Llorente: „Továbbra is a bajnoki cím élvez prioritást”

Llorente Fernando Chatillon.jpgA Juventus csatára, Fernando Llorente megerősítette, hogy az Öreg Hölgy számára az olasz bajnokságban való dominancia továbbra is elsődleges lesz.

A torinói csapat az utóbbi három szezonban sorozatban begyűjtötte a bajnoki címet, és ilyen teljesítmény után a szurkolók várhatóan ismét európai menetelést várnak majd el a csapattól.

Azonban a hétfői sajtótájékoztatón a spanyol csatár arról beszélt, mennyire óvakodnia kell csapatának attól, hogy túlzott önbizalommal lépjen pályára az olasz bajnoki fordulók során, és biztosította a szurkolókat, hogy a Serie A jövőre is a csapat értékmérőjeként fog szolgálni.

„Az olasz bajnokságon belüli dominanciánk megerősítése rendkívül fontos számunkra, s ne feledjük, hogy nehéz bajnokságról beszélünk.” - mondta Fernando Llorente a szezon előtti első edzésnapon.

„Az első év komoly nehézségeket hozott, és a kisebb csapatok ellen is szenvedtünk a pályán.

Az AS Roma megerősödött, és ezen kívül ott vannak a nagy csapatok, mint például a Napoli és az új AC Milan, valamint nem feledkezhetünk meg az Interről sem.

Számunkra rendkívül fontos lesz megszilárdítani hírnevünk az olasz bajnokság legjobbjaként. A bajnokságra koncentrálás fontos lesz a csapat számára, hiszen ha jól teljesítünk a bajnokságban, eredményesek leszünk a kupákban is.”

Fernando Llorente mindemellett kijelentette, hogy véleménye szerint az Öreg Hölgy képes lesz versenyre kelni Európában annak ellenére, hogy nem a legnagyobb tőkével rendelkező klubok egyike, illetve szóba került az esetleges újonnan érkező, spanyol honfitárs Álvaro Morata ügye is.

„Nincs miért izgulni. Láthattuk tavaly az Atletico Madridot, amely klub jelentős anyagi háttér nélkül futott bámulatos szezont. Ezt az utat kell követnünk.

Alvaro Morata nagyszerű dolgokat vitt véghez Madridban. Meglátjuk, mit hoz a jövő, ezek az ügyek a klubra tartoznak. Azonban annyit elmondhatok, hogy Álvaro Morata még nem hívott fel.” - zárta viccelődve a sajtótájékoztatót a spanyol center.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr166508621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táno 2014.07.15. 10:22:09

"Nincs miért izgulni. Láthattuk tavaly az Atletico Madridot, amely klub jelentős anyagi háttér nélkül futott bámulatos szezont futott. Ezt az utat kell követnünk"

10 évente egy "kis" csapat odaér a döntő közelébe.... Szép célok! Addig álljon egy lábon!

juventino92 2014.07.15. 10:22:11

Kövessük a Barca mintáját, kövessük a Bayern München mintáját és most az Atleticoét :DD

Rivendell 2014.07.15. 10:44:58

@Táno: nincs igazad..és az Arsenal? akkoriban még nem vettek nagy összegkért játékosokat

Valencia-Porto-Arsenal-ATM

rockitbaby 2014.07.15. 11:20:24

@Rivendell: Ezzel sanszosan annyit akart mondani, hogy ezek a kis csapatok, akik egyszer odajutottak, sanszosan többet sem. Mi nekünk nem arra kellene gyúrni, hogy a közeljövőben egyszer majd odajussunk és slussz, hanem hogy éveken keresztül olyan szinten toljuk, hogy a legjobb 4 a minimum!

danimester1 2014.07.15. 11:23:46

Az eddigi "igazolásaink" valóban ezt a célt támasztják alá.(scudetto) Így az európai álmok addig fognak tartani ameddig jutunk.Ellenben szerintem Conte jövője ezzel meg is lett pecsételve.Nem akarok károgni,de szerintem kitölti szerződését és elköszön.Idén sem fogja megkapni a "kért" igazolásokat ezzel pedig a vezetőség saját maga alatt vágja fát most már nem először.Követhetünk mi akármilyen példát ha nincs minőség a padon ill. a keretünk fele,harmada az csak.Bizonyos játékosokkal nem lehet komolyan számolni,öregednek (a többi meg nem bírja/ák 2-3 fronton lásd tavaly) és félő,hogy a "nagy hármas" igazolása után már csak ha érkezik is az töltelék lesz.(Ha már a mistert emlegetem lehet,hogy nagy nevek is távozhatnak.pl.: Bl-ben nagyobb célok,látják hogy nem erősítik meg a keretet és nem utolsó sorban nagyobb fizetést is kaphatnak)

Trezeguet 2014.07.15. 11:36:58

meg egy jó bl szereplés

Trezeguet 2014.07.15. 11:39:07

@danimester1: ameddig marotta igazol nekünk addig nem olyan igazolás mint sánchez hanem mondjuk olyanok mint iturbe vagy martinez nem jackson

Goku06 2014.07.15. 11:46:26

Most az új cél a 4. Csillag?

babo0410 2014.07.15. 12:01:35

@danimester1: @Trezeguet: Szerintem meg egy Iturbe, Morata, Coman, Evra igazolások pont az ellenkezőjét mutatják. Fiatal tehetségek, akikkel a BL-ben is lesz keresnivalónk. Nem tudom miért megint Marotta a hülye, de szerintem idén remekül igazoltunk. Ennyi fért bele anyagilag. Sánchez nekünk jelenleg nem fért bele a költségvetésbe, ezt kell felfogni. És most úgy néz ki a keret, hogy minden posztra jut két hasonló tudású remek játékos. Szerintem a keretünk jó lesz két frontra. Nem kell izgulni. Azt meg mégse mondhatjuk, hogy a BL fontosabb, mikor nagyon jól tudjuk, hogy egyrészt nem mi leszünk a favoritok, másrészt meg egyenlőre a legjobb 8 közé jussunk el, és már az is remek teljesítmény lenne. Ha nem lesz fontos a bajnoki cím, akkor nem fogunk semmit nyerni. Legyünk bajnokok, és emellett jussunk minél messzebb a BL-ben, ahogy 2013-ban. Azzal semmi gond sincs, hogy a bajnoki cím a fontos. Azt sanszosabb megnyerni. Emellett nyilván a BL-t se fogjuk lesz.rni., és az is fontos lesz. Conte nyilván a legerősebb keretet fogja kiküldeni a BL-ben. És nyilván a BL miatt van terítéken a formáció váltás lehetősége is, mert a bajnokságot 3-5-2-vel is simán nyertük (még ha néhol nyögvenyelősre is sikeredtek meccseink).

Rivendell 2014.07.15. 12:27:27

@babo0410: nem biztos,mert ha Vidal tényleg megy,akkor semmit nem fejlődünk...ha eladjuk akkor tuti már ezen játékosoknál is az ő árát szórjuk:( 1dül akkor fejlődhetnénk a BL-re is,ha az ő űra még szabad összeg lenne,amiből még jöhetne a Rabiot-Carrasco kettős,vagy 1védő 1ik helyett

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.07.15. 12:39:58

@babo0410: Nekem sok bajom nincs az igazolásokkal. Mondjuk amennyit kiadunk ÁjTurbó-ra, akár Sanchezt is megvehettük volna.
Viszont én azért Evrát nem nevezném fiatalnak a 33 évével...;)

babo0410 2014.07.15. 12:41:15

@Rivendell: Én úgy számolok, hogy Vidal marad. Azért mert ő a Unitedről nyilatkozott, még nem biztos, hogy el is akarjuk adni. Lehet csak nekiszegezték a kérdést, hogy mit szól a United érdeklődésének. Ez még semmit se jelent. Pár napja még azt írta az olasz sajtó, hogy érinthetetlen ő és Pogba. Most megint nyilatkozott, és voálá, már a távozása megint a téma. Ficcenjenek már le róla. Nem fog sehova igazolni (én legalább is bízom benne, hogy megmutatjuk nincs szükség eladásra igazoláshoz)!

mpite 2014.07.15. 12:42:13

@babo0410: Közülük még csak Coman a hivatalos, szóval még azért kár úgy beszélni, mintha már ott edzenének mind a négyen Vinovóban és nem kell még veregetni Marotta vállát sem. Ha tényleg jönnek, akkor viszont valóban nem lesz rossz ez a mercato szerintem sem.

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.07.15. 12:43:25

@Rivendell: Vidal nem fog menni. Legalábbis remélem, nem olyan idióták, h eladják. A vezetőség minimum 45millió fontot kérne érte. Illetve semmiféle hivatalos ajánlat nem érkezett Vidalért, plusz az ügynöke sem Vidal miatt volt állítólag Londonban. Ami eleve nem Manchester.:)

rockitbaby 2014.07.15. 12:47:13

@Rivendell: Rabiot maradni akarna annak ellenére, hogy nem hosszabbít. A lejáró szerződése miatt 5 misi már elegendő lenne rá, így szerintem rá akkor is illendő lennie keretnek, ha nem adjuk el az egyik ászunkat, sőt. Szóval őt báldozás nélkül tudnunk kellene venni. De Vidal eladásának már ha egyáltalán lenne értelme és nem vesztenénk vele, de akkor max csak úgy, hogy Asamoah középre ÉS jön most Rabiot. De ehhez pedig kell 2 komoly balbunkó is. Ami szinte esélytelen. Coman érkezése kicsit könnyít a középpályán, de azért még Rabiot is kellene ahhoz, hogy valakit nem szívből, de elengedhessünk különösebb hátrány nélkül.

Mert azért a középpálya Asamoah, Pirlo, Coman, Pogba/Vidal, Rabiot és Marchisio hatossal nem lenne komolyabb érvágás. Persze a legjobb az lenne, ha Pogba és Vidal is maradna és így érkezne még Rabiot is! Így már lenne akár 3-5-2, akár 4-3-3 akár 4-2-3-1 felálláshoz elég középpályás cserékkel együtt is és ezzel már lehetne nem csak egy felé koncentrálni. Esély még nem nagyon lenne legalább duplázásra - tudva, hogy a Coppa-t mindig leszarjuk -, de azért tisztességes helytállás meglenne.

Rivendell 2014.07.15. 12:47:21

elvileg Nani se kell már,hogy jön Iturbe...remélem legalábbis

Evra aláírt volna nekem fura lenne,mert még az MU szurkerek se tudnak semmit

babo0410 2014.07.15. 12:51:12

@Kotrevák Kelly: Igazad van, őt külön kellett volna említsem. :D Sajnos Sánchez vagy 20 millával többe lenne összesen az olasz adórendszernek köszönhetően. Szerintem Iturbe-ra pont ezért tudunk ennyit áldozni.

Il Principino 2014.07.15. 13:01:13

Egy feltörekvő klubnál,azért illene igazolni évente egy jó korban lévő klasszisfélét+mellé 2-3 fiatal tehetséget!Eddig gyenge ez a mercato...Coman-Evra-Morata-Iturbe,utóbbi 2 még nem hivatalos,addig nem is tekinthetők juvésnak!Bármelyikük lehet Amauri-Melo-Elia stb.féle,Pogba féle is lehet,de viszont egyik sem lesz 1 szezon után Pogba szint az tuti!Jelenleg ott tartunk,hogy gyengült a keret és ha utóbbi 2 is érkezne,akkor se erősödtünk minőségileg!1 helyben toporgunk,ha meg a Polip,vagy King Artur távozik csak akkor leszünk igazán szarban...

Rivendell 2014.07.15. 13:08:06

@kg19850508: amikor 40-45M minimum 1 jó korban lévő klasszis féle,akkor nem csodálom hogy nem is veszünk ilyet,de ne is legyen elvárás,mikor még mindig nem vagyunk képesek fedezni a kiadásokat,majd ha 370-400M környékén lenne a bevétel mondjuk 2 éven belül,akkor már én is elvárnám.

40-45 1 klasszisféle + 2-3 fiatal,amikor 1fiatal 20-tól kezdődik,kiv ha lejár a szerződése...barátok között is minimum 70-75 környékén kéne költeni 1 mercato során és akkor még visszafogott is a becslés + akkor nem adhatunk el saját jó korban lévőt,mert őt is pótolni kéne

Táno 2014.07.15. 13:47:48

@Rivendell: ezek mikor voltak? 2003-2005?

Táno 2014.07.15. 13:59:35

@babo0410:
1- "Iturbe, Morata, Coman, Evra " négyesből ""egyenlőre"" csak Coman van itt!
2- Nem gondolod komolyan, hogy 19-20 éves srácok fognak minket a Bl-ben repíteni???

Táno 2014.07.15. 14:24:01

@Rivendell:
2003-ban Monaco/Porto
2005 Arsenal
1999 Valencia
1992 Marseille

Ritkán ér oda "kis" csapat.

Il Principino 2014.07.15. 14:32:04

@Rivendell: klasszisféle nálam pl Llorente,klasszis meg Tévez!Tévezt is leírták már még is a legjobbunk...
Conte meg nemtom milyen embereket szeretne,érje be Nanival stb..hasonlókat kell igazolnunk,klasszisféléket,nem 50 misit kidobni két fiatalra,akik vagy jók lesznek vagy nem..
Evra ingyen (időben kellett volna gondolkodni),Nani 10m,Kolarov 10m,Lens 10m,Ménez ingyen pl.,említett 3 szélső még jó korban is van és tapasztalt,tornákat is megjárt válogatott játékosok!Ha meg pl.Evra jön 2m+Nani 12m+Lens 12m+Kolarov 12m+Ménez ingyen az még 40misit se érte volna el és mind jó játékosok,akiknek csak 1 környezetváltozás+edzői bizalom kellett volna!Conte meg leadja a cetlijét Suarez stb. nevekkel:)ezt ő sem gondolhatta komolyan,Marottának nem csoda hogy úgy állnak a szemei ahogy...sajnos nem vagyunk abban az anyagi helyzetben,ahogy te is írtad,de akkor ne ilyen zöldfülűekre költsünk eszetlenül!Kölcsön+opciós jog esetleg úgy!Idén sem éljük túl a csoportkört,hacsak nem valami mákos csoportba kerülünk,Pirlo is öregebb lett megint...Conte sztem csak azért maradt,hogy kitöltse a szerződését,de ezt is csak a klub iránti tiszteletből teszi!Szezon után dobbant innen,minden évben"balhé"van közte és Marottáék között...

Rivendell 2014.07.15. 14:45:18

@kg19850508: Conte távozása engem nem zavarna,de ha lehet külföldi legyen a váltó társ

MDaniel98 2014.07.15. 14:56:50

A bajnoki cím számomra már az alap,főleg,ha azt nézzük,hogy a Serie A nem a legjobb napjait éli,a BL-ben viszont minimum egy negyeddöntő kell.

vizi8 2014.07.15. 14:58:47

@kg19850508: Gondolom összeadtad a fizetési igényüket is, mert amit írtál abból nem úgy tűnik. A játékosokat szívesen nézném én is Juve mezben,de amit az igazolásokra és fizetéseikre kéne költeni az más kicsit sok lenne. Ha egy Evra 3,5misit tesz majd zsebre, akkor a többiek minimum a 1,5-2 szeresét kérnék. Sajnos ( ki tudja én picit örülök neki) nem veszünk ühtre-före játékosokat számolgatás nélkül. Gondolj bele ha úgy költené a Juve a pénzt, mint a Monaco PSG.., ha eddig is sokan utáltak minket akkor ezután pláne. Szerintem az hogy építkezik egy csapat csak jót tehet az egész európai focinak.

Il Principino 2014.07.15. 15:26:30

@vizi8: Az nem elég,hogy olcsók lettek volna?:)Sztem engedtek volna a fizetési igényeikből,de ha mégsem,akkor nemtom milyen bl álmokat szövögetünk itt évről évre...

Rivendell 2014.07.15. 15:47:58

@kg19850508: olyat mint az Ajax,vagy Porto..tehetséges fiatalok megtűzdelve kész játékosokkal:D Tlán 22 volt az átlag Ajax esetében

Táno 2014.07.15. 16:01:24

@kg19850508: Gondolom, ha jött volna Kolarov, akkor Evra nem kellett vona...?
Nani + Kolarov + Ménez plussz melléjük a fiatalok Berardi + Coman + Rabiot.
Jó "elegy" lett volna és nem kellenne cidázni Iturbe (ára) miatt.

Il Principino 2014.07.15. 16:03:13

@Rivendell:Ajax?
Igen,aztán az osztrák bajnok lemos minket a pályáról...

Il Principino 2014.07.15. 16:09:07

@Táno: Na igen...30m 1 Iturbere,1 db szélsőre!Bár lehet abból se lesz semmi,aztán majd jön Bonaventura 20ért:)Inkább adtunk volna minden pénzünket Sanchezért...másik oldalt meg Coman,tán Pepe(ha fit lesz végig)megoldotta volna,vagy Menez ingyen...Evra ingyen időben...sok variáció lett volna:)

Rivendell 2014.07.15. 16:24:42

@kg19850508: kicsit pesszimista vagy.... és ha BL-t nyerünk?

Il Principino 2014.07.15. 16:47:36

@Rivendell: :D
Szívből örülnék neki,hogy nem lett igazam:)

babo0410 2014.07.15. 17:01:42

@kg19850508: Lehet, hogy te őket igazolnád le, de abba belegondoltál, ha csupa 27-28 éves játékost igazolunk, akkor majd egyszerre lehet cserélni záros határidőn belül az egész keretet? Én örülök annak, hogy végre fiatal tehetségek jönnek. És mi a garancia arra, hogy egy folyton sérült, formán kívüli Nanival BL-t lehet nyerni? Azért regy Nani, Ménez csatársor annyira nem erős. Megint kukázzunk? Kösz de inkább ne. Érdekes az is, hogy korábban, mikor ilyen 27-28 éves, kiégett játékosokat kukáztunk, akkor a fiatalokért kiáltottak sokan most, hogy fiatalok jönnek, az nem jó egyeseknek. Valakik mindig elégedetlenek lesznek. Szerintem jó döntés fiatal tehetségeket igazolni.

danimester1 2014.07.15. 17:03:59

@babo0410: Egyelőre még csak Coman hivatalos tehát messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni pláne úgy ,hogy még pályára sem léptek.(akár benne lehet egy Martinez féle bukta is bármelyik érkezőben,de az ellentéte is igaz!?) A feltevéseid egyelőre csak a lehetséges dolgokról szólnak mit az enyémek és bárki másé.Abból nem fogunk tudni megélni,hogy majd vagy így lesz vagy úgy."Megértem",sőt már előre tudtam,hogy Sanchez féle igazolás(ok)ra nem lesz keret,sőt ez csak egy szimpla kitaláció volt szerintem ,aszerint,hogy a firkászok a szurkolók ill. a "szakemberek" kit képzeltek el lehetséges erősítés(ek)nek tudva,hogy a baloldalunk a védelemben és kp.-n is évek óta lyukas.A Bl-hez be kell fektetni látva,hogy az ellenfelek milyen erősek és hogy erősítenek.Az,hogy egyszer egy Aleticonak vagy akárkinek sikerül sok minden kell.(elsősorban pénz és a legfontosabb egy jó adag mázli,mert ha a pl. a Bayernnel kerülnek össze a 16 között nem biztos,hogy idáig jutnak)Egy pozitívum van az egészben, így senki nem vár el hatalams teljesítményt a csapattól és ha nem sikerül tudjuk miért.Azért egy scudetto és Kupa így előre is elég lenne egy tisztes helytállással a Bl-ben.Sajnos én is a türelmetlenebb fajtából vagyok így kénytelen leszek kivárni amíg felépítik az európában is ütőképes csapatot.

MDaniel98 2014.07.15. 19:13:04

@danimester1: Ha jelenlegi(Guardiola által módszeresen lebutított) Bayernnel kerültek volna szembe szerintem nem okozott volna nekik különösebb megerőltetést.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása