Marchisio: „Eltökéltebbeknek kell lennünk”

Marchisio Claudio_golorom angolok ellen.jpgClaudio Marchisio a tegnapi mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy sokkal eltökéltebb és harcosabb olasz válogatottra lesz szükség Uruguay ellen.

Az Azzurri számára továbbra is elérhető a továbblépés a csoportból a pénteki Costa Rica elleni 1-0 ellenére, azonban ehhez az angolokat legyőző, de Costa Rica válogatottjától ugyancsak elvert uruguayi válogatott ellen kedden pontot kell szerezni.

„Megvoltak a lehetőségeink a meccs első félidejében a vezetés átvételére, azonban nem éltünk ezekkel, és aztán gólt kaptunk.” - értékelte a meccset Claudio Marchisio a RAI Sport stábjának a mérkőzés után.

„Ha mi szerezzük az első gólt, teljesen másképp alakult volna a meccs. Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és sajnos rosszul is alakult számunkra.

Azonban továbbra is jó esélyünk van továbbjutni. Most az Uruguay elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, amely találkozó rendkívüli fontosságú.”

Thiago Motta panaszkodott a komoly hőségre, ami a meccs idején, helyi idő szerint délután egy órakor tapasztalható volt Recifén, és Claudio Marchisio véleménye is megegyezett csapattársáéval.

„Sok minden megváltozott Manaushoz képes, mivel nem európai csapat ellen játszottunk, és a meccs kezdésének ideje is a nap legmelegebb időszakában volt. Szeretném megtudni, ki szervezte így a programot, és feltennék neki néhány kérdést...

A hőséget nem alibinek használjuk, azonban ez döntő befolyással is lehet a meccs kimenetelére. Az viszont bizonyos, hogy Olaszország csapata sokkal eltökéltebb és harcosabb arcát kell majd Uruguay ellen mutassa a továbbjutáshoz.”

Olaszországnak a Cavani és Suárez csapata ellen elég egy döntetlen is a továbbjutáshoz, hála a jobb gólkülönbségnek.

„Ebből a szempontból fontos volt, hogy csak 1-0 lett a Costa Rica elleni vereség eredménye és nem 2-0, mivel az nagyobb hatással lett volna a továbbjutási esélyeinkre.

Nincs sok időnk akkumulátoraink feltöltésére, mivel a következő mérkőzés kedden, ugyancsak 13.00 órakor kezdődünk, három napunk van, hogy kipihenjük magunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr116395277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goku06 2014.06.21. 14:20:58

A meccs után elgondolkoztam azon hogy mit bohóckodnak ezek az idióták ott Brazíliában. Remélem már rákérdeztek a spanyol szövetségnél hogy milyenek a repülőjegy árak..
Uruguay után Kolumbia aztán Brazília? Inkább pihenjék ki magukat és a BL-EL-VB pofonok után jövőre legyenek egy kicsit harapósabbak.

keshudioo 2014.06.21. 16:01:57

"Megvoltak a lehetőségeink a meccs első félidejében a vezetés átvételére"

Egészen pontosan kettő olasz helyzet volt az első félidőben, és ez éppen ugyanennyi is maradt meccs végére. Grat.

"Ha mi szerezzük az első gólt, teljesen másképp alakult volna a meccs."

Ha én paradicsom lennék, piros lennék.

"Azonban továbbra is jó esélyünk van továbbjutni. Most az Uruguay elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk"

Remélem, jó olaszosan rámentek a gól nélküli X-re.

"a meccs kezdésének ideje is a nap legmelegebb időszakában volt"

Ja, mert más csapat nem játszik abban az időszakban.

Köszönjük, Claudio.

Devilke Balla 2014.06.21. 16:23:32

@keshudioo: @Goku06: Én nem is értem miért szeretitek az olasz focit?! :D Nyilvánvalóan benne van az olasz mentalitásban,már ami a focit illeti,hogy védekezunk,aztán nyerjunk egy gollal,és baszunk rá,vagy ha elég a dontetlen akkor arra játszunk. Ez nem ujdonság,nagyon rég ezt csináljuk. :)Nyilván,ha pont megnyerjuk az osszes meccset 1 góllal,akkor orulunk mint majom a farkának,ha meg nem akkor bosszant,hogy alibizunk csak,meg magunkkal cseszunk ki,de hát ezen kár is filózni. Én például teljesen nyugodt voltam a meccsen végig,sajnáltam hogy nem sikerult legalább kiegyenlitenunk,meg hogy olyan csodálatos szélsoink vannak,hogy fél perc alatt 3xor eltalálja az elotte levo egyetlen hátvédet,s lenduletbol nem tudnak megverni 1 az 1 ben egy Costaricai védot,de hiszek abban hogy nem fogunk kikapni Uruguaytol. :)

Goku06 2014.06.21. 16:41:14

@Devilke Balla: én igazából azt láttam a meccsen hogy amikor fenn volt a Cerci-Cassano-Insigne trió Balotelli mögött.. akkor sem volt semmi kreativitás az egész csapatban, mert annak egy kicsit hátrébbról kellett volna érkeznie. Pirlo-n kívül De Rossi és Marci is inkább a védekezésben jó, a két szélső védő sem sok vizet zavart.. Amilyen jó volt az angol meccs, annyira gyenge a tegnapi.. teljesen ugyanolyan ötlettelen semmit nyújtott a csapat mint pl mi a Benfica ellen..
Megnéztem volna a meccset ha van egy Costa Ricai kiállítás az 50. percben.. Valószínűleg akkor is 1-0 a vége..

Lehet hogy csak az volt a gond hogy leszarták, de ezzel most el is buktuk azt a könnyű ágat amit a D1 kap... Innentől csupa dél-amerikai csapatot kell kiejteni, akik egy kicsit meggyőzőbbek az idei vb-n..

keshudioo 2014.06.21. 16:41:35

@Devilke Balla: Én éppen a taktikusság miatt szeretem az olasz focit, de borzasztóan felháborít, mikor töketlen, vánszorgó embereket látok a kedvenc csapatomban - legyen az akár a válogatott, akár a Juventus. Mert ha próbálkozunk, van 20 kapura lövésünk, 10 ziccerünk, rúgunk három kapufát, de az ellenfél kapusa élete formájában véd, akkor emelt fővel, büszkén hagyhatják el a játékosok a pályán annak tudatában, hogy mindent megtettek. Így meg örülhetnek, hogy ma sem izzadtak meg.

Az olasz mentalitás és a tunya hozzáállás két teljesen külön dolog.

"olyan csodálatos szélsoink vannak,hogy fél perc alatt 3xor eltalálja az elotte levo egyetlen hátvédet,s lenduletbol nem tudnak megverni 1 az 1 ben egy Costaricai védot"

Ezzel el is mondtál mindent.

MDaniel98 2014.06.21. 19:54:40

Nem mondott semmi újat a mi Marcink,a múltkori meccsen egész jó volt,most viszont alulmúlta önmagát.

Devilke Balla 2014.06.21. 20:35:24

@keshudioo: @Goku06: Igen ám,de ez ugyanott lett elcseszve mint a spanyoloknak. Ott hogy a Costarica és Chile is tudta mit kell csinálni,gyors letámadás 2-3 emberrel,s onnantol kezdve nem igen tudsz mit csinálni. Az meg hogy nem szakadnak meg a játékosaink azért abba benne van mint Conte mint Prandelli keze is. Valoszinu ha az a taktika hogy szétrohangáljuk az ellenfelet és lovunk kapura amint van egy kis hely loni,akkor a játékosok se ezt csinálják. Az angolok ellen inkább szerencsénk volt,nem voltunk jobbak,ott marcinak bement az,amit tegnap balo kihagyott. Ha simán kikapunk angliátol 4-1-re akkor sem szolhattunk volna egy szót se. Becsulendo,hogy védekéznél szinte mindenki azonnal visszazár,de ugyanugy a korulményes labdafelvitelunkkel hagyjuk az ellenfelet is sokszor betomorulni. Azt még hozzáteszem,nem tudom ti fociztok-e,de sajnos megtapasztaltam kispályáson az ilyen letámadások hatékonyságát,mert mi is szoktunk ugy játszani,hogy a kapus hátul nekem guritja a labdát,s abbol épitjuk a támadást,viszont mikor egybol 2en letámadnak,olyankor sokmindent nem lehet csinálni,csak elrugod elore.

@Juventus FC 15: Egyébként ti Marci helyében mit nyilatkoztatok volna a meccs hevében,arra kiváncsi vagyok :D

rockitbaby 2014.06.22. 06:18:36

@Devilke Balla: Sajnos a jelenlegi Juventus és ezzel egyben az olasz válogatott legnagyobb hibáaja, hogy olyannyira Pirlo függő, amit épeszű edző/szövetségi kapitény nem lépne meg. HA neki nem megy, senkinek sem. HA ő varázsol, mindenki csillog. Ilyen szerep az övé, de hogy a maradék 10 ember a pályán csak arra vár, hogy majd ő megoldja valahogy, ez merő eszetlenség. Két dologgal lehetne ezt kivédeni, de egyik sem olaszos. Az első kézenfekvő, hogy nem számolnak vele és így a mozgásban is gyorsabb fiatalok adhatnak lendületet, de sejtjük és tudjuk, hogy az olaszok és a fiatalok bevetése egy mondatban már szinte Isten káromlás. A másik, hogy joly joker cserének tartani, ha marha nagy gáz van beszáll fél órára, vagy egy félidőre és akkor talán tud még frissen varázsolni. De nem állítok merészet ha azt mondom, előbb leszek én a Juve edzője, mintsem aktív pályafutása közben Pirlo kiskapdos legyen. Szinte bérelt helye van.

Sajnos volt szerencsém látni a meccset - vagy akár mondhatjuk úgy is, hogy nem volt szerencsém -, és elkeserítő volt, amit letettek a fiúk címeres mezben. Lehet igazad van, és az Anglia elleni meccs volt túlzottan jól kifutott olasz szempontból és ez az amit tényleg várhatunk. Nyilatkozni tudjuk, hogy nagyon megy nekik, de ebben az esetben inkább jött volna egy bocs, elbasztuk, javítunk megnyilvánulás, semmint ez a púder semmi.

Egy szó, mint száz, én azt szeretném látni, hogy Pirlo egyre kevesebb szerepet kap, és helyette valaki lendületes fiatal tolja. Mikor sérült volt az előző évadban, és helyette a Pogba-Marchisio-Vidal hármas megosztva hozta az ő szerepét, ekkor volt utoljára az, hogy lendületesen, szépen játszottunk. Fájó szívvel mondom ki, de Pirlo-ra építeni jelenleg ebben az eszméletlenül felgyorsult játékban már merő kockázat. Mert benne van, hogy ha sikerül tehermentesíteni, akkor villogunk, ha meg nem, szenvedés és méltatlan produkció, mind zebra, mind nemzeti szinekben!

MDaniel98 2014.06.22. 09:24:04

@Devilke Balla: Amit itt lenyilatkozott az tömény nyavalygás.Még véletlenül se ismerte el,hogy vele az élen alibizett az egész válogatott,hozta azt a szokásos "majd megoldjuk valahogy,de,ha nem az se baj" mentalitást,azt még véletlenül se ismerte el,hogy Costa Rica lendületesebben játszott,jobb volt náluk,viszont a melegre,meg a meccs időpontjára panaszkodás az megy.Szánalmas.

Goku06 2014.06.22. 12:56:28

@Devilke Balla: hát pedig azért egy Juventusnak, vagy egy olasz válogatottnak meg kéne tanulnia elviselni a letámadást.
Szerintem nem sértelek meg ha azt mondom, oké hogy te és a csapattársaid egy agresszív letámadás esetén megzavarodtok és előre kell baszkodnotok a labdát.. De azért az olasz válogatottat ne érje ennyire váratlanul egy ilyen eset.
Míg a Juventus megmutatta a Real ellen hogy mit tud ha letámadják.. (Ha Caceres nem hibázik, akkor negyed órán belül valaki más hibázott volna. Látszott a srácokon hogy nehezen viselik el a Real letámadását).
Jó persze, a Juventus Conte 3 évében nem látott csapatot letámadni úgy mint a Real, de azért van egy edzőnk hogy kitaláljon valami taktikát egy letámadó csapat ellen. Mert a SerieA-ban minden csapat úgy jön oda hogy előre fél tőlünk: ki is kapnak.
De a BL-ben magabiztosan jön ki ellenünk egy Galata-Benfica is, ott már el is fogy a tudományunk.

Marcival nekem nincs bajom a nyilatkozat miatt, nekem az egész csapattal van, és biztos vagyok benn hogy az összes többi játékos nyilatkozata szóról szóra ugyanez lett volna.

Devilke Balla 2014.06.22. 13:14:24

@Goku06: nem sértodom meg merthát nem voltunk rá felkészulve,és nincs is mogottunk egy egész edzoi stáb,sot edzo se,szal :D Igazad van,nem kellene váratlanul érnie oket,ezt Prandelli valoszinuleg benézte,ugyanugy ahogy az uruguayi edzo a második félidot is,hogy nem védte le a széleket costarica ellen. És bár nem tudom hogy a costaricaiak mennyire játszották a saját játékukat,vagy a mi játékunkhoz alkalmazkodtak e,de ha csak az angolok elleni meccset kielemezték,láthatták,hogy a kapus a legkozelebbi játékosnak guritja le a labdát,ok meg megszokták hogy kényelmesen passzolgatnak hátul. Igy egy ilyen letámadással borult is a taktikánk.

Goku06 2014.06.22. 14:59:39

@Devilke Balla: hát igen, ez egy hatalmas vicc hogy egy ilyen szintű csapatot azzal meg lehet verni hogy agresszívan letámadják. Nem csak Prandelli verhető ezzel, hanem Conte is amúgy.

babo0410 2014.06.22. 15:42:06

@Goku06: Tavaly a Realt és a Barcát, és tulajdonképpen a teljes BL mezőny (köztük sajna minket is), hogy verte rommá a Bayern? Agresszív letámadással bárki verhető. Pláne a sokpasszos játékot játszó csapatok.

Devilke Balla 2014.06.22. 22:25:35

Haha,ugy olvastam hogy Prandelli 3-5-2-vel áll fel uruguay ellen,na ehez mit szóltok? :DD

konrad66 2014.06.23. 07:27:13

@Devilke Balla: De Sciglio balszárnyvédőlesz elöl Immobile-Balotelli páros lesz

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása