Allegri: „Ez korántsem a maximum”

Allegri Massimiliano.jpgMassimiliano Allegri a Borussia Dortmund feletti fölényes győzelmet követően arról beszélt, hogy csapata ennél többre képes.

Az Öreg Hölgy csapata összesítve 5-1-es eredménnyel lépett át a német bajnokság jeles képviselőjén, így nyugodtan várhatja a pénteki sorsolást, amelyen eldől, ki lesz a csapat ellenfele a legjobb nyolc között.

„A munkát együtt végezte a klub, a csapat és az edző. A játékosok nem hagyták lehetőséghez jutni a Borussia Dortmund csapatát, és véleményem szerint a két mérkőzés alatt talán egy veszélyes lövése volt az ellenfélnek. - mondta a nyáron kinevezett tréner a Sport Mediaset munkatársainak.

„Fontos eredmény ez az olasz futball számára, különösen akkor igaz ez, ha figyelembe vesszük, hogyan értük el. A keret képes még a ma este látott teljesítménynél is többet nyújtani.

Egyértelmű, hogy ezen a szinten rendkívüli minőséget és labdakezelési technikát képviselő csapatok ellen kell megküzdeni, ám a srácok, a klub és a szurkolók bizonyították, hogy megfelelünk az elvárásoknak.

Mindenképpen javulnunk kell passzolás tekintetében és a mérkőzés irányítását tekintve. Különösen a második félidőben teljesítettünk jól. A csapat kissé összezavarodott, amikor Paul Pogba elhagyta a pályát, és helyette Andrea Barzagli ugrott be.

Mindent figyelembe véve taktikailag okosan játszottunk, és sok szabadrúgáshoz sem juttattuk az ellenfelünk, kivéve a korai pontrúgást, amit Arturo Vidal megmozdulása eredményezett.

Carlos Tévez kétszer is kapuba talált, illetve Álvaro Morata számára is tálcán kínálta fel a gólpasszt, így a spanyol játékosnak gyermekjáték volt a gólszerzés.

„Meglátjuk, mit hoz a sorsolás, majd lejátsszuk a meccseinket. Kötelességünk hinni magunkban, ahogy hittünk a továbbjutásban ebben a fordulóban is, mivel ez a csapat kiváló fizikai és taktikai adottságokkal rendelkezik.

A védelem képes három- vagy négyvédős rendszerben bizonyítani, és mindenki más is jól mozgott, Carlos Tévez pedig kivételes csatár. Nem csupán gólokat szerez, hanem csapattársainak is segítségére van, illetve a középpályán is komoly munkát végez.

Megérdemelt győzelmet arattunk, ám továbbra is a jövőbe tekintünk, és többre vagyunk képesek.

Massimiliano Allegri a Juventushoz a nyári felkészülés első napjaiban érkezett, miután Antonio Conte váratlanul távozott, és azóta is sokan megkérdőjelezték a torinói vezetőség döntését.

„Az első napon, amikor megérkeztem Vinovóba, azt mondtam, hogy ez a csapat még sokat javulhat három év kiváló eredményeit követően.

Természetesen a négyvédős rendszer következménye, hogy másképp alakítjuk a játékot, azonban az a legfontosabb, hogy ebben mindenki részt vegyen, és a játékosok ne csak a pozíciójukhoz ragaszkodjanak.

Mindig hittem, hogy ez a csapat könnyedén játszhat négy védővel is, mivel kevés európai csapat rendelkezik a Juventus keretéhez mérhető játékosállománnyal. Véleményem szerint komoly előny ez a taktikai sokoldalúság.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr317282871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2015.03.19. 09:27:37

Teljesen reális nyiltkozat, ellenben a mutatott játék engem - legalábbis - nagyon meglepett. Persze pozitív irányba. Nem várt különbségű továbbjutás volt ez, de a meccsek összképét tekintve, főleg az odavágó miatt, még ez az 5-1 is hízelgő a BVB-re nézve.

Sajnálom Pogba-t, gyógyuljon fel mihamarabb, de szerencsére a bajnokság már megvan, a BL-ben hiányozni fog, de úgy tűnik meg tudjuk oldani, és így pihenhet egy nagyot ében csillagunk!

pedronegroo 2015.03.19. 09:29:18

Tudjuk Maxi, az 1:0 lett volna a tökéletes, majd legközelebb összejön!

Az ide szezonban nekem Tevez jelenti a Juventus-t, a többiekkel nem vagyok hajlandó szóba állni! :) Karcsi nélkül sehol nem lennénk, de ezért kellenek a klasszisok, remélem ezt Marotta is látja és nem szórja el a pénzt olasz középszerekre, elég egy igazolás de az klasszis legyen, mert a BL-ben ezekkel lehet meccseket nyerni.

Jöhet a Bayern, revánsot akarok!!!

venember83 2015.03.19. 10:08:38

Kár, hogy ilyen játékot nem látunk a Serie A-ban a Juventustól.

penge09 2015.03.19. 10:29:34

@venember83: Igen ,de én nem bánom ha majd csak a BL meccseken fogunk villogni . :D

harciretek 2015.03.19. 10:29:43

Gyönyörű győzelem és továbbjutás. Végig mi irányítottunk, teljesen az történt, amit mi akartunk. Mondjuk azért ehhez kellett a korai gól is. Egyedül Pogba sérülése volt aggasztó, remélhetőleg Pirloval együtt mihamarabb felépül. Nagyon nem hiányzik, hogy ő is csatlakozzon Asamoahoz és Cácereshez.

MdewC 2015.03.19. 10:42:29

Pogbáról vannak már hírek??

riv3rsid3 · http://tippvadaszat.blog.hu 2015.03.19. 10:55:14

Hát ez szép munka volt! A BVB nem sokat tudott ehhez hozzászólni. Allegri azt hiszem nem rossz edző. :)

Apuleius 2015.03.19. 10:56:55

@MdewC: Egyelőre nincsen még hivatalos hír, azonban az olasz sajtó szerint várhatóan egy hónapot is kihagyhat.

Gannicuss 2015.03.19. 11:07:38

Szerintem tökéletes meccs volt, tökéletesen is szórakoztam. Nagy pacsi a csapatnak és Maxinak.
Azért annyit a keret hihetetlen játékosállományáról, hogy ha még 1 kp-ás kiesik akkor nagy bajban leszünk. Nem szeretném az isteni Padoint a bl-kezdőben látni...

Ádám.84 2015.03.19. 11:09:25

@Apuleius: azt is lehet már esetleg tudni, hogy pontosan milyen sérülést szenvedett?

tjunior 2015.03.19. 11:34:21

Szerencse a szerencsétlenségben Pogba sérülésénél, hogy most viszonylag nyugis időszak jön. Hétvégén otthon játszunk a Genoaval, utána 2 hét múlva szintén otthon az Empolival. A kupa elődöntő fájó, de ez van, utána Parma idegenben a BL odavágóra talán már felépül. A válogatottba legalább sérülten nem hívják be.

babo0410 2015.03.19. 12:11:07

Nagyon jó meccs volt. Nagy dicséret illeti a csapatot, és főleg Allegrit. Talán már belátjátok, hogy mekkora taktikus ő. És nagyon jól tud váltani 4 védőről 3-ra ha kell. Remélem Pogba a negyeddöntőre már felépül. Nagyon hiányozna. Tegnap viszont egyértelműen Marchisiot illeti a dicséret Tévez mellett, hiszen a középpálya motorja volt, védekezett, ment előre ha kellett, nagyon élt, ahogy Vidal is nagyon jó volt. Sajnos kissé forró fejű. Viszont Bonucci hihetetlen hogy le tudja nyugtatni. Szerintem Bonu remek kapitány lenne. Hihetetlen milyen higgadt tud maradni.
@Gannicuss: Te hány középpályást szerttél volna? Van a keretben 9 középpályás 4 posztra (Pogba, Vidal, Marchisio, Pereyra, Romulo, Pirlo, Sturaro, Padoin, Pepe). Ebből 4 sérült (Pogba, Pirlo, Romulo és Sturaro). Igaz Padoint nem lenne jó egy Real ellen a kezdőben látni, ahogy Pirlot se tenném be a BL-ben. Marchisio sokkal jobb helyette szerintem. Én BL-ben szigorúan a Pogba, Marchisio, Vidal, Pereyra összetételt játszatnám. Pirlonak max a bajnokságban adnék játéklehetőséget. Nyáron meg Padoint és Romulot el kell engedni a helyükre meg olyan játékosokat kell igazolni, akik a BL-ben is bevethető minőséget képviselnek. Én Verrattit mindenképpen leigazolnám, és akkor Marchisioval és Pirloval remekül megosztozhatnának a játékperceken, sőt Vidal és Pogba-t is lehetne pihentetni. És ezen felül csak abban az esetben kellene igazolni valakit a kp-re, ha Sturaro nem képvisel olyan minőséget.

Rocky80 2015.03.19. 12:26:27

babo0410:

Mit is mondtál melyik az az oldal, ahol közvetlenül a meccsek után már meg lehet tekinteni az egész meccset?

Tegnap megtaláltam ezt a meccset, de a jövőben használni szeretném. Tudsz linket dobni?

Köszi.

Gannicuss 2015.03.19. 12:28:03

@babo0410: Megírtad a válaszom. Nem azt írtam, hogy nincs elég kp-unk, hanem hogy nem minőségi a pad. Maxi jól tette, hogy inkább védőt hozott be. Sturaro, Padoin, Romulo egy közép csapatba se férnének be, nem a bl 8 között. Azért Pirlot és Padoint egy lapon nem emlegetném...

danimester1 2015.03.19. 12:39:46

@venember83: A billentyűmről szedted le a gombokat.:-)Szerintem ez az ami hiányzik a csapatnak,persze nem minden hétvégén,de hiányzik.Elég ha megnézzük a bajnokság első 2-3 hónapját,majd azt amikor elkezdett a Róma leszakadni.Hasonló jó teljesítményt várok a lilák elleni visszavágón,persze ha komolyan gondoljuk a duplázást vagy jó szerencsével a triplázást.A szezon eddigi legjobb meccsét láthattuk tegnap a csapat minden elismerést megérdemel.

babo0410 2015.03.19. 12:52:03

@Rocky80: Szia, az oldal a www.livefootballvideo.com A meccseket le is töltheted, de nem szükséges. Legtöbb esetben angol kommentárral tudod nézni, letölteni nem kell. A meccs után 1-2 órával már fenn is vannak a meccseink. Én itt szoktam nézni őket, mert sokszor olyan a beosztásom, hogy nem látom a meccsünket. Ilyenkor egyből erre az oldalra megyek fel, nem megyek se FB-re, se ide , se más sport oldalra, sőt még a google értesítéseket se nézem meg, és akkor olyan, mintha élőben menne, mert az eredményt nem tudom.

babo0410 2015.03.19. 12:55:39

@Gannicuss: Azt írtad, ha még egy kp kiesik, akkor bajban vagyunk. Nekem ebből az jött le, hogy te kevesled a kp-seinket. Amúgy én nem emlegettem Padoint és Pirlot egy lapon, csak megjegyeztem, hogy a BL-ben nem kezdetném Pirlot. Viszont Sturarot még nem láthattuk játszani, ne írjuk le látatlanba. A Genoa-ban nem volt rossz. Romulo meg kifejezetten jól teljesített tavaly. Az igaz, hogy a különbséget nem ők jelentenék, de így leírni őket nem kéne.

Rivendell 2015.03.19. 13:21:02

@babo0410: hát nem tudom,szerintem Eriksen még mindig könnyebben mozdítható,mint Verratti/nálam ők a jövő irányítói,hiszen már van bennük rutin,de nagyon fiatalok/....olasz esetében nem úsznánk meg Pogba távozását,mert hogy nekik nem a pén kéne tőlünk az fix.

azért részemről ha most jó BL-t futunk,akkor Pogba maradhatna anyagi szempontból is,mert nem kis bevételünk lenne + ha 50m kölcsönt tényleg adnának,akkor minek kéne eladni Pogbat? BL-Adidas-50m csak elég lenne 1 Erisen-Berardi-balos 3-ra,bár jön a kérdés ha Evra így tolja mint tegnap,akkor Asa-t vagy a franciát minek padoztatni,nyugodtan mehetne Asa középre is és ha gond van pozíciót vált és helyette raknak a kp-ra valakit,tehát lehet nem is kéne se Eriksen se Verratti,mert szerintem ide nem irányító kéne,ha Pogba-Vidal-Marci-Asa a posztjukon játszhatnának + jönne 1 Dybala-Berardi-balos 3-as,nem is illene a játékunkba 1 irányító

Drughi Di Bianconeri 2015.03.19. 14:37:41

Ejj, de boldog vagyok a tegnapi meccs óta, ez volt a legjobb teljesítményünk ebben a szezonban, a Dortmundban momentuma sem volt, és ha Morata kicsit ügyesebb 5-öt gurítunk nekik.
Carlos Tevez egy Isten, igazi 10es, hős,vezér ! :)
De mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott, a védelmet és a középpályásokat is beleértve. Le a kalappal előttük és Allegri előtt is ! Köszönjük Nekik ! :)

Lehet,hogy mi (szurkolók) becsültük túl a Dortmundot és voltunk túl óvatosak, szerények - mint most ebben a nyilatkozatában Allegri :D

Az biztos,hogy ez a Dortmund nem a 2 évvel ezelőtti döntős,de akkor is nagy fegyvertény, hogy ennyire simán ejtettük ki őket,gyakorlatilag 180 perc alatt helyzetet se engedtünk nekik. Chiello,Bonucci és Marchisio embertelenül komolyan védekeztek. Vidal is, csak Ő kezd egy buta,olykor indokolatlanul agresszív szűrővé silányulni sajnos.

Büszke vagyok szeretett Csapatomra, és egye fene Allegrire is: megölte Kloppot taktilailag,mindkét meccsen és jól készítette fel a fiúkat.

Köszönöm még egyszer az élményt, jó ilyen meccseket is látni a dögunalmas bajnokik után ! :)

Na, és akkor most ide a P$G-t :D

Drughi Di Bianconeri 2015.03.19. 14:41:54

@Drughi Di Bianconeri: Még annyit:
Nagyon sajnálom,hogy Pogba lesérült, remélem a következő BL -meccsünkön pályára tud lépni :/
Allegri nagyon higgadt volt,mikor beküldte Barzagli-papót, fura módon egy pillanatig sem voltam feszült miatta, csak Pogbat sajnáltam.

Ja és egy kérdés: a bejegyzésnek a címét ugye poénnak szántad @venember83: ? :D

Gannicuss 2015.03.19. 17:07:02

@babo0410: Sturaro sajnos kezdett a Palermo ellen. Félidőben lehozta Maxi. Borzalmasan játszott és ami nagyobb baj fegyelmezetlenül is. Giovinco is jó volt a Parmaban... Nem véletlen, hogy egyedül Pereyra kap teljesen megérdemelten lehetőséget. Egyébként szerintem teljesen egyértelmű, hogy a minőségre értettem, azt gondoltam, hogy darab számra ki tudunk állni.
(Hozzáteszem nekem nincs bajom se Padoinnal se Sturaroval, nem lehet mindenki kezdő szintű, de egy bl ben ne kezdjenek már.)

Gannicuss 2015.03.19. 17:09:21

@babo0410: Ja és Pirlo! Bizonyára azért kezdeti Maxi mert ha nem válik be Pereyra vagy Marci a padról tud sebességet hozni a játékba. De ha fordítva csinálná és nem működik a játék Pirlo nem fog. Viszont ha működik Pirlo még mindig egy zseni!!!

ToTTy-Juve 2015.03.19. 22:20:03

Meglepő eredmény volt a tegnapi 0-3, de teljesen megérdemelt. De amellett, hogy emelem kalapom a csapat tegnapi teljesítménye előtt, azért kellett ehhez egy ilyen felfogásban játszó BD. Ha játszották volna azt, amit első meccsen, azaz folyamatosan letámadják a középső védőinket (amiből ugye az egyetlen gólt is szerezték), akkor bíztosan nem ez az eredmény született volna - főleg ha a 3 védpős rendszer alatt tették volna ugyanezt. Szóval gratulálok a csapatnak, tényleg szép játék volt, de ne vonjuk le messze menő következtetéseket. (bár annak én is örülnék, ha elhinnénk a srácok, hogy bárkit megverhetünk és úgy is játszanánk, mert akkor 1-0nál nem állnánk le védekezni).

Rocky80 2015.03.19. 22:43:28

Köszi a linket Babo!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3387) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9921) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4161) mercato (4144) nyilatkozat (7443) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása