Conte: "Meglepett a Juventus"

Antonio Conte_oltony.jpgAz olasz válogatott vezetőedzője, Antonio Conte elismerte, meglepte a Juve sikeres szezonja, valamint elmondta, milyen "fájdalmas tapasztalat" volt a fogadási botrány.

Conte tavaly nyáron elhagyta Torinót, hogy az Azzurrikat vezethesse. Azóta volt klubja mindent megnyert Olaszországban és a Bajnokok Ligájában is a döntőig menetelt.

"Tisztában voltam a csapat kvalitásaival, de azt gondoltam, még két vagy három év kell ahhoz, hogy valami nagyot alkosson a Juventus Európában."- mondta a Horvátország elleni meccs sajtótájékoztatóján az edző.

"Mondhatjuk, hogy meglepődtem, de azt tudtam, hogy Allegri nagyszerű szakember. A vezetők és mindenki a csapat körül megérdemli a dicséretet, ők is nagyban hozzájárultak ehhez a sikeres szezonhoz."

Contét a folyamatban lévő fogadási botrányról is kérdezték.

"Ez egy fájdalmas tapasztalat volt számomra. Remélem minél hamarabb tisztázódik a helyzet."

"Remélem egy nap megkapom a kérdéseimre a válaszokat, például a házamat érintő házkutatási paranccsal kapcsolatban. Négy éve tart már ez az egész ügy, bízom benne, hogy hamarosan véget ér."- zárta mondandóját a 45 éves szakember

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr917526934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodorszki 2015.06.08. 18:33:36

Rendes csávó ő. Csak hamar felkapja a vizet ha úgy van. :D
Akár mi is volt mostanában, nem felejthetjük el, hogy ő építette fel az idei Juventusnak is az alapját. :)

SzDöme 2015.06.08. 18:36:37

"Tisztában voltam a csapat kvalitásaival, de azt gondoltam, még két vagy három év kell ahhoz, hogy valami nagyot alkosson a Juventus Európában."

Ez volt nála a mentális gát a nemzetközi sikerekhez. Ha egyszer az edzö sem hisz benne akkor már a fene megette....

devil-z 2015.06.09. 01:56:26

@SzDöme: ja, nyilván te tisztában voltál Allegri kinevezésekor, hogy idáig jutunk. Reálisan gondolkozva (Contéval vagy nélküle) csak a legelvakultabb szurkolók hihették, hogy ilyen "hamar" döntőt játszunk, de lehet én sem hittem eléggé a csapatban és már évek óta bennünk van a BL-győzelem

Rocky80 2015.06.09. 08:16:32

A nap kérdése:

Visszacserélnéd-e Contét Allegrire?...

SzDöme 2015.06.09. 08:20:57

@devil-z: Hol írtam, hogy én ezt elöre tudtam? Nem találom...
Viszont Conte-val szerintem (és nem csak szerintem) alul teljesítettünk.

Milito20 2015.06.09. 09:20:51

@devil-z: Nem nekunk kell hinni a jatekosban, hanem az edzonek.

MdewC 2015.06.09. 09:21:33

@Rocky80: :) Tényleg az.

Már nem. Idei szezon után már nem. Azt gondolom, hogy az eredményekhez az elmúlt 4 évben a csapat győzni akarása is kellett, ezt kellene megtartani jó edzői húzásokkal és igazolásokkal.

Apuleius 2015.06.09. 09:55:31

@Rocky80: Kiváló ötlet, még lehet, hogy gyártunk belőle egy "a hét kérdése" bejegyzést :-)

devil-z 2015.06.09. 10:30:33

@SzDöme: ha nem tudtad előre akkor te sem hittél eléggé a csapatban, ha meg a szurkolók sem hisznek a csapatban akkor mit vársz? először nézzél magadba mielőtt az edzőre mutogatsz

udawa 2015.06.09. 10:43:29

Az a véleményem, hogy csak előnyötökre vált az új edző. A Milannal már megmutatta, hogy egy nem túl acélos csapattal eredményes tudott lenni, magam is kíváncsian vártam, hogy mire képes egy erősebb keretű egyesület élén. Hát megmutatta, és elhallgattatta a kétkedőket, köztük nagyon sok Juventus drukkert is. Őszintén szólva én sem gondoltam, hogy ennyi idő alatt tud ilyen magasságokba jutni majd, de ugyanez a lelkem mélyén megfogalmazódott bennem Enrique-vel kapcsolatban is nálunk a Barcelonánál. Az igazi fokmérő ez a szezon lesz, hogy tud-e még egy ilyen, vagy minimum közel ilyen eredményes szezont hozni majd, amit nem csak az egyébként újra kinéző bajnoki cím jelentheti, hanem egy ismét eredményes nemzetközi szereplés.
Egy személyes vélemény más témában: láttam, hogy joe01 (nem Juvés) fórumozó esetében a kitiltás mellett döntöttetek. Ezt én nem tartottam volna jó ötletnek még akkor sem, ha irritáló és troll gyanús volt az írásai alapján. Az ilyenekre is szükség van egy fórumon, mert sokszor az, ami hülyeségnek tűnik, talán van benne igazság is. De ez a ti fórumotok, ti döntöttök! :)
De ha már felhoztam: láttam, hogy egész jól elvitatkoztatok a Neymar-féle kezezés/nem volt az témán. Említettem, hogy játékvezetőként is tudok ítélkezni az esetről. Az én véleményem: jogosnak ítélem meg, hogy a gól érvénytelenítve lett, méghozzá azért, mert azáltal, hogy a kezét érte a labda, egyúttal irányt is változtatott, amit le kell fújni. Önmagában nem az a probléma, hogy érte a kezét, ettől még nem feltétlen lett volna szabálytalan, mint azt többen is gondolták. Puhl Sanyi bácsi "a kéz nem kereste a labdát" baromságával meg nem kell foglalkozni, hozzáteszem még a jelenlegi magyar játékvezetői keret sem tudja sokszor őt komolyan venni. :D

Apuleius 2015.06.09. 10:59:03

@udawa: Köszönjük a meglátásaidat, s nagyjából egyetértek veled a két edző kapcsán, habár őszintén megmondom, hogy Luis Enrique képességeit illetően minimum szkeptikus vagyok még a triplázás dacára is.

Joe01 ügyében a történetnek már előzménye is volt, s azért döntött a kitiltás mellett az admin kolléga, mert az illető sokadjára jelent meg kizárólag trollkodni és feszültséget kelteni a fórumon. Minden olyan, más csapatnak szurkoló hozzászólását szívesen vesszük, aki kulturált stílusban nyilvánít véleményt, nem feszültséget kelteni érkezik, egyszerűen leírja a véleményét, még akkor is, ha az kritikus a Juventusszal szemben. Feszültségkeltésre azonban semmi szükség.

Különösen érdekes és jó, hogy játékvezetőként is hozzászólsz a kérdéshez, s a Neymar kezezésről ugyanezt gondolom. Puhlt személy szerint egy végtelenül ostoba embernek tartom, aki képtelen túllépni a saját két-három béna közhelyén, s tökéletesen alkalmatlan arra, hogy szakértőként szerepeljen bárhol is. Számomra különösen nevetséges és végtelenül ostoba ez a "kéz kereste vagy nem kereste a labdát" szöveg, amely sajnos úgy tűnik, hogy beépült a köztudatba.

Amúgy, ha már játékvezető és egyben Barca-szurkoló is vagy, kíváncsi lennék a véleményedre egy másik, szerintem döntő esetről is. A kérdés nem provokatív, azt gondolom, hogy a jobbik csapat győzött, de akkor is érdekel, hogy mit gondolsz a vitatott Pogba-lerántásról (amelyből volt egy az első félidőben is, talán még a tizenhatoson kívül)?

MDaniel98 2015.06.09. 11:27:07

Hát mondjuk szerint, hogyha nekem mondja vki 1 évvel ezelőtt, hogy mi bizony BL-döntőt játszunk majd miután behúztuk a bajnokságot és a kupát, bizony én is elég alaposan kiröhögtem volna.

venember83 2015.06.09. 11:33:45

@Apuleius: azt hittem, hogy a Lichsteiner-kezezést kérdezed meg. :)

Apuleius 2015.06.09. 11:43:48

@venember83: @udawa: Nem, a Lichtsteiner kezezésre szerintem nem kellett büntetőt volna adni, de persze kikérhetjük @udawa: kolléga véleményét erről is :-)

Rocky80 2015.06.09. 12:00:59

@Apuleius:

Szerintem tök érdekes a téma és szívesen olvasnék ezzel kapcsolatos fejtegetéseket.

Jelen pillanatban egyébként senkire nem cserélném el Allegrit. Annak ellenére sem, hogy valószínűleg a következő szezon nem lesz ennyire eredményes.

Jó volt ebben az idényben Juventus szurkolónak lenni! :-)

Hogrin 2015.06.09. 12:03:36

@udawa: +1
@Apuleius: +1 Puhl esetében "tökéletesen alkalmatlan arra, hogy szakértőként szerepeljen bárhol is" ezzel a mondatoddal teljesen egyetértek, csak a múltjából és a nevéből él semmi másból, ráadásul e mellé van egy iszonyat nagyképű és irritáló stílusa is.
Régóta követem a "munkásságát" a sport tv-nél, régen semmiről nem volt véleménye folyamatosan olyasmiket mondott, hogy tiszteletben kell tartani az edző döntését, meg a játékvezető döntését, meg ez is a futball része stb. stb. Aztán gondolom rászóltak, hogy ez így nem az igazi, hogy "szakértőként" nincs véleménye semmiről úgyhogy új taktikára váltott, most mindig megmagyarázza, hogy a játékvezetőnek van igaza, ebből két kivétel van, ha a Real vagy a Barca ellen ítélnek.
Egyébként, hogy ne csak negatívumokat írjak róla, az egyetlen dolog amit kedvelek benne, hogy ő legalább kimondja azokat a dolgokat amit a többiek nem, márpedig a sport tv spanyolfoci majmoló közegében ez néha jól jön.
Mondjuk a többi sport tv-s "szakértő" kollégáját is lehetne ekézni estig mert gusztustalan egy fradista-reálos/barcas népség az egész.
(mielőtt bárki belémköt nem a fent említett klubokkal van bajom, hanem azzal, hogy egy sport tv elvileg pártatlan kéne, hogy legyen állítólag hozzáértő és a témáról objektíven beszélő közszereplői, nem ,hogy vállalják hanem nyíltan kimutatják sőt teljesen más környezetben is reklámozzák ezt és még büszkék is magukra)

giorgio007 2015.06.09. 13:12:11

@Horgin: én kifejezetten, ha a szombati közvetítést nézzük, akkor vicze ottót tudtam volna jól pofán vágni azzal az önelégült mosolyával, amikor feltartotta a kis táblácskáját, h ő megmondta

udawa 2015.06.09. 13:59:43

Akkor véleményezek, pedig nagyon nem szeretek játékvezetői ítéletekről írni...
Összességében egy jó játékvezetést láthattunk, de azonban több olyan pontja is volt a mérkőzésnek, ami játékvezetői szempontból érdekes. Haladjunk sorban: legelőször Vidalról (akit én nagyon bírok)kell szót ejteni, aki az elején túlpörgött: későn kapta az első sárgát, aztán a 2.-at is meg kellett volna kapnia, viszont "jól" döntött Cakir, hogy a mérkőzés érdekében nem küldte őt le. Sajnos nekem nem tetszett az első félidei játék egyik oldalon sem, ennek csak kárt okozott volna, ha a Juve 10 emberrel folytathatta volna. Ha ezt nem nézem, akkor Vidal zuhanyzó...
A második Lichsteiner kezezése: ez az a szituáció, amit a kurzuson így tanítanak: "ha a játékvezető úgy ítéli meg..." Megadható lett volna, de nem kellett büntetőt ítélni, hisz nem nagyon tudta már Lichi jobban eldugni a kezét, de nem is volt leszorítva a teste mellett/mögött, ami miatt szándékosság ide vagy oda, bizony befújható! A döntés ettől nálam jó!
Folyt. köv.

Apuleius 2015.06.09. 14:11:02

@udawa: Kellett neked bevallanod, hogy játékvezetőként is működsz :-)

Az eddigiekkel mezei szurkolóként egyetértek. Én személy szerint nagyon nem szeretem a játékvezetői tévedéseket, s ez olyan helyzetekben is igaz, mikor a javunkra ítélnek. Valószínűleg teljesen szakmaiatlan a megközelítésem, de Vidal esetében úgy éreztem, hogy Cakir összességében jól döntött, s szépen megfékezte chileit, aki eléggé túlpörögte a meccset az elején. Nagyon erős döntések éreztem volna, ha lezavarják, de valójában egy szavunk sem lehetett volna rá, ha mégis így történik.

Lichtsteiner esetében szintén egyetértek, én is úgy tudtam, hogy ilyen esetekben alapvetően lehet büntetőt adni, de én mindig nagyon túlzónak érzem, mikor az ilyesmit befújják. Állati nehéz mit csinálni, ha 2-3 méterről rábikázzák a labdát az ember kezére, persze azt is megértem, hogy a játékvezetőnek nehéz dolga van, mikor mérlegelnie kell, hogy hol a határ a szándékosság és a vétlenség között.

Majd lenne még egy tökéletesen általános kérdésem a játékvezetői ténykedéssel kapcsolatban, ha még marad energiát és kapacitásod ilyesmire :-)

Várjuk a folytatást!

udawa 2015.06.09. 14:39:13

Folytatás:
36. perc Alba vs Pogba, elmaradt egy szabadrúgás, mert Alba jókorát lökött Pogbán, de még a vonal előtt, büntető így nem lehetett!
Aztán ami a legjobban érdekel benneteket, és amire @Apuleius: kérdése vonatkozott, az Alves kontra Pogba eset! :)
Többeket is megkérdeztem (kollégák), egyöntetű vélemény, hogy oda-vissza fogták egymást, itt azt eldönteni nem "szokás" és nagyon nehéz is, hogy "ki volt a szabálytalanabb", mert ilyenkor a legjobb (Salamoni) döntés a tovább... Mezőnyben valószínű lefújta volna és akkor szabad a Juvénak, ezzel azt hiszem válaszoltam! :S De ott én is így döntöttem volna, vagyis tovább, azonban ha felvállalja a szigorúbb döntését 2:1-nél, akár be is fújhatta volna!
A legvégére pedig a mérkőzés alakulásának szempontjából egy teljesen lényegtelen momentum, de erről a tippmixeseken kívül senki nem beszél, hogy Neymarnak járt a gólja után mezlevételért a sárga, de az elmaradt, pedig a Tippszmikszülőknél nem volt mindegy... :D
Elnézést, tudom nagyon úgy fest magam felé hajlott a kezem ( :P ) de tényleg semlegesként írtam véleményt! Örülök, ha tudtam segíteni, ha csak nagyobb káoszt okoztam, akkor elnézést!

udawa 2015.06.09. 14:44:00

@Apuleius: Ha már színt vallottam, akkor nem kerülhettem ki a dolgot! :)
Várom a tökéletesen általános kérdést a JV-vel kapcsolatban! :D

Apuleius 2015.06.09. 14:58:42

@udawa: Hú, nagyon szépen köszönöm a részletes szakmai elemzést! Érdekes, nekem laikusként, s maximálisan elfogult Juve-szurkolóként pont, hogy Pogba első esése tűnt kevésbé súlyosnak, míg a második eset inkább tűnt lefújandó szabálytalanságnak (most függetlenül attól, hogy belül vagy kívül történt). Mindamellett maximálisan elfogadom, amit írsz, tényleg csak egy elfogult szurkoló benyomásairól van szó, s nem kérdés, hogy igazad van :-)

Ami a teljesen általános kérdést illeti: A labdarúgásnak, mint minden sportágak, vannak abszolúte egzakt módon leírt szabályai, amelyek, némi túlzással, általánosan és következetesen alkalmazhatóak. A gyakorlat azonban mégis azt mutatja, hogy a játékvezetők nem "betű szerint" követik az egyébként többé-kevésbé világos rögzített szabályokat. Itt leginkább arra gondolok, hogy
másként fújnak egy Európa Liga előselejtezőben, mint egy BL-döntőben. Míg előbbiben mondjuk talán azonnal kiállítanák Vidalt a rugdalózásért, a BL-döntőben ezt nem teszik meg. De ugyanez a helyzet mondjuk leshelyzetekben, tizenhatoson belüli szabálytalanságok esetében, vagy akár olyan szituációkban, mikor nehezen eldönthető, hogy a labda átkerült-e a gólvonalon. Félre ne értsd, emberileg valahol megértem, hogy egy játékvezető nem mer vagy nem akar felvállalni bizonyos, akár az egész mérkőzés kimenetelét meghatározó döntéseket, pusztán a mérkőzés hatalmas tétje miatt, de szerinted, főként, hogy Te magad is játékvezető vagy, ez mennyire korrekt és elfogadható gyakorlat? Ismétlem, megértem az emberi oldalt, de mégis sokszor kicsit furcsának találom ezt a "következetlenséget". Ha valami szabálytalan, akkor abban az esetben is szabálytalannak kellene lennie, ha egy nagy téttel bíró mérkőzésről van szó, s ha a játékvezetők ezt így kezelnék, talán a játékosok is másként működnének. Lehet hogy "műbalhénak" tűnik az alap kérdés, de akkor is kíváncsi vagyok a "hivatalos" véleményre :-)

Egyébként pedig természetesen gratulálunk a Barcelonának! Remélem jövőre ismét találkozik a két csapat Milánóban.

udawa 2015.06.09. 15:24:06

@Apuleius: Egészen biztos voltam benne, hogy erre fog a kérdésed vonatkozni! Teljesen jól látod, igen néha tudat alatt ugyan, de valóban következetlenné válik egy-egy ítéletével a játékvezető! Az általad említett példák tökéletesek erre. A betű szerinti követés gyakorlatilag lehetetlen, mert mindig az adott szituációt is figyelembe kell venned. Pontosan azért fordulnak ilyenek elő, mert a "rigók" is emberek, igen, még érzelmeik is vannak! Amikor mérkőzést vezetsz, közben természetesen hallod, amikor szidnak, édesanyádat a te hátadon kívánják a magukévá tenni, rohadt csaló, gechi vagy stb, de ha ezekre akkor nem tudsz látható érzések nélkül reagálni, alkalmatlan vagy a munkára. Ettől még fájó lehet, függetlenül attól, hogy jogos-e épp a felháborodás, vagy sem. Igen, mivel ez elsősorban munka, amit én pl. igyekeztem mindig maximális odafigyeléssel végezni, mégis sokszor hibáztam. Minden JV-nél előfordul szerintem, hogy mérkőzések után rengeteget agyal azon, hogy egyik vagy másik döntése helyes volt-e, jól ítélt-e, nálam mindenképp. És nagyon rossz utólag rájönni, hogy bizony hibáztál.
A mérkőzések tétjének emelkedésével valahol "természetes", hogy már kétszer meggondolod a döntésedet, mert egyre nagyobb súlya van, még ha alapvetően egy Mucsajröcsöge-Bivalybasznád megye III-as meccs JV szempontból ugyanolyannak kellene lennie papíron, mint a Barca-Juve döntőnek, de ez soha nem lesz így! Sem nálam, sem Puhlnál, sem Cortinánál, sem Cakirnál!
Egy alacsonyabb osztályú mérkőzésen előszeretettel alkalmazzák a túlfűtött meccseken, szoros eredménynél, hogy hamarabb telik le a 90 perc, mint valójában. A JV órája szerint a 86'-ben történt lefújás már a 2' cserék miatti hosszabbítást is lefedi! Sajnos, de így van!
A piros lapok odaítélésénél, vagy 2. sárgának szintén nagyon körültekintőnek kell lenni, amikor a JV mérlegel, és jogában is áll egyébként mérlegelni! Amit én magánemberként nagyon nem szeretek, amikor egy JV a korábbi tévedését ún. kompenzálja a másik oldalon! Ez végképp hibás döntés!
Korrektség és elfogadhatóság???? Ez a bírói gyakorlat egyszerre meg is felel ennek, meg ellent is mond! -------> emberi oldal
Remélem erre gondoltál, amiről írtam, ha nem kérdezz!
Köszönöm a többi Barcás nevében! Ám legyen, találkozzunk ugyanilyen felállásban jövőre a döntőben, és akkor babo és Rivendell fórumozóknak is kedveskedem majd, hogy igen, most már hajszál híján, de egy vagytok a legnagyobbak közül! ;)

Apuleius 2015.06.09. 15:41:36

@udawa: Ismételten köszönöm szépen a válaszaidat és az időt, amit a válaszra szántál. Igen, pontosan ilyesmikre gondoltam, illetve pontosan megválaszoltad a bennem maradt kérdést (rossz döntés kompenzálása), ami szerintem is az egyik legrosszabb dolog, amit egy játékvezető tehet.

Kemény szakma, s egyértelmű hogy lehetetlenség egy gép objektivitásával végezni. Életemben egyszer söröztem egy akkori, ismert első osztályú magyar játékvezetővel, s vicces pillanat volt, mikor felidéztem neki, hogy milyen sok alkalommal szidtam az édesanyját a lelátóról :-)

Rendben, akkor ezt megbeszéltük, Milánóban találkozunk, addig pedig szívesen látunk a fórumon. A Juventus a legszűkebb európai elithez tartozik, egész egyszerűen a történelme erre predesztinálja, de jelen pillanatban még nem ért vissza az őt megillető helyre. Még néhány ilyen szezon, s a Juve is ott lesz közvetlenül a Barca, a Real és a Bayern mellett.

Devilke Balla 2015.06.09. 16:29:57

@udawa: Mikor falun nézem a meccset,néha olyan érzésem van,hogy a JV egyet ide fuj,egyet oda :D Mindkét oldalról szidják,minden 2ik fujása rossz,de olyankor tényleg azt szokom mondanik,hogy rosszul fuj,de legalább "igazságosan" :D

Rocky80 2015.06.09. 16:35:42

Baromi érdekes beszélgetés volt ez a játékvezetésről!

Józan ésszel belegondolva abszolút természetes, hogy ha egy-egy döntéseddel alapvetően befolyásolhatod egy mérkőzés végkimenetelét, és ezzel természetesen egy klub jövőjét és dollár vagy euró 10-100 milliók sorsát - gondoljunk csak akár egy világbajnoki döntőre vagy például akár csak egy osztályozó mérkőzésre ami a feljutásról dönt-; "megremeg" a játékvezető. A gond csak azzal van, hogy akár egy ország gyászba borulhat egy ilyen döntés következményeként...
Ezt szurkolóként meg lehet élni az életed legboldogabb pillanatának vagy a legszomorúbbnak - meglehetősen széles a skála. Mindazonáltal valahogyan mégis a minimálisra kellene csökkenteni játékvezetői szempontból a hibák számát a fent említett dolgok miatt.
Segítségként lehetne számítani például a technika vívmányaira - csak a 21. században vagyunk! Sokkal inkább támaszkodhatnánk ezekre az úgymond sorsdöntő meccseken! Ahogyan mindenben, úgy a sportokban is haladni kellene a korral, ezért is lenne fontos például a vezető tisztségviselőknél is a jelentős fiatalítás - de ez már egy másik téma.
Nem tudom elfogadni szurkolóként és labdarúgást szerető emberként sem ha egy hiba dönti el egy ekkora mérkőzés sorsát - még ha az én csapatom nyerne is, keserű lenne a szám íze, mert nem érezném megérdemeltnek.

udawa 2015.06.09. 18:05:55

Egy kicsit mindenkinek igaza van!
A játékvezetői tévedéseket nagyon nehéz kiküszöbölni, ami pedig a legrosszabb, hogy utólag nem hozható helyre a legtöbb esetben. Az asszisztenseinek mindig nagyon nagy szerepe van, főleg, ha nem azonos összetételű csapattal vezetsz, mert nélkülük még jobban ki vagy szolgáltatva, elsősorban saját magadnak, de ezt persze mindenkinek vállalnia kell. Meccsek előtt én elmondtam, hogy mit kérek jelezni az asszisztenseimtől, azt pl. kifejezetten kérni szoktam, hogy a büntetőterületen belüli szabálytalanságokat hagyják meg nekem, én vállalom a felelősséget a döntésemért. Annyit kérni szoktam itt is, hogy a vonalkörnyéki szabálytalanságoknál egy speciális jelzéssel mutassák, hogy még kint volt, vagy már belül, ezt persze a nézők nem látják, de én kipillantok és tudom mit ítéljek. :) Bevallom, volt már olyan esetem, amikor utólag ítéltem büntetőt, mert én csak a vonal elől ítéltem szabit, de az asszisztensemet lerohanták, aki rutintalanul rábólintott, hogy tizi, és már rohantak is hozzám, hogy ő is látta, hogy belül volt. Így nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem, aminek nem örültem. Kimentem hozzá, megbeszéltük, hogy ezt lehetőleg ne (igen, tévedtem, ha tényleg belül volt, de úgy döntöttem...), majd jeleztem, hogy akkor büntető következik. Na ilyenkor már nem tudsz jól kijönni a szituációból!
Ezek ilyen kulisszatitkok! Magasabb szinten már minden mérkőzésen van ellenőr, aki utólag kertelés nélkül leosztályozza a teljesítményedet és leírja, hogy mikor, melyik esetben SZERINTE mit tévedtél. Persze a jót is leírják NÉHA, de azt nem viszik túlzásba! :) De ezen a ponton lassan fejezzük be a játékvezetés témakört, mert eltértünk attól, amiről ez a fórum szól. Azt azért ne várjátok, hogy Forza Juvézzak! :D De jó kis társaság vagytok! ;)

Rocky80 2015.06.09. 18:45:21

@udawa: Te pedig kellemes vendég! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása