Allegri: „Nem irigylem az Atlético Madridot”

Allegri Massimiliano_BL sajtótájékoztató.jpgA Juventus edzője, Massimiliano Allegri a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy véleménye szerint csapata nem gyengébb a kedd esti ellenfélnél, az Atlético Madridnál.

Az Öreg Hölgy a csoport utolsó mérkőzésén a spanyol bajnokot fogadja a sorsdöntő BL-mérkőzésen, a torinóiak pedig akár a csoportelsőséget is megszerezhetik, amennyiben kétgólos különbséggel legyőzik ellenfelüket, de a csoport másik találkozójának eredményétől függően egy vereséggel akár ki is eshetnek.

A madridi csapat tavaly a Bajnokok Ligája döntőjéig jutott, azonban a Juventus edzője úgy nyilatkozott, nem érez semmilyen irigységet az Atlético Madrid edzőjének helyzete iránt a rendelkezésre álló kerete miatt.

„Nem irigylem az Atlético Madridot.” - mondta Massimiliano Allegri a hétfői sajtótájékoztatón.

„Szerencsére a Juventus edzője vagyok, így olyan csapatot edzhetek, amely nem csupán jó játékosokból, hanem megfelelő mentalitással rendelkező srácokból épül fel.

Azt gondolom, hogy ez a csapat legfőbb erőssége, mivel ezen tulajdonság híján nem lettek volna képesek sorozatban három Serie A bajnoki címet megnyerni két Olasz Szuperkupával, valamint idén is vezetni a bajnokságot, és egyetlen lépésre lenni a Bajnokok Ligája csoportkörből való továbbjutástól.

Nehéz megmondani, hogy erősebbek vagyunk náluk vagy kevésbé erősek, de két nagyon jó csapat ütközik meg, és idén megvan a lehetőségünk, hogy továbblépjünk a kieséses szakaszba, és megpróbáljunk egy jó BL-szezont futni.

Erős csapat áll rendelkezésemre, amely képes ezeken a meccseken jól játszani, ahogy bemutattuk a csoport első öt mérkőzésén. Bár kikaptunk Madridban és Athénban, de véleményem szerint nem ezt érdemeltük.

Kissé túl óvatosak voltunk Madridban, Athénban pedig nem szereztünk gólt, de a csapat következetes teljesítményt nyújtott.

Kedden otthon játszunk, a szurkolók segíteni fognak, és jó állapotnak örvend a csapat.

Olyan együttes lesz az ellenfél, amely győzött az utolsó tizenegy mérkőzéséből tíz meccsen, szóval biztosak vagyunk benne, hogy nagyon nehéz találkozó lesz.

Ahhoz, hogy javítsunk a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményen, tovább kell jutnunk a legjobb tizenhat csapat közé. Ez az első számú célunk.

A bajnokságban más a helyzet, mivel ott májusban fog döntés születni, így jelenleg a továbbjutás a legfőbb cél, és holnap előttünk a lehetőség, hogy megvalósítsuk.

Massimiliano Allegri számára nem ismeretlen az Atlético Madrid, hiszen a spanyol csapat tavaly egykori csapatát 5-1-es összesítéssel ütötte el a továbbjutástól, miután januárban a klub menesztette a livornói születésű szakembert.

Mindazonáltal az egykori rossonero edző bizonyos benne, hogy a keddi mérkőzés más lesz, mint a tavalyi AC Milan - Atlético Madrid találkozó.

„Tavaly más helyzetben voltunk, mivel a legjobb tizenhat között találkozott a két csapat, tehát a két csapat közül az egyiknek ki kellett esnie.

Idén a csoportelsőségért küzdünk, míg az ellenfél az első helyet kívánja megvédeni. Mi a csoportelsőségért és a továbbjutásért fogunk harcolni, míg ők csupán az első hely megtartásáért lépnek pályára.

Tehát egyértelműen más mérkőzés lesz, mint tavaly, nem kevésbé az adott kontextus miatt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr846968443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása