Buffon reakciója

Buffon Gigi_sajtótájékoztató.jpgA Juventus csapatkapitányát, Gigi Buffont faggatták Antonio Conte lemondásával kapcsolatban. A hálóőrszámára a szakember döntése meglepetésszerűen hatott.

A délelőtt folyamán Conte még a tréninget vezetett a keret tagjainak, este pedig a csapat hivatalos Youtube csatornáján tette közzé a videót, melyben a három bajnoki címet nyerő edző könnyes szemekkel elbúcsúzik a csapattól és a szurkolóktól.

"Teljesen váratlanul ért a döntés, derült égből villámcsapásként" - nyilatkozta Buffon.

"Conte szavain és hangján érezni lehet, hogy nincs harag a két fél között, a klubbal közös megegyezés alapján jutottak erre a döntésre. Valószínűleg már régóta ért ez a végkimenetel, és most érte el csúcspontját. Nem tudom az okát. Nem beszéltem Contéval, mert ki van kapcsolva a telefonja, csak üzenetet küldtem neki. Amint lehetőségem lesz, megteszem. Ha valaki ilyen döntésre szánja el magát, az egyetlen ok az lehet, hogy már nem szeretné folytatni a munkáját azonos körülmények között. Talán az elmúlt pár napban történt valami, ami kiváltotta a helyzetet."

"A Juventust ezzel nagy veszteség érte, hiszen Conténak óriási szerepe van az elmúlt három év sikereiben. Rengeteget fejlődtünk ebben az időszakban, de a klub és a vezetőség képes lesz megoldani a veszteséget.

Conte egy pillanatig sem vesztette el a lelkesedését és koncentrációját az elmúlt időszakban. Ezt azokon a meccseken is láthattuk, amelyeket a Scudetto megnyerése után játszottunk. Ez a hozzáállás megmutatja, milyen ember és szakember Conte valójában.

Májusban olvasni lehetett az edző és a klub közötti feszültségtől, de az ilyenek rendszerint megoldódnak. A szavai alapján a döntését nem a klub, hanem a saját érzései befolyásolták.

Nem a 0. szezonban járunk, hiszen a három év alatt mindenki fejlődött Conténak és a stábnak köszönhetően. Ezt nem lehet csak úgy két hónap alatt elfelejteni. Nem tudjuk, ki érkezik a helyére. Egy fantasztikus edzőt vesztettünk el, aki valami pluszt adott a csapatnak, de a csapat gerince és a klub folytatja a megkezdett utat. Kiváló játékosaink és vezetőségünk van, amire lehet építeni. Nehéz folyamat lesz, de mindenünk megvan a folytatáshoz. A szurkolóknak is ezt kell szem előtt tartaniuk.

Nem tudom, ki fog érkezni, de Allegri, Mancini és a többi jelölt is magas minőséget képviselnek.

Conte bármilyen csapat öltözőjében elfér. Az emberek imádják a szenvedélyessége, szakértelme és győzelmi kényszere miatt.

Nem vagyok meglepve a kitalációktól, melyek szerint Conte a válogatott edzője lehet. Szerintem ő most csak a jelenre koncentrál, és minden lehetőséget számításba fog venni. Nem hinném, hogy meggondolja magát a döntésével kapcsolatban. A videóüzenet elég egyértelmű volt"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr456512907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.07.17. 09:45:31

Na mondjuk ez játékos szempontból se lehet semmi.Egyik nap úgy fekszel le,hogy még van edződ,majd reggel közlik,hogy már nincs...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása