Tacchinardi: „A Juventus képes a triplázásra”

Tacchinardi Alessio_kapitány.jpgAz egykori Juventus középpályás, Alessio Tacchinardi véleménye szerint a torinói bajnokcsapat számára akár a triplázás sem elképzelhetetlen.

Az Öreg Hölgy számára szinte már csak formalitás a sorozatban negyedik bajnoki cím begyűjtése, mivel a címvédő kilenc bajnoki mérkőzéssel a vége előtt tizennégypontos előnnyel vezeti a tabellát az AS Roma előtt.

Mindemellett Massimiliano Allegri csapata beverekedte magát az Olasz Kupa döntőjébe, miután lehengerlő győzelmet aratott a Fiorentina otthonában, illetve jövő hét kedden az AS Monaco ellen kivívhatja a BL-elődöntőben szereplés jogát is.

„Véleményem szerint megvannak a klubnak a játékosai ahhoz, hogy az elődöntőbe jusson a Juventus.” - nyilatkozta a TuttoJuve számára a harminckilencéves egykori futballista.

„Ezen kívül szükség lesz a legjobb játékosokra, Andrea Pirlo száz százalékosnak kell lennie, illetve ugyanígy Arturo Vidal, Carlos Tévez és Paul Pogba is száz százalékon kell teljesítenie.

Amennyiben ez megtörténik, miért ne triplázhatna a csapat? A csapat önbizalmát minden bizonnyal növelte a Fiorentina elleni győzelem, mert bár a dortmundi továbbjutás is jó hatással volt a csapat önbizalmára, a firenzei siker minden bizonnyal még tovább fokozta ezt az önbizalmat.

Nagyszerű formát mutató csapat ellen győztek a számos hiányzó ellenére, ezért a firenzei győzelem akár fontosabb mérföldkő is lehet, mint a dortmundi.

Jó játékosokkal el lehet jutni egy adott pontig, azonban a Bajnokok Ligája küzdelmek kicsit különböznek egy Fiorentina elleni meccstől.

Szükség van arra, hogy Pirlo, Pogba és Tevez száz százalékos állapotban legyen, ha pedig ez adott, akkor már lehet álmodozni.”

Az elismerő szavak ellenére Alessio Tacchinardi elismerte, hogy meglepte a firenzei győzelem, mivel véleménye szerint a csapat túlságosan függ Tévez játékától.

„Nem számítottam rá, úgy gondoltam, hogy a csapat túlságosan függ Carlos Téveztől, mivel a csapat hozzáállását és játékértelmezését nagyban befolyásolta Carlos Tévez.

Nem mehetünk el szó nélkül Massimiliano Allegri teljesítménye mellett sem, aki elismerést érdemel, úgy tűnik, mintha a szakember a csapat referenciapontjává lett volna.

A szezon elején a szurkolók ujjal mutogattak a trénerre Antonio Conte távozása után, Massimiliano Allegri pedig nem keresi a vitás helyzeteket, azonban magára vállalta az Antonio Conte felelősségének átvállalása jelentette terhet.

Nagyon egységes keretet alakított ki, és fontos előrelépés, hogy a csapat képes volt kompenzálni egy Carlos Tévezhez mérhető rendkívül karakteres és minőségi játékos hiányát.

A mérkőzés előtt úgy tűnt, hogy a Juventus túlságosan függött Carlos Téveztől, most viszont úgy érzem, hogy a keret olyan játékosokból épül fel, mint Angelo Di Livio, Moreno Torricelli, jómagam, Antonio Conte és így tovább, akik képesek voltak pótolni a hiányzó futballistákat.

A Juvnetus bizonyította, hogy nem függ Carlos Téveztől, ez pedig kulcsfontosságú előrelépésnek bizonyulhat.” - zárta további dicsérettel az interjút az egykori harcos középpályás.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr857353078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lisandro 2015.04.09. 15:46:34

Mostmár szinte minden nap arról olvashatunk,hogy a Juventus képes lehet a triplázásra is!

pedronegroo 2015.04.09. 16:04:32

Végül is bármi lehet, a szerencse idén mellettünk állt. Nem mindig a legerősebb csapat nyeri a BL-t, továbbá meg van az az előnyünk hogy most már csak a BL-re kell koncentrálnunk és tartalékolnunk az erőinket.

babo0410 2015.04.09. 16:16:19

Legyen igazuk azoknak, akik a triplázásról írnak. Az Atma kiveri a Realt, a PSG a Barca-t, a Porto a Bayernt, és már nincs is olyan ellenfél aki ellen ne lennénk esélyesek az elődöntőben, sőt a döntőben is (tudom ne álmodozzak :D). ;)

Lisandro 2015.04.09. 16:43:19

@babo0410: Az Atletico valószínűleg kiüti a Realt,ez jó tipp.
A Portóban csak nagyon bízom!
A Psg-nél valószínűleg 4 alap ember hiányozni fog,úgy meg nagyon necces lesz.
De legyen igazad!

Tony. 2015.04.09. 17:13:46

Nem függünk Téveztől az egy kicsit erős kijelentés. Maradjunk annyiban, hogy a Fiorentina ellen sikerült nyerni nélküle, és pont. Valószínű nélküle nem lenne ennyire rózsaszín felhős most minden.

BL-hez meg annyit, hogy idén azért valahogy nincs meg az a mindent elsöprő erő 1-1 nagycsapatban, mint tavaly. Megfoghatóbbnak érzek mindenkit, mint azelőtt.

Hogrin 2015.04.09. 22:41:42

@Tony.: A Tévez-zel kapcsolatos kijelentés szerintem se állja meg a helyét, maximum Olaszhonban, a BL-ben ő nagyon kell.
Akitől már nem függünk az inkább Pirlo, az elmúlt években kulcsfontosságú volt, de már nem érzi meg a hiányát a csapat.

Barolo 2015.04.10. 00:00:21

@Hogrin: +1
Nem tudom, hogy mi a jobb.... ha elhisszük, hogy lehet esélyünk akár döntőbe is jutni, vagy az, ha reálisan látjuk a helyzetet és tudomásul vesszük, hogy 4-5 csapat jelentősen előttünk jár. Ettől még persze 1-1 meccsen bármi lehet, csak nehogy nagy csalódás legyen a vége ennek a 'triplázás' hangulatnak. Forza Juventus!

KINGovHELL 2015.04.10. 13:59:20

@Barolo: Szerintem reálisan látja a többség a helyzetet, de az önbizalom nem árt. A Monaco ellen illene továbbjutni, aztán meglátjuk mi lesz a későbbiekben. Nem hiszem, hogy csalódás lesz, ha a legjobb 4 között esünk ki. Ez csak a saját véleményem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása