Türkyilmaz: "A Juventus katasztrófa volna Shaqiri számára"

Shaqiri Xherdan_1.jpgA svájci válogatott egykori támadója, Kubilay Türkyilmaz a Blick hasábjain keresztül adott tanácsokat ifjú honfitársának, Xherdan Shaqirinak, aki az olasz és a német sajtó egybehangzó állításai szerint egyre közelebb kerül ahhoz, hogy távozzon a Bayern Münchentől, s a Juventus zebracsíkos mezét öltse magára.

Türkyilmaz, aki válogatott pályafutása alatt 62 alkalommal képviselte a svájci nemzeti csapatot, s ezalatt 34 találatot szerzett, játékosként megfordult a Bologna és a Brescia együtteseinél is, s úgy véli, hogy amennyiben a Juventus nyerné el a fiatal játékos szolgálatait, az "katasztrófa" volna Shaqiri számára.

"Nem csak azért, mert a Serie A a nagy bajnokságok leggyengébbike, hanem mindenekelőtt azért, mert ott nagyon taktikusan játszanak."  kezdte fejtegetését Türkyilmaz a Blickben. "Ha végignézem, hogy mely klubok érdeklődnek Xherdan iránt, egyértelműnek látom az előnyös választást, s úgy vélem, a Juventus egy katasztrófa volna."

"Shaqnak szabadságra van szüksége, hogy kifejezésre juttassa magát. Továbbá, egy ilyen átigazolással az lenne az elvárás vele szemben, hogy azonnal ő jelentse a különbséget. Olaszországban híján vannak a türelemnek."

Türkyilmaz úgy gondolja, hogy más okokból kifolyólag, de a Liverpool sem volna ideális választás Shaqiri számára.

"Anglia jobban megfelelne Shaqnak. Ott kevésbé megszállottjai a taktikának, azonban egy átigazolásra a Liverpoolhoz a jelen pillanat rendkívül kedvezőtlen volna. Válságban vannak és nem igazán lehetnek ambícióik ebben az évben. Ha csatlakozna hozzájuk a Bayerntől, ahol az az elvárás, hogy minden évben trófeákat nyerjenek, az kulturális sokkot jelentene."

"Az Atlético ugyanakkor egy jó választás volna. A spanyol bajnokságban, mely a világ legerősebb bajnoksága, meglehetősen taktikus, labdabirtokláson alapuló labdarúgást játszanak. Az Atlético gyors kontratámadásokra épülő labdarúgást játszik, ami tökéletes volna Shaq számára."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr717023207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeszterciusz 2014.12.30. 17:09:58

Menjen a picsába ez a bolond Türkyilmaz !!!

Type-R 2014.12.30. 17:27:31

Micsoda baromság!
"A spanyol bajnokságban, mely a világ legerősebb bajnoksága" - hát persze...
Egyik svájci osztja az észt a másiknak. :)

Rivendell 2014.12.30. 17:27:36

pukkadj ki,te kis lufi.....eldönthetné,hogy nem jó mert taktikus,de a spanyol megfelelően taktikus meg neki való...öcsém...micsoda taktikai fokozatok,jó leszel edzőnek,vár a vidi-fradi meg a felcsút

szerinted miért igazolnak tapasztaltabb tehetségeket? hogy minőségbeli különbséget okozzanak...ennyi erővel Hazard vagy Oscar minek ment a kékekhez,ahol ha egyből nem alkotsz vesznek eléd mást. Ha beszari gyerek lenne Sáskaresz,akkor padozna a bayoroknál és malmozna amíg végleg kiöregszik a 2 vén kecske.

ARM meg a favágóknak való,tahó gyökereknek:) remélem 1x jól szétrúgja őket valamelyik csapat,szívese játszatnám őket az angoloknál 1 szezon erejéig,össze is tőrnék őket,mert ott ha érzékelik engedi a bíró akkor ők is durván kapnának.

Rivendell 2014.12.30. 17:28:40

ATM akart lenni persze

Goku06 2014.12.30. 17:36:55

elég szerencsétlen a megfogalmazás.. A Juventus katasztrófa lenne, de a Liverpool mégrosszabb? :D
egyébként ennek a balfasznak a logikájában van egy kis igazság.. A SerieA-ban könnyebben megbukhat mint egy Atleticoban.. támadójátékosról van szó.. gyors gyerek, a spanyol bajnokságban szar játékkal is isten lehet, míg nálunk korlátozottak a lehetőségei, komolyabb a védekezés ellene és egy scudetto nem olyan nagy szó egy nem-olasz szemében..

Atletico és Juventus közt azért nem olyan egyértelmű a választás.. Juve és Liverpool közt sem, de ott csak a fizetés miatt jöhet szóba a 'pool..
Kell nekünk Shaqiri, úgyhogy szedje össze magát Marotta és nyúljon zsebbe ha már úgyis egyedüli olasz csapat vagyunk.

Apuleius 2014.12.30. 17:51:15

@Goku06: "elég szerencsétlen a megfogalmazás.. A Juventus katasztrófa lenne, de a Liverpool mégrosszabb? :D"

Jogos a felvetésed, s ugyan elméletileg ez is egy működőképes vélemény lehet, újra átfutottam az angol szöveget, s így másodjára úgy vélem, hogy ez a drága török-svájci az időpont (és a Liverpool jelenlegi helyzetének) kedvezőtlenségére próbált utalni ("but a move to Liverpool right now could not be more unsuitable. "), vagyis nem a két rettentő rossz megoldást hasonlította össze. Ezt egy kicsit nehézkes áttenni magyarra, de azért próbálkoztam, s változtattam a cikk szövegén. Köszi az észrevételt!

Lord Viktor 2014.12.30. 18:24:15

Nagyot akart mondani ez a buta török, ennyi. Ha nem fogalmazott volna ilyen "durván", akkor kisebb publicitást kapott volna ennek a senkinek a véleménye.

A Juve katasztrófa, a Liverpool visszalépés, de az Atlético Madrid az nagyon fasza. Mégis hogy lehet valakit egy ilyen véleménnyel komolyan venni? :)
Továbbá ez a "megszállottjai a taktikának" kifejezés is arra utal, hogy nem az eszes focisták táborát erősíti. :D

Rivendell 2014.12.30. 18:43:17

@Goku06: tudom nem minden a történelem és mi elfogultak is vagyunk,de JUVENTUS

úgy gondolom nem kérdés,hogy melyiket kell választani,számomra az ATM 1 semmitmondó 1 lufi csapat a történelme alapjáőn,lehet mondani hogy a Real és a Barca mellett stb,de banyek mi kikkel versenyeztünk évtizedről évtizedre.Valahogy elvergődtek a bl döntőbe + nyertek 1 bajnoki címet és hopp már ez a csapat valami nagy csapat lenne? hát akkor a Valencia mi? top csapat,hisz 2x bl döntőztek,igaz előtte se múltja se jövője,hát kb ez volt és lesz az ATM.

annyit írok Tevez,aki nem a szó szerinti világklasszis azért,de megmutatta,hogy bőven ki tud bontakozódni 1 top játékos,akár az utolsó éveiben is,hiába figyelnek jobban a védekezésre a seria A-ban...
Tegyük hozzá nem túl nagy támogatás mellett,ha jönne a kis svájci azáltal saját maga számára is csak jpbb lehetőséget tudna teremteni,mert már nem csal Pogba-ra és Tevezre kéne figyelni az ellenfeleknek,sokkal támadóbb focit játszhatna a csapat.

Rivendell 2014.12.30. 18:50:46

hova jutottunk bakk....1 fiatalnak agyalnia kell azon,hogy akarjon minket,vagy sem:)

Én lehet meglépnék valami..Lóri pápá és Ibra-re

Tevez+Ibra és mögötte a mostani kp kiegészítve Asa-val,aki helyett balra vétel,jobbra meg jöhet sáskaresz,ergo a jobbos baromságot,hogy 1 játékossal játszatjuk be a full szélt elfelejtjük végre,Lichtinek bőven elég lesz védekezni

szétkapjuk a BL mezőnyét:D

ui:álom-álom,de azért Ibrának még most is örülnék,2év minimum van benne top szinten és nem hiszem,hogy nagyon zavarná már a kevesebb fizu,bár ha Cavani lép,akkor ő maradni fog

Apuleius 2014.12.30. 18:51:49

@Rivendell: "Tevez,aki nem a szó szerinti világklasszis"

Szerintem nem kérdés, hogy Tévez szó szerinti világklasszis, s mindig is az volt.

kda75 2014.12.30. 20:23:21

Ha mindenképpen tanácsot akarna kérni,majd felhívja Lichtit vagy Inlert,akik már megfordultak komolyabb olasz csapatban is, nemcsak egy bresciai török büfében sütötték a kebab-ot....

Tony. 2014.12.30. 20:37:01

Csak azt felejti el az emberünk, hogy Shaqiri a kevés játéklehetőség miatt akar távozni. A Juve és a Puli sokkal előbb fog standard kezdő pozíciót biztosítani neki, mint az Alteti, amely azért eléggé egyben van manapság. És ha a Juve vagy a Puli kezdője közül kellene választani, akkor nem tudom ki menne Angliába, főleg úgy hogy Torinoból egy óra alatt eléri a Svájci határt ha éppen haza akar ruccanni.

Rivendell 2014.12.30. 21:20:46

@Tony.: igazából a Pool-nál se nagyon lehetne fix kezdő,max ha berakják fix befejezőnek Sturridge mellé.

Markovic-Coutinho-Lallana/nem olcsón vették/-Sterling-Gerard kp-ra nem fix,hogy folyamatosan kezdő posztra számíthat,bár nem tudom kik sérültek ott manapság.

Markovic amúgy játszik is,vagy csak megvették? ellenünk tetszett a játéka,tehetséges srác

Forza Juve 2014.12.30. 22:00:49

Azt hiszem lehet vmi nagy dolog a levegőben, amiért kifakadt:) udvozlunk remelem mar januárban kis kopcos

pedronegroo 2014.12.30. 22:13:19

Teljesen korrekt nyilatkozat. Nem tudom mi gond van vele. Simán benne van hogy nem menne neki az olasz liga-ban. Én se gondolom hogy Shaqiri ide való mivel elsősorban ő szélső támadó és ilyen poszt nincs a Juve-ban jelenleg.

DINOBIZZO 2014.12.31. 00:02:46

tudom nem ide tartozik , de nem tudtam hova írni...

Mit szólnátok egy focihoz? Teremben. Budapesten. 10 ember kellene. Tudok olcsón termet.

babo0410 2014.12.31. 03:31:41

"Shaqnak szabadságra van szüksége, hogy kifejezésre juttassa magát. Továbbá, egy ilyen átigazolással az lenne az elvárás vele szemben, hogy azonnal ő jelentse a különbséget. Olaszországban híján vannak a türelemnek."
Mert jelenleg Allegri nem ad nagyobb szabadságot a játékosoknak? Tévez is ezért szárnyalta felül tavalyi önmagát, és ezért tért vissza a régi Marchisio is. Allegrinél pont ezért lenne jó Shaqiri, mert nem lenne annyira kötött posztja, szabadabban mozoghatna. És érdekesség képpen Pogba-val is türelmesek voltunk, ráadásul nem hinném, hogy azonnal kikerülne, ha nem menne neki. Gio is kapott elég lehetőséget, vagy anno Vucinic és Matri is. Amauri meg pláne.

danimester1 2014.12.31. 08:18:27

Számomra ez a cikk olyannak hat mint az ilyenkor szokásos évi bakik gyűjteménye.Szerintem neki savanyú a szőlő,mert csak ilyen kis kieső jelölt csapatokban tolhatta olaszban.Egyébként ha már spanyol,akkor csak a két nagy,mert a többivel max. csak dobogóért harcolhat.(tavaly kivétel)Angliában detto.Bundes ligában meg nem fér be,(más nem opció,mert nem hiszem,hogy a Bayern odaadná valakinek),francia érdeklődésről nem tudok és az sem lenne jobb opció.Így egyértelmű melyik marad,mert nálunk csak mi lennénk jó opció esetleg a romák.Simán kezdő is lehetne,mert Asa kiesett,Gio a távozás szélén,Lichti meg az új felállásban inkább védekező szerepet kap.

ToTTy-Juve 2014.12.31. 11:45:29

Az érvelése logikus és szerintem hellyén is való, viszont az azért elég nagy túlzás, hogy a Juve katasztrófa lenne számára. Az tény, hogy jelenleg a másik 3 opció számára vonzóbb, ráadásul gondolom anyilag is - plusz mi nem fizetnénk neki annyit, amennyit a Bayernnél keres, így szerintem aki azt az összeget megadja neki, oda fog menni... bár láttunk már rá példát, hogy valaki fizucskkentésbe is belement, csak itt játszhasson...de már egyik sincs a csapatban.

venember83 2014.12.31. 12:18:05

@ToTTy-Juve: www.bavarianfootballworks.com/2014/2/13/5404866/bayern-munichs-salary-considerations-and-extending-toni-kroos

2,5 millió nem nevezhető óriásinak, csak kérdés, mennyire akarja a klubvezetés, mennyire kívánja rá építeni az európai szintlépést. Előbb-utóbb úgyis zsebbe kell nyúlni, ez mindenki számára nyilvánvaló, pótolni kell Pirlót, esetleg Vidalt (?) és/vagy Pogbát (?).

Rivendell 2014.12.31. 13:05:56

@venember83: azért ő árban és fizetésben is olcsó...nem mondanám,hogy rá kellene építeni az ára alapján,nem 1 Sanchez árkategória

@pedronegroo: pont ez a gond...ezen kell változtatni,be kell fejezni azt az agymenést,hogy védekező típúsú játékossal bejátszatni az egész szélt,vagy ha igen akkor fiatal Dani Alves-fiatal Maicon-Marelo kategóriát kell találni,de ugyebár akkor egyből a legjobb csapatokkal kéne versenyezni.

juve4life 2014.12.31. 13:11:59

igen..pontosan ez a baj..szélső TÁMADÓ..ez már ok arra hogy ne is jöjjön mert ugye nekünk kötelező ez a 3 védős buzulás még akkor is ha a barca vagy a real 3-4 támadóval állna fel ellenünk..:D:D szép dolog a védekezésre építeni..de azzal hogy a 10 mezőnyjátékosból 7-8 védekező 2 szervez forgat irányít 1 meg támad azzal lószart se lehet hosszú távon elérni esetleg sorra nyerni az olasz bajnokságot ami meg sztem már kevés egy Juve szintű csapat számára..jó lenne 1x végre elszakadni ettől a langyos tili-toli passzolunk 900at a meccsen de lőni 2x ha lövünk taktikától..ehhez pedig 1-2 minőségibb játékos és taktika váltás kellene

venember83 2014.12.31. 13:18:38

@Rivendell: úgy értettem, hogy igenis elfogadhatónak kell lennie a 3-4 millió eurós fizetésnek és húsz millió euró körüli játékosárnak, ha a klub fejlődni akar, és folytatni kívánja az építkezést. Kellenek a fiatal és komoly tehetséggel megáldott játékosok, ők pedig nem mindig szerezhetők be kedvezményesen.

Rivendell 2014.12.31. 13:31:16

most nem akarok baromságot írni,lehet rosszúl is emlékszem,de talán jobbon 2006-ban szaladgált 1 Perrotta is.Össze tenném a két kezem 1 olyan játékosért most.Utoljára olasz szinten akkor értünk el nemzetközi eredményt. Inter-t nem venném ide,mert az full nemzetközi csapat volt.

MDaniel98 2015.01.04. 13:59:05

Ügyes gyerek ez a Türkyilmaz, de ki engedte meg neki, hogy megszólaljon?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása