Zambrotta: „Remélem, a Juve legyőzi Ancelottit”

zambrotta_gianluca_fastweb.jpgAz egykori olasz válogatott és Juventus játékos szeretné, ha megismétlődne az Öreg Hölgy 2003-as sikere a Real Madrid ellen a BL-elődöntőben, és így a Juventus ismét döntős lehetne tizenkét év után.

Gianluca Zambotta kétszer is edzőjének tudhatta Carlo Ancelottit, egyszer a Juventusnál és egyszer a Milannál, valamint az olasz játékos a Real Madrid legnagyobb ellenfelének, a Barcelona mezét is viselte, és reméli, hogy egykori torinói klubjának sikerül győztesen kikerülnie a májusi BL-párharcból.

„Carlo kiváló edző és nagyszerű ember. Volt szerencsém együtt dolgozni vele a Juventusnál és a Milannál, és annyit mindenképpen kijelenthetek, hogy kevesen ismerik úgy a futballt, mint ő.” - nyilatkozta Gianluca Zambotta a La Gazzetta dello Sport újságírójának.

„Tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját, és remélem, hogy most a Juventus következik. Ancelotti pedig reményeim szerint begyűjti a spanyol bajnoki címet.”

A májusi Juve-Real párharc a 2003-as BL-elődöntő visszavágója is lehet akár, amikor Gianluca Zambrotta Juventusa 3-1-re győzedelmeskedett a Delle Alpi gyepén a galaktikus madridiak fölött.

„Vicente Del Bosque olyan bajnokokat küldött pályára, mint Ronaldo, Zinedine Zidane, Raúl, Luís Figo és Roberto Carlos, azonban mi erősek voltunk, a negyeddöntőben pedig túlléptünk a Barcelonán, ami még nagyobb önbizalmat adott nekünk.

Történelmi jelentőségű mérkőzés volt, a Juventus egyik legcsodálatosabb meccse, amit valaha játszott a Bajnokok Ligájában.”

A Juventus végül azonban alulmaradt a döntőben Carlo Ancelotti Milanja ellen a tizenegyesek alatt, és azóta nem is jutott Európa legjobb négy csapata közé.

Az Öreg Hölgy tizenkét év elteltével sem tekinthető favoritnak a Real Madriddal szemben, azonban Gianluca Zambrotta reméli, hogy Carlos Tévez és a Madridtól távozó Álvaro Morata segít a csapatnak eljutni a berlini döntőig.

„Igen, Carlos Tévez a sztárjátékos, ám ahhoz, hogy a csapat eljusson eddig a szakaszig, mindenki hozzájárulása fontos volt: Morata formába lendülése, a védősor kompaktsága és a középpályán elvégzett munka hasonlóan elengedhetetlen volt.”

A Juve és a Real Madrid először európai kupamérkőzésen 1962-ben mérte össze erejét, amikor a királyiak a párizsi 3-1-es győzelem révén diadalmaskodtak, miután mindkét mérkőzésen a vendégcsapat győzedelmeskedett 1-0-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr577398512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása