Conte: „Nem kellett sokat dolgozni a lelkesedésen”

Antonio Conte a bajnokság lezárultát követően arról beszélt, hogyan szította fel a tüzet a Juventusnál, illetve arról, hogyan is éli meg a vereséget.

Conte Antonio_kiabál.jpgAz edző és a klubvezetés hétfő este megerősítette, hogy jövőre is Antonio Conte fog a kispadon ülni, a sorozatban megnyert három bajnoki címet követően tehát nem zárul le az egykori játékossal megkezdett projekt.

„Amikor először megérkeztem, a szurkolók nagyon örültek nekem, és a csapatban voltak olyan játékosok, akik határozottan nem érdemelték meg, hogy egymás után két évben is hetedik helyen végezzen az együttes.” - idézte fel emlékeit Antonio Conte a Fiat gyárában Melfiben az összehívott munkásoknak tartott rövid beszélgetésen.

„Azonban, amikor egy csapat sorozatban kétszer is hetedik lesz, az azt mutatja, hogy valami hiányzik. Határozott szándékom volt tudatosítani a játékosokban mivoltunkat, tudatosítani azt, hogy mit képviselünk Olaszországban, milyen jelentősége van a mezünknek, és milyen történelemmel is bír a csapat.

Ez rendkívül fontos volt. Amin nem kellett sokat dolgozni az utóbbi két évben, az a lelkesedés volt, mivel amikor első évben megérkeztem, a játékosok mintha nem lettek volna maguknál, vezér nélküli csapat benyomását keltették, és nagy szükségük volt a reménysugárra.

Tényleg nem került sok munkába, hogy ismét felszítsam a tüzet. Véleményem szerint az első bajnoki szezon valóban hihetetlen menetelést hozott, mivel veretlenül nyertük meg a scudettót, és közben sokkal jobban felépített csapatokat utasítottunk magunk mögé, az AC Milanra, a triplázás utáni Interre és a Napoli együttesére gondolok.

A csoporton belül morál és etikus viselkedés alapvető fontosságú, ahogy a megbeszélések is elengedhetetlenek a munkások közötti megfelelő kapcsolatok kialakításában.”

Antonio Conte ezt követően Rieti városába utazott, hogy átvegye a Scopigno díjat, és itt ismét hangot adott érzéseinek.

„A győzelem soha nem hozza kétszer ugyanazt az örömöt. A győzelem révén érzem magam egészségesnek fizikai és pszichológiai értelemben. A vereség számomra olyan, mint a hirtelen halál. Ezért próbálják a játékosaim elkerülni a vereséget.”

Az edzőt ezt követően néhány jelentősebb, nagy klubok által megkeresett Juventus játékos helyzetéről kérdezték, név szerint Paul Pogba és Arturo Vidal helyzete kapcsán érdeklődtek a kérdezők.

„Paul Pogba óriási ugrást tett előre fejlődés szempontjából rendkívül rövid idő alatt. Ő a bizonyíték arra, hogy amennyiben a csapat rendelkezésére áll egy tehetséges fiatal játékos, akkor őt játszatni kell.

Arturo Vidal? Míg bizonyítékát nem látom bármi egyébnek, addig velünk marad, igen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr326189763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.05.21. 19:23:08

Motiválni tud,azt azért el kell ismerni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása