Megvan a megegyezés Cavani megszerzéséről?

Cavani Edinson_1.jpgRopogós, friss hírek szerint a Juventus megegyezésre jutott a Paris Saint-Germain csatára ügyében, azonban az ügylet csak abban az esetben mehet végbe, ha a nyáron Paul Pogba is klubot vált.

Pár napja Edinson Cavani még arról beszélt, hogy marad a francia fővárosban, ám friss pletykák szerint az Öreg Hölgy vezetőségének sikerült tető alá hozni a csatár nyári átigazolását, így a futballista visszatérhet Olaszországba.

Az Il Quotidiano Sportivo egy meg nem nevezett torinói klubigazgató szöveges üzenetére hivatkozik cikkében, amely üzenet megerősíti a Cavanival kapcsolatos értesüléseket.

„Megszereztük Cavanit, pont került az ügy végére, és ez csak abban az esetben hiúsulhat meg, ha nem sikerül eladni Paul Pogbát.” - szól állítólagosan a titokzatos Juve-vezetőtől származó üzenet.

A sportnapilap értesülései szerint az uruguayi válogatott támadó 40-45 millió euróba kerül, a játékos pedig évente 5,5 millió eurós fizetésben fog részesülni.

A La Stampa is hasonló cikket közölt a mai nap folyamán, azonban ők annyival egészítették ki a történetet, hogy a csatár ötéves szerződést fog aláírni. A cikkíró határozottan kiáll amellett, hogy mindkét klub beleegyezett az átigazolás feltételeibe, még ha nyárig folyamatosan tagadni is fogja mindkét fél a megegyezést.

Arról egyik cikk sem ír, hogy Paul Pogbát kötelezően a PSG-nek kell értékesítenie a torinói klubnak ahhoz, hogy az uruguayi csatár nyártól a Juventus mezét vehesse fel, azonban a játékoscsere (amelynek Marco Verratti is részét képezné) gondolata korántsem új keletű, hiszen már januárban erről cikkezett több újság.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr757375668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2015.04.17. 12:54:59

Nagyszerű! Remélem kacsa. Az egyetlen játékos az eddigi nevek közül akit semmiképp nem szorgalmaznék, sőt felidegesít a gondolat is.

Gannicuss 2015.04.17. 13:00:03

Szerintem jó igazolás lenne. Más kérdés, hogy szerintem ez kacsa senkiért nem adunk 45 millát és a fizetése a fele lenne a mostaninak. Nem hinném, hogy ekkora juventino lett.

venember83 2015.04.17. 13:05:45

Csak akkor látok erre esélyt, ha nagyon komoly összeget fizet Pogbáért a PSG. Érthető a Juve érdeklődése, hiszen ha Tévez valóban nyáron lelép, kell másik húzóember, de az ő pótlására nem elég egy Cavani, főleg akkor, ha Pogba is kiesik. Így valóban csak akkor fogadható el ez az ügylet, ha nagyon komoly pénzt fizetnek Paulért a párizsi arabok.

KysBé 2015.04.17. 13:18:17

@venember83: Ne kell fizetniük Pogbáért.
Pogba = Veratti + Cavani + Pastore
DEAL!

Rikoo 2015.04.17. 13:18:45

Európai szinten szerintem egyáltalán nem előrelépés Cavani és ezt az elmúlt két év meg is mutatta amit a PSG-ben nyújtott a BL-ben és egyébként is Tévez pótlására nem ilyen stílusú csatár kell, mert belegondolni is rossz egy Morata Cavani csatársorra ahol kiöli egymást a két játékos stílusa. Vagy megint más felállásban kellene játszani 1 befejezőcsatárral és nem 2 támadóval.

venember83 2015.04.17. 13:21:44

@Rikoo: Cavani középcsatár, de a PSG-nél nem ott játszott, hanem szélre tolva, mivel középen Ibra egója mellett nem fért el.

m.martin91 2015.04.17. 13:29:51

Korábban is úgy gondoltam, hogy ha Pogba a PSG játékosa lesz, akkor komoly esély van Cavani leigazolására. Viszont én úgy gondolom, hogy Pogba nem fog távozni ezen a nyáron, majd csak a 2016-os EB után, és egyáltalán nem biztos, sőt, inkább nem a PSG-be fog menni. Real vagy Barca.

Gannicuss 2015.04.17. 13:30:08

@Rikoo: Morata szerintem nem középcsatár Cavani az. Tevez helyett inkább Dybalat szánják ha összejön.

@KysBé: Azt én is elfogadnám. Akkor Maxi elképzelése is megvalósulna.

Dybala, Pastore, Veratti, Cavani, Rugani mercatot el tudnék képzelni, még Pogba és Tevez távozása esetén is.

babo0410 2015.04.17. 13:38:21

Ez a hír hülyeség. Szerintem pont, hogy Pogba-t nem akarjuk eladni, a cikk meg pont azt emeli ki, hogy az üzlet akkor hiusúlhat meg, ha Pogba-t nem tudjuk eladni. Mintha Pogba-tól a nyáron minden áron szabadulnánk. Ezért nem hiszek a cikknek. Ráadásul a titokzatos Juve vezető is pont ezt mondja, „Megszereztük Cavanit, pont került az ügy végére, és ez csak abban az esetben hiúsulhat meg, ha nem sikerül eladni Paul Pogbát.” Pont emiatt tartom kacsának. Paul-tól nem szabadúlni akarunk, hanem szeretnénk itt tartani. A másik meg az, ha Pogba-t el akarnánk adni, akkor miért nem a PSG-vel cseréljük el pár játékosra? Logikusabb lenne. Másrészről meg nem is lenne túl jó üzenet Pogba eladása. Pont azt üzenné, hogy nálunk lehet kopogtatni, mert eladjuk a legjobbjainkat, hogy igazolni tudjunk. Nem lenne jó üzenet se, meg ha nagy csapat akarunk lenni, ahhoz az értékeink megtartása is hozzátartozna.

babo0410 2015.04.17. 13:38:48

A helyesírásért külön elnézést.

Rikoo 2015.04.17. 13:42:49

@venember83: Mondjuk igazából mindegy ki érkezik előre, mert Tévez távozása után teljesen át kell építeni más formára a támadójátékot, mert most szinte csak rá épül. Ilyen típusú csatár nagyon kevés van csak Rooney és Messi gyakorlatilag és nem hiszem, hogy bármelyik is érkezne bár Marotta lehet meglep minket és elhozza nyáron mindkettőt.

rockitbaby 2015.04.17. 13:58:01

@venember83: Középcsatár, akit tény és való, hogy szélen játszatnak, de akkor sem tudja igazolni a vételárát, ha éppen Ibar kiesik. Ugyanis ebben a szezonban elég sokszor hiányzott már Zlatan. Volt eltiltás - ez még lesz is-, volt sérülés is. És semmit nem mutatott ezen időszakok alatt. Pedig panasz a kiszolgálásra nem lehet.

Cavani a Napoli-ban Mazzarri kontra taktikájában él és virul, a PSG-ben bebizonyította, hogy labdatartás esetén nem jó semmire. ÉS mi is így játszunk. Cavani-ért és Dybala-ért is sok a 45 és 40 milió. Én ezt az összeget inkább fordítanám akár a monaco-i Carrasco vagy a portói Martinez leigazolására, valamint egy fiatal külcsönben lévő csatárunk visszahozatalára. Ha pedig a PSG akarja Pogba-t, akkor cserébe adja nekünk Verratti+Matuidi+Pastore triót. De ha bal lábbal kelek fel, akkor még Rabiot-ot is csapják mellé!

Barolo 2015.04.17. 13:58:16

Szomorú lennék, ha Pogba elmenni idén nyáron..... de ha még is, akkor a Cavani+Veratti+esetleg némi pénz (ami egyébként már nem reális szerintem, de ha lehet akkor persze hajrá) számomra minőségi előrelépést jelentene. Az persze más kérdés, hogy ehhez hozzá vesszük Tevezt is, akkor már nem állunk jól.... de egy Cavani+Veratti+Dybala+Rugani+Berardi+szélső védő mercatoval ezt is lehet orvosolni. Forza Juventus!

Il Principino 2015.04.17. 14:11:25

@rockitbaby:J. Martinezzel csak az a baj,hogy 40 körül jutnak hozzá...Porto egyik legértékesebb játékosa...ő se lenne olcsóbb,mint Cavani!Van Persie jöjjön inkább ingyen:)

rockitbaby 2015.04.17. 14:16:37

@kg19850508: Szigorúan a transfermarkt.de alapján mondom, hogy 32 millió Martinez ára, míg Cavani ára ugyanezen oldal szerint 50 millió. Tekintve, hogy a PSG több, mint 60 milliót adott érte, erősen kétlem, hogy ennyire defcitesen túladnának rajta, lévén az FFP-ra nagyon figyelni kell!

A lényegen amúgy nem változtat, 45 millió szerintem Martinezért is elég lenne és szerintem vele sokkal jobban járnánk. Inkább illik a mi taktikánkba, mint az uru. De legyen, Carrasco és Martial akkor, ha ők jobban tetszenek :) A lényeg, hogy Cavani ne.

RuidaRobert 2015.04.17. 14:27:34

@Barolo: Ez kb álomkategória, de én is aláírnám ezt a mercatót.

KysBé 2015.04.17. 15:13:53

Minden évben A meg B tervekkel indulunk, majd a vágén ZS kategóriával zárunk. Kiváncsian várom idén mire fogják majd a Cavani helyett Pazzini érkezését.

Tony. 2015.04.17. 15:22:49

Nekem van egy elméletem, miszerint Pogba a Barcelona játékosa lesz, de nem idén, hanem jövő nyáron. Az idei átigazolási szezonból kizárt katalán klub minden bizonnyal bankot fog robbantani 2016-ban, és rekordösszegért a nyár egyik nagy dobása az övék lehet a Juve középpályásának személyében.

Az viszont egyértelmű, hogy Cavani szintű igazolás csakis Pogba eladása esetén hozható tető alá.

@rockitbaby: Cavani és Martinez nagyjából 2 ugyanolyan típusú játékos.

BigP86 2015.04.17. 15:34:58

@Tony.: Ez reális lehet és ezzel mi sem járnánk rosszul. Viszont félő ha nagy bevételhez jutunk Pogbából akkor mindenki duplán akar majd lehúzni minket. Talán érdemes lenne ezért idén nyáron elkölteni Pogba árát előre, aztán majd jövőre ezt refinanszírozni lehetne. Ennyi likviditása csak kell legyen a klubnak. Pl ha idén alapból költöttünk volna kb 50 misit, akkor azt fejeljék meg 50-el és jövőre visszaforgatják a pénzt Pogba eladásából. Addig tagi kölcsönnel, vagy egyéb könyveléstechnikai eljárással meg az FFP-t is ki lehetne kerülni. Arról nem is beszélve, hogy bitang csapatunk lenne még egy évig POGBÁVAL.. Vélemény?

Rivendell 2015.04.17. 15:35:30

legyünk őszinték...

Ha már Pogba távozik,akkor 1 Cavani+Verratti páros esetében mér elég jó üzletet is kötöttünk,tekintve hogy milyen értéket képviselnek...manapság ők mind2-en 40-50m közötti értéket képviselnek,ha meg Pastore is jönne,akkor megfogtuk az isten lábát.....Pogba azért nem 1 pótolhatatlan játékos,pláne ha Asa visszatérhetne az eredeti posztjára,szerintem ő és Vidal tökéletesen megszűrnék a kp-t + maradna még 1 Pereyra-Marci páros is eléjük-mögéjük .
ui:Pastore amúgy minek,ha jönne Verratti? mi a biztonságos játékra törekszünk a kp-n,nem férne el még 1 tkp-félig irányítani tudó kreatív játékos,padra meg nem hiszem,hogy jönne.

Kérdés,hogy ki ér többet? fiatal Dybala 35 környékén,vagy Cavani maximális tapasztalattal,többszörös olasz gólkirályként 40-45-ért beszámítva,igaz 27-8 éves talán? 4-5 év lehet benne magas szinten,de valszeg ő fix nem csődölne be,legalábbis bajnokságban tuti nem.

még 1 Berardi jobbra azt hali,bár írtátok Carrascot is akinek tudnék én is örülni,bár csak szélre kirakva,mert amúgy befejezéseknél kicsit gyatra,de baromi gyors és jó az előre játékban.

rockitbaby 2015.04.17. 15:35:34

@Tony.: Azért nem teljesen hasonlóak, bár egyidősek ez tény. Martinez használható akkor is, ha nem kontrajáték van.

Nagyon nem tudom elképzelni kinek a helyére menne Pogba a Bőrszalonnába. A Buscets-Rakitic-Iniesta hármas eléggé megbonthatatlan, még akkor is, ha Xavi sanszosan távozik. Bár mindez változik, ha más lesz az FCB edzője. Teszem azt Klopp. Nem kellene egyetlen európai riválist sem erősíteni, de tudom ez szinte lehetetlen, ha eligazol. De bár ez egy lehetséges forgatókönyv, én mégis a PSG és játékoscsere dolgot preferálnám. Leginkább azért, mert nem bízok benne, hogy Marotta jól gazdálkodna egy ekkora összeggel...

Rivendell 2015.04.17. 15:47:27

Amúgy ha eladják Pogbat és + 50m kölcsön,teljes keret frissítés? pláne hogy most a bevételeink is megugranak,nem is értem minek mellé a kölcsön

Rikoo 2015.04.17. 15:54:50

Mindenki felvázol vmi teóriát de tuti egyik se lesz. Pogba és Vidal is jól érzi magát és miért akarnának elmenni. A klub mondja a játékosnak, hogy menj már el Paul, mert kell a pénz. Egyébként mindenki a PSG-ből vagy a Monacoból akar játékost, de abban az esetben ha Pogba elmegy én biztosra veszem, hogy Barca, Real lesz a befutó, de mégis inkább Barcelona. Még ha francia is nem hiszem, hogy pályafutása csúcsán valaki a Paris Saint Germant részesítené előnyben az elmúlt évek csodafociját játszó Barcelonával szemben. Várom a véleményeket.

Rivendell 2015.04.17. 16:05:22

@Rikoo: csoda foci? már rég volt azon időszak.....talán most Suarez miatt még lehet,de még csak lehet

west30 2015.04.17. 16:25:18

Ezt az 50milliós kölcsönt nyugodtan el lehet felejteni szerintem,nem emlékszem az eredeti cikkre,de kurvaélet hogy a Juventus nem azért vesz fel kölcsönt hogy abból igazoljon.Cavani pedig kétlem hogy Juventus játékos lesz,nyilván a tizenx millió után elmegy máshova "apróért" focizni.Szerencsére Veratti sem lesz az mert a Psg mocskosul túlárazza,én egyáltalán nem értem az iránta táplált rokonszenvet,egyszer sem láttam még tőle olyan játékot amire azt mondanám,hogy igen,ő hiányzik a Juventus középpályájáról.

RuidaRobert 2015.04.17. 16:29:23

@Rivendell: Pastore és Verratti szerintem tökéletesen megférne egyszerre a pályán 4-3-1-2-ben. Verratti sokkal jobban védekezik, mint Pirlo, így hátul kb olyan stabilak lennénk, mint amikor Marchisio játszik. Pastore pedig trequartista.

Ennek ellenére elég álomkategória ez. Én egyetértek Tony-val. Pogba szerintem is jövőre megy a Barcába.

Barolo 2015.04.17. 17:03:37

@Rikoo: Bár telen van a világ zsoldosokkal, szeretném azt hinni, hogy vannak olyan játékosok, akiknek fontos, hogy saját országuk top csapatában játszanak, vagy otthoni körülmények között éljenek (lásd Tevez honvágy) ilyesmi. Ez lehet (nem biztos, hogy az) egy motiváció Pogba számára is a PSG-el kapcsolatba, illetve esetlegesen Verrattinál is a Juve esetében. Ráadásul a Psg kerete és lehetőségei azért nincsenek messze egy álomcsapattól. Szerintem is esélyesebb valamelyik nagy spanyol csapat, de nem zárnám ki egyáltalán a PSG-t sem a versenyből. Arról nem is beszélve, hogy ha idén vagy jövőre eligazolna tőlünk, akkor még mindig nagyon hosszú karrier állhat előtte, akár későbbi újabb klubváltással is. Forza Juventus!

danimester1 2015.04.17. 18:38:36

Kacsa vagy sem egyelőre nehéz eldönteni.Amennyiben nem érkezik valamelyik klub részéről cáfolat igaznak is tekinthetjük.Pogba döntésén fog múlni,aki ha nem akar menni hozzájuk már kútba is esik a "terv".Szerintem az értékek figyelembe vételével nem lenne rossz,de nem úgy,hogy "csak" egy az egyben csere.Cavani játékjogán felül még be kell vonni játékos/okat és pénzt.A variációkat mindenki döntse el maga szimpátia vagy bármi más alapján.:-)Amennyiben Tevez tényleg menni fog,akkor hihető a pletyka,mert minőséget kell hozni helyette,akár csere akár eladás útján.Mivel nekünk anyagilag a csere lenne a kifizetődő,így már lehet alapja ennek is.

hellan (törölt) 2015.04.18. 11:27:14

5.5M,ez majdnem 4m euroval kevesebb a jelenleginel, kamu az egesz.

ToTTy-Juve 2015.04.19. 11:58:49

Na őt én sem látnám itt szívesen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása