Shaqiri közel került a Juventushoz

Shaqiri Xherdan_hátulnézetből.jpgA német sajtó állítása szerint a Juventus rendkívül közel került ahhoz, hogy leigazolja a Bayern München mellőzött játékosát, Xherdan Shaqirit, s a torinói klub vezeti a versenyfutást a támadóért szintén érdeklődő, a Premier League-ben szereplő klubok előtt.

A svájci válogatott játékosa nem rejtette véka alá, hogy szeretne mihamarabb távozni a bajor csapattól, annak érdekében, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson.

A német Sky Sport szerint a Juve közel áll ahhoz, hogy megszerezze a 23 esztendős kreatív középpályás játékjogát, aki minden bizonnyal egy hat hónapra szóló kölcsönszerződés keretében költözhetne Torinóba, s a Juventus opciós vételi jogot is biztosítana önmaga számára, hogy a szezon lezárultával véglegesen zebracsíkos mezbe öltöztesse Shaqirit.

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri a napokban megerősítette, hogy szeretné egy trequartistával tovább erősíteni keretét, s az olasz sajtó azóta Wesley Sneijder és Hatem Ben Arfa nevét is szóba hozta a klubbal.

A felmerült egyéb opciók ellenére, Shaqiri már a nyári átigazolási időszak során is kiemelt célpontnak tűnt a Juventus számára, s most, hogy a csapat biztosította helyét a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, s így komoly bevétellel számolhat, a klub vezetése kész lehet kielégíteni Allegri vágyait.

Shaqiri ügyében, a Juventus mellett, a Liverpool mutatja a legélénkebb érdeklődést.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr277017365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.29. 10:32:34

Shaq nagyszerű vétel lenne,minden szempontból,mert: fiatal, kreatív,gyors, támadóközéppályás (amilyen nálunk nincs),aki középen és széleken is bevethető.
Ráadásul ár/érték arányban is kiváló megoldás lenne ilyen mondhatni "diszkont" áron és egy ilyen szintű igazolás nagyot szólna,mert a Serie A mostanában azért nem ilyen játékosokat igazol. (Bár pont a partvonalra kerülésre miatt mozdítható még egy olasz klubnak is talán).

Egyetlen baj vele,hogy a BL-ben,ahol igazán szükségünk lenne rá,már nem léphetne pályára...

Illetve,hogy azért ez még inkább tűnik egy nagy spekulációnak,ami eltarthat a téli mercato végéig is,aztán ugyanúgy nem lesz a mi játékosunk,mint : Agüero,A. Sánchez,Jovetic,Rossi,Van Persie,Dzeko, akik megszerzésétől mindig csupán 1 lépésre voltunk ugyebár :D

Sneijdert én sokra tartom,de nem hiszem,hogy egy 31. életévében járó játékossal kéne megoldanunk a trequartista posztot,mint ahogy azt sem, hogy képes lenne akár csak megközelíteni a sInteres szintjét a Galataban való döglődés után. Ráadásul Őt sem tudnánk az idei BL-kiírásban már pályára küldeni.
Szerintem nem mindegy,hogy egy 23 vagy egy 31 éves játékos(unk) nem léphet pályára a BL-ben egy fél évig...

Ben Arfa egy tehetséges,igazi spíler...de:
üveglábú, borzalmas mentalitású,lusta,kezelhetetlen ember,aki nem is CSAPAT-játékos,nem véletlen,hogy még a szarkák is kölcsönadták.
Remélem csak rossz pletyka.

Summa summarum: én nagyon adnám Shaqirit,de számomra még mindig Mata jelentené a csúcsot (David Silva,Hazard,Götze,Isco stb. mozdíthatatlanok): szerintem mozdítható,játszhatna a BL-ben,jó korban van és szvsz. ki tudná hozni magából újra a klasszist.

hellan (törölt) 2014.12.29. 10:36:29

@Drughi Di Bianconeri: Nagyon is konkrét Shaqiri iránti érdeklődésünk és bár a Bild-nek jobban örültem volna, mint hírforrásnak a Sky sem rossz annyira.
Di Marzio eddig annyit említett, hogy a Bayern kötelező opciót szeretne betenni számunkra a nyárra, így 4M kölcsön + 13-15M opció lenne.
Viszont Shaqiri áráról ahány forrás, annyi verzió.

Rivendell 2014.12.29. 10:59:01

részemről ő most,bőven Mata előtt van a kívánságlistán...vb-n is amit nyújtott úgy,hogy már akkor is bőven perem volt a bayoroknál....hát Cr meg a többi össze rakta volna a két kezét,hogy megközelítőleg tudják hozni a szintjét.

részemről korosztályának 1ik legjobbja ő,csak nem engedik kibontakozni,elé csak Hazard-ot és Iscot tudnám helyezni + talán Neymart,bár nem vagyok benne biztos,hogy elé kéne raknom a kis brazilt...bitang erős a kis törpe a sebessége és robbanékonysága mellé + jó távolról

jöjjön,már csak 1 védő kéne,nyárra meg a 2 szél és kész is 1 jó keret

Il Principino 2014.12.29. 11:47:48

Már itt lenne is késő lenne...de valahogy nagyot csodálkoznék,ha a bl-ben nem bevethető spíler jönne:)

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.12.29. 11:51:05

Utálom ezt a "közel került" szöveget. Hányan kerültek már nagyon, de nagyon közel hozzánk, aztán jól le is pattantak...

danimester1 2014.12.29. 12:29:06

Nagyon erősek ezek a hangok a svájci felől,remélem nem alaptalanul.Nem akarom elkiabálni,de mintha irányt váltanánk a minőség felé,igaz ezt egyből cáfolja a Schneider féle vonal.esetleg ha Conte lenne még talán a hollanddal is tudna mit kezdeni mint anno egy kiégett Pirloval...-de ez csak egy mellékzönge részemről.:-)
@Drughi Di Bianconeri: Szerintem nagyon jól látod a dolgokat,így egyetértek a mondandóddal.
@Kotrevák Kelly: Sajnos a Beppe éra erről szól sokat kellett már csalódnunk.De mint mindig egyszer minden rossznak meg kell szakadnia...Kicsit optomistábban:-)
@hellan: Az anyagi része szerintem korrekt az általad említett verzióval.Így adnának is egy kis engedményt és nem lenne drága,igaz még beleköphetnek a leveseünkbe más "csóró" klubok.

babo0410 2014.12.29. 13:13:23

@danimester1: Olyan klubok, akiknek van pénze igazolni, nem őt fogják leiazolni. Én nagyon jó játékosnak tartom, de egy Real, Chelsea vagy akár az MU is van annyira tehetős klub, hogy ne egy partvonalon kívüli játékost igazoljanak. Pláne, hogy nála bőven vannak jobbak is. Max a Liverpool vagy az Arsenal szólhatna bele a mi elképzeléseinkbe, de náluk meg mi jelenleg jobb alternatíva vagyunk. Én csak azt nem értem, ha a BL-ben nem bevethető, akkor nekünk most milyen erősítést jelentene? Hiszen a bajnokságot nélküle is megnyerjük, a BL-re kéne erősíteni. És sajnos ő 52 percet már játszott.

Rivendell 2014.12.29. 13:19:19

@babo0410: kik azok a bőven jobbak? 23 éves eb-vb-bl-bayern és ő nem csak a svájci liga kapcsán futott be..bl-ből fedezték fel,nem 1 26-7 éves olasz 0la tapasztalattal középcsapatban:D

babo0410 2014.12.29. 13:25:22

@Rivendell: Ha olyan jó lenne, hogy minden csapat érte álljon sorban, akkor a Bayernben se szorult volna partvonalra. Pláne nem engednék el 20 milla körül. Szerintem remek játékos, de még bőven nem az a szint akiért bankot fognak robbantani. Ő pont az, aki elhozható lenne 20 milláért, vagy remélhetőleg a fent említett 4 milliós kölcsön + 15 milliós opcióért. Kb. most ott tart, mint anno Vidal, mielőtt leigazoltuk.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.29. 13:38:44

@Rivendell: +1

@babo0410: Most sok mindennel egyet tudok érteni,amit mondtál,de ezzel a mondatoddal:
"Ha olyan jó lenne, hogy minden csapat érte álljon sorban, akkor a Bayernben se szorult volna partvonalra."
nem.

Azért az Ő (elsődleges) posztján ott van egy Ribéry,aki tavaly még aranylabda esélyes volt (papíron),még mindig klasszis, ráadásul már ikonikus alak Münchenben.
Középre meg ott van a saját nevelésű,csupa szív, közönség kedvenc Müller, és Götze, a másik szélre meg Robben.
Azért Ő Európa TOP csapatait is tekintve elég sok helyre beférne kezdőként, pechje,hogy a Bayerné az egyik legjobb keret.

Tulajdonképpen a legjobb lenne az Ő számára is,ha a Juventust választaná és nekünk pedig óriási erősítés lenne.
Remélem Marrotta ügyes lesz és megszerzi ! :)

Rivendell 2014.12.29. 13:56:31

@babo0410: te azt írtad van sok nála jobb is..kik azok a jobbak?

Bayern pillanatnyilag a világ legjobb csapata,ha a kereteket nézzük meg,talán a Real versenyezhet velük és az Abra csapat,konkrétan minden posztra van nekik 2 azonosan top szintet képviselő játékosuk,de mint írta Drughi is vele különösen kicseszett az élet,mivel neki konkrétan a világ talán 2 legjobbja 1két kéne kiszorítani,legalábbis széleket nézve a francia és a holland nálam viszi a pálmát + mind2 srác közönség kedvenc is hosszú évek óta.Alapvetően benne van a Bayern szint,sőt még azt is mondhatná hogy kivárom,míg kiöregszik az 1ik,de szerencsére benne több elképzelés van....

szerintem még 20-ért is igazi top igazolás lehetne a részünkről,amikor Morata 20,akkor Sáskaresz minimum 30m-s értéket is képviselhetne részünkről.Seria A szinten ő 1 prototípus,gyors-erős-távolról is tüzel mint Pogba és nem is vaktában-nem magas és ez miatt várhatóak tőle Tevez féle szlalomok is,sőt megkockáztatom sűrűbben is.

csak 1 példa...Cr-Bale-Hamesz-Di MAria

Kroos-Isco-Modric meg még ki tudja ki van ott a kp-n

minden top csapatnál található 1-2 csapatrésznél top padozó

Rivendell 2014.12.29. 13:58:34

ha belegondolunk anno Robben is felesleg volt a Real-ban....

babo0410 2014.12.29. 14:06:46

@Rivendell: Pogba, Sánchez, Di María, Müller, Kroos, Götze, Reus akik elsőre beugranak. Ő szerintem még nem klasszis, ahhoz még hiányzik a bizonyos plusz, amit nálunk megkaphatna, és klasszissá fejlődhetne, ha tényleg megvan benne a plusz. Nem véletlen, hogy 20 millióért már elengednék.

penge09 2014.12.29. 14:13:05

@babo0410: A probléma ott van nála hogy valamiért Guardiola nem számol vele igazán még csak rotáláskor csereként sem(lehet Götze érkezése lett a veszte ki tudja),de Heynckes komolyabban számolt vele és akkor megis látszott rajta a bizalom,csereként bedobva is tudott lendíteni a bajorokon.

tjunior 2014.12.29. 14:15:37

Ha Shaqiri jön, tényleg el kell felejteni Pirlot, szerintem azt a csapat nem bírná el , ha ők ketten egyszerre vannak a pályán, egyik sem egy védekező bajnok, A svájci sosem volt, a maestro meg lassú már ehhez.

penge09 2014.12.29. 14:18:10

@babo0410: Azért Kroos és Pogba nem az a poszt,Di Maria és Sánchez meg világklasszis játékosok.Én mondjuk Schürléhez viszonyítanám aki ugyanúgy melőzött a londoniaknál.

Rivendell 2014.12.29. 14:38:12

@penge09: nekem is ő jutott az eszembe,de jobbnak tartom nála Sáskareszt

@babo0410: Müllert én más poszton tudom elképzelni,Kroos-Pogba szintén más poszt nálam,de Di Maria esetében nem szabad elfelejteni a korát és hogy ő se 3-4 éve van a top-on...talán max 2 éve,előtte annyira azért nem emelkedett ki,tehát őt még be is foghatja ha kihozza magából a maxot,de tegyük hozzá,hogy a Real kerete alkalmas is volt hozzá,nálunk már Di Maria se fickándozna annyira:(

Barolo 2014.12.30. 00:01:39

Az olasz foci jelenlegi helyzetében, és az előző évek költései alapján Shaqiri a legjobb dolog ami történhetne velünk a téli átigazolási időszakban. Nincs persze garancia rá, hogy meg fogja szolgálni az árát, de szerintem ő egy nagyon komoly igazolás lenne. Forza Juventus!

hurbiny3k 2014.12.30. 12:18:00

:@Rivendell: Akkor a megoldás: Asamoah= Filipe Luis+Schürrle, Shaqirit meg Marrotta leakciózza és kész is vagyunk.. :)

Rivendell 2014.12.30. 12:56:39

@hurbiny3k: csak van 1 bibi..Pool -nál röppent fel valami 25m a németért...az már önmagában Asa ára kb,ha tényleg 30 körül adnának érte. Nekem annyira nem jön be a német srác játéka,akkor már lehet hogy tényleg maradnék Berardi-nál + Coman beépítése...tényleges beépítése és nem padoztatása. Felipe-t meg nyáron vették,de gondolom nem olcsón

Asa nálam eleve jobb játékosnak számít Schürrle-nél,nekem bőven jó lenne 1 Asa-Pogba-Marci-Sáskaresz combo és akkor Vidal meg eladva nyáron,amiből fedezni lehetne 1 védőt + Berardi és Pereyra árát...Pereyra-Berardi-Coman cserék + kezdők is párszor és akkor a kasszából csak a balszárnyra kéne kivenni 1 kis kp-t,mert Sáskaresz árát meg fedezné a mostani Roma kizúgás okozta többlet bevétel.

lenne 1 megfiatalított tehetséges keret és még csak nagy összeget nem is kéne elherdálni,amit ugye eleve nem szeretnek Agnelliék.
Ha ennyit meglépnének és nem lenne eredménye,akkor már nem szidnám őket,mert elismerem hogy megpróbálták kihozni a maxot,lehetőségeikhez mérten.

1x meg majd Marci helyett /ő fog elsőnek kiöregedni a kp-ról + eleve nem 1 atom biztos pont/ jöhet 1 igazi irányító is,most nyáron nem várom majd,mert horror összeg azon poszt megoldása.

Ádám.84 2014.12.30. 14:53:45

@babo0410: "Hiszen a bajnokságot nélküle is megnyerjük"
ezzel csak óvatosan, majd az utolsó forduló lefújását követően örüljünk

babo0410 2014.12.31. 03:34:55

@Ádám.84: Jelenleg nem látom ki veszélyeztetné a bajnoki címünket? Conte-nál is volt hullámvölgyben a csapat, most is azt látom, hogy pillanatnyilag megingtunk, de ettől még nem érzem azt, hogy a zsinórban negyedik bajnoki címünk veszélyben lenne.

Ádám.84 2014.12.31. 05:02:06

@babo0410: "Jelenleg nem látom ki veszélyeztetné a bajnoki címünket?"
A Róma.

danimester1 2014.12.31. 08:49:21

@babo0410: Tény az utóbbi időben valóban gyengén muzsikáltunk és a szuper kupáról nem is akarok beszélni.Viszont így előre kijelenteni nem merném,hogy bajnokok leszünk,főleg úgy,hogy még nem igazoltunk senkit,a sérült listánk pedig elég bő.Igenis oda kell figyelni a romákra,mert a Bl-ből kiestek,az EL-t nem fogják komolyan venni,mert 10X éve nem nyertek scudettót.Sorban a következő a nápolyi akik szintén a zavarosban halásztak ősszel,de ez a kupa siker adhat nekik egy lökést.Ha emlékszel az első évünkben mi is egy remek tavaszt produkáltunk az akkor még Ibrát a soraiban tudó milánnyal szemben.Persze ha srácokat összeszedik elsősorban fejben,mert úgy gondolom a probléma ott van,valamint nem bővül a sérülések száma és igazolunk is minőségben nem lehet probléma.

MDaniel98 2015.01.04. 13:14:34

Jó lenne, de nem illik a jelenlegi kompozíciónkba: fiatal, tehetséges,SZÉLSŐ ahelyett, hogy 28-30 év közötti "kiégett" sztárt, aki a mi kezeink között éled újra, mint a főnix.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása