Tavecchio: "A Juventus harminckét Scudettót nyert a pályán"

tavecchio_carlo.jpgAz Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke, Carlo Tavecchio megerősítette a tényeket, s elárulta, úgy gondolja, a Juventus 32 elhódított Scudettónál jár. A 2006-ban kirobbant Calciopoli-botrány során a bűnbakká tett Juventust száműzték a második vonalba, míg a klub akkori sportigazgatóját, Luciano Moggit végül örökre eltiltották a labdarúgás világától.

Tavecchio szerint - aki úgy véli, hogy a döntést tiszteletben kell tartani - a Juventus a pályán szerezte meg mindkét, utólag elvett bajnoki címét.

"Egyértelműen a Juventus volt a legerősebb a pályán." - nyilatkozta az elnök a La Repubblicának. "Harminckét scudettót nyertek, a csapat nem rabolt el semmit, s nem lett volna szükségük semmiféle hókusz-pókuszra. Ezt tősgyökeres Inter-szurkolóként mondom.

Ugyanakkor a Calciopoli ügyében hozott döntés, amely a klub pályán kívüli magatartását szankcionálta, a törvény, amelyet be kell tartanunk.

Március 23-án a Legfelsőbb Bíróság mondja mondja ki az utolsó szót a Calciopoli ügyében. A Juve által indított per gondatlan, s meg fogják látni, a szövetség nyújt majd be kártérítési igényt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr47146351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak Csucsu 2015.02.06. 18:10:27

Köszönöm adminok, pont írni akartam a dühöngőben ezt a cikket!
Elnézést a káromkodásért de ez egy dilettáns f*sz és menjen a jó édes ..... :D
2006 ban mondtad volna te K*TY*. Mostmár, hogy szétcseszték az olasz bajnokságot a sinter a gödör alján a Juve újra toppon és most visszanyal???? NA EZ EGY IGAZI GERINCTELEN FÉREG

babo0410 2015.02.06. 18:22:00

Érdekes mindenesetre, és ezzel asszem le is zárható a vita, ha a FIGC elnöke is elismeri, hogy jogosan a miénk a két elvett Scudetto. De úgy érzem ezzel inkább nyalizni akar csak.
De volt más is amit nyilatkozott. Elképzelhető, hogy már jövő évtől kezdve leviszi 18 csapatosra a bajnokságot. Ami szerintem nem lenne túl jó. A német bajnoskág se olyan hű de erős attól, mert 18 csapat van. De ő ettől várja a megerősödést. A németek most is leginkább a Bayernnek és a Dortmundnak köszönhetik, hogy előzték az olaszokat, na meg a calciopolinak. De szerény véleményem az, hogy attól sokkal színvonalasabb nem lesz a bajnokság, mert csak 18 csapat fogja alkotni.

mpite 2015.02.06. 18:27:56

@Csak Csucsu: Tavecchio nagyjából 5-6 hónapja a FIGC elnöke, nem sok beleszólása volt a dolgokba 2006-ban.

Csak Csucsu 2015.02.06. 18:29:24

@babo0410: Szerintem erősödne a bajnokság 18 csapattal. lenne 18 masszívabb csapat. 20nál már az alsóbb csapatok gyengécskék. Télen több lenne a pihenő és papíron színvonalasabb meccsek lennének. Olaszország nem akkora területileg mint Spanyolország vagy Franciaország és nincs olyan gazdasági helyzetben mint az Angol csapatok. Szerintem reális lenne a csökkenés. Most essen ki a 2 leggyengébb és 3. kiesőjelölt pedig játszon rájátszást a B elsővel. későbbiekben is így csinálnám 2 fix kieső egy rájátszás. de aztán, hogy mi lesz Olaszországban pláne nem tudni

Csak Csucsu 2015.02.06. 18:30:50

Hozzáteszem, hogy amikor az Olasz bajnokság a legnívósabb volt akkor 18 csapatos volt a bajnokság. Valahogy a 2000es évek elején emelték csak meg ha jól emlékszem

Csak Csucsu 2015.02.06. 18:33:08

@mpite: Interesekkel nem szoktam foglalkozni különösebben. Nem tudom, hogy mióta van ott vagy nincs. Írtam is hogy egy kicsit túlhevűlten fogok reagálni a nyilatkozatra :D
Amúgy elismerő meg szép nyilatkozat meg nagyon jó meg minden. Csak kitörölhetjük vele :)Ezért nem hat meg különösebben

Csak Csucsu 2015.02.06. 18:34:29

Azért még a cikkben ezt valahogy többször átkéne értelmezni mire is utalhatna
A Juve által indított per gondatlan, s meg fogják látni, a szövetség nyújt majd be kártérítési igényt."

mpite 2015.02.06. 18:37:54

@Csak Csucsu: Ja értem én persze, csak azért mondtam, hogy nem az ő anyukáját kell szidni a calciopoli-ügy kimenetele miatt :) Én örülök minden olyan nyilatkozatnak, ami a mi pártunkon van, függetlenül "hovatartozásától". Ettől függetlenül sokra tényleg nem megyünk vele.

danimester1 2015.02.06. 18:45:57

Erre csak azt tudom mondani hogy eső után köpönyeg,utólag már könnyű "okosnak" lenni.Minket már nem "tisztáz" és több bajnoki címünk sem lesz (hivatalosan ),így már lényegtelen.Szerintem ez akkor is egyértelmű volt és egy oldalú ítélet született.Ellenben meghazudtolja az akkori ítéletet,ítéleteket,mert azt mondja:"...a klub pályán kívüli magatartását szankcionálta, a törvény, amelyet be kell tartanunk."--(mindenki csinálta,de legfőképpen a dögevők a patkányképűvel,most meg a romák.) Gyakorlatilag az összes nagyot zavarhatták volna B-be.Az meg egyenesen abszurd,hogy a FIGC követelhetne kártérítést.xD Olaszország és a Juventus itta meg a levét azaz tönkretették az egész Calciot utánpótlásostúl mindenestől.Szánalmas gyenge alamuszi szarházi maffiozó az összes és ilyeneket engednek oda,na ezért van az ami.A patkányképű moratti húzta a legnagyobb hasznát meg részben a milán (Bl siker),de most jött el az idő amikor ez a két tetves horda is megkapja a magáét.Ezért (is) kell jól odab@szni nekik!Forza Juve!Azt meg megint nem tudom megbocsátani mikor kezdtünk felkapaszkodni ANTONIO CONTE vezérletével ismételten bunda vádakat koholtak és őt is eltiltották hónapokra,szánalmas szégyenletes irigy sunyi sz@rházi csőcselék.Antoniora ezért haragszom is még mert képes volt elmenni nekik dolgozni,az tuti én megmondtam volna hogy lóf@sz a seggetekbe!Most meg kiböfög egy ilyet (független attól hogy ő ott-e volt vagy sem) a lesüllyesztett szétrabolt olasz focit egy "bocsánat kéréssel" nem lehet egyik napról a másikra helyrehozni,hogy az anyagi károkat ne említsem.

Csak Csucsu 2015.02.06. 18:51:36

A vége nem lett elfordítva?? egy másik cikkben így olvastam
Voltak meggondolatlan döntések a Juventusszal kapcsolatban, a FIGC helyt áll majd az esetleges károkért” – tette hozzá az elnök.
Ez picit jobban hangzik :)

Apuleius 2015.02.06. 18:53:46

@Csak Csucsu: "On March 23 the Supreme Court will have the final say on Calciopoli. Juve’s cause is reckless, and you’ll see, it’ll be the FIGC who claim damages."

Szerintem máshol fordíthatták tévesen.

Csak Csucsu 2015.02.06. 19:01:25

@Apuleius: de nekünk nem kell dimidzs akkor inkább vonjuk vissza a kártérítési pert :D
Igen am sanszos sajnos :( És nem lehet, hogy az eredeti olaszt nyomták szarul angolra? Olaszul mondjuk sajnos nem tudok :( még :D

Tony. 2015.02.06. 19:34:00

Amíg hivatalosan vissza nem adják az elvett címeket, addig pofázhat bárki bármit, mert nincs semmi jelentősége.

Drughi Di Bianconeri 2015.02.06. 20:03:57

Legalább tudja,hogy merre - hány méter.
Persze akkor lenne igazán tökös,ha visszaadnák a 2 ellopott bajnoki címünket,hivatalosan is.

Persze a dolgokon nem változtat: egy korrupt, maffiózó Lotito , Galliani és Berlusconi nagy spanja.

@babo0410: Szerinted jelenleg van 20 első osztályú tagságra méltó klub a Serie A-ban ? mert szerintem nagyon nincs.
Romos stadionok,melyek konganak az ürességtől, rendkívül nívótlan meccsek az alsóházban,béreket nem tudják kifizetni,de még lehetne sorolni...

Szvsz. kifejezetten jót tenne a Calcionak,ha 18 csapat vehetne csak részt a Serie A-ban.

Shyr Kahn 2015.02.07. 00:45:55

@Apuleius: Hmmm. Tudom könnyű okoskodni. Előre elnézést kérek érte, de a mondatot "Juve’s cause is reckless, and you’ll see, it’ll be the FIGC who claim damages." nem adja jól vissza a fordítás: "A Juve által indított per gondatlan, s meg fogják látni, a szövetség nyújt majd be kártérítési igényt." A claim egyszerűen csak annyit jelent az adott kontextusban, hogy kijelent valamit, annak ellenére, hogy vannak akik az ellenkezőjét mondják. Ez esetben ugye vita tárgya, hogy ki szenvedett és itt arról van szó, hogy a Juve elleni per szerencsétlen volt, de bizony az FIGC (azaz Tavecchio elnökölte szervezet - nyilván magukat fényezi ezzel), ami igazi károkat szenvedett el (így nyilván mossa kezeiket, hogy nem a Juve s szenvedő alany). Sokkal helyesebben hangzana tehát a következő fordítás: "A Juve elleni ítélet meggondolatlan volt, és meglátják, az FIGC az ami igazán károkat szenved el."

Ez egyébként köszönőviszonyban van azzal a látható ténnyel - és ezzel a nyilatkozattal Ő revealed the truth -, hogy az olasz foci alaposan ráfázott arra a döntésre és szankciókra, amiket a Calciopoli kapcsán hirtelen hozott meg.

Sztem logikus lépés a részéről, hogy a figyelmet a Juvéról az Olasz Futball Szövetség által elszenvedett károkra tereli. Nem teljesen hülye ez az ember, bár néha kissé túlzottan radikális, de ez esetben elég jó stratéga, hiszen pontosan az utolsó mondatok hagynak a legmélyebb nyomot a legtöbb ember szemében és azzal éppen magukat mossa tisztára és helyezi a mártírok közé.

babo0410 2015.02.07. 02:02:40

A témához még csak annyit, nem rémlik, lehet itt is volt cikk róla, ha nem pótoljátok, hogy nekünk igazából 34 Scudettonk van, mert 1908-ban és 1909-ben is bajnokok voltunk. Részletesen itt van egy cikk róla:
www.tifobianconero.it/wiki/scudetto_del_1908_ignorato_dalla_figc

Apuleius 2015.02.07. 08:55:01

@Shyr Kahn: Semmi gond az okoskodással, bármikor nyugodtan jelezhettek, ha félrefordítunk valamit, ez természetesen előfordulhat sajnos. Annak ellenére, hogy valóban van mit finomítani a fordításon, Tavecchio szerintem nem azt akarja írni, amit mondasz, a "claim" szó egyébként a "damage claim" szóösszetétel részeként szerepel a mondatban szvsz. Megnéztem az olasz változatokat is, s egyértelműen a Juventus által a FIGC ellen indított kártérítési igényre utal Taveccio (a Juve 444 millió eurót követel). Magyarán, az én megoldásom mindenképpen közelebb áll a valósághoz. Mondjuk azt nem látom pontosan, hogy a FIGC miért kér kártérítést az ügyben.

keshudioo 2015.02.07. 10:29:28

@Apuleius: A Szövetségnek a hócipője tele van a pereskedéssel, és túlóra pótlékot követelnek. :-)

MdewC 2015.02.07. 11:35:46

@Apuleius: Na! Néha nehezebb ide belépni mobilról, mint egy atomerőműbe. :) :)

Amúgy csak halkan jegyzem meg, ha valami csoda folytán ennek a pénznek csak a negyedét kapnánk meg, az milyen jelentős segítség lenne... De ebbe bele se merek gondolni, úgy veszem mintha nem is tudnék róla... :)

Rivendell 2015.02.07. 13:02:23

@MdewC: az elején mobilról fura volt nekem is...dühöngőt nem találtam

444m eurot ? abból ha 4.44m euro lesz.... nem hiszem,hogy tetemesebb összeget kapnánk + miből fizetnének ki minket? van 1 olyan érzésem,hogy az ottani kasszába se sok lehet,ami van azt ki is vehetik mindig

MdewC 2015.02.07. 13:07:20

@Rivendell: persze, ha jönne is vmi, 10 év alatt részletekben... :D

Nagyon sokszor mobilról vok, csak néha nem veszi be a jelszót. :)

MDaniel98 2015.02.07. 14:23:12

444 milliót, akkor se kapnánk, ha elismernék, hogy mindenben nekünk van igazunk amióta a világon van olyan sportág, hogy futball, ha már a kártérítés, akkor 44 milliónak is igencsak örülnék már, ha egyáltalán kapnánk akár 1 centet is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása