Di Francesco: „A Juventus a követendő példa”

di_francesco_eusebio_mosolyog_a_padon.jpgA Sassuolo szakmai vezetője, Eusebio Di Francesco nemrégiben elismerő szavakkal illette a Juventust, vagy, szemponttól függően, éles kritikát fogalmazott meg a többi klubbal szemben, mondván, hogy csak az olasz rekordbajnok fektet be az olasz fociba.

A negyvenötéves tréner a Tuttosport munkatársával osztotta meg gondolatait, és beszélt egykori játékosának, Marco Verrattinak a fejlődéséről is.

A Juventusszal rendszeresen hírbe hozott játékos a szakember véleménye szerint jó példa lehet arra, milyen futballistákat kellene felkutatniuk az olasz kluboknak.

„Marco Verrattit hátrébb húztam, a védősor elé, mivel itt képes legjobban kihasználni labdakezelési és mentális adottságait.” - magyarázta döntését Eusebio Di Francesco.

„Ő nem trequartista, nem rendelkezik a szükséges gyorsasággal, illetve, ami még fontosabb ebből a szempontból, soha nem lő kapura.

A PSG hatékonyan kihasználta a szegényes olasz anyagi konjunktúrát. Voltak ajánlatok a Juve és a Napoli részéről is, azonban a franciaországi megkeresést nem lehetett elutasítani.

Mernünk kellene bátrabbnak lenni. Korábban meg kellene szerezni a tehetségeket, és egyedül a Juventus csapata teszi ezt. Példának tökéletes Paul Pogba. Fizikai és technikai jellemzők káprázatos elegye figyelhető meg a játékában.

Domináns játékos, aki egyszerűen kioltja az ellenfeleit. Érdemes arra, hogy megnyerje az aranylabdát. Nem tudom, hogy az értéke valóban százmillió eurós nagyságrendű, ám megvásárolni egy játékost a felfedezését követően rendkívül egyszerű dolog.

Akkor kell képesnek lennünk a tehetség azonosítására, amikor a játékos még semmibe sem kerül. A Juventus befektetett, aztán várt. Nem minden esetben jön ki a számítás, ez igaz, azonban nekünk ezt a megközelítést kell alkalmaznunk.

Meg kell keresnünk a potenciállal rendelkező fiatalokat, és lehetővé kell tennünk a fejlődésüket. Domenico Berardit és Simone Zazát a Juventusnak készítjük fel.

Domenico Berardi maga a színtiszta technika és elszántság, azonban intelligencia is párosul ezek mellé. Remélem, hogy ilyen is fog maradni. Simone Zaza anarchikus és kiszámíthatatlan játékos, különösen gólszerzés tekintetében.

Ha csatlakoznak a Juventushoz, akkor mindez azért fog megvalósulni, mert a klub fontos játékosnak tartja őket. Véleményem szerint is azok. Ráadásul Domenico Berardi csupán húszéves, és már három éve magas szintű futballt mutat.” - zárta az interjút az Öreg Hölgyhöz köthető játékosok méltatásával a Sassuolo trénere.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr727192113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyerkös 2015.02.20. 16:50:39

Én ettől függetlenül is kurvára szeretem Di Francescot és a Sassuolot, de ezzel még jobban belopták magukat a szívembe. Színigaz.

juve28adam 2015.02.20. 16:55:43

@nyerkös: Csak ismételni tudlak, eléggé megkedveltem a kis Sass-t és Di Francescot is.

strange91 2015.02.20. 17:04:53

Azért elég jó üzleteket összehozott a Sass-nak egy Nedved-Di Francesco hatékonyabb lehetne Marottánál, akinek igaz sokat köszönhetünk de ahogy a csapat ő is megállt egy szinten.

danimester1 2015.02.20. 17:16:37

Végre jó olvasni ilyeneket is.Nem csak az irigykedés és a sár dobálás hanem egy korrekt nyilatkozat mellébeszélés nélkül.Nem utolsó sorban igaz amit mond,de azt nem veszi figyelembe,hogy egy nagy klub nem engedheti meg magának hogy egyszerre több fiatal is náluk nevelkedjen.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy lehetőséget se kapjanak,de aki "megérett" rá az kapja meg.Sajnos nem tudjuk megengedni a klasszis igazolásokat a jelenlegi piaci értékeket tekintve,így valóban ez egy járhatóbb út.Az meg külön tetszik,hogy a "Juventusnak készítjük fel",de ez abban az esetben fogja megállni a helyét ha valóban érkezik/nek és a lehetőség is meg lesz adva neki/k.(Előbb mint egy kiégett vagy lejárt szerződésű senkinek)Egy szimpatikus ember benyomását kelti és jó munkát végez a lehetőségeikhez képest.Hajrá Sass mutassátok meg!

pedronegroo 2015.02.20. 17:49:54

Ez nagyon tetszett. Örülök hogy ilyen formán bizniszelünk a Sass-sal, szerintem mindkét fél jól jár. Coman-t is remélem kezelésbe veszi a Sass ősztől.

venember83 2015.02.20. 18:07:57

@pedronegroo: ja, érdekes volt olyan nyilatkozatot olvasni, ahol nem negatívan szólnak a Juventusról.

DANESZ 2015.02.20. 18:39:25

Di Francescot és a Sassuolot nagyon szeretem az első olyan csapat aki a JUVENTUS-ON kivül fel keltette a figyelmem,persze örök juvés vagyok s leszek!!de amit idén mútattak eddig nagyon jó látni számomra!!!s örülök h van aki tud szépet is mondani a JUVENTUS-RŐL hisz minket általában csak szídnak s nem dicsérnek vagy elismernek!!FORZA JUVE

rockitbaby 2015.02.20. 21:41:21

@strange91: Én azért kicsit továbbmennék. A Sassuolo elég komoly játékot képvisel, támadó focit játszanak és elég eredményesek is. Di Francesco szerintem 1-2 szezon után ha még nem csapnakle rá, akkor kapni fog egy nagycsapatnál lehetőséget. Szerintem nekünk kellene megadni ezt. Conte esete után azt mondom, megéri megadni a lehetőséget és szerintem a keretünk már most olyan erős, hogy szinte mint egy gépezet megy magától és nyer. Bukni nem tudnánk rajta. Nyerni annál többet.

Goku06 2015.02.20. 23:56:03

@rockitbaby: hát hallegrinél rosszabb nem lenne az biztos.

De egyébként a Sass részéről a Zaza-Berardi Juve féle pletykák táplálása egy jó taktika arra hogy betakarítsák a termést abból hogy kinevelték a két srácot.. nem apróért adják, így nekik is tökéletes üzlet ha mindkettőt visszavesszük.
Így ez a nyilatkozat 100%-ban a Sassuolo érdekeit erősíti.. (de persze emellett nekünk is hízelgő.. de azért mégsem azt mondta hogy hát ez a Juve nagyon sokat tesz az olasz fociért, még olcsóbban is vihetik a srácainkat :D )
Összehozhatjuk hogy Berardi és Zaza is 25-30 milliós játékosok legyenek, nem apróért hozhatjuk el őket ám..

RuidaRobert 2015.02.21. 15:32:01

@rockitbaby: @Goku06:

Nagyon szimpatikus a Sassuolo, rendszeresen nézem a meccseiket, de azért Di Francesco közel se Juve szintű edző.

Teljesen egysíkú. A 4-3-3-on kívül mást nem játszat, és anno egy nyilatkozatban ő is elismerte, hogy ezt ismeri igazán, így csak ezt használja. Amikor bajban vannak, akkor általában átállnak 4-2-4-re.

MDaniel98 2015.02.22. 11:17:07

Én is csípem Di Francescót, főleg ezután a nyilatkozata után, de ahogy már előttem is utaltak rá, azért őt kinevezni vezetőedzőnek elég meredek lenne(bár mindenképpen látványosabb focit játszanánk, az biztos).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása