Alex Witsellel pótolná Pogbát a Juventus

witsel_alex.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventus a Zenit Szentpétervár középpályásában, Axel Witselben látja a megfelelő helyettest, amennyiben Paul Pogba nyáron távozna Torinóból, hallgatva Európa leggazdagabb klubjainak hívó szavára.

A francia középpályás az átigazolási pletykák állandó főszereplőjévé vált, s az ügyben szinte naponta nyilatkozó Mino Raiola valószínűsíti, hogy a Juventus nem lesz képes ellenállni a várhatóan világrekordot döntő átigazolási díjnak, melyet a játékos képviselője szerint mindössze hat klub: a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, a Manchester City, a Paris Saint Germain és a Bayern München engedhet meg magának.

A Tuttosport tudni véli, hogy a belga válogatott és a Zenit Szentpétervár játékosa, Alex Witsel válhat a Juventus legfőbb nyári célpontjává, amennyiben jelentős mennyiségű pénz állna házhoz Pogba esetleges eladása nyomán.

Alex Witsel mellett, a Juventus másik kiszemeltje a szétesőben lévő Borussia Dortmund örmény támadója, Henrikh Mkhitaryan lehet, de az olasz napilap szerint az Öreg Hölgy élénk figyelemmel követi a Simone Zaza, a Palermo együttesében remek teljesítményt nyújtó Paulo Dybala és az Ajax akadémiájának legújabb csodagyereke, Ricardo Kishna teljesítményét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr647158123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2015.02.10. 15:09:52

Szép névsor,de a Polip eladása nélkül kellene,hogy érkezzenek,akkor lenne esélyünk a bl-ben messzebb jutni!

Lord Viktor 2015.02.10. 15:15:46

Nyilván jó lenne megtartani Pogbát, de az ilyen 100 millió feletti irreális összegnek egyszerűen nem lehet nemet mondani... Egy ilyen üzlettel megnőne az esélyünk a nagyok közé kerülni, ha okosan költik el, 2-3 igazi minőségi játékos jöhetne. Én is szeretem a Polipot, és egyértelműen kiemelkedik a keretből, de egy játékos nem elég egy sikeres BL-szerepléshez, a krikettb*zi pedig szerintem nem fog egyszerre ilyen nagy összeget invesztálni a csapatba.

west30 2015.02.10. 15:39:16

@Lord Viktor: Ha csak a bl teljesítményt nézzük akkor Pogba semmit sem mutatott eddig,szóval gyakorlatilag ugyan ott tartana vele is minden mint nélküle,csak 1 zsák pénzzel.

m.martin91 2015.02.10. 16:25:47

Witsel képtelen lenne pótolni Pogbát, egész más szint. És más poszt.

2015.02.10. 17:34:37

Az a baj ,hogy pont ilyen igazolást várok Pogba pénzéből. Remélem sikerül valamilyen játékost/játékosokat bevonni az üzletben mert Marotta kezébe bűn lenne ennyi pénzt adni. Realból egy Isco ,Psg-ből Verratti+Lucas ,de sajnos azt is el tudom képzelni ,hogy Beppe képes eladni Pogbát Illaramendi/ Khedira+ pénzért. Nem várok minőségi pótlást, de cáfoljon rám az öreg!

juve28adam 2015.02.10. 18:35:24

Remélem csak Witselnek.

Ádám.84 2015.02.10. 18:45:49

@Bigvee: hatalmas +1! én is csak játékos(ok)ért (esetleg + pénz) cserébe engedném el
@west30: ajjaj

Rivendell 2015.02.10. 18:46:13

kérdések a következők...minden pénzt vissza karnak forgatni?
tszélsőkkel akarunk játszani,vagy marad a full vkp-s kp?

ha marad,akkor PSG és Matuidi cserébe + 1 csini összeg amiből a Zaza-Berardi-Pereyra 3-as rendezve lenne ergo 1 kanyit se kéne zsebből befektetni a vezetőségnek,max akkor ha ezen felül akarnak minőséget venni valamelyik posztra

ha nem akkor Dybala a kp-ra vagy csatár mögé,Berardi(Depay)Pereyra besegíthet jobbra,balra meg Coman/Evra besegíthet neki balon. vkp nem kell,mert ott lenne Vidal-Asa-Pereyra-Stuaro/ha jól írtam/-Marci és védőnket is +vettük már most a télen...kész is lenne a csapat. Dybala akár csatárt is tudna játszani.

Nem hiszem hogy átléptem volna 100m-s Pogba eladási összeget

ggbuffon 2015.02.10. 18:46:41

én szívem szerint hoznám a helyére Matuildi-t meg Verratti-t

Rivendell 2015.02.10. 18:47:20

@west30: ez mondjuk igaz..Pogba a BL-ben nem kimondottan tényező jelenleg,de ez volt vele az EB-n is..... még van hova fejlődni a srácnak a legfontosabb sorozatokra

babo0410 2015.02.10. 18:48:08

Én kb. pont ezt vártam. Bedobnak pár nevet, akik esetleg már korábban is felmerültek, erre nem jó. Nektek ki lenne jó Pogba pótlására, aki megfelelően is pótolná, de nem keres csilliárdokat? Sajnos Ha Pogba távozik, igazi világklasszisokat akkor se fogunk tudni igazolni, mert azok nagy pénzeket akarnak keresni. De én nagyon bízom benne, hogy nem fog a Polip elmenni még.

Rivendell 2015.02.10. 18:49:00

@ggbuffon: részemről még jobb is lenne velük a kp,mint simán 1 Pogba-val,noha kedvencem a srác,de valahogy +kéne oldani,hogy 1 poszt helyett 2 poszton legyen top játékosunk,márpedig az látszik saját pénzből nem fog menni:(

Rivendell 2015.02.10. 18:50:58

@babo0410: szerintem senki nem vár világklasszisokat...extra tehetséget és top játékost vár mindenki...részemről Matuidi a tökéletes pótlás,amennyiben konkrétan az ő szerepkörére keresünk valakit,de őt csak akkor hozhatnánk el,ha a PSG-hez menne Pogba,amúgy mi kizárt hogy kg-ra megvegyük a srácot.

MdewC 2015.02.10. 18:52:32

Mintha az F1-ben akarnánk a világbajnok autót egy dömperre cserélbi.

forzajuve21 2015.02.10. 19:44:59

Remélem ez csak valami vicc, a múltkor még Cavanit meg nagyobb neveket emlegettek, de ahogy Marrottát ismerem képes lenne ilyen olcsó szarokkal kiszúrni a szemünket... Hamarosan Padoin szintjére fog süllyedni a csapat, ha ilyen játékosokat veszünk. :D

babo0410 2015.02.10. 20:40:51

@Rivendell: Én meg úgy vettem észre, hogy minket akárkivel hoztak eddig szóba, az nem volt jó, de ha egy gyenge középszert igazolt az ellenfelünk, az milyen jó igazolás (most nem Shaqirire gondolok). És én a koruk miatt inkább Witselt hoznám el, mert Matuidi 28 lesz áprilisban, és a keretünk tele van 28-35 éves játékosokkal, jó lenne fiatalokat igazolni végre. Véleményem különben is az, hogy idén Pogba még nem fog elmenni, egyelőre csak Raiola erőlködik ezen, de a klub is jelezte már, hogy nem szeretné eladni, meg Pogba is kifejezte már, hogy szívesen maradna még. Legjobb lenne, ha Raiola-t FIFA elnökké választanák, mert akkor nem lehetne Pogba ügynöke, és végre nem erőlködne az eladásán. És szerintem ha Pogba maradna, Witsel kifejezetten hasznos lenne. De szerintem nyáron Pogba és Vidal megtartása, meg a fiataljaink (Berardi, Zaza és Rugani) visszahozatala lenne a legfontosabb, minden más utána. Illetve talán Pirlo helyére kéne hozni valakit, őt meg el kéne engedni valahová levezetni.

2015.02.10. 20:44:31

Witsel nem ugyanaz a poszt,mint Pogba,alkalmatlan lenne erre a szerepkörre.Egyébként remek kis játékosnak tartom,Pirlo helyett simán beférne a kezdőnkbe!

KysBé 2015.02.10. 22:40:35

Hi!

Szerintem, amit Marotta csinál - Olasz szinten, a lehetőségekhez mérten -az zseniális! Mindezek ellenére én nem mernék cirka 100 millát a kezébe ( vezérkar kezébe ) adni, úgyhogy részemről a játékos + KP verzió szimpatikusabb. Nekünk egyelőre nem a TOP játékosora kellene utaznunk, hanem inkább a "kiváló" kategóriát kellene megcélznunk ( Sánchez, Nastatic, Veratti, ..)
Ha Psg, akkor részemről egy Pogba = Veratti + Rabiot + 50 Milla deal elfogadható lenne. 50 millát el lehetne költeni Nastatic + Sánchez/ Eriksen / Witsel / Mkhitaryan duóra. Ezen játékosok fizuja is a vállalható kategóriába tartozik szvsz.
Nyílván nem pótolnánk Pogbát, de minőségben, mennyiségben és életkorban is nagyot fejlődne a csapat.

Jövőre nagyobb befektetés nélkűl a következő mercatot hozhatnánk:
- Berardi (Zazáért cserében)
- Rugani
- Veratti + Rabiot + Sánchez ( Sajnos Pogba árából)
- Kolarov ( talán már elérhető...)

Támadósor:
Tevez - Sánchez - Morata - Berardi - Coman

Középpálya:
Vidal - Veratti - Marci - Rabiot - Asa - Pirlo - Padoin - Pepe

Védők:
Kolarov - Evra - Bonucci - Chiellini - Rugani - Nastatic - Lichti - Cáceres

Kapusok:
Buffon - Leali - Storari

Ui: bocs, ha túl hosszú lett.

Drughi Di Bianconeri 2015.02.11. 00:16:00

@juve28adam: Én is ezt akartam írni,de megelőztél :D

Witsel amúgy jó játékos,de hát hogy vele pótolni Pogba-t...
Mint már többször elmondtam, a "fekete gyémántunkat" lehetetlennek tartom egy emberrel pótolni,mivel (túl az átlagon felüli képességein,hiszen a veleszületett dolgokról nem tehet valaki) annyira komplex klasszisról beszélünk.

Számomra jelenleg NINCS olyan középpályás,akire 1:1ben elcserélném, még Fabregasra,Hazardra vagy Kroosra sem.Bár egy Fabregas + Hazard duóra már rábólintanék :D :D

Az Ő pótlásához,mivel stílusa és karaktere annyira egyedi min. 2 ember kell, 2 igazán TOP játékos.Vagy felhúzni egy új csapatot és teljesen új alapokra helyezni a JUVE-stylet, de ahhoz egy TÖKÖS,európai mércével is TOP edző kell.

Witselekért nem lenne Wits-es lenne kib@szni 40-50 M-kat.

Az egybeszemöldökű örmény meg világéletében egy túlértékelt "iparos-trequartista" volt,legalábbis az én számomra.

Forza Juve 2015.02.11. 06:00:02

@KysBé: szia! Berardi Zazahoz nrm hasonlítható! Zaza kell nekünk! O sztár jatekos

stevenh 2015.02.11. 09:21:19

Hát ez a Pogba dolog kicsit érdekes, én az eladásából meg se próbálnám pótolni, mert az lehetetlen, és nem is feltétlen a 4-3-3-at erőltetném, hanem a 4-2-3-1-et, Sturarot még nem láttuk, de elvileg nagyon sokat szerel... Védelembe egy bal hátvéd mindenképp kell, hogy erre ki lenne alkalmas az nagy kérdés. Én így építeném fel a Juvét jövőre:

Buffon/Neto?/Leali?

Caceres/Lichti-Rugani/Chiellini-Bonucci/Ogbonna-??????/Evra

Vidal/Asamoah-Marchisio/Sturaro Ide esetleg vásárolni egy Kondogbia vagy ha Pogba PSG akkor Verratti

Berardi/Coman-Tevez/Grenier-Morata(igen ő, hihetetlen sokat dolgozik nagyobb hasznát vennénk itt, ráadásul ő még beadni is megtanulhat, és a hozzáállása miatt megkedveltem az alázata miatt)/Lacazette? Ide kellene valaki

Zaza-Llorente

Kiadások: Berardi+ Zaza 30 millió
Grenier durván legyen ő is 30 Millió, de szerintem ő olcsóbb

Pereyrat szeretem de visszaküldeném, mint ahogy Romulot is.

Tűzoltásra még mindig itt lesz Pepe, Padoin, Barzagli (sajnos már csak igen, tűzoltás), Marrone + ifisták.

Várom az ellenvéleményeket, lehet hogy az első év nem hozná rögtön az eredményt, de én ebben a 11-ben bíznék, sőt megkockáztatom akár Sansone-t is elhoznám a Sastól.

Devilke Balla 2015.02.11. 10:28:24

Senki nem vár klasszist,de ha visszaemlékezunk, mikor is vett a Juve klasszisokat? Sosem Real,Barca,BAyern vagy Unitedtekbol vettunk klasszis játékosokat....legalábbis nekem ugy rémlik

KysBé 2015.02.11. 17:16:43

@Forza Juve: Berardi - Zaza kettőst eleve a Morata (22M) + Gabbiadini (7.5) árából kellett volna hozni.
Tevez - Llorente - Berardi - Zaza - Coman támadósor sem lett volna rossz, és nyáron "csak" Llorentét kellene lecserélni.

ToTTy-Juve 2015.02.11. 22:14:49

Ha valaki kiperkálná érte a 100-at, megnézném CR7 arcát, mikor meg tudná :D

MDaniel98 2015.02.12. 20:41:20

Witsel messze nem olyan jó, amennyiért anno a Zenit vette, nem is tudná pótolni Pogbát, mert teljesen más a posztjuk, és tuti, hogy megkérnék az árát, még ennek ellenére is. Véleményem szerint van nála olyan, aki jobb, fiatalabb, és lényegesen olcsóbb, ha nem is olyan ismert(Allan,Casemiro,Geis).

Mkhtarjan klasszis lehetne, ha nem lenne olyan pocsék a helyzetkihasználása, így meg csak a jó játékosok aljához tartozik. Kérdés, hogy mennyiért tudnánk megszerezni, mert azért bőven erősítést jelenthetne.

Dyabala jó lenne, de drága mulatság lesz, bármit is nyilatkozott Zamperini, még úgy is, hogy 1,5 év van hátra a szerződéséből, 15+os igazolás lesz, Berardival egyetemben valószínűleg, akit meg kötelező elhozni.

Zaza se lesz éppen olcsójános, bár játékosok bevonásával talán lehetne csökkenteni az árát. Szerintem pl.: 2 Simeone nem fér meg 1 csárdában...+ Ebben az esetben meg kell köszönni vagy Moratának, vagy Llorentének a Torinóban végzett áldásos tevékenységét.

Kishna ügyes srác - mint az Ajaxosok általában, de látva mennyire nem akarunk lehetőséget adni a tehetséges fiataloknak - Pogba a kivétel - lehet jobban tenné, ha máshova menne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása