Allegri: „Megfelelő volt a hozzáállásunk”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató 2.jpgMassimiliano Allegri elégedettségének adott hangot a bianconero csapat tegnapi, Cesena elleni gól nélküli mérkőzését követően, játékosait a tanúsított hozzáállásuk miatt dicsérettel illette.

„Ma este jó edzés volt számunkra. Tulajdonképpen harmadik napja van együtt a keret, mivel a válogatott játékosok csupán hétfőn csatlakoztak a keret többi tagjához. Talán nem sikerült sok helyzetet kialakítanunk, azonban a megfelelő hozzáállást láttam a játékosok részéről, és sikerült elkerülnünk a sérüléseket.” - nyilatkozta a 46 éves mester a meccs után az újságíróknak.

A szerda esti barátságos meccs a Serie A újoncai ellen a Juventus második szezon előtti felkészítő mérkőzése volt, és Massimiliano Allegri úgy véli, hogy a csapat számára a megfelelő fizikai erőnlét elérése a legfontosabb az évnek ebben a részében.

„Négy fontos célt tűztünk ki magunknak az idei évre, és rengeteg munka áll előttünk, különösen erőnlét tekintetében annak érdekében, hogy a szezon során minél jobb teljesítményt sajtoljunk ki magunkból. A csapat rendkívül figyelmes és hajtja őket a vágy, hogy nagyszerű szezont produkáljanak. Csendesen végezzük a dolgunk, és próbálunk javulni.”

Miután a Lucento ellen múlt héten négy védővel állt fel a csapat, tegnap Allegri ismét háromvédős rendszerben küldte fel a csapatot.

„Elképzelhetetlen lett volna más formációban pályára lépni, miután csupán három napot dolgoztunk együtt a csapattal. Mindössze néhány finomítást végeztem, amit foganatosítottak is a játékosok.

Ha jól játszunk négy védővel, akkor azt az opciót választom, ha nem, akkor marad a háromvédős felállás. Végül is a teljesítmény az, ami számít.” - zárta nyilatkozatát az Öreg Hölgy trénere.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr916561333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

consminor 2014.07.31. 12:06:21

nem sikerült sok helyzetet?! semmit b+! nem szeretném októberben is 1-4-2-es szezonrajt után hallgatni, hogy még sok munka áll előttünk és még csak az utunk elején járunk. az viszont pozitív, hogy hajlamos a szerkezetváltásra (legalábbis lenyilatkozza), ha szükséges. Forza!

szabo2323 2014.07.31. 12:36:33

Én nem is várok sokat ezektől az edző meccsektől. A csapat nagy része még tényleg csak most tért vissza,Allegri meg csak két hete van talán a clubnál. Nem ezeken a meccseken kell darálni meg szét hajtani magukat a játékosoknak meg 3 percenként cserék voltak még csak folyamatos játékról sem beszélhetünk.Majd akkor savazzátok Allegrit ha nem jönnek a kötelező győzelmek. Conte mikor ide került ő se nyerte meg az összes felkészülési meccsét.

juventino92 2014.07.31. 12:53:13

Allegriiiii takarodj neki mondjuk tényleg minden meccsen az lesz a pozitivum az eredménytől függetlenül hogy nincs sérült neki ez már egy BL győzelemmel felérő siker...

Eyjafjalla 2014.07.31. 12:55:00

A magam részéről tojok az eredményre, ahogy a mutatott játékra is (főleg, mivel nem is volt semmilyen focink..).
Ami viszont egyáltalán nem tetszik, az a tegnapi 3-5-2 ténye.

Egy hónap van a rajtig, és egy fikarcnyit sem különbözött a tegnapi csapat, a Conte féle Juventustól.
Remélem nem akarja folytatni Antonio munkásságát, mivel azzal csak fixen bukna, viszont ha nem a felkészülés kezdetétől, akkor mikor és hogyan fogja a saját arcára formálni a csapatot?

Ezzel együtt Forza Juve, Forza Allegri.

Drughi Di Bianconeri 2014.07.31. 12:59:27

@Eyjafjalla: HAllegri-nek nincsen saját arca, láthattuk a Milannal. Egy szürke,karaktertelen bólogató jános,akinek minden jó. Ugyanolyan semmitmondóan konstatálja azt,ha csapata hazai pályán ég 4:0ra,mint ha vezetnének ötlettelenül,szürkén 1:0ra.
Megszűnt már a "Conte kiüvölti fiaiból a győzelmet" effektus,pedig jó sokat köszönhettünk Contenak a bajnoki címekben.Most jó,ha a dobogót elérjük,a BL-csoportból azonban vélhetően továbbjutunk (attól függően kikkel sorsolnak össze).
Semmi újítást ne várj se Te,se más.Nem stílusteremtő,de még csak nem is eredményes edző. Semmilyen.

RuidaRobert 2014.07.31. 13:05:51

@Drughi Di Bianconeri:

Teljesen véletlenül lett az év edzője.

Drughi Di Bianconeri 2014.07.31. 13:15:02

@RuidaRobert: Azért mert elért a "mesés" 9. helyet anno a Cagliarival,még nem lesz klasszis,de még csak jó edző sem.
A Juventus kicsit más kávéház,mint egy Cagliari.

Eyjafjalla 2014.07.31. 13:15:38

@Drughi Di Bianconeri: @Drughi Di Bianconeri: Alapvetően osztom a véleményed. Egész konkrétan egyáltalán nem tudtam, tudok neki örülni, és valóban elég töketlen a fickó - finoman fogalmazva -, de kénytelen leszek szurkolni érte, ha már ide ette a rosseb.
Saját arculat alatt pedig egy más alapfelállásra gondoltam, akár ha 4-3-3, vagy 4-3-1-2 az, mégha túlzott "tartalommal" nem is tölti meg.. viszont az, hogy az elődje rendszerének látszólagos leporolásában, újraértelmezésében látja a csapat jövőjét..

Az elmúlt 3 év inkább Conte motivátori képességének sikere, mint a Contei játékszisztémának.

Apuleius 2014.07.31. 13:15:53

@Drughi Di Bianconeri: Nekem sem a szívem csücske Allegri, de azért kicsivel reálisabban kellene látni a dolgokat. Allegri azért nem valami Del Neri-hez, vagy Ferrara-hoz fogható balfasz, s tetszik vagy sem, azért eredményei is voltak. A Conte-Allegri cserének senki sem örül (én sem), de nagyon kíváncsi lennék, hogy az elérhető edzők közül ki lett volna jobb választás az olasz mezőnyből.

Tony. 2014.07.31. 13:24:00

Nekem egyelőre azt is nehezemre esik megszokni, hogy a kedvenc Juve-s oldalamon a bejegyzésekben az ő buta fejét kell látnom. Egyelőre még úgy 100%-ig nem is tudatosult, hogy a csapatunk edzője lenne. Kb. úgy vagyok vele, hogy 1-2 hónap és jön valami értelmes edző és ez csak átmeneti állapot...

Drughi Di Bianconeri 2014.07.31. 13:29:13

@Eyjafjalla: Utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek,csak hogy Allegri nem egy nagy motivátor,mint mondtam ugyanolyan savanyú,semmilyen arccal konstatálja a súlyos vereséget.Anno a Milannál Ibra volt a fő motivátor,ahol még egy K.P.Boateng,sőt egy Nocerino is kisajtolt magából egy nagyon jó szezont.
Ez a fő probléma,hogy a játékosok ha nem tudják saját magukból kierőszakolni a maximumot,akkor nem Allegri fogja ezt megoldani.
A 4-3-1-2 én nagyon is támogatom,már régebben is előjöhetett volna,mivel nincsenek szélsőink.Az "1es posztra" kellene csak igazolni,jelenleg Comanra bíznám rá:teher alatt nő a pálma; valamint szvsz. a Törpe is ott tudna valamelyest értékelhető teljesítményt nyújtani.

@Apuleius: Miért is kellett az olasz mezőnyből szemezgetni ?
Pontosan nem tudhatjuk,hogy miként zajlott az egész,de véleményem szerint mindaz nem fél nap alatt zajlott le,hogy: Conte out-Allegri in.
Vélhetően már a szezon végén voltak ennek hangjai,apróságok nyomában,mint pl.:
Conte sokszor támadta a vezetőséget,igazolásokat;vagy hogy Conténé annyira zokogott a Scudetto átadáskor,mint aki már tudott valamit stb...

Ha már Conte elment és itt hagyta,amit felépített,egy olyan edző kellett volna,aki tökélyre fejleszti a rendszert,esetleg BL-döntőt játszunk.
Megvoltak ennek Európa-szerte az előzményei: Van Gaal-Heynckes; Rijkaard-Guardiola stb.
Vagy olyan edző,aki hoz egy teljesen új stílust,netán rendszert és azt fejleszti tökélyre.
Jómagam Conte után Simeonet,Kloppot,Hiddincket,de mindenekelőtt Deschampsot láttam volna legszívesebben a Juve kispadján.
Ha már mindenképpen olaszban gondolkoztak,akkor pedig Montellat,de hogy őszinte legyek,még a 2 vén bölcsben: Lippiben és Capelloban is jobban bíztam volna.

Apuleius 2014.07.31. 13:37:50

@Drughi Di Bianconeri: "de véleményem szerint mindaz nem fél nap alatt zajlott le,hogy: Conte out-Allegri in."

Ebben szinte egészen biztos, hogy igazad van, de azért nem volt egy agyontervezett akció, s viszonylag gyorsan kellett dönteni.

"Miért is kellett az olasz mezőnyből szemezgetni ?"

Nem szükségszerű, de Olaszországban az esetek túlnyomó részében országon belül szokták intézni az edzők ügyét. Egész egyszerűen ez a gyakorlat.

Az a helyzet, hogy a felsorolásodban egyetlen edzőt sem említettél, aki valóban elérhető lenne, s pont ez a lényeg. Simeone nyilván nem hagyja el az Atlético Madridot, Klopp nem hagyja el a Borussia Dortmundot, hadd ne soroljam tovább... Álmodni tényleg nem nehéz más vagy jobb edzőt, megint más dolog, hogy mik a realitások.

juventino92 2014.07.31. 13:49:15

@Drughi Di Bianconeri: én Mazzarival is bepróbálkoztam volna a kutyaütőknél

MDaniel98 2014.07.31. 14:06:46

Hát,ha ez a "megfelelő hozzáállás",akkor én falnak fogok menni minden meccs után a következő 2 évben.

Direct_01 2014.07.31. 14:23:24

Pedig Allegri marad ha a Top3 meg lesz.Ha mégse lenne meg,akkor nem csak ő, de a különbséget jelentő játékosaink is távoznak.
Stratégiai melléfogásnak nevezném az ő kinevezését,már most.Sajnos valóban Deschamps kellett volna ide.

Direct_01 2014.07.31. 14:26:12

@Direct_01: Ebből látszik hogy Agnelli nem foglalkozik az egésszel,fogalma nincs róla mekkora hibát követett el.Egy épeszű,tájékozott tulajdonos akinek olyan tervei vannak amit többször is hangoztatott, az nem nevezi ki Allegrit.

The king of alibis 2014.07.31. 14:31:13

Bábnak jó lesz Massimo. Úgy fütyülhetsz, ahogy Barmottáék megmondják.

neuropa 2014.07.31. 14:51:30

@consminor: Conte is hajlamos volt, szükség esetén: 424-ről 352-re váltott, majd végignyerte a három évet. Tudom, BL.. De ott is váltott egyszer 433-ra. Amikor Ő szükségesnek érezte, nem pedig akkor amikor MI/MÁSOK. Szóval eddig még csak változás sincs az edzőváltással.

neuropa 2014.07.31. 14:56:34

@norbi9107: 1) Massim-ILIAN-o Allegri
2) "úgy táncol ahogy más fütyül" - Ezt kerested?
3) Ne legyünk már ennyire igénytelenek szellemileg.. Legalább egy oltást írj le tisztességesen, vagy ha nem megy, akkor nem kell másokra mutogatni, hogy "ostoba", mert kissé hiteltelen lesz a vélemény.

szabo2323 2014.07.31. 17:18:11

@Eyjafjalla: Teljesen egyet értek veled ;)

ambrobert 2014.07.31. 22:17:19

Mielőtt mindenki zsidja Allegrit meg Marottát, mondjatok már három meccset az elmúlt szezonból, ahol jobb volt a játék. Ugyanaz a langyos, nézhetetlen játék ment, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy Allegri néhány napot a selejttel dolgozott, a kezdők meg két napja szálltak le a repülőről. Allegri tényleg báb lesz, mert Marotta feladata játékosokat hozni. Conte kérésére jött Padoin meg Peluso, Giovincot szintén ő kérte. Marotta meg idehozta Barzaglit, Pirlot, Lichtsteinert, Pogbát. Látjátok az ellentmondást? Leigazoltuk a legjobb balhátvédet, de ő se jó, mert max két éve van. Pirlo meg a negyedik évét kezdi meg velünk. A 3-5-2-vel sincs semmi baj, ennyi idő alatt mit vártatok, az erőnléti edzések közben átálltunk 4-2-3-1-re? Na ne már :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása