Allegri: „A részletek fognak dönteni”

Allegri Massimiliano_BL sajtótájékoztató.jpgMassimiliano Allegri a Monaco elleni BL-negyeddöntő előtt kedd este arról beszélt, hogy a részletek fognak dönteni az idegenbeli mérkőzésen, amelyre a Juventus egygólos előnnyel és nulla kapott góllal érkezik.

„Nem tudom, milyen taktikát fog alkalmazni Leonardo Jardim szerda este. A párharc nem dőlt el, és előnyünk csak kismértékű.

A továbbjutáshoz legalább egy gólt kell szereznünk, és megfelelő teljesítményt kell nyújtanunk úgy fizikálisan, mint fejben.

A Monaco ellen nehéz játszani, és kissé jobban ismerjük most már őket az első találkozó után. Kemény mérkőzés lesz, és hosszú találkozó. Ez a csapat jól védekezik, technikás játékosokkal bír, illetve a csatárok nagyon erősek.

A részletek fognak dönteni szerda este, és nem engedhetjük meg magunknak akár egy másodpercre is, hogy megfeledkezzünk a végrehajtandó feladatról.”

Az értesülések szerint a mérkőzésen az Öreg Hölgy sutba dobja a 4-3-1-2-es felállást, és visszatér a 3-5-2-es rendszerhez.

„Én sem döntöttem még a kezdők kilétéről. A padon rendelkezésre álló játékosok is rendkívül fontos szerephez fognak jutni.”

Massimiliano Allegri korábban már eljutott a negyeddöntőig az AC Milan csapatával, azonban innen nem sikerült továbblépni, ezért feltevődik a kérdés, hogy érez-e bármilyen nyomást?

„Fontos eredmény lenne az elődöntőbe való továbbjutás, és újabb előrelépés a Juventus számára, amire képes ez a csapat, és amit meg kell tennie ennek a csapatnak.

Rendkívül büszkéknek kell lennünk, hogy részt vehetünk ebben a versenyben. A srácok nagyon fontos dolgot visznek véghez, és élveznünk kellene a pillanatot, nem pedig azzal foglalkozni, hogy mi történhet a jövőben.

Amikor megérkeztem a Juvetushoz, az elsődleges cél az volt, hogy márciusban minden kiírásban versenyben legyünk. Áprilisban vagyunk, a bajnokságban erős pozíciót harcoltunk ki, bejutottunk az Olasz Kupa döntőjébe, miután megfordítottuk a Fiorentina elleni eredményt, és most reméljük, hogy egy csodálatos estét követően a Bajnokok Ligája elődöntőben is biztosítjuk a helyünk.

Ez a keret óriási potenciállal rendelkezik. Továbbra is képes fejlődni, és szerda este nem csupán erősebbeknek kell lennünk, hanem jobbaknak is.

Határozottan hiszem, hogy szerda este kiváló teljesítményt fogunk nyújtani, és bejutunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.”

Arturo Vidal a héten kihagyott edzéseket mandulagyulladás miatt, azonban a kerettel utazott a mérkőzés helyszínére.

„Ma velünk edzett, és kész a játékra. Hétfőn lázzal küszködött, azonban már hétfőn is jobban érezte magát.” - nyugtatta meg zárásként a szurkolókat az érkezése óta számos Juventus drukkert meggyőző tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr607387608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2015.04.22. 11:11:57

A mérkőzés mindössze addig lesz érdekes, ameddig be nem rúgjuk az első gólt egy kontraakció végén. Ez valószínűleg már az első félidőben meg fog történni, és onnantól kezdve hátradőlve figyelhetjük majd, ahogyan a Monaco becsületesen, ámde eredménytelenül küszködik a szépítő találatért.

Ugyanazt fogjuk játszani, mint Dortmundban, ha tippelnem kellene 3-5-2 lesz, és egy 2-0ás vendég győzelmet várok.

Apuleius 2015.04.22. 11:22:26

@Tony.: Hol kell aláírni? :-D

venember83 2015.04.22. 11:51:16

Mi az oka, hogy ennyire lebecsülik a blogolvasók a Monaco csapatát? Egy szerencsétlenül megpattanó labda a meccs elején, és onnan kezdve a Juventus futhat az eredmény után, ha nem akar a hosszabbításra és a büntetőkre utazni. Számomra nagyon nem tűnik egyértelműnek a ma esti meccs.

Mondhatnám, hogy f*sok, de ez nem igaz, semmi gond az emésztésemmel jelenleg. Viszont kissé félek az estétől, túlzottnak érzem az önbizalmat. Több játékos is már a döntőről beszél, pedig az még nagyon-nagyon messze van.

danimester1 2015.04.22. 12:12:55

Valóban az egy gól nem túl nagy előny,igazából nekünk csak az az előnyünk,hogy otthon nem kaptunk gólt.Még az elvakultabbak is láthatták,hogyha nincs a tizi több mint valószínű x lett volna a vége.Nem nyújtottunk valami meggyőző játékot,több kapura tartó lövésük és veszélyesebbek voltak.Nem szabad leírni őket,mert okozhatnak meglepetést.Hasonló játékra számítok mint írta Tony kolléga.

Apuleius 2015.04.22. 12:14:40

@venember83: Én nem érzem, hogy bárki lebecsülné a Monacót, inkább csak optimizmust tapasztalok, ami nem ugyanaz. Az esti meccsnek, számos okból kifolyólag, a Juventus az esélyese, s természetesen jöhet szerencsétlenül megpattanó monacói lövés, kiállítás, büntető stb., ettől még az a valószínűbb, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. A döntővel mondjuk még én is várnék inkább, továbbjutás esetén, a következő körben bivalyerős ellenfelünk lesz, ez teljességgel bizonyos.

pedronegroo 2015.04.22. 13:09:28

A Juventus sokkal jobb csapat mint a Monaco, csak ebből indul ki mindenki. Persze ez még nem garancia a győzelemre, de ha mi hozzuk amit tudunk, akkor nem kérdés ki fog tovább jutni.
A Monaco ellen mindig befújnak nekünk egy 11-est, ez a jó hagyomány remélem ma nem szakad meg és akkor még csak meg se kell izzadnunk. :)

Barolo 2015.04.22. 16:07:35

@venember83: +1 Én alapvetően veled értek egyet. Persze szeretném, hogy az a nem valószínűtlen forgatókönyv legyen amit Tony vizionál, de azért más folyamat is benne van a pakliban. Én is a Juventus tartom a jobb és picivel esélyesebb csapatnak, de szerintem szoros lesz a továbbjutás, és könnyen lehet megcsúszni. Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása