Allegri: "A Juventus hatalmas iramot diktált"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri elégedett volt csapata győzelmével, de úgy látta, a Juventus többet is kihozhatott volna a mérkőzésből.

"Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a srácok műveltek. Ez a megfelelő jutalom, amire rászolgáltak, mivel nem könnyű bejutni a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, s különösképpen nem az játszani a Real Madrid ellen." - nyilatkozta az Öreg Hölgy mestere a Sky Sport Italia munkatársának.

"Hatalmas iramban játszottunk, s nagyon kevés lehetőséget hagytunk a Real Madridnak, de jobb teljesítmény is nyújthattunk volna, ahogyan a játékunkat alakítottuk az első félidőben.

Nagy kár, mert többet is kihozhattunk volna Llorente helyzetéből, de előzetesen megelégedtem volna, ha legyőzzük a Real Madridot. Most van egy hetünk a készülődésre, s Madridban kiharcolhatjuk a továbbjutást."

Allegri előbb 4-3-1-2-es hadrendben küldte pályára csapatát,majd Barzagli beállásával 3-5-2-re váltott. Vajon melyik szisztéma vezethet sikerre Madridban?

"Túl sokat kérdeznek! Még csak most ért véget a mérkőzés! Úgy gondolom, hogy a srácok nagyon jól védekeztek ma este négy védővel, de nem volt egyszerű kihagyni Andreát. Választanom kellett, s ő nagyszerű teljesítményt nyújtott a kispadról beállva. Bonucci sárga lapja után törekednem kellett arra, hogy kevesebb kockázatot vállaljunk, így szükség volt mellé valakire."

A mérkőzés legnagyobb meglepetése Stefano Sturaro jelentette, aki a kezdőben találta magát Roberto Pereyra helyett.

"Azért hoztam ezt a döntést, mert Pererya képes arra, hogy csereként beállva megváltoztassa a mérkőzést, s Sturaro jó formában volt. Friss lábakra volt szükségem, hogy kisegítsék a védelmet.

A srácok nagyon jól védekeztek négyen a középpályán, s megakadályozták Sergio Ramost. A játékosok tudják, hogy megkövetelem a játék irányítását, ezért úgy érzem, hogy jobban is teljesíthettünk volna az első félidőben a gyors passzokkal, hogy átjátsszuk a labdát a Real Madrid középpályásain.

Ez nem von le az érdemekből, hiszen nagyon jól játszottunk, s nagyon elégedett vagyok azzal, amit művelünk. A Bajnokok Ligáját egy bizonyos módon kezdtük, s különbözik az olasz bajnokságtól, nekünk pedig higgadtabban és érettebben kell szembenéznünk ezekkel a mérkőzésekkel. Lehetetlenség kilencven percig nyomás alatt tartani egy csapatot, s tíz perc alatt képesek gólt szerezni.

Fontos átlátni a mérkőzést, tudni, hogy mikor kell lelassítani, mikor kell növelni az iramot, vagy nagyobb sebességre kapcsolni. A csapat kétségkívül sokat javult ebben a tekintetben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr177433554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Zamboni nem egy tészta 2015.05.06. 09:06:47

Tisztelet Allegrinek és a Csapatnak. Európa bekaphatja.

DegerFaCan 2015.05.06. 09:08:31

Gyerekek ez az ember a top edzők közé nőtt... :) elképesztően érzi a meccseket, kib.szott nagy taktikussá vált nálunk :) már nem csak sztárjatekosokat nevelunk ki hanem edzőket is :D

pedronegroo 2015.05.06. 09:15:52

Most már megemelem én is a kalapom Allegri előtt, de természetesen marad a nagy respect Conte felé! :) Mert még is csak a "jó öreg" 3-5-2-vel (is) jutunk el döntőig! :)

A tegnapi meccsre nincsenek szavak, mindenki k... nagyot játszott! Ezzel a játékkal Madrid-ban se fognak tudni mit kezdeni a "primadonnák".

A játékvezető hülye volt, ahogy azt előzetesen meg is mondtuk. Az olyan játékvezetőt sose bírtam aki csak a sárga lapjaival tud meccset vezetni, fegyelmet tartani. Ez egy BL elődöntő, még jó hogy mindenki keményebben játszik, mit várt, hogy majd simogatják egymást? A túlzó sárga lapjaival csak elcseszi valamelyik játékos álmát, hogy történetesen BL döntő játszhasson.

Trieszt120506 2015.05.06. 09:22:49

Az biztos, hogy fizikai felkészültségben a legszűkebb elitben is helyt áll a csapat. Persze eleve nagy munkabírású játékosokból lett felépítve a keret.

Allegri pedig egy minden hájjal megkent klasszikus olasz edző a kifejezés legjobb értelmében.

Kicsit az az érzésem, mint a szuper Bayern-nél volt; Van Gaal odavitte a szívet, míg utána Heynckes az észt.

mpite 2015.05.06. 09:31:46

@Mixbetegállat: Nagyon kemény mentés!

Amúgy akkor beletrafáltam a meccs előtt, miért döntött Pereyra kihagyása mellett, és azt is mondtam, hogy bár én is a kétkedők között voltam kinevezésekor, de engem teljes mértékben sikerült meggyőznie arról, hogy tudja mit csinál és mindig van oka az elsőre számunkra érthetetlennek tűnő döntéseknek. Ezúttal is őt igazolta a meccs. Forza Juve, forza Max!!!!

faciesarticulariscarpea 2015.05.06. 09:56:21

@Mixbetegállat: nagyon durva! Ezt akkor nem is láttam. Pazar mentés

csakajuve11 2015.05.06. 10:51:28

@Mixbetegállat: Abszolút nem csalódtam benne a meccset követően, ez a videó csak megerősít :)

Fantasztikus élmény volt a tegnapi, olyan izgalomban voltam, mint már nagyon régen. Az egész csapat tökéletes volt, akarat, elszántság, tűz... Allegri pedig megint hibátlan taktikát valósított meg, öröm volt nézni az egész meccset, elmondhatatlanul boldog vagyok. Nem tudok kiemelni senkit, igazi csapatjáték volt. :)

Milanostom 2015.05.06. 11:10:57

Gratulálni szeretnék nektek, s maga a juventusnak, Milan fankent!!!
Régóta olvasom ezt a blogot, s úgy gondoltam írok. Allegrit az egyik legjobb edzőnek tartom/tartottam mindig is. Méltatlannak éreztem a szezon előtti hangokat róla. Jól jártatok velE. Drukkolok, hogy döntőbe jussatok, hajrá. Kell Olaszországnak!!! Tisztel

csakajuve11 2015.05.06. 11:11:18

Amúgy egy csomó helyen olvasom, hogy jogtalan 11-es volt, persze Madridisták...Mi van?? :D Nem akarok oda írkálni, mert nem vagyok hajlandó olyanokkal vitázni, akiknek az IQ-ja nem éri el egy növényét...Örüljenek, hogy nem volt piros lap, nemhogy jogtalan tizi...Carvajal sárga is hol maradt? Ez a Real, be nem ismernék, hogy jobb volt a másik, csak a kifogások. Jobbak voltunk minden téren tegnap! FORZA JUVE!

Apuleius 2015.05.06. 11:27:07

@Milanostom: Nagyon szépen köszönjük és őszintén örülünk, hogy az AC Milan szurkolói is követik a blogot, s velünk együtt izgulnak ezekben a csodálatos pillanatokban. Remélhetőleg hamarosan az AC Milan is újra visszatér a hagyományait és történelmét megillető helyre, s mindkét nagy múltú olasz csapatnak szoríthatunk a BL-ben. Forza Italia!

Apuleius 2015.05.06. 11:28:26

@csakajuve11: Ne idegesítsd magad, téphetik a szájukat a madridiak szurkolói, de az az igazság, hogy olcsón megúszták azt a szabálytalanságot. A leghalványabb kétség sem fér a büntető jogosságához.

Rivendell 2015.05.06. 11:32:19

@Apuleius: én is remélem,mert a Milán játékstílusát mindig is kedveltem,noha 1ik legnagyobb ellenfelünk volt/sajna csak volt/ + kikaptunk a tőlük a BL döntőben is,de mikor az MU-t lesimázták....az nagyon ott volt..Kaka-Pirlo-Seva és a többiek,Seedorf stílusa is mindig tetszett,igazi klasszikus elegáns csapat volt

Gannicuss 2015.05.06. 12:48:02

@Mixbetegállat: Az igen! Megmondom őszintén én sem láttam. És mivel eddig csak szidtam a srácot, és bár az első gólban picit benne volt. DE amit hajtott és letett egy Ream M ellen az nem semmi. Lehet csak gyengék neki a Seria A-s ellenfelek :) Minden esetre már bajnokként simán be lehet vetni, remélem Comant is és sok tapasztalatot szerezhetnek. Úgyhogy Bravi Stefano :)

Amit Vidal védekezett az emberfeletti volt!!!

danimester1 2015.05.06. 13:02:22

@Gannicuss: Ez így van!Tegnap az "én vagyok a világ legjobb középpályása" stílusban csapatta Artur király.Remélem a szezon végéig kitart a remek formája.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása