Buffon: "Több kockázatot kell vállalnunk idegenben"

Buffon Gigi_örül.jpgA Juventus veterán hálóőre bölcs higgadtsággal elemezte az Atlético Madrid elleni idegenbeli vereséget, s további fejődésre ösztönözte csapatát.

"Kiegyenlített mérkőzés volt, amelyen bizonyosan nem voltunk alárendeltek. Lehet, hogy nem alakítottunk ki sok helyzetet, azonban a kilencven perc alapján egy döntetlen sokkal igazságosabb lett volna." - nyilatkozta a Juventus klasszisa a mérkőzés lefújását követően.

"Sajnos a labdarúgásban és az életben, egyetlen apró részlet egyik vagy másik irányba terelheti a dolgokat."

A Juventus mindvégig uralta a játékot, azonban mégis igazi kapura lövés nélkül zárta a találkozót.

"Az Atlético egy olyan csapat, amely valóságos tényezővé vált az európai színtéren, amelynek legfőbb erőssége a szilárdság és a kontratámadás. Ma magukhoz kellett volna ragadniuk a kezdeményezést, azonban ezen a téren nehézségeik akadtak ellenünk."

"A saját portánkon kell vizsgálódnunk, hogy tovább fejlődjünk abban, hogy több bosszúságot okozunk az ellenfeleinknek idegenben."

Az olasz bajnokságban sziporkázó Juventus, amely hétvégén 3:0-ás győzelmet aratott az Atalanta fölött, ebben a szezonban először ízlelhette meg a vereség ízét.

"Az Atlético Madrid az európai labdarúgás elitjéhez tartozik, de az is igaz, hogy amennyiben szeretnénk lépést tenni előrefelé, s érettséget kívánunk szerezni Európában, úgy több kockázatot kell vállalnunk idegenben."

A Juventusnak nincs ideje a kesergésre és a pihenésre, hiszen a csapatra vasárnap hazai rangadó vár, a zebramezes csapat a legfőbb kihívó AS Romát fogadja majd.

"A Roma teljesítménye Manchesterben igazolt mindent, amit a tavalyi és a jelenlegi szezonban elértek. Olyan csapattal néztek szembe, amely több egyéni tehetséggel rendelkezik, mint az Atlético, azonban csapategységben elmaradnak tőlük, így a megközelítés is különböző lehet." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr396752483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegro (törölt) 2014.10.02. 15:09:04

Örülök hogy Buffon így látja a dolgokat és nem azon siránkozik hogy az Atletico milyen csúnya focit játszik hanem azt keresi hogy mi miben fejlődhetnénk.
Az Atletico európa szűk elitjéhez tartozik jelenleg, mi nem, ezt el kell fogadni. A visszavágón ki lehet még javítani a hibáinkat, az Atletico se verhetetlen, a görögök is valahogy lőttek nekik hármat, bár én ezt a meccset nem láttam így fogalmam nincs hogy tudtak hármat lőni ennek az Atletico-nak, ennek függvényében még elszomorítóbb hogy mi még helyzetekig se jutottunk el ellenük nem hogy gólokig...
Szerencsére a csoportban még nyílt minden, tovább kell jutnunk vért izzadva is, különben nyáron megint nem lesz egy fillér se nagyobb igazolásra!

babo0410 2014.10.02. 17:19:44

@pedronegro: A görögök úgy tudták megverni a spanyolokat, hogy ellenük teljesen más felfogásban állnak fel. Mivel nem lehet minden meccsen az egy pontra menni, így a kicsik ellen megpróbálnak támadni. Így létezhet az, hogy míg a nagyokat rendre elverik, addig a kis csapatok ellen szenvednek el vereséget, vagy játszanak döntetlent. És én azt mondom, ha a többi ellenfelünket megszórjuk, és az Atletico ellen otthon se nyerünk, nem lesz semmi baj, mert 12-13 ponttal simán tovább lehet jutni, és még az se lehetetlen, hogy csoportelsők legyünk. Igaz ahhoz az Atma további ponthullajtása is kéne. Pl. mi verjük a másik két csoportellenfelünket, az Atma ellen meg otthon döntetlent játszunk, már csoportelsők vagyunk, illetve akkor az Atletinek még egy bukta kell, mert ugye ellenünk lesz egy győzelmük, és akkor pontazonosság még lehet. Lényeg, hogy a többiek ellen nem szabad pontot veszítenünk.

pedronegro (törölt) 2014.10.02. 17:48:51

Szerintem majd okosabbak leszünk ha már láttuk hogy mi mit mutatunk a görögök ellen....

Goku06 2014.10.02. 23:01:09

de azért a görögök hiába verték meg az Atleticot, egy hatalmas vicc lenne ha nem szereznénk legalább 4 pontot ellenük. Bár én 6ot várok. Egy nagycsapatnak oda-vissza vernie kell őket...
Atletico botlott ellenük, de talán az utolsó botlásuk volt a csoportban (természetesen a Juve-Atleticot leszámítva)
Első csoportmeccs, talán lenézték őket + fáradtak voltak a real elleni bajnoki miatt... nem tudni, de attól még a görögök csapattól félni nem szabad. (persze komolyan kell venni a meccset)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása