Vučinić: „Allegri dicséretet érdemel”

Vucinic Mirko.jpgMirko Vučinić a hétvégi Juventus - Roma mérkőzés kapcsán nyilatkozott, elismerő szavakkal illette Rudi Garcíát, valamint Massimiliano Allegriről is pozitívan beszélt.

Ezen a hétvégén rangadó lesz az olasz bajnokságban, Torinóban találkozik a honi pontvadászaton belül eddig száz százalékosan teljesítő két csapat a hatodik meccsnapon.

A meginterjúvolt csatár mindkét klub csapatát képviselte, ezért nem is egyszerű számára kiemelni az egyik együttest.

„Ami számít, az az eltökéltség és a győzni akarás.” - kezdte a montenegrói csatár a Gazzetta dello Sport számára adott interjút.

„Ne kérdezzék, kinek fogok szurkolni. Utoljára a Juventusban játszottam, szóval talán a Juventust választanám.

A Juve és a Roma szurkolói nagyban eltérőek, Rómában egyértelműbben sokkal tüzesebb a hangulat, a nyomás pedig mindkét helyszínre jellemző. Torinóban azonban könnyebb nyugodt életet folytatni.

A Juventust John Cenához tudnám hasonlítani, míg az AS Roma együttesét Batistához. Ne kérdezzék miért, de így látom őket. Nem tudom, ki fogja megnyerni a bajnokságot, azonban ez a két csapat meg fog küzdeni érte. És európai menetelésüket is folytatják.”

A harmincegyéves, többszörös olasz bajnok futballista véleménye szerint a Juventus jelenlegi sikerének kulcsa az új edző.

„Antonio Conte nélkül a Juventus sokkal többet veszített volna, nagy befolyással volt a csapatra, most azonban látható, milyen hatással van Massimiliano Allegri az együttesre.

Nem egyszerű átvenni egy csapatot, amelyet Antonio Conte épített, majd folytatni a győzelmi sorozatot, de Massimiliano Allegri pontosan ezt teszi. Elismerést érdemel, amiért az irányítást teljes harmóniát sugározva vette át, mindezt egy olyan csapatnál, amely három évig teljesen más mentalitáshoz szokott. És mindezek mellett továbbra is győz ez a csapat.”

Mirko Vučinić azonban az AS Roma mesterét se hagyta elismerés nélkül.

„Nyilvánvaló, hogy az ilyen szintű futballhoz az egyik legjobb edző kell, tehát neki köszönhető mindez.

A stílusa különben nagyon talál az én jellemzőimmel.”

A montenegrói válogatott az Al-Jazira FC játékosa nyári átigazolást követően, azonban nem sok választotta el attól, hogy továbbra is Olaszországban futballozzon, hiszen télen utolsó percben hiúsult meg az Interbe igazolása.

„Egy percig az Inter csapatában voltam, aztán visszatértem a Juventushoz. Azonban erre nem szoktam gondolni, elégedett vagyok mindazzal, ahogy a dolgok alakultak.

Számomra az Al Jazira egy új élmény, jól érzem magam, és nagyon motivált vagyok. A futball szintje jónak mondható. Természetesen taktikailag nem olyan, mint Olaszországban, de gólt szerezni sehol se egyszerű. Véleményem szerint a dolgok jól haladnak.

Hogy milyen az élet az Olaszországban megszokotthoz képest? Teljesen más. A legszebb dolog, hogy itt nyugodtan sétálhatok, és senki nem ismer fel, olyan vagyok, mint bárki más.” - zárta a nyilatkozatot furcsa érték kiemelésével az eddig négy meccsen hat gólt szerző támadó.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr626756069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.10.03. 17:31:24

Komoly bajnokság lehet, ha Vucsi a mentalitásával már hat gólnál jár négy meccs alatt. Bár mondjuk, úgy tűnik, hogy nem panaszkodik, megkapja a pénzét, nyugisan élhet, végül is mindenkinek jó megoldás született.

niccolo 2014.10.03. 22:32:22

Azért a Juvéban is rúgott pár gólt,néha 3pontot érőt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása