Allegri: „Elvesztettük a fejünk”

Allegri Massimiliano_meccs kozben.JPGMassimiliano Allegri beismerte, hogy a Derby d'Italia második félidejében csapata elvesztette a fejét, azonban nem fél a Roma közelsége miatt.

Carlos Tévez gólt szerzett már a mérközés első öt percében, azonban végül Mauro Icardi találatával a torinói találkozó végül 1-1-es eredménnyel zárult.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, azonban negyvenöt percig a szezon talán legjobb teljesítményét láthattuk. Nem voltunk képesek fenntartani ezt az iramot teljes kilencven percig. - értékelte csapata teljesítményét az edző a Sky Sport Italia stábjának.

„Már a gól előtt a szervezetlenség jelei mutatkoztak, és túl sok technikai hibát vétettünk, tehát ezen mindenképpen dolgoznunk kell.

Ezt követően egy pillanatra elvesztettük a fejünk, két lehetőség is adódott az ellenfél előtt, amit nem lett volna szabad megengednünk, ráadásul a vége előtt tíz másodperccel is kockázatot vállaltunk. Őrültség volt kontratámadásra lehetőséget adni, amikor emberelőnyben voltunk.

Az első félidőt eléggé az egyirányú forgalom jellemezte. Az Inter elismerést érdemel, amiért felvette a harcot, és sajnálom, hogy nem győzelemmel kezdtük az évet, ám kiváló teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, és elégséges volt a második félidei teljesítményünk is.

Véleményem szerint a második játékrészben nem voltunk elég dinamikusak, mivel ehhez képest az első játékrészben a középpályások folyamatosan mozogtak, és nem engedélyezték az Inter játékosai számára referencia pontok meghatározását, és így az ellenfél nem jelenthetett veszélyt számunkra.”

A torinói döntetlennek eredményeképpen a Juventus előnye egyetlen pontra olvadt, és a bajnokcsapat az utolsó hat meccséből ötöt döntetlenre hozott, ide számítva az Olasz Szuperkupát, amely tizenegyesekkel dőlt el.

„Az AS Roma már többször egyetlen pontra zárkózott fel. Továbbra is a táblázat első helyét foglaljuk el, és még számos pontot szerezhetünk.

Az ilyen mérkőzéseken felmerül a vereség lehetősége is, így elégedettek vagyunk a helyzetünkkel, és tisztában vagyunk azzal, hogy az AS Roma egészen a végéig versenytársunk lesz.

A Juventus megerősítette, hogy Wesley Sneijdert le kívánja igazolni a klub, ám a torinói klub nem mindenáron kíván igazolni.

„A keret javítása érdekében kiváló futballistákra van szükségünk, és Sneijder egyike ezeknek a játékosoknak. Ő a Galatasaray játékosa, és talán lehetőség majd mutatkozik egy másik játékos leszerződtetésére, azonban a legfontosabb bizonyos jellemzőkkel rendelkező középpályás megszerzése.

Jelenleg öt játékosunk van négy szerepre, tehát nem ideális a helyzet, mivel nekik kell folyamatosan játszaniuk. Kiváló középpályásaim vannak, és nem cserélném le őket egyetlen másik csapat játékosaira sem, tehát kijelenthető, hogy csak néhány olyan játékos van, akinek a leigazolása valóban a keret fejlődését eredményezné.

Amikor elkezdünk hetente kétszer meccselni, és visszatérnek a Bajnokok Ligája meccsek, több opcióra lesz szükségünk. - zárta az interjút egyértelmű kéréssel Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr407049175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

consminor 2015.01.07. 12:25:34

„Már a gól előtt a szervezetlenség jelei mutatkoztak, és túl sok technikai hibát vétettünk, tehát ezen mindenképpen dolgoznunk kell." - jó, jó, de már ezt hallani lassan hónapok óta (de egy hónapja biztosan). még idevette volna, hogy javítani kell helyzetkihasználáson, és meglett volna a tökéletes sablonnyilatkozat.

"kiváló teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, és elégséges volt a második félidei teljesítményünk is." - elégséges? hát b+...

való igaz, hogy egy derby-n minden megtörténhet és annak az ellenkezője, de ezt a meccset már az első félidőben rég le kellett volna zárni (az a Pogba szóló...). igazából ami számomra a legnagyobb baj az nem is az elszalasztott győzelmek (Sampdoria, Napoli, Inter), hanem a tény, hogy Allegri abszolút nem tud belenyúlni taktikailag a meccsbe.

4 pontot vártam ettől a héttől (Inter - 3, Napoli - 1), de sajnos benne van a pakliban, hogy a Roma kiteszi az indexet a hétvégén.

A másik, ami számomra nyilvánvaló, hogy Icardit egy célból köpte ki a pokol magából 21 éve: karrierje végéig szopasson minket.

Tony. 2015.01.07. 13:17:43

Az utolsó 5 meccsből 3x a bajnokságban, közben 1 a BL-ben és egy elbukott kupadöntő... 7 meccsből 2 győzelem.

És ezek közül min 3. nagyon sokszor agyonnyert mérkőzés. Ha hazai pályán ilyen Samp meg inter ellen képtelenek vagyunk pontokra váltani a bődületes erőfölényt, akkor az már a bajnokságban sem fér bele. Teljesen érthetetlen, hogy történhet meg ezek a pontvesztések.
Talán a Conte-i "recept" jobb volt, hogy nyűglődni az első félidőben, aztán a másodikban bedarálni az ellenfelet, mint fordítva, mert így sokadszor esünk pofára.

Hét végére a szokásos nápolyi zakó után már a 2. helyen is találhatjuk magunkat.

Az külön fájó, hogy Tevez-en kívül jóformán nem tud gólt lőni senki.

Il Principino 2015.01.07. 15:42:56

Lehet idén kupa nélkül maradunk:(

The king of alibis 2015.01.07. 16:16:07

Te töketlen kókler. Amilyen az edző, olyan a csapat.

babo0410 2015.01.07. 17:23:09

@norbi9107: Ha ebből indulunk ki, akkor a hétvégi Real meccs alapján Ancelotti is egy nagy kupac sz.rral egyenlő. Vagy Mourinho is az lenne, ha az utolsó Realos idényére gondolunk? Az tény, hogy nem Allegri a leg karakteresebb edző, lehetne tőle jobbat találni, de eddig össze tudta kapni a csapatot. Tegnap is elég sokat üvöltözött a csapattal. Conte alatt is előfordult nem egyszer, hogy szétestünk. Pl. mikor elvesztettük a veretlenségi sorozatunkat. Akkor is egy korai gól után az inter ellen elhittük, hogy nyertünk. Sajnos tegnap is azt hittük, hogy a bab is húsból van. Nem kellett volna ennyire visszaállni, hanem még vagy két gólt beverni, és le is lett volna tudva a meccs. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset.

SoloLaJuve 2015.01.07. 17:38:25

szánalmas,undorító és felháborító,amit azokon a meccseken csinálnak,amelyeken megszerezték a vezetést.a gól után azonnal visszavesznek,leállnak,lődörögnek a pályán,mint egy nyugdíjas.
az első félidőben negyedgőzzel szarrá verhettük volna ezt a középcsapat szintjére süllyedt senkiházi bandát.
ehelyett majdnem odaadtuk nekik a 3 pontot hazai pályán.
alaposan rendet kéne rakni mindenkinek a fejében.
még buffonéban is.mert aki 11eseket fog ki,meg bravúrokat mutat be az utóbbi időkben,az ne kapjon egy ilyen szánalmas potyát.
chiellni kezd egyre nagyobb veszélyt jelenteni a csapat számára,ahogy lichsteiner is,és egyre többször bonucci is.
evra támadásban annyit ér,mint buffon.ideje lesz már caceres visszatérésének.
pirlo a bajnokság kevésbé fontos meccsein játsszon nyugodtan,de a bl-ben szigorúan csak akkor,ha más nem lesz.
komoly fejmosásra lesz szükség minél előbb,mert ennek rossz vége lesz.
ha a tegnapi játékot hozzuk hétvégén,akkor a roma be is előz minket,és ha nem lesz javulás nem is érjük utol őket.
nem tesznek mindig szívességet nekünk,hogy nem nyernek.

babo0410 2015.01.07. 17:41:48

Tegnap azon gondolkoztam már a meccs közben is, hogy lehet jobban járnánk, ha csak a 2. félidőben tudnánk betalálni? Mert amíg nem volt meg a vezetés, addig az inter a labdát is alig látta. Lehet nem kéne ilyen korán vezetést szereznünk? Sajnos mindig akkor szívunk, amikor korai gólt lövünk.

Rivendell 2015.01.07. 20:03:10

@babo0410: 1jó csapat már korán előnyt szerez,aminek következtében berámol még1-et...csak,hogy mi nem vagyunk jó csapat...

minket fog meg ha korán gólt szerzünk....

konrad66 2015.01.07. 22:05:20

Az Allegri szindróma még mindig tart... Vezetést szerzünk aztán, "szarunk bele, úgyis vezetünk" majd azt vesszük észre, hogy már az ellenfél vezet és őrült módon nekiállunk kapkodva küzdeni az egyenlítésért... Sokszor csak az utolsó negyed órában... Ebből rohadtul elegem van már! Még 3-0-nál se volna szabad ezt megengedni magunknak! Erre a produkcióra nem csodálom, hogy nem szívesen fizet a vezetőség egy játékosnak se 4 millió eu-nál többet...

Ac Milan blog szerint ,szóval Allegri ezzel évek óta szenved

vizi8 2015.01.08. 08:55:36

Nem igazán értek egyet az itt elhangzottakkal. Conte idején még jobban visszaállt a csapat, most csak a gól utáni negyed óra volt siralmas. De nekem a legszembetűnőbb Pirló teljes visszaesése, borzalmasan lassan játssza meg a labdát, ha mégsem akkor hátrafelé. Szinte kivonta magát a játékból és beállt Bonu és Chiellini közé. Így nem 10 mezőnyjátékos volt a pályán csak 9, és nem tud semmit hozzátenni a védekezéshez. Sajna be kell látni Ő már ide kevés. Nekem ő rajta ment el az utóbbi pár meccs mikor nem nyertünk, és az ellen felpörgött a 2. játékrészre.

MDaniel98 2015.01.11. 15:48:01

Mi rontottuk el ezt, ez nem is kérdés.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása