Conte szerint a Juventus már húsz ponttal vezethetne a bajnokságban

conte_antonio_valogatott.jpgAntonio Conte rangos elismerésben részesült, hiszen neki ítélték az elmúlt szezon legjobb olaszországi edzőjének járó díjat, ami aligha meglepő a százkét pontos, európai rekordot jelenő bajnoki cím után. A pillanatnyilag az olasz nemzeti válogatottat vezető szakember tartogatott egy fricskát egykori klubjának, s a torinói együttes új mesterének, Massimiliano Allegrinek.

"Ha ez a Juventus rendelkezne ugyanazzal a könyörtelenséggel, amellyel az enyém rendelkezett, már húsz pont előnyük volna." - idézte Contét az ANSA. "Ugyanakkor a Juventus rászolgált erre az előnyre, bemutatták, hogy fölötte állnak mindenki másnak."

A kijelentés nem maradt visszhang nélkül, s Giancarlo Padovan újságíró éles kritikával illette a Juventust zsinórban három bajnoki címre vezető Contét, kijelentve, hogy a szövetségi kapitány a saját egója foglya lett.

"Az elmúlt néhány napban Conte két baklövést is elkövetett az egója miatt, amelyet már nem tud kordában tartani többé." - nyilatkozta Padovan a Tuttomercatowebnek.

"Az első szerint a Manchester United érdeklődött iránta. Kíváncsi lennék, hogy vajon milyen nyelven beszélt volna Angliában?

A második szerint olyan összehasonlítással élt, amelyet nem tud tényekkel igazolni. Lehetne azt is mondani, hogy húsz pont előnyük lenne, ha nem szerepelnének a Bajnokok Ligájában.

Conte nem mutat kellő tiszteletet a kollégái és egykori klubja, valamint Massimiliano Allegri iránt. Mindamellett egy szövetségi kapitányi pozícióhoz kellene társuljon némi felelősségérzet, lévén ez a legfontosabb pozíció."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr507254645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2015.03.09. 18:33:57

Tony. 2015.03.02. 23:07:06
"Ha nem a kontár ülne a Juve padján már most 20 pont lenne az előny."

Köszönöm. Úgy látom rajtam kívül is van olyan, aki szerint ez nem irreális.

Conte-nak teljes mértékben igaza van. Amiről beszél valóban az alapvető különbség a két Juventus között, mert lehet statisztikák alapján hasonlítgatni, de ez az alapja mindennek.
És ezt meglepő módon egy Roma fórumon fogalmazta meg remekül egy kommentelő, amellyel tényleg nehéz vitatkozni:

"A Juve meg már nem az a kegyetlen "vadállat", ami tavaly mindent felfalt és amit a megszállott Conte hajtott és űzött, most többet gondolkozik, emberibb lett."

Nekem az előbbi jobban tetszett.

Apuleius 2015.03.09. 18:41:55

@Tony.: Kizárólag a Te kedvedért írtam meg a bejegyzést (ez most nem vicc).

Ennek ellenére abszolúte nincs igaza Conténak, teljesen irreális az állítás, s még ha igaza volna, akkor is teljesen felesleges volna egy ilyen kijelentés.

A tavalyi szezon kapcsán azért ne feledkezzünk meg a gyalázatos BL búcsúról sem.

Jozef26 2015.03.09. 18:58:20

Conte első szezonjának a mérlege 23-15-0, míg Allegrié eddig 17-7-1. Én úgy gondolom, hogy nincs szégyenkezni valója. Allegri még mindig kísérletezik. Próbálja kialakítani a saját taktikáját. Másrészt az se tesz jót, hogy a Roma így le van maradva... Amíg halmozzák a döntetleneket, addig nincs miért 20 pontra növelni az előnyt. Kell az energia a BL-re.

tjunior 2015.03.09. 19:11:09

Minden tiszteletem Conté-é, de ez milyen ócska szöveg...ha ő van ott 20 pont, ja, de nyáron elmentél... Allegri meg azt mondhatná, ha én vagyok a válogatott edzője, nem 1-0 verjük Máltát vagy nem ikszelünk le otthon a horvátokkal. Ez ilyen,

m.martin91 2015.03.09. 19:12:52

"Kíváncsi lennék, hogy vajon milyen nyelven beszélt volna Angliában?"

Ezen már én is gondolkodtam, mikor Conte a MU-ról beszélt.
Egy olyan edzőt, aki olasz, és semmiféle idegen nyelvet nem beszél, nem fognak felkérni európai nagycsapat edzőjének. Maximum a PSG tenné ezt meg.

Egyébként szerintem sem kellett volna Conténak ezt nyilatkoznia, még akkor sem, hogy mindenki tudja, mennyi mindent köszönhet neki a Juventus. Vagy csendben kell maradni, vagy megdicsérni Allegri és a csapat eddigi munkáját. Nem azért, mert olyan jók vagyunk, hanem mert egy volt Juventus edzőnek, jelenlegi olasz kapitánynak csak dicsérnie szabadna az listavezetőt, aki ráadásul még a BL-ben is áll tavasszal (ellentétben az előző szezonnal).

Juvegaspy 2015.03.09. 19:24:42

Ez egy kicsit nagykepu nyilatkozatra sikeredett. Hatha kihozza Allegribol az allatot es behuzzuk a bajnoksagot a kupat meg bl legjobb 4. :)
Amugy tisztelem Contet meg minden de azert visszavehetne....rengeteget koszonhetunk neki de azert nem egy Lippi v Ancelotti h csak 2Juvehoz kotodo olasz szakembert emlitsek. Motivatornak nagyon fasza de taktikai szempontbol meg Allegri is veri.
Remeljuk sikerul neki fejlodni es villantani vmit a valogatottal!!!
Csipem nagyon de ilyeneket azert nem kene nyilatkoznia!

danimester1 2015.03.09. 19:59:49

Mester mester!Akkor miért nem ment az arcoskodás mikor égtünk az EL és BL-ben.Annyit azért még nem tett le az asztalra,hogy ilyen nyilatkozatot tehessen.A pontelőnyünk valóban több lehetne,de ez már múlt és jelenleg elég,a kérdés meddig.Már azt várom amikor kiderül miért ment el,de hiszem hogy az arca nem kicsit játszott közre.Alaphangon sem méltó így nyilatkozni egy kapitánynak.

krisszvector 2015.03.09. 20:09:49

Őszintén?Nálam ez a pali mindent lerombolt magáról,amit edzőként felépített.Már akkor elkezdte amikor itt volt,pont az ehhez hasonló nyilatkozatai miatt.Így Mourinho,ilyen-olyan motivátor,ilyen kis szurkálódásai már akkor is voltak kifelé.Félre ne értsétek,kell ez,mármint a szurkálódás,de azért legyünk már tisztában,hogy hol a helyünk.
No mit add isten,kétszer is felszoptunk vele európában.Jelenleg tovább mentünk a csoportból(tudom,hogy hogyan),és előnyben is vagyunk az ellennel szembe.
De felbassz ezzel az olasz rekorddal..mintha akkora tényező lenne jelengeg az Olasz foci,hogy mindenek felett állna az,hogy a Scudettot rekordokkal kell nyerjük minden évbe.Olaszországon belül esetleg tapsikolnának(kizárt,hogy ennyire elvakultak lennének),hogy ejnye,egy újabb Scudetto rekordokkal.És?
Elmehetünk a mi a francba a rekordjainkkal meg a hangzatos,mi vagyunk a Juventus fasszom,mi senkitől nem félünk...A végeredményt meg ismerjük már.
No hátha kap majd egy top klubot a mister,van mit bizonyítania,mert vaker már van.

venember83 2015.03.09. 20:13:58

@krisszvector: top klubot nem kap, mert olyan nemigen van Olaszországban a Juventuson kívül jelenleg. Máshova meg nem mehet az, aki csak taljánul képes magát megértetni.

RuidaRobert 2015.03.09. 20:22:38

Lehet, hogy valamilyen szinten kiforgatták a szavait, de ez így nagyon gáz.

Megértem ha Európában nem sült volna be a megszokott, már-már megrögzött 3-5-2-vel.

pedronegroo 2015.03.09. 20:25:29

Volt valami olyan hogy Sir Alex meg Conte egymás mellett ülve nézték meg az EL döntőt. Valami ilyesmire emlékszem meg mintha beszélgettek volna is. Valaki emlékszik pontosabban erre meg hogy mikor volt?

@Tony.: Úgy látszik csak a Juve szurkerek nem látják azt a különbséget amit más csapat szimpatizásai is egyértelműen látnak. Ebbe a Juve-ba semmi spirito nincs a tavalyihoz képest. A csapat olyan mint az edzője és Conte nem volt egy hallegri...
És igazából engem nem érdekel hogy melyik edző a jobb, hanem a stílus a lényeg. Ki illik a Juventus-hoz. Sokan elfelejtik mi az a Juventus stílus. Na Allegri pont ezt nem tudja képviselni és ennyi.... lehet a statisztikáiban "gyönyörködni" meg a taktikai képzettségében de ez nem a Juventus.
"a győzelem nem fontos hanem az egyetlen dolog ami számít" ha valaki elfelejtette volna, na már most ehhez hogy jön ide ez a Allegri??

venember83 2015.03.09. 20:38:28

@pedronegroo: a probléma az, hogy Conte is képtelen volt ugyanezt a mottót gyakorlatba ültetni az utolsó másfél évében. Most ne nézzük az olasz szemétdombot, vessük tekintetünket Európára, ahol pl. illett volna az EL-ben legalább a döntőig elmenetelni, vagy előtte nem csúfosan kiesni a BL-ből, vagy éppen mondjuk az olasz mezőnyben is szemrevalóbb, nézőbarátabb játékot mutatni. Sikerült-e mindez? Nem. Akkor meg miről beszélünk?

venember83 2015.03.09. 20:39:53

@pedronegroo: ja, kimaradt: én sem szeretem Allegrit, sőt. De most már azt mondom, nem tehető egyértelműen felelőssé a vezetőség Conte távozása miatt, mert mostanában egyre inkább primadonnáskodik a mester, pedig annyit nem tett le az asztalra, és kezd kibújni a szög a zsákból Antonio jellemét illetően.

pedronegroo 2015.03.09. 20:51:27

@venember83: de Allegri-nek egy meccse nem volt ami méltó lenne spirito juve-hoz akkor minek erőltetni? konstans fos játék, nincs tekintélye, a játékosok dekoncentráltak nem is hiszem hogy annyira szeretik, hol ugranak hol ölelkeznek a playerek úgy mint Conte-val?
Pontrekord meg van? Bl 8 meg van? Könnyen felejtesz....

Barolo 2015.03.09. 20:54:28

Mmartinnal értek egyet maximálisan. Lehet vitatkozni a 20 ponton (szerintem sem reális amúgy), de ez a nyilatkozat abszolút nem elegáns és egy szövetségi kapitánytól még inkorrekt is. Ráadásul még értelmetlen is, szóval ha ez tényleg így hangzott el, akkor az nagy baklövés és jellemhiba is egyben. Forza Juventus!

ToTTy-Juve 2015.03.09. 20:57:06

@Jozef26: Csak ne feledd, hogy Conte egy csalódást keltő csapattal kezdett, míg Allegri már egy európára is majdnem kész kerettel vágott neki.
@tjunior: ezzel viszont tökéletesen egyetértek, csakhogy nem Allegrit kérték fel a posztra.
@pedronegroo: @Tony.: tökéletesen egyetértek. Lehet szar volt a 352 euban, de a mentalitás miatt a meccsek végéig bíztunk egy győzelemben, egyenlítésben. Ma viszont a végéig azon izgulunk, hogy ne kapjunk gólt, vagy húzzuk ki. Conte lehet nagy képű - és az is igaz, hogy ezt a tulajdonságát le kellene vetkőznie - de hogy stílusosan fejezzem ki magam: Ha Allegri mögött állna 3 scudettó, amiből egy verettlenül a másikban egy jó BL szereplés, míg a harmadikban pontrekord, akkor lehet ő is az lenne.

4Evorg 2015.03.09. 21:59:02

Emlékezzünk csak vissza, hogy milyen hisztit csapott, amikor Capello, egyébként teljesen elegánsan megjegyzéseket tett a munkájára! Milyen hisztit csapott Antonio. Akkor most hogy is van ez? Csalódtam Conteban.

RuidaRobert 2015.03.09. 21:59:08

@ToTTy-Juve: Allegri a Cagliarinál tudott az év edzője lenni. Ezzel nem azt mondom, hogy jobb edző (mert semmiképp sem az, imádtam Contét és a harag is beszél belőlem), de taktikailag felveszi vele a versenyt.

Attól, hogy nem tombol a játékosokkal és nem ordít a vonal mellett, még nem kevesebb. Conte igazi motivátor, és rengeteget köszönhetünk neki, de ő is a JUVENTUSNAK!

tjunior 2015.03.09. 23:03:15

@ToTTy-Juve: tényleg, Allegrit a Juventus edzőjének kérték fel.
Még annyit, hogy az idő mindent megszépít. Amiről 1-2 ember beszél, az Conte első szezonjában volt jelen. A Spirito Juve utána szép lassan lankadt, átvette a helyét az izomból lenyomjuk az ellenfeleket. Az előző szezonban már legtöbbször csak fásultan nézet ki a fejéből Conte, ritkán kiabált vörös fejjel.

ToTTy-Juve 2015.03.09. 23:14:24

@4Evorg: Ez is igaz :)
@RuidaRobert: értem én. Rendben, de én azt próbáltam meg kifejezni, hogy a két edző között a különbség az, hogy mennyire tudják a pozítivumaikat átültetni a csapatba. Mert felőlem Allegri lehet napóleoni taktikus is, ha ezt a csapatnak nem tudja átadni, sz*rt sem érünk vele. Conténak a vehemenciája volt az eszköze, de azt 100%-ban éreztük is - de ebben meg ahogy látom egyetértünk :)
Azon kívül volt valahol egy statisztika - kerestem, de mivel megkezdődött a meccs, abbamaradt - mi szerint az előző három évben a Juve az első 30 és 45-60 perc között szerezte a legtöbb gólt, ráadásul amikor ilyenkor gólt szerzett, több gólos különbséggel nyert. Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy az első gólnak pszichikai jelentősége volt, ami negatívan befolyásolta az ellenfelet. Mostanság meg azt tapasztalom, hogy a játékosok f*szlengetve (elnézést a kifejezésért) kezdik a félidőt, ami pozitívan hat az ellenfélre. Már ha Allegri olyan baromi nagy taktikus, akkor ezt miért nem tudja? Na és a többgólos különbségek sem igazolják a staistikáját. És nekem, mint közönségnek/szurkolónak csak győzelem és gólok kellenek. Ha ezt tudná nyújtani, kicsit sem foglalkoznék azzal, mivel jobb/rosszabb, mint Conte.

ToTTy-Juve 2015.03.09. 23:20:25

@tjunior: második szezonjában voltunk BLben és ott ne mond, hogy erőből nyertünk a Donyec vagy a Chelsea ellen. A 3. szezonban meg még igazad is lehet, ahogy nézzük, de míg ő csak a fejéből nézett ki, addig pontrekordot állított fel a csapat - és én továbbra is hiszem azt, hogy ha valamit szívvel csinálsz huzamosabb ideig, akkor abba bele is fáradsz. Neki is eljött a hullámvölgy mint a játékosoknak és volt annyi esze, hogy nem tette a maradásával tönkre, amit felépített. Bármennyire is sajnálom, azért azt mondom, ideje volt mennie, viszont helyette nem ezt a balfácánt kellett idehozni 24 óra alatt és főleg nem 2 éves szerződéssel.

ToTTy-Juve 2015.03.09. 23:23:52

Már megint sok nállam a duma. remélem senki nem veszi bántónak a szavaim, nem akarok én senkit bántani, csak most még a meccs hevületében vagyok :)

Hogrin 2015.03.10. 00:59:26

Úgy látom a Mister eléggé meg van sértődve a klubra, mióta lelépett egyre keményebben és ostobábban fikáz minket, ez a mostani nyilatkozat se Allegri kritikája inkább burkoltan a vezetőségnek meg a csapatnak szól. Allegrit nem igazán lehet itt elővenni semmiért, alig több mint fél éve van itt ami lássuk be semmire se elég, másrészt kész helyzet elé lett állítva, a nyár közepén megkapta egy másik edző keretét amin semmit se változtathatott. Ez az idei simán lehetett volna egy nullázós fos év, úgyhogy inkább örüljünk neki, hogy nem lesz az.
Conte meg szépen égeti fel maga mögött a Juvés múltat meg kötődést azzal amit csinál, a szurkolók egy része már most kezdi megutálni a másik része meg a jövőben fogja ha ezt így folytatja. Nem leszek meglepve amikor majd némi válogatottas erőlködés után szépen lecsüccsen a Milan padjára mert valószínűleg ez lesz.

venember83 2015.03.10. 06:42:21

@pedronegroo: vagy te felejted könnyen, mennyire nyögvenyelős volt az utolsó év, amikor a csoportból sem sikerült továbbjutni, mert megtréfálták a csapatot a törökök meg az északiak.

harciretek 2015.03.10. 11:23:09

Az lehet, hogy Conte második és harmadik évében nem játszottunk olyan látványosan, mint az elsőben, de Conte alatt a csapatnak végig megvolt a karaktere. Magabiztos, erőt sugárzó csapat voltunk, aki ha szarul is játszott és volt nem kevés unalmas és kevésbé látványos meccse, akkor sem érezte a szurkoló, hogy baj lehet, hogy gólt kaphatunk, magabiztosan hoztuk a meccseket. Ha gólt kaptunk, általában akkor is tudtunk reagálni. Allegri alatt ez a fajta magabiztosság, "könyörtelenség" teljesen eltűnt. Mostanában teljesen az az érzésem, hogy bárkitől bármelyik percben gólt kaphatunk. Kimondottan rosszak vagyunk a rögzített szituációk levédekezésében, egész évben erőltetjük a gyémánt alakzatot a középpályán, mikor nyilvánvaló, hogy nincs meg hozzá a kreatív felső ember, a csapatnak nincs játéka, nincs karaktere. Kiélezett szituációkban sokszor kapkodunk. Egyre több meccset hozunk egyéni villanásoknak köszönhetően, ahelyett hogy dominálnánk a meccseket.

Még egy Sassuolo ellen is remek eredmény az 1:0, ha tényleg magabiztosan, dominánsan hozzuk le, ezzel is csak azt jelezve a többiek felé, hogy nekünk ennél több nem kell, nektek pedig esélyetek sincs többre. A tegnapi 1:0 abszolút nem ilyen volt. Múlt héten a Fiorentina ellen pl. egy percig nem éreztem, hogy akár nyerhetünk is. Rómában elfogadható lett volna az 1:1, sőt 1:0-ig tetszett az is, ahogy kontrolláltuk a meccset, de pont ezért teljesen érthetetlen, hogy tudtunk úgy megzavarodni a gólunk és a kiállítás után. Bergamoban kapartunk hátrányban a győzelemért, Pirlo villanása hozta meg. Cesenai játék vmi förtelem. A Dortmund ellen az első félidőben, ha a németek kicsit letámadtak vagy felgyorsították a játékot, olyan zavarodottak voltunk, hogy rossz volt nézni, a második félidőben pedig nem tudtuk gólra váltani a dominanciánk (ami messze nem az a magabiztos dominancia, mint Conte idejében).

Allegrit Conte elég helyezitek, mert tovább jutottunk a BL csoportból?! Holott ugyanúgy szenvedtünk mint 1 éve, csak szerencsénke az Atletico meccs maradt a legvégére, ahol a döntetlen tökéletes volt mindenkinek. Ha fordított sorrendben kellett volna játszanunk az Atletico és Olympiacos elleni 2. meccseket, akkor abszolút nem vagyok biztos benne, hogy most nem az EL-ben kéne helytállnunk.

Ha be is húzzuk a bajnokságot, de nem nyerjük meg a kupát és nem jutunk BL 4 közé sem, ráadásul szuperkupa győzelem és a csapatra jellemző saját karakter nélkül a visszalépés számomra egyértelmű. Conte végig tudta mit akar, meg is csinálta, a távozása is saját akaratából történt. Allegri próbálkozik, de lassan 3/4 év után sem tudja mit akar, legalábbis számomra egyáltalán nem tiszta, hogy mit is akar. Ha pedig van egy kis esze, akkor Conte szavait nem sértésként fogja fel, hanem motivációként és a haragot átviszi a játékosaira is. Be kell ismernem, nekem mindig jobban tetszett a Conte, Mourinho, Simeone, (Dárdai:)) féle edzői vonal, akiknek megvan a saját felfogásuk és ehhez meg tudják nyerni a játékosaikat, akik tényleg 1 emberként, néha vakon követik őket. Allegri néhány dolgot jobban csinál, mint Conte, pl. szerintem sokkal jobban rotálja a csapatot, de Conte sokkal több dolgot csinált jobban, mint ő. Nagyon aggasztó pl. az idei rengeteg komoly sérülés, vagy néhány fontos játékosunk idei formahanyatlása / forma vissza nem nyerése (Pirlo, Llorente, Vidal, szerintem a Chiellini és Bonucci sem hozza a rájuk jellemző megalkuvást nem tűrő játékot).

...azt hiszem többet írtam, mint elejével szerettem volna, de a kommenteket olvasva ez kikívánkozott belőlem.

RuidaRobert 2015.03.10. 12:20:22

@harciretek: Magabiztosan, hihetetlenül unalmas és ötlettelen játék mellett húztuk be a meccseket a bajnokságban, míg Európában szenvedtünk.

harciretek 2015.03.10. 14:11:34

@RuidaRobert: Hát én idén is csak szenvedést láttam eddig a BLben, annyi különbséggel, hogy az a kis szerencse, ami tavaly hiányzott, idén mellettünk volt. Az olasz fociban, mindig is az volt a kiindulópont, hogy ne engedjem kibontakozni az ellenfelet, hogy lezárjam az ellenfél útját. Ez így volt 20 éve is, mikor a Serie A kb. a csúcsán volt és így van ma is. Ez a taktika az esetek nagy részében, a látványos akciókat és kreatív támadásokat váró szurkolók szemében, "unalmas" meccseket szül. Szerintem valamennyire normális dolog az, ha néhány meccsre mi is belefásultunk ebbe a taktikába, talán egy jobb rotációval ez elkerülhető lett volna, viszont ami a lényeg ezeken a meccseken nem volt benne a levegőben, hogy az ellenfél gólt lő, esetleg megnyeri a meccset, mostanában ez eléggé benne van. Szerintem.

KysBé 2015.03.10. 19:00:19

Conte világ életében egy szürke kis vízhordó volt, mindent a Juvénak köszönhet! Nem kellene elfelejteni akik felemeltek! Túl nagy lett az arca csak nehogy ez legyen a csúcs...

Hogrin 2015.03.11. 09:49:29

@KysBé: A megfogalmazás kicsit durva, de egyet értek, legalább annyit köszönhet a klubnak mint mi neki.

Allegri munkáját meg picit reálisabban kellene szemléni, ez nem úgy működik, hogy majd idejön aztán az első évében túlszárnyalja azt a Contét aki olasz szinten három év alatt elég komoly dolgokat tett le az asztalra, kár hasonlítgatni olyan edzőkkel akik évekig építették a csapatukat mire elértek valamit.

A vezetőségünket meg annyiban nem értem, hogy ha egyébként is a Bayernt tekintik példának akkor vajon a német mentalitást, meg szemléletet miért nem akarják átvenni.
Ha ez a klub egy kicsit is komolyan venné saját magát meg Allegrit akkor azt mondták volna, hogy van 5 éved, minden évben beforgatunk a csapatba 40-50 millát ami egyáltalán nem irreális, vagy ha jók vagyunk a BL-ben és több a bevétel akkor többet, aztán azokat a fiatalokat hozd ide akiket szeretnél meg azokat a játékosokat igazoljuk le akiket te akarsz (persze reális keretek között) és 5 év múlva BL-t akarunk nyerni. Aztán ha eltelik két-három év és még mindig semmi akkor lehet Allegrit kritizálni meg elküldeni. De így, hogy nesze itt a nagy semmi de aztán jók legyünk ám ez így nem működik!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása