Marchisio: "Túlzás arról beszélni, hogy a Juve krízisben van"

Marchisio Claudio_sajtótájékoztató.jpgAz Olympique Lyon elleni Európa Liga negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón, Claudio Marchisio a Juventus jelenlegi formájáról, valamint a francia ellenfélről beszélt az újságíróknak, s azt is elárulta, hogy nevetségesnek tartja, hogy egyesek már a Juventus lehaanyatlásáról beszélnek.

"Rossz teljesítményt nyújtottunk a Napoli ellen, s nem a megfelelő mentalitással léptünk pályára." - nyilatkozta a Juventus saját nevelésű középpályása.

"Szerencsére most előttünk a lehetőség, hogy javítsunk Európában. Ez a mérkőzés nagyon sokat jelent számunkra, hiszen pontosan tudjuk, milyen fontos, hogy jó eredményt érjünk el idegenben."

"Azonnal vissza kell térnünk arra az útra, amelyet a szezon eleje óta követtünk, kijavítva mindazt, ami rosszul ment a Napoli ellen, hogy kiváló teljesítményt nyújthassunk."

"Őszintén szólva megdöbbentett az a pesszimizmus, amelyet a Napoli elleni mérkőzés után tapasztalhattunk. Egy olyan cikket olvastam a héten, amely azt állította, hogy a Juventus egyeduralma lehanyatlott. Az elmúlt évek során kivételes dolgokat értünk el, s az idő előrehaladtával egyre nagyobb előnyt halmozunk fel a közvetlen vetélytársainkkal szemben."

"Olyan klubokról van szó, amelyek sokat költöttek arra, hogy megerősítsék a keretüket, de nekünk továbbra is egyre jobbnak és jobbnak kell lennünk."

"Teljesen rossz megközelítés, amikor arról írnak, hogy a Juve krízisben van pusztán azért, mert elveszített egy mérkőzést. Egy vereség a Napolival szemben bármikor bekövetkezhet. Egy olyan csapatról van szó, amely felszálló ágban van, s továbbra is abban marad."

A sajtótájékoztatón felvetették a kérdést, hogy vajon a Juventus középpályásai a fáradtság miatt szereznek-e  a tőlük megszokottnál kevesebb gólt, vagy ennek az lehet inkább az oka, hogy az ellenfelek kiismerték a csapat játékát.

"Teljesen normális, hogy a többi csapat azt tanulmányozza, hogy miképpen lehetne megállítani bennünket. Teljesen normális, hogy nehézségekbe ütközünk, amikor más csapatok játéka főként abban merül ki hogy feltartóztassák a kreatív játékosainkat. Ennek ellenére, mindig sok helyzetet alakítunk ki, s ráerőltetjük a játékunkat az ellenfélre."

A következő ellenfél most az Olympique Lyon lesz, s Marchisio elismerő szavakkal illette a francia csapatot.

"Egyértelmű, hogy egy nagyon jó csapatról van szó, amely megmutatta a minőségét Európában és a francia bajnokságban is. Nem volt sok időnk tanulmányozni őket, de abból, amit láttunk, úgy tűnik, hogy meglehetősen teljes a keretük. Fizikálisan erősek, olyan támadójátékosokkal, mint például Lacazette, aki veszélyes a kontrajátékban. Ezért nagyon óvatosnak kell lennünk."

A héten kisebb vihart keltett a Chelsea csapatát vezető José Mourinho nyilatkozata, aki úgy véli, hogy a Juventus esetleges győzelme az Európa Ligában, nem jelentene igazi sikert a klub számára.

"Őszintén szólva, nem igazán érdekel, hogy mit mond. A Bajnokok Ligájában kezdtünk, s megpróbáltunk tovább javulni az előző évhez képest, azonban nem jártunk sikerrel, s most a lehető legtávolabb akarunk jutni az Európa Ligában."

"Nem csak azért, mert a döntő Torinóban lesz, mivel ettől függetlenül is az lenne a célunk, hogy a végéig jussunk, lévén, hogy ez így van minden versenysorozat esetében. A többiek pedig azt mondanak, amit csak akarnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005891759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2014.04.03. 15:28:07

:D
"Odakő menni, meg kő csinyáni, azt haza löhet mennyi!" Azt várom a Srácoktól, hogy kettécsapjuk őket! Nem lesz kecmec! :)
Itt most virítani kell!
Hajrá! :)

rockitbaby 2014.04.03. 15:36:03

Nekem nem csak za a bajom, hogy kvázi a nemzetközi sportsajtó is minket már mint egyik döntős. De még ha sikerül is és megnyerjük, akkor is maximum annyit kapunk, hogy lám félgőzzel, nem törödömséggel, lazasággal is lazán szétcsaptuk a mezőnyt. Valahogy úgy érzem, hogy ha megnyerjük a sorozatot akkor azért szólnak le majd minket, ha nem akkor meg azért. Lehet csak én lettem paranoiás, de valahogy úgy érzem, mi jól nem jöhetünk ki ebből az EL-ből.

Trieszt120506 2014.04.03. 17:48:32

@rockitbaby: egyetértek. Óriási javulás kellene a csapattól, mert extra teljesítmény nélkül ki fogunk hullani, ha nem is a Lyon ellen, de az elődöntőben biztosan. Tehát a Róma vagy a Napoli elleni hazai bajnoki formát kell hoznunk 2-3 meccsen. (igen szomorú, hogy februárból/őszről jut eszembe olyan meccs, amin igazán élesek voltunk)

danimester1 2014.04.03. 18:07:17

"Rossz teljesítményt nyújtottunk a Napoli ellen, s nem a megfelelő mentalitással léptünk pályára."EMBER!Ki a tökömnek magyarázod ezt a semmit?!Nekem teljesen mindegy mint mond az edző mindig úgy kell pályára lépnetek,hogy nyerni akarunk,sőt ez a rohadék afrikai csürhe meg plusz motivációt kell adjon!Ki a bánatot érdekel hogy ki mennyit és hogyan költ!?A vezetőségünknek kellene végre észbe kapnia és rendbe rakni ezt a keretet minőségileg.Óvatosnak kell lenni ez tény nem lehet ész nélkül lerohanni senkit sem,de könyörgöm amit ti csináltok már meccsek óta az hihetetlen.Oda kell menni vágni egyet,kettőt(nem ráülni az eredményre!) és lerendezni a továbbjutás sorsát.Conte után Marchisio nyilatkozat is...Istenem félek ez a párharc lesz az utolsó ebben a sorozatban.(ne legyen igazam,de mint a két nyilatkozatból nekem ez jön le)Értem én ilyenkor kell a szokásos tiszteljük egymást stb.,de mi vagyunk a nagyobb és jobb csapat legyen már egy kis büszkeségünk és tartásunk!Őszintén szólva, nem igazán érdekel, hogy mit mond,a lényeg az amit majd a pályán láthatunk tőlük,amit le tesznek az asztalra.

rockitbaby 2014.04.03. 21:45:05

@danimester1: A büszkeségünk a Galata pályájának havas, saras fűcsomói között van. Mi ebből jól nem fogunk kijönni. Nem az EL presztizse miatt, hanem mert ha nyerünk, akkor mindenki papírforma, ennek így kellett lennie, semmi katarzis. HA kiesünk, akkor meg magát a bajnokságot árazzuk be. Mindenképp bukunk szerintem.

A vezetőség kapcsán hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy valamilyen módon azért Elkann-ék is od atartoznak, és ők adják a pénzt - vagyis nem. Inkább őket kellene számonkérni, hogy a pénztárca nyitás helyett minek kell f@szságokat nyilatkozni...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása