Juventus - Lyon 2:1

Európa Liga.jpgAndrea Pirlo szabadrúgása és Claudio Marchisio megpattant lövése révén a Juventus hazai pályán 2-1-es eredménnyel legyőzte a Lyon együttesét, és ezzel bejutott az Európa Liga elődöntőjébe, ahol a Benfica, a Valencia vagy a Sevilla ellen kell majd bizonyítania, hogy döntőt játszhasson saját stadionjában.

Az Öreg Hölgy a franciaországi első mérkőzésen is győzedelmeskedett Leonardo Bonucci késői gólja révén, így jobb esélyekkel várhatta a hazai visszavágót, mint a vendégek. A torinóiak csapatába visszatért az eltiltott Arturo Vidal, így Antonio Conte pihenőt adhatott Paul Pogbának, a védelemből pedig csak Andrea Barzagli hiányzott sérülés miatt. A Lyon hiányzói lényegesen többen voltak, nem játszhatott Mouhamadou Dabo, Milan Biševac, Gueïda Fofana, Clément Grenier, Miguel Lopes, illetve az olasz bajnokságban járatos Yoann Gourcuff.

Az első perceket robbanékonyan kezdték a hazaiak Carlos Tévez révén, aki nem sokat várt első próbálkozásával, amely sajnos centikkel tévesztette el a kaput, és csak a felsőlécet súrolta.

Ezt követően Tévez továbbra is aktív maradt, egy labdavezetését csak szabálytalanság révén tudták megállítani a vendégek, így alig pár méterre a tizenhatos vonalától Andrea Pirlo szabadrúgást lőhetett, és az olasz válogatott nem is hibázott, a szezonban hatodik szabadrúgásgólját lőtte minden versenysorozatot figyelembe véve, ezúttal a rövid felső sarokba helyezve a labdát. 1-0

A Lyon a középkezdést követően azonnal visszatámadott, és eljutott a torinói tizenhatosig, ahol Alexandre Lacazette lövése Leonardo Bonucci karját találta el, ám a lyoniak reklamálása ellenére a bíró nem ítélt tizenegyest, mivel véleménye szerint a labda nagyon közelről találta el a védő karját.

A Lyon támadásainak eredménye is született azonban, a tizennyolcadik percben egy szögletet követően a labda a tizenhatos elé jutott, ahonnan Arnold Mvuemba beívelte azt az ötös környékére, ahonnan Jimmy Briand lefejelte azt a hosszú oldal felé a gyepre, ahova Gigi Buffon már nem érhetett el, és a labda bepattant a kapufáról. 1-1

A vendégeket feltüzelte az egyenlítő találat, és néhány ízben próbára tették a Juventus hálóőrét, például Maxime Gonalons egy távoli lövéssel, és a Lyon egyértelműen átvette az irányítást egy látszólag lelassult Juventus ellen.

A hazaiaktól Carlos Tévez volt az, aki a legtöbb galibát okozta a francia vendégeknek, az argentin csatár megpróbált elfutni két védő között, és látszólag megbotlott Bakary Koné lábában, ám a bíró a csatár reklamálása ellenére nem ítélt semmit, ahogy néma maradt a síp Marchisio passzát követően is, amikor Tévez a tizenhatoson belül túl könnyedén huppant a gyepre.

A második félidő kezdetét jelző sípszót követően visszatért az élet a Juventus játékosaiba, Vučinić Téveznek szánt nagyszerű légi küldeményét sajnos lekapcsolta Bakary Koné, majd Kwadwo Asamoah próbálkozott beadással közvetlenül a kapu elé ívelve a labdát, ám Samuel Umtiti megelőzte a Juventus argentin csatárát, így az nem tudta bepöckölni a labdát.

Pillanatokkal később Asamoah lövését védte Anthony Lopes, aki aztán kirohant kapujából, hogy megragadja a labdát, amelyet Marchisio passzát követően Vidal levett mellel.

Tévez 2009 óta először kapuba talált európai kupasorozatban, ám sajnos a szögletet követő fejesnél a játékos a bíró szerint leshelyzetben volt, így a gólt érvénytelenítette a sípmester.

Egy, a középpályán eladott labdából a Lyon kontrázni igyekezett, és ebből végül szabadrúgáshoz jutott, amelyet Mvuemba próbált gólra váltani, ami Gigi Buffonnak sikerült kiütnie a labdát.

Azonban egy lyoni szögletet követően a Juventus kontrázhatott, és a hazaiak hatékonyabb munkát végeztek, mivel Claudio Marchisio lövőhelyzetbe kerülését követően a középpályás lövése megpattant és irányt változtatott Umtiti combján, és a labda a tehetetlen kapus mellett a kapuba pattant. Ez volt a torinói herceg első gólja az Európa Ligában. 2-1

Carlos Tévez tizenhatoson belüli újabb próbálkozása sajnos ezúttal sem vezetett sikerre, szerencsére azonban Buffon jóval hatékonyabbnak bizonyult a csereként beálló Bafétimbi Gomis lövésénél.

Sebastian Giovinco egy lyoni szögletet követően gyors kontrát vezetett, Umtiti pedig már csak szabálytalan erődemonstrációval, a villámléptű játékos hirdetőtáblákba tessékelésével tudta megállítani a torinói akciót, amely szabálytalanságért a bíró sárga lappal jutalmazta a védőt. Ezt követően Atom Anti megpróbálta elérni Claudio Marchisio labdáját, ám sajnos nem találta el jól a játékszert, és az a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

A hazai győzelmet követően a bianconero az első olasz csapat, amely a Fiorentina 2007-08-as európai menetelését követően bejut az Európa Liga elődöntőjébe.

Juventus: Buffon, Cáceres, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal (Pogba, 75. p.), Pirlo, Marchisio, Asamoah, Tévez (Giovinco, 78. p.), Vučinić (Llorente, 60. p.)

Lyon: Lopes, Tolisso, Bakary Koné, Umtiti, Bedimo, Malbranque (Danic 75), Ferri, Gonalons, Mvuemba, Briand (Njie, 70. p.), Lacazette (Gomis, 70. p.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1006015061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2014.04.11. 09:21:28

Forza!
Tökéletes összefoglaló kezdés! :)

PIRLO!

Nem lehet elégszer megköszönni!

MdewC 2014.04.11. 09:22:23

No meg Marci, végre! :)

Trieszt120506 2014.04.11. 09:38:46

Tudom, sokat rinyálok, de nekem a Ranieri korszak meccseit idézi a mostani játékunk. Annyi a különbség, hogy akkor Del Piero szabadrúgás góljaival hoztuk a pontokat.
Ez még önmagában nem is volna akkora baj, de valamiért úgy érzem, hogy képtelenek vagyunk már felpörögni, és ha az elődöntőben ne adj Isten hátrányba kerülünk, lőttek is nekünk.

Rivendell 2014.04.11. 09:52:36

Pirlo itt az egyetlen top játékosunk:)

ennyire folyamatosan valaki belője a szabadokat,hát ez kész

keshudioo 2014.04.11. 10:01:25

@Trieszt120506: @Rivendell: Tényleg jól mennek Pirlónak mostanában a szabik, de az első évében, mikor még Alex is itt volt, rengetegszer rúgta a falba vagy a stadionbú ki. Meg lehet kövezni, én Del Pierót a mai napig jobb szabadrúgás lövőnek tartom. Na meg Pirlo szögleteket sem nagyon tud rúgni, mikor nincs a pályán, Tévez sokkal veszélyesebben tekeri be. Ezzel nem Chuck Norris érdemeit szeretném vitatni, csak nem akarom, hogy az öreg Sanyi feledésbe merüljön. :-)

Rivendell 2014.04.11. 10:08:13

Barca vagy a Real színész válogatott tagjaként Pirlo aranycipős lenne /enyhén hatalmas túlzással/ :)

@keshudioo: nem is fog soha:) nálunk azért csak ő a korszakos ikon

pedronegro (törölt) 2014.04.11. 10:26:09

Conte feltehetné magának a kérdést: "hogy Pirlo nélkül mit érek én?" de úgy zuzammen az egész csapat elgondolkozhatna ezen és hálát adhat mindenki hogy 3 évvel ezelőtt ide szerződött a Maestro!

venember83 2014.04.11. 10:43:11

@pedronegro: szerinted mégis miért szerződtették Pirlót? Ez is benne van a feladatkörében.

pedronegro (törölt) 2014.04.11. 10:57:03

@venember83: Pirlo-t ezért szerződtették az tény, de hogy Conte 3 év után ezzel a fos játékkal rukkoljon elő az teljesen érthetetlen, ennél azért előrébb kellene tartanunk.....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása