HIVATALOS: Dybala a Juventusnál folytatja pályafutását

dybala_paulo_hivatalos.jpgMindkét érintett klub részéról hivatalos megerősítést nyert, hogy a Palermo argentin tehetsége, Paulo Dybala a Juventusnál folytatja pályafutását. A hosszúra nyúlt szappanopera zárásaként, már hetekkel ezelőtt szinte biztossá vált, hogy a szicíliaiak támadója Torinóban kezdi az új szezont, de a hivatalos bejelentés eddig váratott magára.

"A Juventus Football Club bejelenti, hogy megállapodásra jutott a Palermóval Paulo Dybala ügyében, aki öt évre szóló szerződést írt alá.

A megállapodás szerinti 32 millió eurós átigazolási összeg négy év alatt kerül kiegyenlítésre, s további 8 millió euróval növekedhet a játékos szereplésének függvényében." - áll a Juventus hivatalos közleményében.

Dybala klubváltását, a torinóiak közleményével szinte egy időben, a szicíliai klub részéről is meegrősítették:

"Az US Citta Di Palermo bejelenti, hogy Paulo Dybalát eladta a Juventusnak. 

"Maurizio Zamparini elnök és a teljes Rosanero család a legjobbakat kívánja neki a pályafutása hátralevő részére!" - szól a Palermo hivatalos közleménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr487517928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabo2323 2015.06.04. 16:02:28

Marotta megcsinálta megint az év üzletét :D

m.martin91 2015.06.04. 16:15:07

Már önmagában a 32 milliós alap is rendkívül sok egy lejáró szerződésű játékosért, és akkor a 8 millió bónuszról ne is beszéljünk. Remélem, ezt a bónuszt a játékos teljesítménye után kellene kifizetnünk, ahogy a közleményben is áll, és nem a csapat teljesítménye után, azaz hogy mit nyer velünk a játékos.

el.Flaco 2015.06.04. 16:16:35

Óriási gratuláció Marottának. Bizonyítani fogja, hogy megér ennyi pénzt. Rég örültem ennyire igazolásnak.
Forza Paulo! Forza Juve!

BigP86 2015.06.04. 16:29:12

Örülök neki, de sokallom.. Főleg a lejáró szerződése miatt. Ha ennyire ide akart jönni, mint azt állította, akkor kicsit lejjebb lehetett volna szorítani azt a 32+8 misit. Mondjuk 25+5 reálisabb lett volna. Pozitívum, hogy legalább 4 év alatt fizetjük ki. Remélem megszolgálja az árát a srác!

KysBé 2015.06.04. 17:28:42

@m.martin91: @BigP86: Így van!
Óriási felelőtlenség Marottától!!! Befutott top játékosért nem szoktak ennyi pénzt fizetni lejáró szerződéssel, nem egy egyszezonos tacskóért.

babo0410 2015.06.04. 17:37:57

@BigP86: Az a baj, hogy az inter simán adott volna érte 34 milliót. Így az életben nem lehetett volna lejjebb nyomni az árát. Habár nem tudom az inter érdeklődése mennyire volt valós, lehet csak nekünk akartak bekavarni, amit simán el tudok képzelni. Mondjuk az interesek ezt már úgy fordítják, hogy mi kavartunk be nekik. :D De az a baj, hogy olcsón nem akarta Zamparini eladni Dybala-t így vagy ennyit adtunk érte, vagy most nem lenne a miénk, és úgy jártunk volna mint tavaly, hogy most kereshetnénk a B C D terveket. Tavaly Sánchezre és Iturbe-ra nem volt ennyi pénzünk. Most volt, és ki is fizettük, hogy ne bukjuk el. Én örülök hogy megvan, és annak is, hogy idén végre volt pénzünk egy drágább igazolásra. Sajnos ennyibe kerül. Anno RVP 29 évesen, lejáró szerződéssel, sérülékenyebben került az MU-nak hasonló összegbe. Csak a fizetése vagy 3x ennyi neki. Őt is azért buktuk el, mert nem akartunk ennyit fizetni egy lejáró szerződésű játékosért.

DegerFaCan 2015.06.04. 18:21:24

@babo0410: egyetértek, attól hogy átlagban nem ennyi kéne hogy legyen egy lejáró szerződésű, ő annyi és ő kellett nekünk. kész, nem a ti zsebpénzetek ment rá ha nem lehetett lejjebb vinni akkor sajna ez van :)
ne legyünk már mindig smúrok, annyi pénzt mákoltunk már 4 év alatt hogy néha egy-egy csokiszelet a zserbóban belefér na :D

Apuleius 2015.06.04. 18:36:25

Egészen addig, míg nem vagyunk tisztában azzal, hogy Dybala milyen minőséget képvisel, nagyjából értelmetlen arról beszélni, hogy egy évvel a szerződése lejárta előtt túl sokat, túl keveset vagy reális összeget fizettünk-e érte. Első körben tudni kellene, hogy egy csotrogányt vagy egy Ferrarit vettünk.

Drughi Di Bianconeri 2015.06.04. 19:10:01

Nagy vétel ! Jó nagy költségvetésű ! :D

Én örülök Dybala érkezésének, nagyon komolyra sikeredett az első Serie A-s szezonja, igazán tehetséges, technikás, fiatal játékos.

Az ára vélhetően Zamparininek "köszönhetően" lett ilyen magas.
Egészen elképesztő,hogy néhány éve még Agüerot lehetett volna venni kb. hasonló összegből, vagy egy csúcsformában levő G.Rossit még kevesebbért.

Nem gondoltam volna,hogy 1 év alatt megduplázzák Marrottáék az 1 játékosért kiadott összeget.
Nagyon elszállt a piac, de nem gondoltam,hogy mi is beszállunk ebbe.

Isten Hozott Paolo ! Sok sikert a klubnál és bizonyítsd be,hogy nem vettünk túlárazottan ! :D

Trieszt120506 2015.06.04. 19:41:56

@Apuleius: ez így van, csak ennyiért vehettük volna egy Lamborghini-t, amin ponyva sincs. Meglepi nélkül.

Apuleius 2015.06.04. 19:53:27

@Trieszt120506: Azt miért gondoljuk, hogy Dybala esetében szó volna bármiféle meglepiről? Én eretnek módon azt feltételezem, hogy Dybala nevét nem egy kalapból véletlenszerűen húzták ki a Juventus székházában, hanem ahhoz viszonylag hozzáértő emberek (akik felépítettek egy zsinórban négy bajnoki címet nyerő, idén BL-döntőt játszó csapatot) kiszemelték, s úgy látták, hogy a srác megér ennyi pénzt. Ennyi a történet. Ha belegondolunk, azért olyan elképesztően durva és költséges baklövéseink nem voltak. Megjegyzem, minden átigazolásnak vannak kockázatai (lásd Fernando Torres stb.).

Trieszt120506 2015.06.04. 20:06:30

@Apuleius: Miért? Mert 21 évesen eddig 1 jó félszezonja van a srácnak, ami kiemelkedő.

Ha az árat is nézem, akkor még csak megközelítőleg sem volt ilyen kockázatos igazolásunk a Marotta érában.

Juveboy92 2015.06.04. 20:06:48

@m.martin91: elvileg 20+ gólt kell termelnie vagy gólkirálynak kell lennie x szer kell pályára lépnie stb szóval igen saját teljesítménye alapján fizetünk további árat...
Azt azért ne felejtsük el hogy eddig a Palermonál aki nagy játékosnak lett kikiáltva az Amaurit leszámitva még nem fuccsolt be sehol... pl anno úgy tudom hogy Cavani és Amauri között választottuk az utóbbit a másikból meg tudjuk mi lett a Napoli gólzsákja... vagy idevehetjük Pastorét is

Apuleius 2015.06.04. 20:10:51

@Trieszt120506: Igazából nem válaszoltál a kérdésre. Magamat tudom ismételni, én abból indulok ki, hogy a Juventus felmérte, hogy mit vesz, kit vesz, s nem véletlenül adott pénzt Dybaláért. Egyszer azért sírunk, mert anyagi kockázatot nem vállalunk, s így valahogy a később tényleg befutó tehetségek máshova szerződnek, ha kockáztatunk, akkor azért megy a sírás. Szintet kell lépnünk, az meg így lehetséges. Te kit vettél volna ennyi pénzből?

Trieszt120506 2015.06.04. 20:28:47

@Apuleius: Azon, hogy eddigi teljesítmény őket igazolja, azon nem tudok, nem is lehet vitatkozni. DE ez most már egy más szint, most már nem a padra, nem még egy kiegészítő embert és nem még egy vízhordót kell igazolni. Anyagilag is más tészta már ez. Az elvárások is magasabbak, nem egy Matri-nál vagy Vucsinicsnél kell jobbnak lennie a srácnak, hanem Tevez a mérce. Szóval nem feltétlen tudnám le "egy eddig is jól csinálták, biztos most is jól csinálják' kézlegyintéssel.

Ők sem dugtak bioszenzort a srác seggébe, pontosan ugyanannyi információjuk van róla nekik is mint bárkinek, vagy nekünk. Azok alapján pedig minimum megkérdőjelezhető ez a befektetés.

"Te kit vettél volna ennyi pénzből?"
Ott van Berardi. Vagy szerinted megfér egy csapatban Tevez, Dybala, Beradi és Morata? Ketten csücsüljenek a padon?

Apuleius 2015.06.04. 20:36:29

@Trieszt120506: Én meg az eddig a Juventus igazgatóit igazoló ténykedést nem intézném el egy kézlegyintéssel. Nem kérdés, hogy ők is tisztában vannak vele, hogy "ez most már egy más szint, most már nem a padra, nem még egy kiegészítő embert és nem még egy vízhordót kell igazolni. Anyagilag is más tészta már ez. Az elvárások is magasabbak, nem egy Matri-nál vagy Vucsinicsnél kell jobbnak lennie a srácnak, hanem Tevez a mérce". Dybala a Marotta-Paratici időszak legdrágább igazolása, s meg vagyok győződve róla, hogy tudják mit csinálnak, s abban is, hogy többet tudnak az argentin srácról, mint mi így kollektíve együtt.

Annak idején nem kockáztattunk Cavanival, s a Napolinál lett sztár, nem kockáztattunk Pastoréval, s a PSG-ben futott be, Verattira sajnáltuk a pénzt, azóta sztár a PSG-ben. Ezúttal megpróbáljuk, s azt is látni kell, hogy az árak dinamikusan kúsznak felfelé.

"Vagy szerinted megfér egy csapatban Tevez, Dybala, Beradi és Morata? "

Jó kérdés, nem látom, hogy közülük kinek hol juthat hely, de azért azt is hozzá kell venni, hogy Téveznek a következő szezon lesz az utolsó.

Tony. 2015.06.04. 20:36:45

Nem néztem utána, de gondolom nem állhatok nagyon messze az igazságtól, ha azt mondom, Dybala talán minden idők legdrágább lejáró szerződésü játékosa lett.

Ezt azért ízlelgessük kicsit a Juve mindenkori játékospolitikáját figyelembe véve, illetve a jelenlegi anyagi helyzetünket tekintve.

Ez bődületes összeg és kva jónak kell lennie a gyereknek, hogy ez évek alatt megtérüljön.

Apuleius 2015.06.04. 20:41:07

@Trieszt120506: P@csába, elszállt a válaszom.... Röviden újra:

Én pedig az eddigi eredményességet nem intézném el egy kézlegyintéssel. Pontosan tudják hol tartunk, mi a tét, mekkora a következő lépcsőfok, s mi a cél. Abban is biztos vagyok, hogy pontosan tudják miért adnak ki ennyi pénzt Dybalára, ahogy abban is, hogy többet tudnak róla, mint mi így kollektíve együtt.

Több olyan eset volt, mikor inkább nem vállaltunk anyagi kockázatot, s az adott fiatal játékos máshol kötött ki, az ára pedig a sokszorosára növekedett (Cavani, Verratti stb.). Most valamiért vállaltuk, s szerintem ez nem véletlen.

Varázsgömböm egyébként sajnos nekem sincsen, viszont éjjel azt álmodtam, hogy a Juve szombaton 3:1-re veri a Barcelonát.

KysBé 2015.06.04. 20:48:39

@Tony.: +1
Így van.
Lejáró szerződés + Életkor/tapasztalat + Átigazolási díj / Kockázati tényező
Háááttt.....

Trieszt120506 2015.06.04. 20:51:54

@Apuleius: azért Iturbét még említsük meg, elméletileg egy hajszálon múlott, hogy nem hozzánk jött. Ebben szezonban még csak nem is emlékeztetett egy 3X milliós játékosra.

Apuleius 2015.06.04. 20:52:35

@Trieszt120506: Áhhh, az csak egy ördögi csel volt, és beszopattuk a rómaiakat :-)

danimester1 2015.06.04. 21:32:42

Olvasva itt az eszmecseréket nem akarok beszállni a vitába,mert nem tisztem eldönteni kinek lehet igaza.Az viszont tény,hogy eddig tényleg hiányoltuk a komolyabb igazolásokat,erre most drágán igazoltak.Sajnos 100% garancia nincs egy esetben sem,de a vételár sokat elmond egy-egy játékosról.Abban sok az igazság ,hogy biztosan jobban tudják mit akarnak és valószínűleg azt is,hogy meg van a srácban az a plusz ami miatt kifizették.Az elégedetlenkedők (senkit nem akarok megbántani) pedig soha nem fognak elégedettek lenni,mert valóban ha olcsó az a baj ha drága meg az.Fiatal lesz ideje bizonyítani és mi csak bízzunk benne és adjuk meg neki a lehetőséget először majd utána ítéljük meg.
@Apuleius:Nagyon jól látod ezt a dolgot és végre bele mertek vágni.A példáid is jól bizonyítják ezt.Az általad említett játékosok mind a 30M-40+-os kategória,de nem lettek volna azok ha nem bíznak bennük és nem kapnak esélyt.

el.Flaco 2015.06.04. 22:17:17

Aki látta játszani és nem csak a statisztikáit nézte meg, az szerintem belátja, hogy megér ennyi pénzt és nagyon jó befektetés a srác.

babo0410 2015.06.04. 22:20:13

Örülök, hogy Marotta eddigi kritikusai is kezdenek egyre inkább elismerően megnyilvánulni róla. :) Remélem idén nem állunk meg Dybala és Khedira leigazolásánál. Berardi, Zaza, Rugani minimum még, de egy Witsel is jöhetne még, és az idei mercato nagyjából meg is lenne. És mindezt jó lenne még az edzőtábor kezdete előtt összehozni. Nem is lehetetlen, hiszen Rugani már ki van fizetve, csak vissza kell hívni, Berardi és Zaza ügyét idén mindenféleképpen rendezni kell, így csak Witsel az akiért komolyabban kéne tárgyalni. Ráadásul Zaza-ért és Berardiért adhatnánk pár játékost is. Legalább egyiküket ki lehetne játékosokkal váltani szerintem.

Rikoo 2015.06.04. 22:30:53

@babo0410: Berardi, Ruganival teljesen egyetértek de így, hogy hivatalos Dybala Zazát még mindig teljesen feleslegesnek tartanám 5. számú csatárnak, mert azéert őszintén a képességei ettől a 4 játékostól elmaradnak és még ki tudja mi lesz Comannal, Llorentével. Az egy dolog, hogy mi már gyakorlatilag eladtuk illetve kölcsönadtuk őket de a vezetőség egy szót se szólt még róluk.
Dybala pedig sztem a mai fociban megéri az árát. A képességei tényleg egyedülállóak és azt se feledjük, hogy csak 21 éves és ha besülne akkor is jó pénzért el tudnánk adni, mert akkor a bónuszt se kellene kifizetni de inkább legyen az új Messi, Agüero, Maradona keveréke.:D

hellan (törölt) 2015.06.04. 23:10:42

Sok, lejáró szerződés, bla-bla-bla, már megint a kifogások és az örök sopánkodás.
Bezzeg azt alig olvasom, hogy bízom a vezetőségben és a transzfert értékelem 1-2 szezon múlva...

Goku06 2015.06.04. 23:44:10

@Apuleius: legyen 4-1 és kiegyeztünk... 3-1 nem elég :D

Dybalához pedig... eddig a 40 körüli árról volt szó, most 32+8.. így már jó üzlet.. a 8 milliót akkor kell kifizetünk ha jövőre jó lesz a srác és sikereket érünk el. Ha meg sikereket érünk el akkor szívesen fizetünk ki pár plusz milliót..
Csapjunk hozzá még egy "+5 milliót kap a Palermo ha jövőre BL-t nyerünk Dybala góljával" tételt aztán jövő ilyenkor fanyalogjatok hogy miért kell még többet fizetnünk, inkább kapjunk ki..

babo0410 2015.06.05. 00:02:45

@Rikoo: Én arra is gondoltam, hogy Pereyra és Sturaro, meg Khedira lehetnek a cseréi az MVP sornak, a támadó kp posztra meg ott lesz, ha jön még egy tkp (Witsel mondjuk) és a Berardi/Dybala duó egyike is. Legalább is szerintem ez így működhetne, mert Berardinak jönnie kell. Zaza is megérne egy próbát, meg kéne egy csatár a tömörülő csapatok ellen is, akinek ha valaki be tudja adni, akkor be lehet tenni, a védők mögé, hogy gólt szerezzen. Llorente is erre lett volna jó. Tavaly még ez működött is, idén Tévez messzebb került tőle, a szélről meg nem kapott jó labdákat. Zaza meg ráadásul nem is csak az a kifejezett 16-oson megélő csatár. Neki azon kívül se fogy el a tudása. Szerintem nem lenne baj, ha lenne 5 minőségi csatárunk, akiből akár kettő még a csatárok mögött is bevethető, vagy Allegri át is állhatna a 4-3-1-2-ről 4-3-2-1-re, és akkor Morata és Zaza osztozhatna elől, mögöttük meg a Tévez, Berardi, Dybala 3-as osztozna meg a két poszton, esetleg még jön egy tkp. Ez így szerintem teljesen jó lenne.

Trieszt120506 2015.06.05. 08:52:12

@hellan: első ránézésre túl kockázatosnak tűnik ez az üzlet sokunknak, ennyi a történet. Nem sokkal mutatott többet, a srác mint például Iturbe, akit majdnem leigazoltunk. Nekem Marotta még most sem az a feddhetetlen zseni, akinek elhiszem, hogy bármihez is ér hozzá, az arannyá változik. BL döntő ide vagy oda.

Viszont ha ez a srác néhány éven belül hozni fogja azt, amit Palermo-ban az idei első (fél)szezonban, akkor senki egy rossz szót nem fog szólni, és Marotta is kapni fog egy hatalmas piros pontot (ez nem csak a szurkolók egy része, hanem Agnelli-ék szemszögéből is igaz).

Apuleius 2015.06.05. 09:17:43

@Goku06: Legyen úgy, velem lehet beszélni! :-) Egyébként az volt a forgatókönyv, hogy a Barcelona szerzett vezetést, s mi onnan felállva nyertünk 3:1-re. Ma éjjel nem álmodtam a döntővel, úgyhogy akkor maradjunk a megbeszélt 4:1-es eredménynél :-)

Piettro85 2015.06.05. 10:52:38

Sziasztok! Meglepett hogy ennyi pénzt kiadtunk Dybaláért, 32 Milla... igaz 3 részletben,kígyószem nem hazudtolta meg magát.. nyilván értik a dolgukat a scoutok,és a játékrendszerbe is passzolni fog,a látottak alapján van benne fantázia,de lehet hogy egy új Giovinco lesz belőle...
Sosem lehet tudni,viszont aki nem kockáztat nem is nyer, szól a mondás:)
Sokan lebecsülik itt Alessandro Matri-t, remek "pados" csatár, nagyon jó képességekkel, első Torinói évében is szárnyalt, az eladását se értettem...
A Juve végre kilépett a Vucinic, Toni, Jaki , Llorente féle hórihorgas csatárok alkalmazásából,akiktől néha falra tudtam mászni,és inkább a dinamikus, kreatívabb, gyorsabb csatárokat részesíti előnybe (Tevez, Dybala és Morata is ilyen) ennek meg is van az eredménye, újra BL döntő,szóval a csapásirány jó!:)

viszont az eltöltött évek nagyon jót tettek a fizikumának,harcosságának.
Jogos az,hogy 30M körüli összegért kaptunk volna egy "kész" klasszis csatárt (Pl.Dzeko) , vagy vehettünk volna 2 fiatalt az árából ugyan így lutrira (Luciano Vietto vagy Destro-akit már 2011-ben meg kellett volna venni)
de lehet Dybala is ontani fogja a gólokat, ( úgy legyen)

Hoods. 2015.06.05. 17:53:03

Nem keves, de szolgaljon ra az arara.

@Trieszt120506: +1

neuropa 2015.06.06. 02:57:24

@Trieszt120506: Minden üzlet kockázatos (amelyik nem, az annyit is ér), kis kockázat, kis lehetőség, nagy kockázat, nagy lehetőség. Egyébként sem értem az erre alapozott örökös fanyalgást, nem a te/ti pénzetekről van szó.. Nem más farkával verik a csalánt, hanem övék a döntés, övék a felelősség. Én inkább örülnék, hogy a biztos középszer helyett inkább a rizikós, de klasszisjelölt fiatalok felé nyit a klub. Mert megteheti.

Végre nem nyugdíjast igazol a csapat, erre már megint mindenki csak morog. Roppant idegesítő, hogy valamin mindig vitatkozni kell, még egy ilyen szezon során is. Majd pont Zampa hagyja magát reális áron "lehúzni", nem tudom ki várta azt, hogy 20-ért viszik el a Rosaneri legnagyobb tehetségét..

KysBé 2015.06.06. 08:28:45

@neuropa: Valahol igazad van, de személy szerint engem ez a hírtelen "Pálfordulás" zavar. Tegnap szaroznak 1-2 millán, ma meg kiadunk egy lejáró szerződésű tacskóért 32 millát. Én nem látom mögötte a rációt. Ekkorát változni pillanatok alatt?? Nálam ez inkább a felelőtlenség fogalmát meríti ki és nem a kockáztatásét.

stevenh 2015.06.06. 15:36:46

@KysBé: Bl pluszpénz, Exxon hitel, nincs ebben semmi pálfordulás több a pénze a csapatnak...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása