kerül...

venember83 2015.07.17. 17:33:51

@babo0410: nem marottázásról van szó. De mennyivel jobb alkupozíció a "nem akarjuk eladni", mint az "a játékos távozni akar". Ez nem csak a vezetőkön múlik.

babo0410 2015.07.17. 17:47:54

@venember83: Pláne, hogy a pletykák szerint Vidal ügynökével vették fel először a kapcsolatot. Vagyis Marotta-nak már nem sok lehetősége maradt, ha a Bayern megállapodott már az ügynökkel, hogy Vidal megy. Max kérhettünk volna valami irreális árat érte. Csak nem tudom mennyire lenne jó, ha Vidal nem menne el idén, és bevágná a durcit, vagy legalább nem hosszabbítana, és jövőre fél áron adnánk el.

babo0410 2015.07.17. 17:50:28

@Jozef26: Nem is tudom hol olvastam, hogy Götze-t is és Daxlert első körben kölcsön hoznánk csak opcióval. Tehát Marotta-ék se akarnak hatalmasat kockáztatni. Lehet ezért sem hajlik a Bayern eladni nekünk. A Vidal üzletbe meg nyilván ezért nem vonjuk bele.

Gabuero9 2015.07.17. 17:50:43

Amugy meg ennyit arrol hogy mar tegnap este alairt...

Amugy meg Rummennige azt is nyilatkozta az elozo cikkben csak azt nem irtatok bele hogy semmi esely hogy Vidalt A Szingapuri tura elott szerzodtessek, ergo velunk kezdi meg a felkeszulest? hatha csapattarsak maradasra birjak :D

Gabuero9 2015.07.17. 17:53:38

@Gabuero9: Na utana jartam ma utaztak pont el Azsiai turara 25. ig ottlesznek

Nalunk tobbiek ? Coman Marci Morata Vidal Buffon meddig vannak szabin?

RuidaRobert 2015.07.17. 17:57:23

@Gabuero9: 20-án jönnek már páran, Vidal és Coman 27-én talán. Ugye nekik később voltak még meccseik.

Egyébként a Sky szerint 40 millióra árazták be Götzét.

Gannicuss 2015.07.17. 18:06:17

@Apuleius: Emberileg én sem kedvelem, elég nagy arcú kis törpe, de kivételes képességei vannak az is biztos. Még gyerek, hátha kinövi.

Én attól félek ha Götze nem jön csak Draxler féle célpontok maradnak... Aki egyébként tehetséges, de sérülékeny és nem kezdő szint egyenlőre.

Félek több középszerre költjük ezt a 40-et. Akik nem lesznek meghatározóak.

Tony. 2015.07.17. 18:49:11

A német vonal nem rossz, csak nem Götze kellene ide igazán, Draxler még végképp nem, hanem egy másik német aki átveszi a csapat irányítását, és képes is rá.

Egyik kedves olvasó bemásolta nemrég, hogy milyen felkészülési mérkőzései lesznek a Juventus-nak a nyáron. Ha jól emlékszem a BVB is szerepelt a listán. Ennek apropóján Marotta felkereshetné az ellenfél illetékeseit...

KysBé 2015.07.17. 18:58:03

@babo0410:
"a pletykák szerint Vidal ügynökével vették fel először a kapcsolatot. Vagyis Marotta-nak már nem sok lehetősége maradt"

Megint vakon véded Marottát!!!
Ha a Juve nem ad engedélyt, akkor Vidal ügynökével max kártyázhatnak és nem megeggyezhetnek!
Ne legyél ennyira naiv/buta!!!

Juvegaspy 2015.07.17. 18:58:15

Nem szidom a vezetoseget nem is fogom de basszus ne mindig az ellenfel diktaljon mar! Ha nekunk Gotze kell Vidalert akkor oda kene tenni magat Marottanak s meg mondani ha kell Vidal akkor Gotze v 50milla!
Asa potolhatna akkor Vidalt lenne Allegrinek "10"e +meg kell a Portoi vedo gyerek oszcsokolom

RuidaRobert 2015.07.17. 19:10:15

@Juvegaspy:

„Guardiola tönkretette Götzét! A játékos nem érzi a bizalmat, csak a könnyű meccseken játszhat, az elvárások mégis hatalmasak vele szemben. Ez így nem mehet tovább! Nem értem, miért nem látja ezt senki a Bayernnél. Teljesen megváltozott ez a csapat, szüksége lenne újra egy olyan emberre, mint Uli Hoeness!” – fakadt ki a Bildnek Götze ügynöke, Volker Struth, aki egy nappal korábban még jóval visszafogottabban nyilatkozott.

1-2 hetes nyilatkozat. Ezek alapján talán mozdítható lehet. Nálunk fix kezdő lenne, az elsődleges posztján és a Bayernhez képest kb ki lenne nyalva a segge.

Én az ő (és Alex Sandro) érkezésével (hiába fájó pont nagyon is Vidal) 10/8-9-esnek érezném a mercatot.

A gond csak az, hogy kezdem magam beleringatni ebbe a lehetőségbe és nagy csalódás lesz a vége, amikor Saponara és Vrsaljko aláír hozzánk.

Drughi Di Bianconeri 2015.07.17. 19:10:34

Olvastam - miután valamelyest megpróbáltam túltenni magam a Vidal put dolgon- ezt a Götze-szálat.

Nem értem,hogy sokaknak mi baja van vele,szerintem nagyon tehetséges játékos,csak arra nem való,amire Pep próbálta használni (már amikor egyáltalán bedobta): Ő a német Messi-t látta benne,de hát Messi-hez senki sem hasonlítható,ezért Götze sem.

Meg aztán abból kiindulni,hogy Pep nem játszatja nagyon "bölcs" emberre vall,tekintve,hogy Pep milliónyi érthetetlen,indokolhatatlan döntést hoz,mióta Münchenben van - ki tudja, lehet van abban valami,hogy bosszút áll a 7:0-ért,ezért szétveri a Bayernt, egyelőre egész jól megy neki :D

Én inkább a Dortmund-i Götze-re emlékszem,akinek a megoldásain csak ámultam,hogy mikre képes,a másodperc tört része alatt kiváló döntéseket hoz,jól játszik kicsiben,technikás,önbizalommal teli játékos. (Bár már akkor is sokkal szimpatikusabb volt nekem Reus).

Van egy elég pökhendi,nagyképű stílusa,legalábbis úgy néz ki,de általában a playmakereknek mind van vmi stiklijük. Nekem az nagyobb bajom vele,hogy patkány módjára átigazolt a gyűlölt ősellenséghez,ráadásul echte dortmundiként.

A baj az lenne vele,hogy tök lutri: egyrészt a származása miatt,másrészt meg mert azt vettem észre,hogy a dortmund-i csodagépezet alkotóelemei képtelenek voltak értékelhető teljesítményt nyújtani a Klopp vezette Dortmundon kívül,lehet Götze is ilyen(Lewandowski kivétel,de Ő "csak" egy center, mögötte a világ talán legjobb kiszolgáló személyzetével).

Egyedül egy kölcsön-t tudnék elképzelni,annak semmi értelmét nem látom,hogy a Vidal-ért kapott pénzt azonnal vissza is adjuk nekik a lutri Götze-ért.

Mivel hozzájuk úgysem fér be,ezért akár kölcsön is adhatnák,opcióval a megvételére.
Aztán,ha beválik megvesszük,ha meg nem küldjük vissza.

Az meg,hogy Rumenigge mit mond teljesen lényegtelen : tipikus sablon szöveg,aki meg akarja venni Götze-t és fizet is érte,annak odaadják és kész,nem olyan nélkülözhetetlen játékos,pláne,hogy DOrtmund (ősellenség) nevelés. Szóval nem is olyan lenne,mint a tavalyi Kroos,vagy az idei Svejni transzferek.

@Tony.: Reus-ra gondolsz,igaz ? :)
Na hát ha Őt megszereznék Marrottáék valahogy,akkor egy kicsit hamarabb bocsátanám meg Vidal elengedését :D

De sajnos szerintem Ő érinthetetlen,pláne nekünk. Ha valaha távozik,akkor az Angliába lesz,minimum 50-60 M-ért (Ő belőle nem nézek ki olyan féreg húzást,mint Götzéből,már Marco nem is Dortmund nevelés).

Nem a mi szintünk sehogy,ráadásul Ő inkább csak szélen bevethető,nem ?

m.martin91 2015.07.17. 19:23:48

Örülök, hogy nem jön Götze, már csak Draxler-t kéne kibekkelni valahogy. Jó, hogy azért kell drukkolni, hogy megússzuk ezeket a játékosokat. Kiváló transzfergurunk van.

Tony. 2015.07.17. 21:32:33

@Drughi Di Bianconeri: "Na hát ha Őt megszereznék Marrottáék valahogy,akkor egy kicsit hamarabb bocsátanám meg Vidal elengedését"

Én az összes balfaszkodását elfelejteném egy időre! ;)

Megmondom őszintén, hogy ilyen szempontokat nem szoktam megengedni magamnak gyakran, de vele kapcsolatban igencsak elfogult vagyok. Többször leírtam már, hogy személy szerint a világ egyik legkomplexebb támadó-középpályásának tartom, akinél a technika, a gyorsaság, a kiemelkedően magas játékintelligencia mellé járul egy bizonyos elegancia, ami ma már ritka mint a fehér holló, mert mindenki már csak egy robot.

Alapvetően ugye ő az egyik visszavont támadó a BVB 4-3-2-1es hadrendjében, ami talán félúton van a szélső és a 10-es között. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy a feljebb említett tulajdonságok miatt teljesen mind1, hogy a támadó harmadban hova helyezem el, mert ő gólokat lő, gólpasszokat oszt és szervez, ergo alkalmas lenne a posztra ahova keressük az emberünket.

Götze szerintem sem rossz játékos, sőt, csak ő benne nem látom azt a játékost, aki ha kell a hátára veszi a csapatát. Reus ezt igen gyakran megteszi a BVB-nél, persze ott nincs is más, aki képes lenne erre.

Reus a sérülési nyomán és a BVB visszaesése miatt nem kap olyan reflektorfényt, mint egyes más játékosok, de én egy borzasztó komoly játékosnak látom, azon kevesek egyikének, akiknek igazán kedvelem a játékét és akinek muszáj lenne egy komolyabb csapatban kipróbálnia magát rövid úton. Szerintem egészen más szinten mozogna a játékunk, ha egy ilyen játékost raknánk a támadók mögé. Nálam Oscar meg a többi meg sem közelíti a nagy Marco-t játéktudásban.

hellan (törölt) 2015.07.17. 21:41:31

Sztem ezt a klub engedelye nelkul nem targyalhatnak jatekossal felejtsuk el. Egy bekes vacsora es egy beszelgetes, amin ki tudja mi hangzott el.

Rivendell 2015.07.17. 21:53:20

most nem azért,de Götze annyira szar,hogy idén is nyomott 1 gész korrekt gól-gólpassz mutatót:D hát ha még lenne is kedve játszani a mostani Bayern rendszerben:DDD
@m.martin91: akkor te kit hoznál?...nála tehetségesebb gyereket te nem találsz a piacon az fix.

Rivendell 2015.07.17. 21:54:50

még valami...ez a Vidal akar távozni meg a többi baromság...hogy a picsba vagy képes ezeket bevenni babo? ha Vidal azt nyilatkozza maradni akar,akkor írod ő nem megy hiszen lenyilatkozta a szándékát,ha bedobja valaki hogy ő akar váltani,akkor nem tehetünk semmit,mert ő maga akar váltani...most akkor heeee?:DDD

Drughi Di Bianconeri 2015.07.18. 00:56:33

@Tony.: +1
Nem gondoltam volna,hogy van itt a blogon ember,aki nálam is jobban becsüli és kedveli Reus-t :)

Tökéletesen látod a helyzetét,valamint azt is,hogy mekkora erősítés lenne az a melírozott Teuton zseni ! :)

Valóban képes lehet minden támadó poszton játszani és abban is igazad van,hogy képes 1maga a hátára venni csapatát.

De sajnos számunkra Ő mindenhogy elérhetetlen. :(

Amennyiben valaha elmegy Dortmundból,az Angliába vagy a Spanyolba lesz, mert lojálisabb gyereknek tűnik annál,mint h. elmenjen a Bayernbe, mi pedig nem tudjuk megfizetni az árát szvsz.
Az már csak mellékes,hogy még pletyka szintjén sem merült fel soha - sajnos :(

Gabuero9 2015.07.18. 03:12:01

@Drughi Di Bianconeri: DE! felmerult pletyka szinten :D tegnap elott olvastam Goal.com-on :D

Rivendell 2015.07.18. 08:04:38

Reus is sérülékeny

Rivendell 2015.07.18. 08:05:33

nekem nem kéne a srác...26 évesen sérülékenyként,bazi nagy árcédulával....nem nekünk való

Nor82 2015.07.18. 10:03:38

Azért vannak gondok itt egyes emberek fejében!Azt mondani hogy egy götze vagy Oscar vagy Reus nem kellene a Juvéba elég buta ki jelentés!!Simán elnézném bármikor őket a juvéba bárcsak itt játszana valamelyik és nem egy d megoldás jön/jőnne Vidal helyett!!!

Cannavaro 2015.07.18. 16:25:49

@Nor82: +1 Csak látnám már bármelyiket Juve mezben... fejem se fájna!!

MDaniel98 2015.07.19. 20:41:19

@hellan: +1!

Rummenigge akkor se nyilatkozhatna mást, ha Vidal a Götze-üzlet részét képezné, de, ha tényleg van érdeklődés tőlünk Götze felé, akkor logikus lenne, ha bevonnák az üzletbe őt is, kicsit meggyorsítva ezeket az átigazolásokat. Az is árulkodó, hogy a Bayern kreatív játékost keres a középpályájára (Di Maria). Schweinsteiger helyét szerintem Vidal venné át, és most Götze helyére keresnek valakit, szóval nem lennék meglepve, ha Augusztusban Götze Juve - mezben mosolyogna már, Én személy szerint nem is nagyon bánnám ezt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása