Agnelli: „A Dortmund elleni meccs nem meghatározó”

agnelli_andrea.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli szerint a szerdai összecsapás a Borussia Dortmund ellen nem tekinthető meghatározónak az Öreg Hölgy idei szezonjának a jellemzése szempontjából.

Az olasz bajnok Németországba látogat szerdán 2-1-es előny birtokában, célja pedig a negyeddöntőbe jutás, azonban a klub elnöke szerint a mérkőzés korántsem dönt egyértelműen az idei szezonról.

„Egyetlen mérkőzés alapján nem lehet meghatározni egy adott idényt. - nyilatkozta Andrea Agnelli a sajtótájékoztatón, melyen a szövetség bejelentette, hogy a március harmincegyedikei Olaszország - Anglia mérkőzésnek a Juventus stadionja fog otthont adni.

„Amennyiben a csapat tavasszal még versenyben van mindhárom fronton, akkor kijelenthető, hogy a csapat jó szezont teljesít.

Az elnök egyúttal köszöntötte Antonio Contét visszatérésekor, aki olasz szövetségi kapitányként tért vissza az Öreg Hölgy stadionjába, miután a nyáron elhagyta Torinót.

„Mindig különleges Antonio Contét vendégül látni a stadionunkban, remélhetőleg mindig szövetségi kapitányként fog hozzánk látogatni, nem pedig ellenfélként.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr557275117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2015.03.16. 18:18:18

Szóval kiesünk az se baj, továbbjutás nélkül is fenomenális ez a szezon.

Ez a nyilatkozat mutatja meg leginkább, hogy miért toporgunk 1 helyben évek óta. Mert itt minden jó és megfelelő. Ezért elég mindig a legolcsóbb olasz edzőt idehozni, ezért elég Marotta, ezért nem kell erősíteni a csapatot sem. Ennek az Agnellinek nincsenek túl nagy igényei, az már biztos.

Ha kiesünk a BL-ből és két hét múlva a kupából is, akkor is remek szezonunk lesz gondolom, mert megint sikerült megnyerni egy bődületesen erős mezőnyben ezt a fantasztikus bajnokságot. Kb. ennyi a vezetőség elvárása.

Forza Juve 2015.03.16. 19:03:56

Mi érzelmi alapon nézzük csak a dolgokat, ő az érzelmi dolgok mellett latja a számokat es mint minden bizniszben itt is étvágyat lehfontosabb, neki!

Forza Juve 2015.03.16. 19:04:31

A nyilatkozat egyébként csak a játékosok válláról szeretne levenni a terhet!

rockitbaby 2015.03.16. 20:05:38

@Tony.: Nem azt mondta, hogy nem baj, ha kiesünk. De a szezont nem pusztán eme két meccs alapján kell megítélni, hanem figyelembe kell venni az augusztusi rajttól mindent. Szerdán továbbmegyünk, remélem ez senkinek nem kérdés. Ezzel inkább az amúgy is hibára képes csapatot akarja tehermentesíteni, ami kulcsfontosságú. Egy az odavágón történt Chiellini hiba most végzetes lenne. Elejétől a végéig kell a 110% koncentráció, és abba nem segít a feleslegesen a vállakra pakolt hatalmas plusz teher. Ezeknek nincs annyi nemzetközi tapasztalata, mint a Reklám Margitnak, és még azok is képesek voltak négy gonbócot benyelni egy szervezett csapat ellen.

Ha nincs semmi, ami miatt idegeskedni kell, akkor jobb lesz meccselni. Allegri nem Conte. hogy vért itasson a játékosokkal és űzze őket a győzelembe. Ő taktikus. De ha az bukik, gond van. Ezért kicsit átvett most az elnök is a nyugalom fenntartásából. Nem kell megint minden hülyeséget belelátni...

Barolo 2015.03.17. 11:05:51

@rockitbaby: @Forza Juve: +1
Először nem értettem, hogy most minek ez a nyilatkozat, de valószínűleg tényleg a tétet (is) akarja tompítani.
Lehet, hogy érdemes lenne nekünk is a meccs előtt számot vetni (már amennyire ez idényközben lehetséges).
Ha nem jutunk tovább akkor mindenki szomorú lesz, és mivel idáig (sőt tovább) két éve is eljutottunk, akár visszalépésnek is tekinthető majd a dolog.
Ha tovább megyünk akkor valószínűleg előrelépésről fogunk beszélni (pedig a tavalyi bl-hez képest már most is előrébb vagyunk).
Véleményem szerint igaza van azoknak (pl. Lippi), akik azt mondják, hogy itt már sok múlik a szerencsén, apró momentumokon (elcsúszás, havas körülmények, kiállítás stb.), és az eredmények is azt mutatják, hogy bár vannak favoritok, sok a meglepetés, tehát az óriási pénzügyi különbségek ellenére viszonylag szoros a mezőny.
Ezért talán nem csak az eredményeket érdemes nézni, hanem inkább a csapatot magát.
A két évvel ezelőtti Juventushoz képest én most egy érettebb, összeszokottabb és talán taktikusabb csapatot látok. Csatár poszton mindenképpen erősebbek vagyunk, és talán most először mondhatjuk azt, hogy ezen a részen is felvesszük bárkivel a versenyt (egészen addig amíg nem kell cserélni). Itt tavalyhoz képest is van (kicsi) előrelépés, de a csapat többi részében sajnos nincs. A középpálya szerintem Vidal rossz formája ellenére kb. a tavalyi szint. Ami szomorú, hogy Pirlo öregedését semmilyen szinten nem sikerült egyelőre pótolni, és a jelenlegi cserék pedig pluszt semmiképpen nem tudnak adni a csapat játékához.
Az igazi problémák viszont a védelemben vannak (véleményem szerint az ő formájukon fog múlni a holnapi meccs is). Itt én egyértelmű gyengülést látok a korábbi évekhez képest. Komoly hiba, hogy a bal oldalt nem sikerült meggyugatóan megoldani, és középen is sok a bizonytalanság.
A jó hír viszont az, hogy a kapuban még mindig a világ egyik legjobbja áll!
Ha az egész csapatot nézem, akkor a cserepad erősödése sem történt meg (sőt tavaly legalább Pogba tudott onnan érkezni), illetve a fiatalítás is váratott magára. Ezek alapján én összességében előrelépést nem látok a tavalyi évhez képest. De.....! Ha valaki a nyári edzőváltás után azt mondja, hogy nagyon könnyen megnyerjük a bajnokságot és itt fogunk állni a bl-ben és kupában tavasszal, akkor azt szó nélkül bármelyikőnk aláírja, ebben biztos vagyok (még akkor is, ha a két fő riválisunk gyenge idényt futnak).
Allegrivel (is) vannak gondok, de a körülményekhez képest egyáltalán nem teljesít rosszul. Sőt, ha holnap tovább jutunk, és ezzel papíron jelentőset lépünk előre a tavalyi évhez képest az nagyban az ő érdeme lesz. Forza Juventus!

peti78 2015.03.17. 15:13:14

abszolute felesleges agyalni a nyilatkozat értelméről, a lényeg hogy a fociban győzni kell aki mást állít az nem ért a focihoz és nem is való a közelébe se.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3386) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9920) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4160) mercato (4143) nyilatkozat (7442) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4173) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása