Morata: „A Juve képes BL-döntőbe jutni”

morata-tevez_golorom.jpgAz olasz bajnok fiatal csatára szerint a torinói rekordbajnok képes kompenzálni a szupersztárok hiányát csapat szinten, és ezért bízik az európai sikerben.

Álvaro Morata nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a Juventus Lonel Messi és Cristiano Ronaldo kaliberű sztárok nélkül is biztosíthatja helyét a berlini BL-döntőben.

A torinói csapat a múlt héten a Monaco ellen győzött hazai pályán, így a Stade Louis II gyepére esélyesként lépnek, továbbjutás esetén pedig Európa legjobb négy csapata közé kerülnek az Öreg Hölgy fiai.

Álvaro Morata a tavaly begyűjtött egy BL-sikert Cristiano Ronaldo és Gareth Bale társaságában, azonban véleménye szerint a tény, hogy a torinói csapat nem szupersztárokkal van feltöltve, nem mindenképpen negatívum versenyképesség szempontjából.

„Tekintsünk a múltba, akárcsak vissza a legutóbbi évre. A kiírásban egyes csapatok nagy utat tettek meg, pedig nem csak szupersztárok alkották a csapatot. Olykor az eltökéltség és az erős csapatszellem elégnek bizonyulhat.” - nyilatkozta Álvaro Morata a Tuttosport munkatársának.

„A Juventusnál kiváló csapatszellem uralkodik. Amikor Torinóba igazoltam, nagyon meglepett, hogy olyan kiváló játékosok, mint Gianluigi Buffon és Andrea Pirlo mit meg nem tettek, hogy itthon érezzem magam.

Amennyiben ilyen egység van egy csapatnál, az egyértelműen segíti a továbbjutást, akár a berlini döntőig is menetelhetünk. Miért ne lenne lehetséges?

Nehéz lesz, és mindannyian tisztában vagyunk ezzel, ám korántsem lehetetlen. Bíznunk kell a sikerben.”

A Juventus legutóbb az 1995-96-os Bajnokok Ligájában győzedelmeskedett a döntőben, amikor tizenegyesekkel bizonyult jobbnak az Ajaxnál, amelyben akkoriban olyan azóta legendás futballisták játszottak, mint Edwin van der Sar, Edgar Davids, Frank és Ronald de Boer, Marc Overmars, Patrick Kluivert vagy Jari Litmanen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr317386474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása