Allegri: "A Juventus ennél többre is képes"

Allegri Massimiliano_magyaráz_1.jpgA Juventus új mestere, Massimiliano Allegri győzelemmel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában is, s a Malmö elleni hazai győzelemmel az Öreg Hölgy a csoport első pozíciójából várhatja a folytatást.

"Semmi sem egyszerű a Bajnokok Ligájában." - kezdte értékelését a mérkőzés lefújását követően Allegri a Sky Sport Italianak. "Tudtuk, hogy a Malmö jó fizikai állapotban van, s jól összezárnak majd előttünk, ezért a technikára kellett összpontosítanunk, továbbá arra, hogy gyorsan járassuk a labdát, azonban úgy gondolom, hogy ma este meglehetősen szervezetlenek voltunk, s számos lehetőséget elpuskáztunk."

"A második félidőben jobban irányítottunk, s megszereztük a győzelmet, amely akár nagyobb arányú is lehetett volna."

A csoport másik mérkőzésén a tavalyi döntős Atlético Madrid, nagy meglepetésre, 3:2-es vereséget szenvedett az Olimpiakosz Pireusz otthonában, így még nagyobb tétje lesz a Juventus madridi vendégszereplésnek a Bajnokok Ligája A csoportjának következő játéknapján. 

"Nehéz csoport lesz, különösképpen az Atlético Madrid vereségét követően, így sok pontra lesz szükségünk a továbbjutáshoz."

A nap hőse Carlos Tévez volt, aki két találattal vállalt oroszlánrészt a Malmö elleni győzelemből.

"Arra kértem Carlost, hogy a két csapatrész között játsszon, s így Llorente jobban szét tudja húzni a védelmüket. Lichtsteiner révén több üres terület adódott előttünk, máskor viszont túl szűk volt a mozgástér, s a második játékrészben javítani tudtunk ezen. A labda irányításában még javulnunk kell, hiszen nem kockáztathatjuk meg, hogy elveszítsünk egy ilyen mérkőzést a kontratámadások miatt."

A Juventusnak utoljára 2008-ban sikerült megnyernie legelső Bajnokok Ligája mérkőzését, s azóta csupán négy döntetlenre futotta a torinóiaktól.

"Az európai kupamérkőzések teljesen mások, mint a Serie A találkozók. Láthatták, hogy a Liverpool megszenvedett, hogy kicsikarja a győzelmet a Ludogorets ellen. Ezek fizikálisan erősebb mérkőzések, s annak ellenére, hogy a korai lehetőségükön kívül nem hagytunk esélyt a Malmönek, higgadtnak kellett maradnunk, nehogy kapkodásba kezdjünk a gólszerzés érdekében."

"Úgy vélem, hogy a srácok elég jó teljesítményt nyújtottak, azonban a képességeik alapján sokkal többre is futja tőlük." - folytatta Allegri.

A Juventus mestere egészen az utolsó tíz percig várt a cserékkel, s az újságírók természetesen ezzel kapcsolatosan is kifaggatták Allegrit.

"Kevés fontos mérkőzést játszottunk az előszezonban, így a játékosok most jó formában vannak. Az új érkezők jól beilleszkedtek, s fontos, hogy olyan játékosaink legyenek, akik abban az esetben is garanciát jelentenek, ha egyik mérkőzésről a másikra akár négy-öt helyen változtatunk a csapaton."

"Az idő előrehaladtával a mentális és a fizikális fáradtság kihatással lesz ránk, így mindenkire szükségünk van, hogy tartani tudjuk az iramot."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr836705685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vico94 2014.09.17. 13:04:23

Jó lesz ez! Csak így tovább! Forza Allegri Forza Juve!

Tony. 2014.09.17. 13:14:32

Kíváncsi lettem volna, ha 70-80. percben is 0-0, akkor mit lép, hogy végre lássak valamit Allegriből, mert eddig sokat nem kellett hozzátennie. Conte csapata egyelőre így vagy úgy hozza neki a meccseket.

Bár kicsit vicces volt, hogy annyira féltette az 1-0-t, hogy a 2. gólig gyakorlatilag nem mert cserélni, nehogy megbontson valamit.

Nem valami tökös gyerek ez a Maxi.

pedronegro (törölt) 2014.09.17. 13:27:52

Ennél azért több kell majd. Hazai pályán egy Malmő ellen egy kínszenvedés volt a játékunk, engem a győzelem hidegen hagy, ez alapnak kéne már hogy legyen, ilyen csapatok ellen az meg bullshit hogy a bl-ben mindenki komoly ellenfél. Meddig akarunk még ezzel takarózni??? A Real, Barca, Bayern kitömi a kiscsapatokat, jó tudom mi még messze vagyunk tőlük.
Allegri eddig amúgy jól el van Conte csapatával....

rockitbaby 2014.09.17. 13:30:24

@Tony.: Szerintem nem ezért cserélt annyira későn. Nem volt sok felkészülési meccsünk, így ezzel a középpályával még nem játszottunk, de még a szezon során kerülhet erre is sor, így kell, hogy szokják a srácok. Főleg Asamoah.

Ami viszont kifejezetten tetszik, hogy bár örül a 2-0-nak, de nem elégedett. Conte ilyenkor már rég lenyilatkozta volna a csillagokat is, hogy ilyen meg olyan jók voltunk. Ő be meri vállalni, hogy igaz nyertünk, de ez még játékban szinte semmit nem jelentett, fejlődni kell. Tetszik ez a hozzáállás!

Láthattuk, hogy a komoly meccsekre fel tudunk pörögni, ellenben a kisebb csapatok ellen nem ment. Most örültem, hogy végig küzdöttek a fiúk és nem ültek rá sem a döntetlenre, hogy jó lesz ez, sem pedig az 1-0-ra. A sérültek is lassan visszatérnek, akkor pedig jöhet más felállás is, onnantól pedig szerintem élvezet lesz Juve meccset nézni megint!

rockitbaby 2014.09.17. 13:38:53

@pedronegro: Szerintem ez már nem Conte csapata, max a keret hasonló. Antonio soha az életben nem küldte volna pályára Ogbonna+Cáceres duót, inkább kitalált volna valamit. Érdekes módon Allegri kezei alatt mindketten megmutatták, hogy tudnak ők, csak nem bíztak bennük. Sokkal lendületesebben is játszunk, mint Conte idején. Ami megint jellemző a csapatra a megalkuvás nélküli játék. Mennek, mintha muszáj lenne, nincs elveszett labda stb. Ilyet utoljára Conte első évében láttunk. És hiányzott már valljuk be. Hiába ugyanaz a felállás és a kezdő is kicsit tér el, de látszik szerintem Allegri munkája. Sokkal kombinatívabban és szebben játszunk, meglátásom szerint. Tavaly már szinte fizikális fájdalom volt nézni a csapatot!

Tony. 2014.09.17. 13:47:31

@rockitbaby: Lichtsteiner-Romulo, Morata-Llorente, Coman-Tévez. Bármikor rizikó nélkül cserélhető.

Hamar kinyírja a csapatot, ha mindig mindenki végig játszik.

A második bekezdést viszont osztom. A nyilatkozatot valóban fel kell írni pozitívumként. Ez sokkal szimpatikusabb és reálisabb, mint a Conte-féle "mindig minden kva fasza" szövegek.

rockitbaby 2014.09.17. 13:54:04

@Tony.: Hamar ki lehet nyírni a csapatot ez tény, de azért a szezon elején három meccs után még nem kellene a seggükön venni a levegőt. Most még belefér, ha kicsit szokják a játékot, felfogást esetleg később az új taktikát. De az tény, hogy 10 percnyi lehetőséggel nem fogja játékban tartani a teljes keretet, márpedig ez lenne a fő cél. Minden esetre én most még nem aggódok a cserék miatt. Ha később is ilyen intenzitással fogja csinálni, akkor már lehetnek gondok.

sleepy8 2014.09.17. 14:05:55

A helyzet kihasználáson nem ártana javítani, és akkor jók leszünk. A Real tegnap a 21\9-es statból összehozott 5 gólt, míg nekünk 22\8 volt a mutatónk, de csak 2 gól jött össze belőle. És ezekben a statokban nincs feltüntetve amikor centikkel maradtunk le a beadásokról (gólról).

MdewC 2014.09.17. 14:40:03

@rockitbaby: Mondjuk a cseréket a Mister se vitte túlzásba. :)

BigP86 2014.09.17. 15:08:47

0-0 -ig szenvedtünk, utána kicsit jobban felszabadultunk. Én éreztem a csapaton az előző évi BL okozta stresszt, szerintem ez is kihatott. Remélem hogy ezután kevésbé leszünk görcsösek. Lichti továbbra sem tud beadni, sajnálom hogy nem került bele a Shaqiri dealbe.. Fizikai fájdalom volt nézni a szar beadásait!!! Ez nem Bl szint nálam. A cseréket én is hamarabb hoztam volna. Tevez a meccs embere volt, Lori is jó volt, csak nem volt szerencséje. Asa szerintem 4-5 meccs után már klasszis teljesítményt tudna nyújtani ezen a poszton. Védelemnek nem sok dolga volt. Allegrivel meg nincs bajom, de azért még nem ájulok el tőle. Várom a Milan és az Atleti elleni meccseket. Na majd utána értékelek. Forza Juve! (és örülök h nyertünk ofkorsz:))

asvééd 2014.09.17. 15:40:06

Örülök, de hátul sztem még van mit javulnunk....

BigP86 2014.09.17. 15:46:52

@asvééd: Bizonytalannak érezted őket? Amit látok, hogy a Lichti - Evra szélekre Max több támadóbb feladatot és szabadabb játékot rak mint Conte, ami együtt jár azzal, hogy a hátsó hármasra nagyobb feladat és felelősség hárul. Szerintem szokniuk kell és OK lesz. Más kérdés, hogy pl egy Real ellen öngyilkosság lenne egy ilyen támadóbb 3-5-2 (CR + Bale a széleken.. )

Barolo 2014.09.17. 17:56:35

Én nem érzem ezt a még Conte csapata dolgot (főleg, így Pirlo nélkül nem, de tény, hogy a keményebb meccsek most jönnek. Érdekes az Olimpiakosz győzelme is, ezzel gyakorlatilag bejelentkeztek a továbbjutásra. Ami nekünk vegyes szerintem. Mivel a 2. hely így jóval nehezebb lesz, de a csoport elsőség viszont könnyebben megszerezhető. A lényeg, hogy a köv két meccsen min. 1 pontot kell gyűjteni, különben baj van. Nem lesz egyszerű, főleg, hogy az Atletinek így kiemelten fontos lesz a következő meccs. Asamoahnak nagyon örülnék, ha bejátszaná magát középre. Forza Juventus!

Rivendell 2014.09.17. 18:21:01

nszámomra Lichti 1 nagy talány,mert tetszik a hajtós játéka,talán még Vidalt is lekörözi ebben,de hogy 100/5 a jó beadásainak statisztikája az valami kegyetlen módon visszahúzza a játékát.Nem is értem,hogy 1 szélső ilyen idős korára hogy nem tanult meg legalább közepes szinten beadni.Még a megindulásai is egész pofásak,de nem értem miért vár ki sokszor,vagy passzol visszafelé,lehet talán érzi a korlátait és nem akar kockáztatni,mást nem tudok elképzelni.

babo0410 2014.09.17. 19:31:32

@rockitbaby: Teljesen egyetértek, én is ezt akartam leírni. Nem kell magyarázkodni, hogy ez még Conte csapata, semmit nem csinált eddig Allegri, gyengék vagyunk stb. Conte-val az ilyen meccseket nem tudtuk nyerni. Ha csak ennyin tudott változtatni Allegri, már nyert ügyünk van. Győztes taktikán ne változtass. Tartja a mondás. Szerintem nagyon jó, hogy még nem váltott felállást Allegri. Idővel lehet, hogy fog, nem tudjuk. De nem kell azt mondani, hogy ez még Conte csapata. Ez olyan, mint az "elmúltnyocév". Nem akarjuk belátni, hogy nem volt igazunk, és inkább mondjuk azt, hogy ez még az előző edző miatt van, ez még az ő játéka. Majd év végén meglátjuk mi fog történni, eddig Allegri hozzáadott plusz ötletei, taktikája nyomán sikerült megverni a Malmöt. Nem kell feltétlenül az új edzőnek az előző eredményeit a kukába dobni, és újrakezdeni mindent, ha az előző edző ötletei jók voltak. Max csak javítani kell, ha nem működött tökéletesen. Szerintem inkább jó, hogy nem dobta ki azonnal amit Conte megvalósított, mert azt látta, hogy működik, hiszen 102 pontos szezont lehetett vele összehozni. A BL-ben meg inkább formaidőzítési hibák voltak. Tehát Allegri inkább megtartotta a játékrendszert, és olyan új elemeket rakott bele, amivel a BL-ben is jobban működik a rendszer. És mivel az 5 éve a BL-ben gólképtelen Tévez duplájával nyertünk, így azt kell mondani, hogy eddig működik.

Forza Juve 2014.09.17. 20:11:28

@Rivendell: szia!szorosan a cikkhez kapcsolódott, koszonjuk

Drughi Di Bianconeri 2014.09.17. 20:18:08

Talán én voltam, illetve vagyok még mindig a legszkeptikusabb (és akkor még finoman fogalmaztam) Allegrivel kapcsolatban.
Azt el kell ismerjem,hogy a nyilatkozatai rendkívül szimpatikusak,egyenesek,őszinték.

Lejátszottunk eddig 3 tétmeccset, és be kell valljam (noha a tegnapiból sajnos csak 1 zanzásított összefoglalót láttam) a játék nekem rendkívül üdítő: sok kényszerítő,gyors labdajáratás,sok bemozgás,játék kicsiben stb. szóval csupa olyan dolog,amiért meg lehet szeretni a Futballt.
Mindez számomra felemelő élmény a tavalyi 1-2 kivételtől eltekintve borzalmas "játék" után.

A játék maga inkább a Conte-éra első évére emlékeztet, csak kicsit talán még gördülékenyebb, egyszerűen mert jobb játékosaink vannak.
Ha ezen az úton haladunk tovább és fejlődünk,ráadásul Max ennyire Maximalista :D
akkor nem fogunk csalódni.
Nyilván szó sincs arról,hogy messzemenő következtetéseket vonnék le 3 meccs után,vagy megszerettem volna Allegrit (brrr...bár ha BLt nyerünk :D )

Elmondhatatlan módon örültem annak,hogy Carlitos 5 év után végre betalált a BL-ben, ráadásul 2szer is.Tegnapi meccsen magasan a legjobb volt,remélem elteszi a góllövő cipőjét és felveszi azt a többi meccsen is. Asamoah is nagyon tetszett középen (ahol ugye a helye van).

Az,hogy a görögök nyertek,szvsz. egy elég rossz forgatókönyv,mert így óriási harc lehet a csoport 2. helyéért (én még most is a matracosok 1. helyét látom valószínűnek). Örülhetünk,ha a görögöknél 1 pontot össze bírunk kaparni.

Pirlo nagyon nem hiányzik ebből a csapatból,sőt,kövezzetek meg, de én már nem bánnám,ha akkor sem lenne standard kezdő,ha felépül és játékra kész állapotban van (Sorry,Rivendell).Egyrészt 36 éves,másrészt az teljesen más játék : mindenki őt keresi olyankor,mikor van , ami önmagában nem baj, sőt - hiszen ő volna az irányító,na de az Ő cammogós,körülnézős,totyogós tempojában mai értelemben vett elit fociban már nem nagyon lehet mit kezdeni,főleg h. vannak azért gyors,futógépeink,akiknek így (ha Pirlo osztogat) ki sem használjuk a képességeit,sebességét,dinamikáját igazán.
Imádom a Mestert, mint ahogy mindig is, de ez most egyelőre jónak,tetszetősnek tűnik,nem biztos,hogy az Ő kezdőbe állításával nem borulna fel és állna vissza a tavalyi kilátástalanság.
A bajnokságban még játsszon,de a BL-ben ,főleg az izomemberekből álló Atléti ellen, már nem nagyon számolnék vele,Allegri helyében.

Ja, és Bonucci igazán befejezhetné a "még hátrébbvont irányító" pózban való
tetszelgést,mert egyszerűen nem megy neki :D
Csak így tovább,Forza JUVE !

asvééd 2014.09.17. 20:19:57

@BigP86: Igen azt de persze idő kell, tudom.
Viszont támadásnál Lichtinél néha nem értettem minek passzolja le/be ha simán lőhetne is!Kicsit idegőrlő volt.... :)
Jó lesz ez csak idő kell.

Goku06 2014.09.17. 20:37:45

@rockitbaby: "Érdekes módon Allegri kezei alatt mindketten megmutatták, hogy tudnak ők, csak nem bíztak bennük."
- ez a mondat nagyon tetszik... Igen, Caceresnél például mi a f*szom volt az hogy olyan bizalmatlan kapcsolat után bedobja a kezdőbe a Real ellen.... hát persze hogy hibázik a szegény gyerek.. éles meccset alig játszik, erre bírja ki a letámadó Real Madrid ellen hogy hátul passzolgassunk??

@babo0410: az utolsó kommenteddel igazából nincs gondom, csak egy dolgot említenék meg. A csoport utolsóját vertük itthon.. Ez tavaly is összejött, szóval csak a statisztikákat nézve még nem tettünk többet mint tavaly :D
De egyébként jónak tűnt a csapat. Csoportelsőség és plusz egy kör összejöhet... De ennél több már elég nehéz lenne..

rockitbaby 2014.09.17. 20:42:29

@Goku06: Cáceres és Ogbonna Conte alatt csak akkor játszott, ha már végképp nem volt más opció. Volt mikor még akkor sem, hanem az isteni Padoin játszott. Évi pár meccsel ne várjuk azt, hogy sziporkázó játékkal rukkolnak elő. Per pillanat mindketten kezdik bebizonyítani, hogy érdemes és lehet is rájuk számítani.

Rocky80 2014.09.17. 21:11:39

Még a végén Ogbonna is megéri az árát...
Cacerest meg mindig is szerettem, nagyon tetszett a tegnapi játéka is. Szerintem elit védő.

Apuleius 2014.09.17. 21:43:04

@Drughi Di Bianconeri: A lényegen valószínűleg nem változtat, de mivel Pirlo 1979 májusában született, így 35 éves, nem pedig 36.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása