Chiellini: „Gólt kell szereznünk”

Chiellini Giorgi_gólöröm 2.jpgA Juventus védője, Giorgio Chiellini véleménye szerint csapatának kötelezően gólt kell szereznie a Real Madrid ellen, amennyiben be kíván jutni az Öreg Hölgy a Bajnokok Ligája berlini döntőjébe.

A torinói rekordbajnok a spanyol fővárosban ütközik meg a torinói 2-1 után a királyi gárdával, és a védő szerint a csapat korántsem elégedhet meg azzal, hogy visszahúzódik, és megpróbálja kivédekezni a kilencven percet a Real Madrid rohamaival és állandó nyomásával szemben.

Ezen kívül az olasz válogatott futballista arról is beszélt, hogy nagyszerű a hangulat a Juventus keretében, ami nem is meglepő, hiszen az olasz csapat a bajnokságot már megszerezte, és lehetősége van akár két döntőt is játszani a szezon további részében.

„Gólt kell szereznünk, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy nem utazhatunk azzal a céllal Madridba, hogy a vékonyka előnyünket kívánjuk megóvni.” - mondta Giorgio Chiellini a Sky Sport számára.

„Jó hangulatban van a csapat, és nyugodt hetünk volt, miután sikerült megnyerni a bajnoki címet. Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, és alig várjuk a szerda esti találkozót.

Ez a legnagyobb presztízzsel bíró és legfontosabb mérkőzés, mióta a Juventushoz csatlakoztam. Már tíz éve viselem ezt a mezt, és tizenkét év úgy telt el, hogy nem jutottunk elődöntőbe.

Jobbak lettünk, és érettebb lett a játékunk a sorozat előrehaladtával, a legjobb tizenhatból és a negyeddöntőből való továbbjutás pedig még jobban megerősítette a képességeinkben való hitet.

Soha nem jutottunk még ilyen közel a döntőhöz, mint most, azonban még kilencvenöt nagyon kemény perc vár ránk. A döntő még távol van, és kiváló teljesítményt kell nyújtanunk, hogy Berlinben döntőzhessünk.

Az egész stadion a hazai csapatot fogja támogatni, nekünk pedig az a feladatunk, hogy nyomás alá helyezzük őket. Ugyanakkor tapasztalt válogatott játékosok alkotják az ellenfél csapatát, akiket nem fog megfélemlíteni a szurkolóiktól olykor felharsanó füttyszó.

Tudjuk, hogy nem parkolhatjuk le a buszt a gól nélküli döntetlenben bizakodva, hanem figyelnünk kell, amikor védekezésből kitörünk.

Kétszer már játszottam a Bernabeu gyepén, és remélem, hogy nem úgy fog végződni a szerdai meccs, mint a tavalyi, amikor veszítettünk és kiállítottak, hanem az első mérkőzéshez hasonlóan, amikor Del Piero duplájának köszönhetően nyertünk.”

Ugyan Massimiliano Allegri a szezon során alkalmazott négy- és háromvédős felállást egyaránt, Giorgio Chiellini azonban szinte minden mérkőzésen szerephez jutott, hiszen az idei szezonban már negyvenhárom mérkőzésen lépett pályára, amely mérkőzéseken összesen két gólt szerzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr397450238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benssz 2015.05.12. 12:42:17

amikor Del Piero-t lecserélte madridban Ranieri... <3

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása