Lippi: "A Juventus feladja majd a leckét a Barcelonának"

lippi_marcello.jpgA Juventus egykori mestere, Marcello Lippi úgy véli, hogy ugyan a spanyol bajnoki címet hétvégén elhódító FC Barcelona lesz a berlini Bajnokok Ligája-finálé esélyese, a Juventus feladja majd a leckét a katalán együttesnek.

"A Barcelona az esélyes, azonban nem számíthatnak sétagaloppra." - nyilatkozta Lippi, aki a Juventus utolsó Bajnokok Ligája győzelmét jegyzi. "Ha egy csapat bejut a döntőbe, nem változtat a jellemvonásain.

A Barcelona még soha sem nézett szembe olyan szilárd és olyan jól védekező csapattal, amilyen a Juventus, amely támadásban is nagyszerű, mikor megszerzi a labdát.

Továbbra is a Barcelona az esélyes, s ezek a földöntúli játékosok a támadórészlegükben elképesztően jók, azonban a Juventus ellen nem lesz egyszerű annyira jónak lenniük, ahogyan a világ egyik legjobb kapusa ellen sem." 

A két csapat nagyon hasonló helyzetben van, hiszen megnyerték országuk pontvadászatát, s a Bajnokok Ligája-döntője előtt még a Juventus és a Barcelona is harcba száll hazája kupadöntőjében, ennek ellenére, Lippi úgy gondolja, hogy mindkét oldalon felesleges a triplázásról beszélni.

"Mindkét csapat megnyerte bajnokságát, s játszik a hazai kupadöntőben, majd június 6-án megmérkőznek egymással, hogy eldöntsék, ki nyeri a legrangosabb trófeát, azonban felesleges még a triplázásról beszélni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr897472236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.05.20. 09:45:42

A baj, hogy nem igazán van olyan taktika amivel megverhetnénk a katalánokat. L.E. alatt már nem csak tiki-takáznak, hanem gyors direkt támadásokat is vezetnek, sőt leginkább ezt preferálják mostanság, pluszba már védekeznek is és nagyon kevést gólt kapnak. Így már nem "egysíkú"(persze tiki-takával is leverték a világot) a barcika, nem kezdenek el csak a labdatartás miatt "órákig" passzolgatni hanem a csatáraik gyorsaságára és egyéni képességeire építve direkt törnek a kapura. Nincs már az a kényszer hogy 300 passzból kell eljuttatniuk a labdát az ellenfél hálójába. Simán felívelik a kapusok/hátvédek az NSM trióhoz, azok meg megoldják...

Gondolom betömörülünk a kapunk elé aztán ütjük-vágjuk őket és egy-egy kontrából próbálunk betalálni. Ha a Barca gyengébb napot fog ki, mi vagyunk annyira jók hogy ezt kitudjuk használni.

venember83 2015.05.20. 09:57:46

@pedronegroo: egyetlen nyertes recept van, ahogy Barca-drukker haver megmondta:

„bruttó egyetlen egy darab esélyetek van.
ha találtok egy gólt - bármikor, betoljátok a buszt és olasz védekezési mechanizmusotok legmaximumát nyújtjátok a 94.percig, amikor is Chiellini fáradtan fog tudni a földre rogyni h igeeen, megcsináltuk, mi vagyunk a legjobb focicsapat a földön
de ha nem ez lesz, végetek.
ha bármelyik támadónk betalál, végetek. mert ki kell nyílnotok és mert az első gól szabadítja fel mindig a Barcát.
és ha nem, még akkor is ott jöhet egy Mattieu-fejes”

GabeTR 2015.05.20. 10:01:14

Mitől én legjobban tartok az a Barca féle letámadás. Nem nagyon szeretjük ezt a fajta pressinget. Barca-nál a kapott gólok száma is ebben rejlik, hogy az ellenfél nem tud a támadó harmadba kerülni.

Apuleius 2015.05.20. 10:03:00

@pedronegroo: Én ezt a Barcelonát sokkal inkább verhetőnek látom, mint a Guardiola-féle csapatot. A keretük szumma minősége szerintem sokat romlott azóta (Xavi nyugdíjas csereember lett, Iniesta mostanra önmaga árnyéka stb.), s a támadósortól eltekintve, nem igazán voltak jó igazolásaik. A támadó hármas működése, amitől mindenki összecsinálja a saját zokniját, pedig csalóka. A történet Messiről szól, ha ő nincs, vagy nem megy neki, a másik kettő már nem tűnik olyan földöntúlinak. Nyilván nem arról van szó, hogy nem jó játékosok, de Messi teljesítménye durván torzítja a képet. A védelmük katasztrofális dolgokra képes, s lehet, hogy a bajnokságban kevés gólt kapnak, de a BL-ben például a számok nem azt mutatják, hogy a védelmük kimagaslóan működne. Az idei kiírásban 10 gólt kaptak eddig, míg a Juventus 7-et, a Real Madrid 9-et (úgy, hogy a Schalke 4-et szórt nekik. A Barcelona a döntő esélyese, de egy meccsen abszolúte verhetőek.

Apuleius 2015.05.20. 10:04:32

@venember83: A legnagyobb esélyünk az, ha nem csak a Barca szurkolói, de a játékosai is elhiszik ezt a dőreséget :-)

pedronegroo 2015.05.20. 10:15:20

@GabeTR: Ez a Barca már beáll védekezni is ha a taktika ezt kívánja, hagyja magára húzni az ellenfelet és ebből indít gyors ellentámadásokat.

@venember83: kb. erre utaltam én is :) Kőkeményen kell védekezni, ezért Pirlo-tól és Pogba-tól nagyon tartok.... Az 1-1 elleni szituációk kialakulást csírájában el kell fojtani. Szumma-szumma nyerjen a jobbik. :) A kérdés hogy a Barca tud-e jobban támadni mint amennyire mi védekezni. :)

venember83 2015.05.20. 10:23:16

@Apuleius: nem tartom dőreségnek, nyers focitudásban szvsz. a Barca jobb. De küzdésben, szervezettségben és védekezésben a Juventusnak áll a zászló.

Kíváncsian várom ezt a nagyon érdekes taktikai összecsapást. Ha hagyja Allegri focizni a Barcát, akkor vége a dalnak, de a Real Madridot is sikerült kiherélni, hátha a katalán csapatnál is összejön ez.

GabeTR 2015.05.20. 10:25:52

@pedronegroo: Ha sikerülne nyomást helyezni a védelmükre, középen verhetőek. De ehhez földöntúlit kell játszani.
Jogos, Pirlo labdavesztései és Pogba sarkazásai nem fognak beleférni.
Kíváncsi vagyok Max mit fog kitalálni, és az mennyire működik ;)

4Evorg 2015.05.20. 10:28:52

Szerintem is verhető a Barca (annak ellenére, hogy a párharc esélyesei). Én a titok nyitját nem feltétlenül az egész meccses buszozásban látom, hanem a kp uralásában. Ott kell letámadni, zavarni a labdakihozatalokat, hogy minnél kevesebbszer jusson el a játékszer az említett hármashoz.

pedronegroo 2015.05.20. 10:33:01

@Apuleius: Messi nélkül is Suarez és Neymar pont annyira jók hogy 1-1-ben bármelyik védőnket megtudja verni. Ennél több meg nem kell.
Iniesta és Xavi meg kb. annyival lett visszafogottabb mint amennyivel a Barca játéka is változott, vagyis nincs "öncélú" tili-toli. Xavi ebben volt "nagykirály", Iniesta szerepét meg nagyban átvette Neymar. Guardiola alatt Messi-Xavi-Iniesta volt a kulcs most Messi-Neymar-Suarez. Az a szép a fociban hogy több megközelítésből is el lehet jutni a csúcsra. A Barca most ezt csinálja. Nagyon közel vannak ahhoz hogy megismételjék Guardiola sikereit (triplázásuk nagyon sanszos).
A védelmükkel meg abszolút semmi gond nincs szerintem, a bajnokságban nem igazán betliznek, a BL-ben meg ma annyival kaptak több gólt amennyivel nekik több tét nélküli mérkőzésük volt, ahol belefért 1-2 kapott gól nekik.

venember83 2015.05.20. 10:33:06

@4Evorg: Pirlóval és Pogbával viszont ez nem fog menni, ahhoz egy fiatal és makacs Sturaro kellene a maestro helyett szvsz.

Apuleius 2015.05.20. 10:40:15

@venember83: Egy BL-döntőben mindkét csapat óvatosan fog játszani, szerintem dőreség, ha valaki arra számít, hogy a Barcelona nekiesik a Juvénak, s bepaszírozza a kapuja elé. Ezen túl, a Real Madrid elleni meccsen a Juve megmutatta, hogy milyen okos és türelmes játékra kész, s marhára nem nyílt ki a spanyolok 1:0-ás vezetésénél, mikor elméletileg nekik állt a zászló. Sokkal kiegyenlítettebb mérkőzésre számítok, s arra nem alapoznék a Barca helyében, hogy a Juventus fizikálisan kipurcan a végére. Tüdővel bírni fogjuk. Ha már Chiellini, akkor inkább a szokásos elcsúszás az, ami veszélyes lehet.

Én ezt az általad idézett véleményt a szokásos nagyképű barcás megnyilvánulásnak tartom. Ha a játékosaik is így gondolkodnak, bukni fognak.

FújBarca 2015.05.20. 10:46:51

"és ha nem, még akkor is ott jöhet egy Mattieu-fejes”

Jajjj még hogy Mathieu fejes mintha ez olyan kurva nagy dolog lenne :D :D :D Ennyi erővel bármikor jöhet majd egy Chiello fejes mert Ő is fejel úgy mint a vízfejű francia, vagy egy jól eltalált Bonucci löket vagy egy távoli Pogba gól vagy Teveztől egy távoli lövés ami szintén elég veszélyes. De odavannak ezek a barszások....

Apuleius 2015.05.20. 11:08:04

@pedronegroo: Én @4Evorg: kollégához hasonlóan úgy vélem, hogy kulcsfontosságú lesz a középpálya, márpedig az Pirlóval és Pogbával is igen masszív tud lenni.

"Messi nélkül is Suarez és Neymar pont annyira jók hogy 1-1-ben bármelyik védőnket megtudja verni. Ennél több meg nem kell."

Igen, ahogy Tévez és Morata is pontosan ennyire jók. Ezért írom, hogy a különbséget Messi jelenti. A másik kettő fényévekre van az argentintól. Ha Messinek nem megy, ők is sokkal kevesebbre képesek.

Számomra sem kérdéses, hogy a Barcelona az esélyes, de én nem említeném egy lapon a jelenlegi csapatot Guardiola csapatával. A védelmük sebezhető, ennyit írtam, ezen túlmenően nincs vele semmi gond.

pedronegroo 2015.05.20. 11:23:33

@Apuleius: Ha Pirlo/Pogba a Madrid-ban mutatott formáját hozza az minden lesz csak nem masszív. :)

Sturaro-Marci-Vidal középpálya nekem masszívabb. Persze defenzívebb, de a Barca ellen elsősorban védekeznünk kell. Jó, tudom, ahhoz hogy Pogba-Pirlo ne játsszon le kellene sérülniük. Pedig megléphetné ezt a húzást Allegri, izomból lenyomnánk őket. :)

Apuleius 2015.05.20. 11:34:32

@pedronegroo: Na, jó, hát Pirlo elég kétesélyes, ezt el kell ismerni :-) Ha megint produkál egy életveszélyes labdaeladást, akkor végünk lehet, ugyanakkor bármikor adódhat egy szabadrúgás, vagy adhat egy pazar passzt (már úgy értem a saját csapattársának), így szerintem inkább ő fog játszani, mint Sturaro.

Pogba két hónap kihagyás után tért vissza, ha formába lendül addig, azért normál állapotában nem rossz védekezésben sem.

szabo2323 2015.05.20. 12:10:05

@4Evorg: Én is ugyan így gondolom minél kevesebb labdát kap ez a hármas nekünk annál jobb mert labda nélkül nehéz gólt rúgni. Én am bízok Allegriben nem olyan begyöpösödött a formációval meg a taktikával mint Conte. Ja meg nem lenne rossz ha olyan mázlink lenne mint az egész Bl idény alatt volt.

MdewC 2015.05.20. 12:55:29

Pirlo gól a 87. perc környékén és mindenki lefossa a bokáját örömében az olasz oldalon. :-)

pedronegroo 2015.05.20. 13:15:19

@szabo2323: Pedig sanszos hogy a Conte féle 3-5-2 előkerül a döntőben is, mint ahogy az szinte az összes BL meccsünkön elővettük...

KINGovHELL 2015.05.20. 15:58:08

@Apuleius: Osztom a véleményed. :)

KINGovHELL 2015.05.20. 16:00:00

@Apuleius: Nem a Pirlo részét, hanem azt, hogy nem feltétlen a buszozás lehet az egyetlen esélyünk. :D

Hogrin 2015.05.20. 17:05:14

Egyetértek mindazokkal akik szerint Messi és a középpálya lesz a kulcs, mostanában néztem pár Barca meccset és szinte minden támadásuk úgy indul, hogy Messi megkapja a labdát/hátralép labdáért majd próbálja megjátszani a másik két támadót vagy ha a helyzet úgy hozza egyedül kapura tör. Ezen felül kb csak Neymar próbálkozik néha egyedül de azok a kísérletek messze nem olyan eredményesek. Viszont Messit 94 percen keresztül levédekezni kb lehetetlen szóval azt kellene megoldani, hogy ne nagyon kapjon labdát, vagy olyan mélyen hátra kelljen húzódnia a labdáért, ahonnan már nem tud veszélyes lenni és ebben lesz nagy szerepe a középpályánknak.

Én egyébként bízom Allegriben, a BL-ben eddig mindig kitalált valamit és az általában működött is. Remélem most is előáll valamivel :)

a.pirlo21 2015.05.21. 11:07:52

Elcsépelt, de egy meccsen bármi lehet. Ez egy bl döntő, baromi sokat számít a rutin. Higgadt fejek kellenek. Meg is vannak a rutinos embereink. Buffon, Evra, Tevez, Pirlo. Persze ez a barca oldalán is megvan. Annyi, hogy Allegri rutinosabb edzőnek számít Enriquenél, úgyhogy bízom benne, hogy jobban nyúl a taktikához.
A barcánál szerintem az a kulcs, hogy hogyan tudják összekötni a kp-t a támadósorral, ebben messi a kulcs, rengetegszer indul mélységből, passzol, cselez. Messire rá kell állítani egy embert aki mindenhova követi a meccs végéig, bírja az iramváltásait, fürgeségét. Ezt Sturaronak el tudnám képzelni, de ő nem hiszem, hogy kezdene. A kp ellen szoros terület védekezés kell. Szélső védekezésben nem elég az Evra Lichti páros, a középső középpályásoknak is kell zárni a szélekre, főleg Neymar esetében. Suarez-t les taktikával le lehet venni szerintem.
Egy nagyon kemény középpályás munkával ez meglehet. Hátul pedig megzavarhatóak. Tevez kiszámíthatatlan, ellenben Pique sokszor darabos, Morata jól tartja meg a labdákat, és Pirlo hosszú indításai kulcs lehet a támadásokban. Na meg a pontrúgásaiban ilyen meccseken nagyon lehet bízni.
Persze a barca esélyesebb, de nem egyértelmű esélyes. Ráadásul az olasz csapatoknak pont az ilyen meccsek az erősségei, ahol esélytelenebbek. A Monaco ellen is csak szenvedtünk, aztán kiütöttük a Realt.

Rivendell 2015.05.21. 11:58:24

@a.pirlo21: Evra tegnap lesokkolt....asszem a hosszabbítás 2. 15perce előtt mutattak róla 1 közelit,de a csávó kb még csak levegőt se vett,semmi fáradtságra utaló jel :D

Devilke Balla 2015.05.21. 13:15:35

@Rivendell: nagy játékos. Akkora poker arcot mint neki van.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása