Allegri: „Még nem döntöttem a felállásról”

Allegri Massimiliano_BL sajtótájékoztató.jpgMassimiliano Allegri a tegnap este tartott sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a Juventusnak kötelező gólt szereznie a Borussia Dortmund ellen, mivel valószínűtlennek tartja, hogy a mérkőzés gól nélkül érjen véget.

„2-1-es előnnyel vágunk neki a visszavágónak. - vázolta az aktuális helyzetet Massimiliano Allegri a mérkőzés előtti, kedd esti sajtótájékoztatón.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény mérkőzés vár ránk, és minden bizonnyal a Borussia is ugyanígy véli. Minden szempontból hibátlan teljesítményre van szükségünk.

Remélem, hogy jó mérkőzést láthatunk, azonban valószínűtlen, hogy 0-0 legyen a vége, így két gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz.

Az első mérkőzésen nem engedtük, hogy az ellenfél gólszerzési lehetőséghez jusson, és a Borussia Dortmund Giorgio Chiellini elcsúszása nyomán szerzett gólt, miközben előttünk számos lehetőség mutatkozott.

Tisztában kell lennünk a Borussia csapatának erősségeivel, nagyon gyorsak és letámadják az ellenfelet, ezért szerda este nagyon kevés hibát engedhetünk meg magunknak, és ki kell használnunk az ellenfél gyengeségeit.

Ugyan kedden olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a torinóiak edzője négyvédős rendszert fog alkalmazni Németországban, az esti sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri azt mondta, hogy ez ügyben még nem született döntés.

„Még nem döntöttem. - mondta a sokak számára AC Milan edzőjeként megismert szakember, amikor az újságírók a csapat várható felállásáról kérdezték.

„Nem tudom, hogyan fog a mérkőzés lezajlani, minden attól függ, mi történik majd a meccsen. A holnapi kezdőfelállás ügyében még vannak kételyeim, még nem tudom, hogy három- vagy négyvédős rendszert alkalmazok.

Majd szerdán döntök, mivel szerda este fog sor kerülni a mérkőzésre.

Massimiliano Allegri megismételte a Juventus elnökének szavait, miszerint egyetlen mérkőzés alapján nem lehet dönteni arról, mennyire sikeres volt a Juventus szezonja.

„Ami a szerdai meccset illeti, az a fontos, hogyan sikerül a szezon. Először is megköszönném az elnök úr tegnapi szavait, amelyekben kijelentette, hogy egyetlen mérkőzés nem jellemezhet egy szezont.

Eddig mindannyian jól együttműködtünk, most pedig a célegyenesben vagyunk.

Eljutottunk idáig, és tovább szeretnénk menetelni a Bajnokok Ligájában, bejutni a negyeddöntőbe, és ott meglátjuk, mire lehetünk képesek.

Ezen kívül a bajnokságra is figyelnünk kell, bár tizenegy mérkőzéssel a vége előtt a tizennégypontos előny jelentős, azonban még további hat győzelem kell ahhoz, hogy biztosan bajnokok lehessünk.

Ráadásul az Olasz Kupában is megvan az esélyünk az első mérkőzés eredményének a megfordítására, amivel bejuthatunk a döntőbe.

Az volt a célunk, hogy úgy érjük el a szezon ezen szakaszát, hogy mindhárom sorozatban képviseltessük magunkat, és hát itt vagyunk.

Jó teljesítménnyel kell zárnunk a szezont, de jó teljesítményre van szükségünk különösen szerda esete, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr17279997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2015.03.18. 10:29:24

Két gól kell? Ha így gondolkozik Allegri, az azért jó, mert akkor tuti nem fogunk a 0-0-ra játszani. Tetszik a gondolkozása. Én nagyon bízom benne, hogy továbbjutunk. Ha nem tudunk továbbjutni, az hatalmas csalódás lenne, mert ez a keret legalább a legjobb nyolcra esélyes.

pedronegroo 2015.03.18. 11:22:53

Bízom a tovább jutásban már csak azért is mert ellenkező esetben számunkra befejeződik a szezon és nem szeretnék őszig várni újabb téttel bíró meccsere. :)

A felállás tök mindegy, 3 vagy 4 védős rendszerben is lehet kontrázni.

rockitbaby 2015.03.18. 11:31:40

@pedronegroo: Én azért nem szeretném a három védőset, mert bár sanszosan megint mi fogunk kontrára játszani, de a 3-5-2 szélei eléggé verhetőek. Nekem egy olyan felállás és taktika, mint az első meccsen volt, teljesen megfelelne. Kivéve sajnos egy posztot: Chiellini. Imádtam régebben az miatt, amit Ibra-val csinált a Juve-Interen, de nem tudom miért érzem úgy, hogy ugyanabban a helyzetben, amiben ő elcsúszott a BVB ellen Barza nem tette volna... Nagyon szívesen meglesnék egy Lichti-Bonu-Barza-Evra négyest, mert jelen pillanatban ez a legerősebb, akár hogy is csűrjük, csavarjuk.

pedronegroo 2015.03.18. 12:01:39

@rockitbaby: Chiello ma is leszedné Ibrá-t! Birkózásba világbajnok! Csak hát a mozgékony, gyors támadók ellen nem igazán van fegyvere....

A felállásnál hangsúlyosabb szerintem a taktika és a mentalitás. A kontra játék meg egyértelműen adódik az előző meccsen elért eredményből. 3-5-2 -vel is elérhető a tovább jutás. Azért is írtam hogy tök mindegy, nem ezen fog múlni. pl . Conte alatt a 3-5-2 "teljesen" más játékképet mutatott.
Ezek a felállások csak arra jók hogy az edző rajzoljon valamit arra a k... mágnestáblára. :)

Lisandro 2015.03.18. 13:36:34

Szerintem a 4-3-1-2 lenne a legjobb a mai meccsen!
Pereyra egész jól mozog a csatárok mögött.
Középen Pogba,Vidal,Marci
Hátul meg a Classic 4-es.
Pillanatnyilag szerintem ez a legerősebb felállás.
Csak ne kelljen belenyúlni a meccsbe,mert akkor bizony bajban leszünk.
Padoint nem szeretném játszani látni!
Én sem hiszem,hogy 0-0 lenne ez a mai meccs,úgyhogy gólt mindenképp kell lőni,s jó lenne ha mi rúgnánk az elsőt!
Aztán meg a 2.-at is!

rockitbaby 2015.03.18. 13:37:49

@pedronegroo: Szerintem nem Várhidi Peti a segédedző, hogy mágnestáblázzanak a fiúkák :D

Viccet félretéve, én azért annak jobban örülnék, ha a helyzetkihasználásunk jobb lenne majd, mert gyakorlatilag, ha CSAK az ordító helyzeteket értékesítjük, már a mai meccsnek még a formalitás kategória is erős lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3386) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9921) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4160) mercato (4144) nyilatkozat (7442) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása