Del Piero a Juventusnál tartaná Pogbát

del_piero_es_zidane.jpgA Juventus-Milan rangadó előtt Alessandro Del Piero a Juventus legkeresettebb játékosáról, Paul Pogbáról, valamint a következő ellenfélről, az AC Milanról beszélt.

"Tavaly Sydneyben lehetőségem volt rá, hogy Paul ellen játsszak, s mély benyomást tett rám azzal, ahogyan az erő és a technikai képességek elegyednek benne." - nyilatkozta Del Piero a La Gazzetta dello Sportnak. "A szurkolók nem szeretik elveszíteni a bajnokaikat, s már csak azért is megtartanám Pogbát, mert minőséget képvisel, udvarias és szerethető."

Pogba esetleges eladása sokak szerint olyan erősítéshez segítheti a Juventust, amilyet annak idején Zinedine Zidane pénzzé tétele után eszközölt a torinói klub Lilian Thuram, Gigi Buffon és Pavel Nedvěd megszerzésével, azonban Del Piero ettől eltérő nézeteket vall.

"A két helyzetet nem lehet összehasonlítani. Most sokkal nehezebb lenne hasonló hatékonysággal visszaforgatni száz milliót, mint ahogyan Zidane-t pótolták, aki akkor a világ legjobb játékosa volt."

A szombat esti Juventus-Milan összecsapás kapcsán Del Piero felidézte, hogy annak idején a Milan is komolyan érdeklődött iránta, s szerette volna leigazolni a végül a Juventus legendájává váló támadót.

"A Milan megpróbált leigazolni 92-ben, amikor végül a Juvéhoz kerültem. Agrardi, a Padova sportigazgatója rengeteg pénzt kért értem, így a Juvéhoz mentem. Azonban azt el kell mondanom Berlusconinak, hogy most szabadon igazolható vagyok, s ha még mindig engem akar, itt vagyok.

Komolyra fordítva a szót, örömmel tölt el, hogy ilyen nagyra becsül. Szívesen játszottam volna a Milan néhány játékosával, de szerencsére erre lehetőségem nyílott a válogatottban is."

Végül szó esett a szombat esti mérkőzésről is, amelyen Alex természetesen a Juventus győzelmét várja.

"A két klub közötti vetélkedés kicsit olyan, mint ami Federer és Nadal között van teniszben. Mindig harcolni és győzni akarnak, ám mégis mindig hatalmas tisztelettel viszonyulnak egymáshoz.

Inzaghi? Egy kicsit mintha megöregedett volna, de ez természetes. Olaszországban nehéz az edzők élete. Egy csomó emberrel ki kell jönni, miközben a saját elképzeléseidet képviseled, ez nem könnyű. A tippem? 2:1 a Juvénak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr57146875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2015.02.07. 10:35:55

Elhiszem, hogy megtartaná, de nemrégiben éppen ő mondta, hogy rendkívül nehéz ilyen kaliberű játékosokat maradásra bírni.

MDaniel98 2015.02.07. 14:29:18

Jó lenne, ha Pogba huzamosabb ideig nálunk maradna, de erre az ügynöke, az ő ambíciói, a Juventus nem épp a leggyorsabb(ami nem feltétlenül akkora baj) fejlődése, és az Olasz bajnokság gyengesége miatt nem sok esély van.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása