A hét kérdése

a_het_kerdese_uj_1.jpg

A Bianconeri izzadtságszagú győzelmet aratott a Fiorentina felett, de ami a lényeg, hogy ennek következtében kvalifikálta magát a legjobb nyolc csapat közé az Európa Ligában. Pusztán a statisztikák tekintetében tehát a Juventus folytatja jó sorozatát, hiszen tavaly a Bajnokok Ligájában, idén pedig az EL-ben tűnt fel a legjobb nyolcban... és reméljük ez még nem a vége! A szurkolók és -bízunk benne, hogy a játékosok is- úgy vannak vele, hogy ha már a BL-ben lebőgött a csapat, akkor a hazai rendezésű EL-döntőben szeretnének kárpótlást látni, amelyet egy zebra-siker testesíthet meg. Ehhez azonban először Lyonon kellene túljutni.

Szerinted a Lyon megleckézteti a Juvét, avagy a Bianconeri képes a átgázolni a franciákon? Meddig képes/akar egyáltalán eljutni a csapat?

Persze a szerencse és a jó játék mellett az is kell, hogy menedzsment értékes eredménynek tartsa az EL-sikert. Valljuk be a második számú európai kupasorozat nem épp a legjobban kecsegtető bevételi forrás, ezért a pesszimisták azt is reálisnak tartják, hogy a csapat nem érdekelt a minél jobb eredmény elérésében és ezért lemond a sorozat megnyerésének lehetőségéről. 

Ti hogy látjátok a szituációt, mit gondoltok erről? A véleményeteket komment formájában várjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr35872271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.03.21. 18:42:35

Hát ezaz!Itt nem az a kérdés, h képes-e rajtunk átgáziolni a Lyon, hanem az, h mi meddíg akarunk eljutni? Mert ha nagyon akarunk, simán meglehetne a trófea.
És azmellett egyszerűen nem lehet elmenni, h a saját stadionunkban emelhetnénk magasba a serleget, a saját szurkolóink előtt! Ettől nagyobb motiváció nem kell!
Milyen lenne már, ha két másik csapat döntőzne a Juventus arénában??? Ott, ahol mi is nyerhetnénk. És nehogymá egy francia, 5. helyezett csapat gázoljon át rajtunk. Nekünk kell őket darabokra szedni. De ehhez akarni kell.

Goku06 2014.03.21. 19:02:11

Meddig képes eljutni? Simán megnyerhetjük
Meddig akar eljutni? A két Lyon meccs közti Livorno elleni győzelemig akarnak eljutni..

Így nehéz lesz, ideje leülni beszélni a srácokkal és Contéval.. aztán kiejtjük a Lyont.

(de én még tartom magam a mákos lesgólos kamu11eses továbbjutáshoz mindenféle motiváció nélkül)

Juventus 2014.03.21. 19:06:44

Juventus - Valencia döntő lesz,ahol nyerünk 3:1-re

keshudioo 2014.03.21. 19:21:43

Papíron megnyerhetjük, de ahhoz vissza kell szívnunk magunkba a Spirito Juvét.

NucLeo 2014.03.21. 19:30:52

Elérhető közelségben a döntő,4 meccs választja el tőle a csapatot.Szerintem odateszik magukat a srácok,sokkal többet ér egy EL serleg,mint hogy 95 vagy 102 ponttal nyerjük a bajnokságot.Remélem Conte is így gondolja.
Ebből a brancsból a Benficát kerülném el leginkább,tavaly a Chelsea is megszenvedett velük a döntőben.

MdewC 2014.03.21. 19:35:41

Forza! Spirito Juve van, a játékosok és vezetők részéről akarás van, mindenki nyugodjon meg. A baj az, hogy fáradság is van. Tegnap a Juve és a lilák is teljesen ki voltak pukkadva, hullák voltunk, mind a 2 csapatot az akarás vitte előre. Ezt sztem nem lehetett nem észrevenni! Ezért fantasztikus Pirlo, mert egyébként nem éreztem bennünk a gólt, de az ellenfélben se nagyon. Így, hogy nem maradt olasz csapat, egy teherrel kevedebb, a mi védelmünk a legerősebb, taktika szempontjából is kimagaslunk, odafigyelve meg lehet a továbbjutás. 2 meccsen mindenkinél jobbak vagyunk, nem engedhetünk le, a bajnokságban kell legalább 1 meccset a cserepaddal lehozni. Szoros meccsekkel a döntőbe várom a fiúkat, ahol megmutatjuk, hogy megérdemeljük a trófeát.
Hajrá!

danimester1 2014.03.21. 19:38:53

Srácok ez egy nehéz kérdés és több szempontból is meg lehet közelíteni.
Pesszimista és optimista hozzáállással egyaránt én egy kicsit mixelem:-).
Sajnos a sérülés(ek) nem könnyítik meg a dolgunkat és az sem,hogy a 3. csillag jobban előtérbe van helyezve mint az EL.(elméletileg már meg van)Kemény dió lesz a Lyon és nem szabad őket félvállról venni ill. az utóbbi időben mutatott "játékunkat" minél hamarább "fel kell turbózni".Tevez eltiltása a legnagyobb érvágás lenne (tudtok róla valamit?),Barzagli és Marchisio hiánya sem elhanyagolható.A legjobb verzió részemről egy x Lyonban majd itthon egy győzelem.Viszont ha idegenben nem tudunk legalább egyet lőni,akkor bukhatunk.Optimistán a helyzetet nézve mi vagyunk a legerősebbek papíron,így a végső győzelem elvárható csapatunktól.

Apuleius 2014.03.21. 19:39:10

A Lyon nem erősebb a Fiorentinánál. ha komolyan vesszük, továbbmegyünk. A Juventusnak kutya kötelessége megnyerni az EL-t, s szerintem ezt meg is teszi majd.

Tony. 2014.03.21. 19:41:03

Az EL nem véletlenül a 2. európai kupasorozat.

A Juventus-t a BL csapatokkal kellene összemérni, az egyik topbajnokság egyeduralkodójához, nevéhez, tudásához képest az összes EL ellenfél másodvonalbeli csapat. Egyik sem egy szint.

Csak ismételni tudom az előző poszthoz írtakat: Csak az akaráson múlik, illetve még azon, hogy van-e a lábakban annyi.

Konkrét kérdéshez: Nem hinném, hogy a Lyon meg tudná leckéztetni a Juve-t.

A második felvetésre pedig: Valóban pénzügyileg semmit nem ér és nem tudhatjuk, csak sejthetjük, hogy a vezetés hogy áll mindehhez.

babo0410 2014.03.22. 02:00:30

@MdewC: Ezt 100%-ig osztom. Amúgy nem értem azokat, akik azt mondják, hogy nem vesszük komolyan az EL-t, mert nem érdekli a csapatot. Ezek szerint ti ezen emberek se a vezetőségnek, se Conte-nak, se a játékosoknak nem hisznek, mivel nem egyszer hangsúlyozták, hogy meg akarjuk nyerni. Szerintem is csak azon fog múlni, hogy a csapaton mennyire fog látszani a fáradtság. Nyáron mindenféleképpen a keret mélyítése, és szélsők igazolása kell legyen a legfontosabb feladat.

MDaniel98 2014.03.22. 10:01:47

A bajnokságban teljes B(esetleg,ha nagyon égne a ház,akkor 20 percekre behozni Vidalékat,hátha tudnak valamit kezdeni és pár pontot még hozzátenni a bajnoksághoz),majd az EL-t A csapattal erőből megnyerni.Ennyi.Persze,ha annyira fontos az a pontrekord,simán kinézem Contéból és a vezetőségből,hogy leeadják az EL-t miatta.

Drughi Di Bianconeri 2014.03.22. 12:26:11

Sajnos nem láttam a Viola elleni visszavágót,azonban nem úgy tűnik,hogy a már megszokottól eltértünk volna...
Hónapok óta tartalékos üzemmódban lépünk pályára,legyen az bajnoki, EL,vagy korábban kupameccs.
Csak valahol elég,ill. szerencsénk van tartalékosan is,valamikor pedig nem elég (lásd: BL csoportkör,+Roma elleni kupa kiesés).

HA csak a száraz tényeket vesszük alapul: @Tony.:val mély egyetértésben , ez egy más kávéház,mint a Juventusé,méghozzá egy kisebb,olcsóbb,igénytelenebb...ez lenne az EL.Magasan,de nagyon magasan kiemelkedik innen a Juve - szűk kerettel,használhatatlan csereemberekkel együtt is.
Kutyakötelességünk lenne megnyerni,mert: 1etlen olasz csapat maradtunk bármely nemzetközi kupában (és ez szégyen) - gyűjteni kell a koeff.pontokat; de ami még fontosabb,hogy a saját pályánkon játszhatnánk egy európai kupa döntőjét,amit ha megnyernénk,akkor nyújtana némi gyógyírt a BL-kudarc okozta sebekre.
Azt remélem,hogy csak rosszmájú pletyka,hogy Agnelliék több prémiumot ígértek a 100 pontos bajnoki cím után,mint egy esetleges EL trófea esetén.
Nekem spec. max jólesne a bajnoki pontrekord,többre nem mennénk vele szvsz,mintha 10 ponttal kevesebbet gyűjtve leszünk magasan bajnokok.
Legyen bármennyire is B kategóriás az EL,fontosabbnak tartom,mint a rekorddöntögetést,mégiscsak nemzetközi kupa,amilyet nem nyertünk 2 évtizede...
Arról nem is beszélve,hogy nem is jelentene a mi léptékünkkel mérve annyira kevés pénzt,így hogy egyedül maradtunk talpon.

A Lyon abszolút verhető kategória,de nem szabad őket lenézni: 180 perc alibizással,lötyögéssel,beleszarom mentalitással ellenük sem jutunk tovább.
Nyerjünk idegenben tartalékosan 1:0ra,itthon meg verjünk nekik 2-3at.

HA továbbjutunk ebből a párharcból,az lesz a vízválasztó,hiszen nagy esély mutatkozna az 1ik portugál csapatra,melyek utánunk a legerősebb kerettel rendelkeznek -azonban szvsz. ők is messze vannak tőlünk bármilyen tekintetben,de ott már vigyázni kell,hiszen a portugál,kisebb spanyol-német,s francia csapatoknak az EL valóságos élet-halál harc,az 1etlen esély elég gyakran bármi trófeára,sőt akár a nemzetközi kupaindulás kiharcolására.

Summa Summarum: én nagyon szeretném,ha innentől kezdve komolyan vennénk a sorozatot,és nem 20-30,hanem mondjuk 50-60%ot adnánk ki magunkból,hogy aztán a döntőben 2 vállra fektetve ellenfelünket (legyen az bárki),gálázzunk a hazai közönség előtt :)

Ja, és aki(k) szerint (nem nevezem meg) az olasz bajnokság még mindig egy lapon említhető a többi naggyal,sőt szerintük előtte van,annak javaslom gondolja ezt végig,mi megalázó az,hogy a 2 sorozatban,tehát leegyszerűsítve "európa 16 legjobb csapatában" -ami persze nem igaz- mindössze egyetlen olasz csapat van.Az is a kisebb sorozatban. És ez nem egyedi eset,hanem ismétlődő jelenség.És szégyen.

2014.03.22. 12:39:06

A Fior ellen szerencsénk is volt,de tettünk is érte,hogy lehessen. Ha tényleg 100%-ig komolyan vennénk ezt az EL-dolgot,akkor az egész mezőnyt hülyére verhetnénk...miért ne tegyük meg?! Ez a párharc sztem tartozik a teljesíthetetlen kategóriába! Forza

2014.03.22. 12:40:09

@fire06: bocsi...természetesen azt akartam írni,hogy nem tartozik a teljesíthetetlen kategóriába!
:-D :-D

SnagyP 2014.03.22. 15:05:30

Ha Tevezt eltiltják, sztem nem sok esélyünk van.

venember83 2014.03.22. 17:15:09

A győzelemhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania, még Padoinnak is, mondjuk góllal az ellenfél kapujába. :)

Lord Viktor 2014.03.22. 18:07:23

@venember83: szerintem Pasoin akkor nyújtana klasszis teljesítményt, ha beülne az ultrák közé szurkolni. Azzal tenne hozzá a legtöbbet.

A témához pedig: nagyon örülnék neki, ha megnyernénk, és egyértelműen képesek vagyunk rá, simán kiemelkedünk ebből a mezőnyből, de ehhez úgy is kell hozzáállnunk. Abban pedig nem vagyok biztos, hogy így lesz. Nagyon úgy tűnik, hogy a 100 pont elérése sokkal nagyobb prioritás, mint az EL trófea, pedig azért presztízs szempontjából az utóbbi sokkal nagyobb fegyvertény lenne. Meglátásom szerint a negyed- vagy az elődöntő lehet meleg, ha a döntőig eljutunk, ott már nem fogjuk félvállról venni. Ez a Lyon már az eredményei és a kerete alapján is sokkal gyengébb, mint néhány éve, de keményen ráfázhatunk, ha gyenge kerettel állunk fel. Szóval összegezve: óvatos optimista vagyok. Ha nem sikerül, azt csak magunknak köszönhetjük.

realsequator 2014.03.22. 21:19:44

Hááát én meg pesszimista vagyok az ügyben. Szerintem nem fogjuk meglépni a franciákat. Ha mégis számomra annál nagyobb a bódottá!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása