Allegri: "Nem lehetsz többé Pirlo"

Pirlo és Allegri_Milan.jpgAhogy ismeretes, a Juventus Massimiliano Allegrit nevezte ki vezetőedzőnek Antonio Conte lemondását követően. A döntés számtalan változtatást hordoz magában: ezzel megváltozhat a klub idei átigazolási politikája, a keret által alkalmazott formáció, játékstílus, sőt mi több, egyes játékosok helyzetét is jelentősen befolyásolhatja a döntés.

Andrea Pirlo 2011 nyarán hagyta el az AC Milan csapatát. A milánói klub akkori edzője a Zebráknál most kinevezett Allegri volt, kinek személye nagyban hozzájárult Pirlo távozásához. Az alábbi sorok Andrea Pirlo önéletrajzi könyvéből, a Gondolkodom, tehát játszom c. műből származnak.

Adriano Galliani és az ügynököm, Tullio Tinti is hasonlóan éreztek. Megbánás nélkül köszöntünk el egymástól. Fél órán belül már ott sem voltam. Mikor szerelmes vagy, időre van szükséged. Ha ez az érzés elmúlik, egy kifogás a segítségedre lehet.

“Andrea, Massimiliano Allegri azt javasolja, hogy amennyiben a maradás mellett döntesz, nem játszhatsz a védelem előtt. Más jellegű szerepet talált ki számodra ugyanúgy a középpályán, de a bal oldalon.”

Egy apróság: még mindig úgy érzem, a védelem előtt tudok a leghasznosabban játszani. Egy hal akkor tud igazán lélegezni, ha mély az óceán. Ha sekély vízbe teszed, akkor is megél, de a kettő nem összehasonlítható.

"Úgyis megnyertük a bajnokságot, hogy te a padon vagy a lelátón ültél. Ahogy te is tisztában vagy vele, Andrea, ebben az idényben változott a klub stratégiája is. 30 év felett már csak egyéves szerződéshosszabbítást kínálunk.”

Még egy apróság: soha nem éreztem magamat öregnek, még abban a percben sem. Úgy éreztem, mintha mindenki más akarta volna velem elhitetni, hogy vége a karrieremnek. Még most is nehezemre esik felfogni az érvelő szavait.

“Köszönöm, de nem fogadhatom el. A Juventus egy hároméves kontraktust tett az asztalomra.”

Udvariasan mondtam nemet a Milannak, a pénz szóba sem került azon a tavaszi délutánon. Egyszer sem jött elő a 30 perces beszélgetésünk alatt. Újra fontosnak akartam érezni magam, egy kulcsjátékosnak, nem pedig valakinek, akit könnyedén kihajíthatnak a szemétdombra.

Véget ért egy korszak, és nekem szükségem volt valami újra. Az utolsó, sérülésekkel tarkított szezonomnak bizonyult, és már a közepétől éreztem a vészjeleket. Megérkeztem az edzésre, és nem volt kedvem bemenni az öltözőbe. Nem volt kedvem átöltözni, se munkához látni.

Mindenkivel jól kijöttem, és Allegrivel is normális kapcsolatot ápoltunk – csak épp volt valami a levegőben. Éreztem, hogy valami nem stimmel. A falak, amelyek évekig védelmeztek, elkezdtek repedezni.

Belső késztetést éreztem a távozásra, hogy friss levegőt lélegezhessek, és ez az érzés egyre jobban nyomasztott. Nem tudtam ignorálni. Talán maguk a szurkolók is változást szerettek volna. Éveken keresztül megtapsoltak a San Siróban vasárnaponként (és szombatonként, keddenként, szerdánként…), de akkor szívesebben ragasztottak volna új arcokat a matricás albumukba. Hozzászoktak mindenhez, ami én voltam: a mozgásomhoz, a mozdulataimhoz, a játékomhoz. Attól féltek, hogy beleszürkülök a hétköznapokba.

Nem lehetsz többé önmagad. Nem lehetsz többé Pirlo.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr616513721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve.Taka 2014.07.17. 19:47:03

Pirlo akármekkora játékos már nem lehet rá építeni. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy parkoltatni kell, csak neki is el kell magyarázni, hogy " Papa, te vagy a rangidős, tanítsd a fiatalokat, mutass példát, tedd oda magad, de nem te leszel a központ". Szerintem még Pirloban van magas szinten 1-2 év, szóval nem temetem, csak nem szabad ráépíteni, mert akkor kezdhetjük az elején hamarosan. Forza Juve!

cd1 2014.07.17. 21:02:36

nagyon csalódott vok, főleg ha még Vidal és/vagy Pogba is menne... háát nem tudom mi lesz így...

a Zamboni nem egy tészta 2014.07.17. 21:26:22

Én sem örülük Allegrinek és várom a fejleményeket, hogy mégis WTF, de ehhez a posthoz az, hogy takarodja Allegri, hogy jön? Semmi olyat nem írt Pirlo, ami gáz lenne Allegrire nézve. Pirloval nem lehet zárkózni az elithez. Ő a legnagyobb, de az idő megy és nem csak annyiban, hogy a Mester öregszik, hanem a világ klubfocija gyorsul

neuropa 2014.07.17. 22:02:49

Apa, kezdődik!
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10348461_940061066021123_2929320799522802422_n.jpg

Allegri érkezésébe még Marco is beleőszült/lerobbant:
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10443345_940061286021101_1296056296860295019_n.jpg

@a Zamboni nem egy tészta: Jogos. Én egyébként várom az új szezont, Comanra és a csapatban betöltött szerepére vagyok leginkább kíváncsi.

juve28adam 2014.07.17. 22:05:40

@neuropa: Remélem Allegri alatt is marad az első csapatnál és megkapja a lehetőséget a mi francia Kozsónk :)

keshudioo 2014.07.17. 22:18:55

@neuropa: Szerintem csak szőkére van festve vagy kiszívta a haját a nap. :)

ToTTy-Juve 2014.07.17. 22:24:31

Allegri - loozer vagy, takarodj!
...
Nagyon nehéz lesz vele - még így is, hogy a csapatban még ott van spirito Juve - BLt érő helyen végezni és a azok a játékosok - hadd ne írjak neveket - akik középszer játékosokból lettek válogatottak a motiváció és a kiépített morál miatt lettek azzá, amik. Ennek Allegrivel vége. Lehet ért a taktikához, de lószart sem tud a csapatépítésről és a morárálról. Idén szétQrja mindazt, amit 3 éven át építettünk. Sőt, szerintem év végén több húzóemberünk is távozni fog. - legalábbis ez volt a éjjel a rémálmomban.
Nem tartom Őt egy karizmatikus edzőnek, nem egy Conte, nem egy DD, nem egy Ferguson, de még csak nem is egy Anchelotti vagy Prandelli. A mostani öltözői hangulatot nagyon nehéz lesz kezelni, de szerintem Allegrinek ez egy mission impossible. Morata még lehet el jön, de minek, ha max 2 csatárral fogunk fellépni.

Tony. 2014.07.17. 23:01:57

"Szegény" Allegri. Pirlo-t előbb utóbb ígyis-úgyis ki kellett volna tenni szép lassan a csapatból, ami lehet, hogy rá fog hárulni és mindenki azt mondja majd, hogy "na Allegri nem szerette Pirlo-t, megint elüldözi, újabb csapattól is".

Ezt még Conte-nak is nehéz lett volna megoldani. Sokan kifejezetten kíváncsiak lettünk volna, hogyan oldja meg.

Amúgy tényleg kva nehéz egyik napról átszokni erre a fejre, ami Allegrinek van. Még mindig megkérdezem magamtól nem egyszer, hogy ez meg ki? Mit keres itt? hol van Conte?

Tomi Répási 2014.07.17. 23:53:59

@Tony.: Utolsó kérdésednél majdnem megkönnyeztem a dolgot. Emészteni kell még ezt, de a kezdeti világvége hangulat után én megpróbálok megbízni benne. Mármint Allegriben. Sajna, hogy, ha mi itt húzzuk a szánkat, az semmit sem változtat a helyzeten.
Contéról meg annyit, hogy továbbra is lehet szeretni őt, vérbeli juventino, csak az elképzelése nem egyezett a Juventus vezetőség elképzelésével.
Így, hogy elment Conte, egyet remélek csak vele kapcsolatban: a Squadra Azurra következő kapitánya ő lesz, s még jobban fogom szeretni Itáliát. Máskülönben meg tényleg Ő lenne az ideális szöv. kap.....
Ja és még valami. Lehet szidni Allegrit, de neki jóval nagyobb nemzetközi rutinja van, mint Conténak. Milan-Barca 2-0. Ugye mindenkinek rémlik??????
Nem szeretem továbbra sem Allegrot, de ha a Bl-ben a 8 közé jutunk, meg meglesz a Bl hely, akkor nem fújolhatunk rá. Ha meg a csapat 4-5 meccset mondjuk szépen játszva megnyer, akkor senki sem fog rá fújolni. bocs a hosszú szövegért, ez nem neked szólt, hanem amúgy is írni akartam ide.....

babo0410 2014.07.18. 01:20:54

@a Zamboni nem egy tészta: Ezel teljesen egyetértek. Pirlo egy olyan poszton játszik, ami ma már szinte nem is létezik.
@Tony.: Az utóbbi 1-2 napban írtál pár olyan dolgot, amivel maximálisan egyet tudok érteni. És végre nem fennhangon, magas lóról írsz. Most nagyon osztom amit leírtál. Respekt.
@Tomi Répási: Szerintem nem Conte elképzeléseivel volt a baj, inkább valahogy nem érezte a vezetőség benne azt a gyermeki tüzet, ami jellemezte két éven át, majd a harmadik szezonjában hol előjött, hol nem. Én is sajnálom a távozását, és bízni tudok csak benne, hogy Allegri csak az idei szezonra beugrós, hogy szép nyugodtan megtalálják az igazi spirito Juventinot a padunkra. Szerintem abból a szempontból jó, hogy a bajnokságot meg tudta nyerni az erős Milannal, talán velünk is nyerni tud, mert a keret van olyan jó, mint a 2010-11-es Milan volt. A szezon végén meg bízzunk benne, hogy semmi esetre sem marad.

Il Principino 2014.07.18. 01:42:19

Alex közben remélem edzőiskolába jár már:)de jó lenne ,ha olyan edző is lenne,mint játékos,ráadásul nálunk kb annyi ideig,mint játékosként:D

rockitbaby 2014.07.18. 05:19:47

@kg19850508: Nem minden klasszisból lesz kiváló edző, de láttunk már erre is több példát. Lehet kihívom a blog közönségét magam ellen, de én valahogy nem látom azt a pluszt ADP-ben, ami egy komoly edzőnek kell. Ellenben Pirlo mindig is vezér volt a pályán, mondjuk Del Piero-val egyetemben ő is rengeteg klasszis edző kezei között pallérozódott, szóval csak ragadt rá valami.

Na egy szó, mint száz, én Pirlo-tól annyit várok - függően mikor hozzuk a pótlását -, hogy kinevelje a helyettest és azonnal csücsüljön iskolapadba, tegye le az edzői diplomát, és egy év ifi edzősködés után ővé a nagycsapat padja. Előzetesen valahogy benne több edzői vénát látok, mint Alessandro-ban, hasonlóakat, mint Conte-ban. Üvölteni nem fog, de nem is feltétlen kell, ellenben a csapatszellemet, összetartást, motiválást nagyon is tudni kell, hiszen a Milan-ban és Juventus-ban és a válogatottat sem kihagyva komoly vezér volt/van mindenhol!

Lord Viktor 2014.07.18. 08:24:43

@rockitbaby: Én simán el tudom képzelni ADP-t edzőként, bár tény, hogy nem most. Mondjuk amíg focizni akar (és még akar), addig ez úgyis tárgytalan.

Goku06 2014.07.18. 09:16:06

En nem szeretnem edzokent latni. Tulsagosan szeretjuk ahhoz hogy elviseljuk ha esetleg edzokent nem nyer... Maradjon meg az emlekezetunkben mint legnagyobb legendank, es ne mint (bukott?) edzonk.
Vagy mint par evig nalunk dolgozo edzo aki mar mas csapatnal van..

Inkabb ne.

Mig Pirlo szepen vegigjarna a milanoi csapatok padjat is, semmi problemam nem lenne ezzel..

Elkepzelem Pirlot edzokent... Uristen.. Felidobe egy mondatot se szolna csak melyen belenezne a jatekosok szemebe.. Majd besz*rnanak :D

keshudioo 2014.07.18. 11:43:33

@Goku06: +1

Jó pár embert itt nagyon az érzelmek vezérelnek. Óriási hiba lenne a semmiből kinevezni Del Pierót vagy Buffont vagy Nedvedet edzőnek. 100 ilyen esetből 1, ha bejön.

Inkább adjunk nekik egy jó 10 évet még... :-)

Goku06 2014.07.18. 12:00:06

@keshudioo: igen. Viszont hol valnanak jo edzove? Melyik mas csapatnal lehetne elkepzelni Del Pierot?
Olaszkent nem fog angliaban vagy a spanyoloknal szorakozni... Olaszorszagon belul meg ha egy kiscsapatnal jo, egybol mindenki hozzank koveteli, tul nagy elvarasok, csak bukni lehet.. Par ev jo eredmeny utan hullamvolgyek, rossz teljesitmeny, tavozas..
Conte sem sokkal kisebb juventino mint DP, megis eleg megosztotta a tarsasagot a tavozasa.. Es ot sem lehet csak azert hulyenek nezni mert juventino, nrm megy innen sehova..

MDaniel98 2014.07.18. 12:41:01

Allegrivel egyébként nekem az a legnagyobb kételyem,hogy milyen erőnléti edzéseket fog tartani,tényleg lehet,hogy igazolnunk kell mellé még 1 komplett edzői stábot...

Táno 2014.07.18. 17:50:18

@hellan: Sírni tudnék...
Amúgy Carrera és/vagy Alessio miért nem maradhatott???

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása