Agnelli: „Tévez már januárban a visszatérést tervezte”

agnelli_andrea_1.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a legutóbbi sajtótájékoztatón elismerte, hogy nem lepték meg a nyáron a Carlos Tévez esetleges távozásával kapcsolatos hírek, hiszen a csatár már januárban megkereste őt azzal a kéréssel, hogy nyáron engedje őt a klub visszatérni a Boca Juniors együtteséhez.

A klasszis csatár így visszatér nevelőegyesületéhez, miután minden szerződés aláírásra kerül, és a klubelnök nem titkolta, hogy egy ideje már tud a futballista szándékáról.

„Ma Carlos Tévez még mindig a Juventus játékosa.” - emlékeztette Andrea Agnelli a média képviselőit a szerződéshosszabbítások margójára összehívott sajtótájékoztatón.

„A kapcsolatunk Carlosszal mindig rendkívül őszinte volt. Beszéltünk Carlosszal januárban, és Carlos elmondta, hogy amennyiben a körülmények adottak, szeretne visszatérni Argentínába.

Személyes okokból Argentínában, a Boca csapatánál akarta befejezni a karrierjét. Mint tudják, az argentin klub elnöke, Daniel Angelici meglátogatott februárban vagy márciusban, és mindig nagyon őszinte álláspontot képviselt.

Mi is mindig törekedtünk, hogy kapcsolatunk Carlos Tévezzel rendkívül átlátható legyen, mivel neki, ahogy Andrea Pirlónak is, rengeteget köszönhetünk.” - és ezzel az elnök áttért mondandójának következő témájára, Andrea Pirlo távozására.

„Rendkívül kedvelem Andrea Pirlót úgy emberként, mint játékosként.

Felejthetetlen négy évet tudhatunk magunkénak, és ő is tisztában van azzal, hogy itt Torinóban a Juventusnál mindig otthonra lelhet. A legjobbakat kívánjuk neki az Észak-Amerikában megkezdett új kaland során.”

A klubelnök ugyanakkor elismerően beszélt Giuseppe Marotta és Fabio Paratici nyári munkásságáról, amelynek célja a keret felfrissítése volt.

„Marotta és Paratici rendkívül fontos szerepet töltöttek be a keretfrissítés szempontjából, és ahogy az elmúlt idényben, úgy a következő idényben is számos fiatal futballistára számítunk.

Gondolok itt például Paulo Dybalára, Álvaro Moratára, Daniele Ruganira és Roberto Pereyrára.

Valóban komoly fiatalítást hajtottunk végre, és ezért nagy tapsot érdemelnek az igazgatók, Fabio, Pavel és egyúttal az edzőnk, Massimiliano Allegri, mivel kialakítottuk a 2015/16-os évad Juventusát közép- és hosszútávra tervezve, számos nagyszerű minőséggel és kiemelkedő potenciállal rendelkező fiatal keretbe foglalásával.

Ez reményt ad számunkra a jövőbeli évek sportsikereivel kapcsolatban.

Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy minden évben nulláról kell kezdenünk a szezont. Nulla ponttal kezdjük a bajnokságot, nem ismerjük az ellenfeleinket a Bajnokok Ligájában, és a csoportban is mindenki nulla ponttal vág neki a küzdelmeknek.

Mindezzel tisztában vagyunk idén is. Nem nyertünk négy bajnokságot, mivel az a múltban történt, ahogy a múltat képviselik a megnyert szuperkupák, az Olasz Kupa, a Bajnokok Ligája-döntő és az Európa Liga-elődöntő, tudjuk, hogy mindent elölről kell kezdenünk.

Amennyiben valami újat kívánunk létrehozni a következő szezonban, amely olyan szintre juttat minket, amelyet a Juve megérdemel, tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk a pályán és a pályán kívül, keményen kell dolgoznunk a szezon végéig, hogy aztán legyen mit ünnepelni.” - zárta beszédét a klubelnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr87606466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2015.07.07. 13:16:53

Nagyon korrekt nyilatkozat.
Tegyük fel, hogy mostantól nem lesz semmilyen változás a keretben (ez nyilván szinte kizárt)..... akkor sem rossz ami történt, hiszen szerintem nem gyengült a csapat, sőt talán egy picit erősödött. Fiatalítás volt és a padunk is bővült. Félkre értés ne legyen számomra csalódás lenne, ha nem érkezne még 2-3 igazolás a hiány posztokra, de nem történe tragédia szerintem.
Ha Pogba vagy Vidal megy, akkor egyértelműen lesznek még érkezők. Darmiant sajnálom egyelőre a legjobban, hogy nem érkezik, illetve Cuadrado kölcsönvétele lenne egy érdekes húzás. Még rengeteg idő van a transzfer zárásig, de az mindenképpen jó, hogy egy 90-95%-os kerettel fogjuk tudni kezdeni a felkészülést. Forza Juventus!

Rivendell 2015.07.07. 14:21:29

ha érkezne 1 valóban tehetséges tkp vagy irányító,akkor valóban picit erősödhetnénk,de idáig ez nagyon max szinten tartás.

fiatalok felsorolásánál sajnálom,hogy pont Coman neve nem merült fel:(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása