Trabzonspor - Juventus 0:2

A Juventus kényelmesen lépett túl Törökországban is EL-ellenfelén, idegenben is két gólt rúgott és egyet sem kapott, így továbbjutott a legjobb tizenhat közé, ahol a Fiorentina lesz az ellenfél.

Osvaldo Daniel_golorom Giovincoval.jpgA bianconero csapat az első mérkőzést 2-0-s eredménnyel tudta le, a visszavágóra az edző továbbra sem számíthatott Giorgio Chiellini játékára, míg a két Andrea, Barzagli és Pirlo pihenőt kapott, a támadósorban pedig Daniel Osvaldo és Sebastian Giovinco bizonyíthatott. A házigazdáknál a sérülését követően pályára lépett kezdőként Florent Malouda.

A mérkőzést megelőzően Antonio Conte úgy nyilatkozott, hogy a Juventusnak nincs szándékában visszahúzódni, és megelégedni a védekezési feladatokkal, így nem volt meglepő, hogy a vendégek a kezdés után négy perccel már letudták első helyzetüket, amikor is Mauricio Isla lövését védte a török kapus, ezt követően pedig Claudio Marchisio, Arturo Vidal és Paul Pogba próbálkozásai is hasonló sorsra jutottak.

A Juventus nagyszerűen kezdte a mérkőzést és egymás után alakította ki, majd hagyta ki a helyzeteket, a legnagyobb talán egy szöglet után mutatkozott, amikor is Isla, Vidal és Osvaldo is gólt szerezhetett volna, azonban egyiknek sem sikerült.

A szögletek rendkívül veszélyesek voltak a hazaiak kapujára, egy másik szögletnél Onur Kivrak Leonardo Bonucci lövését védte lábbal, majd Isla ismételt próbálkozását védte, és a labdát csak Federico Peluso tudta kapuba juttatni, ám sajnos a gólt érvénytelenítette a játékvezető leshelyzet miatt.

Az olasz csapat dominanciája végül eredmény tekintetében is megmutatkozott, bár ismét többszöri próbálkozásra volt szükség mindehhez: Giovinco és Osvaldo játszott össze nagyszerűen, ám Atom Anti méterekre a kaputól se tudott betalálni a török kapus bravúrjának köszönhetően, viszont Vidal mindenkit megelőzött a kipattanóért folytatott versenyben, kapuba is lőtte a labdát. 0-1

A labda percekkel később ismét kapuban volt, ám ezt a gólt is érvénytelenítette a játékvezető leshelyzet miatt, ez azonban a Juventust nem fogta vissza, az olaszok tovább próbálkoztak, percekkel később Isla lőtt be a kapu elé laposan egy labdát, amit sajnos nem ért el egyik olasz csatár sem.

Vidal a tizenhatoson belül ismét lövőhelyzetbe került, még ha lövését blokkolták is a hazaiak, ám a gólra nem sokat kellett várni. Giovinco kihasználta a lesre állítással próbálkozó védősor hibáját egy Claudio Marchisiótól érkező emelésnél, és csatártársa elé emelte a labdát, aki a kapu közvetlen közeléből könnyedén fejelte a játékszert a hálóba. 0-2

A mérkőzés egyoldalúságát jól mutatja, hogy Antonio Conte negyven percet se hagyta pályán Paul Pogbát, inkább lecserélte a francia középpályást, hadd legyen minél jobb állapotban a vasárnapi Milan elleni mérkőzésen.

Sebastian Giovinco nagyon jó meccset játszott, újabb helyzetet alakított ki, azonban Arturo Vidal nem tudta elég hatékonyan lekészíteni a labdát a védő nélkül árválkodó Osvaldónak. Atom Anti góllal próbálta megkoronázni a csütörtök esti teljesítményét, ám Onur Kivrak ezt nem engedte, és védte az olasz csatár rövid alsó sarok felé tartó lövését.

Ezt követően Osvaldo lőtt nem sokkal fölé, miután átjutott Caner Osmanpasán. Osvaldo nem csupán befejezőemberként vette ki a részét a játékból, hiszen sarkazása révén nagy esély mutatkozott Simone Padoin előtt, akinek a lövése ugyan átgurult kapus alatt, ám a török hálóőr az utolsó pillanatban mégis tisztázni tudta a labdát.

Giovinco lendülete nem hagyott alább, egy jobbról érkező passzt kihasználva kapura lőtt, ám lövése csak Onur Kivrakot találta el, ezt követően pedig ismét a kapus idegesítette a parányi olasz csatárt, aki csavart szabadrúgással próbált túljárni az török hálóőr eszén, azonban ez nem sikerült, és a szabadrúgást követően sajnos Federico Peluso se tudott élni a lehetőséggel, és borzasztóan találta el a labdát az ötösről.

A másik oldalon is voltak ekkor már próbálkozások, Yeki lőtte Gigi Buffon kapujára a labdát középpályáról, látva, hogy a hálóőr kissé kimozdult kapujából, ám nem tudott túljárni az olasz válogatott kapitányának az eszén, ahogy Ozer Hurmaci sem, akinek távoli lövése elsuhant a kapu fölött.

Így a Juventus könnyedén győzte le a Trabzonspor együttesét 4-0-s összesítéssel, és március tizenharmadikán és huszadikán a Fiorentina ellen kell győzedelmeskednie, ha folytatni kívánja útját az Európa Ligában, melynek döntőjét idén az olasz bajnokcsapat otthonában rendezik.

Trabzonspor: Onur Kivrak; Bosingwa (Caner Osmanpasa, 46. p.), Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Kadir Keles (Zeki Yavru, 37. p.); Bourceanu; Ozer Hurmaci, Zokora; Olcan Adin, Mierzejewski (Bourceanu 72. p.), Malouda; Janko

Juventus: Buffon; Cáceres (Barzagli, 57. p.), Bonucci, Ogbonna; Isla, Vidal, Marchisio (Pirlo, 72. p.), Pogba (Padoin, 37. p.), Peluso; Osvaldo, Giovinco

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr205836496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizi8 2014.02.28. 11:02:02

Egy pár dolog ami feltűnt a mérkőzés folyamán. Kezdjük a védelemmel.
A három védő Caceres, Bonu, Ogi erős alternatívái lehetnek a mostani kezdő hármasnak. Bonu egyre magabiztosabb, és pontosabb, még legalább 5-6 évig nem kel kezdő középső védő. Caceres pedig sokak ellenére jól oldja meg a feladatát Barza helyett, csak több lehetőség kell neki, hogy összeérjen Bonuval és a kp sorral. Passzai nem rosszak, elég gyors(Barzánál biztosan gyorsabb), és jól tud felzárkózni a támadásoknál ha jobb oldalon törünk előre.
Ogin nekem a borzasztó kevés meccs látszódik, bizonytalan.

Középpálya:
Hát azt kell mondjam ha nincs Pirló a másik hárpm ember(Marci Vidál, Pogba) átveszi a helyét felosztva. Marci játszott kicsit hátravonva, és előtte a vadállatok. Ez a felállás nekem picit jobban tetszett mint amikor Pirlo játszik, mert nem minden labdát neki akarnak passzolni, és így a többiek passzoltak elég sokat a szélre( Pirló nem igazán szeret a szélsőknek passzolni, még akkor sem ha teljesen üresen vannak). Isla nekem kellemes meglepetést szolgált, sok labdát kapott és jól játszotta meg őket, a beadásai is veszélyesek voltak.HA többször játszana a jobb oldal igen veszéjes lenne. Az más kérdés hogy a csatárok sokszor két ember mögé helyezkedtek. Pelus, inkább nem írok róla semmit.
Csatárok:
Agilis volt Gio, és Oszi is, de Gio játékán tényleg az látszott hogy akar bizonyítani.Jól tartották meg a labdát csak a sok körömpassz a 16-os belül már idegesítő volt. Ami feltünő volt Gio nem ment bele az ütközésekbe, sikeresen kitért előlük. Ezt gyakorolhatatták vele az elmúlt időszakban. Oszi viszont ha ütközött akkor alulmaradt, mintha levegő lenne.

Ennyit fűznék hozzá

venember83 2014.02.28. 11:13:25

@vizi8: nekem leginkább az tűnt fel, mennyire befogadták a csapatba Osvaldót, illetve ő milyen jól egyezik Giovincóval. Amúgy tényleg nem volt valami kemény meccs, de attól még nem kell szégyellni a jó játékot. Szerencsére az EL-ben nem is nagyon lesz komoly ellenfél, ha valóban odateszi magát a csapat.

Trieszt120506 2014.02.28. 13:26:58

Tudom, mindig csak a hibát keresem... de; ez a Trabzon önmagához képest is katasztrófálisan gyenge volt tegnap. Akkora területeket hagytak üresen hátul, hogy nem hittem a szememnek. Volt, amikor a fél pálya (hosszában) full üres volt. Most ez vagy valami teljesen elbaltázott letámadás akart lenni, vagy az egész csapat elment tippmixelni - mondjuk a kapust valószínűleg otthon hagyták -(egész jó oddson mérték a sima juve győzelmet is, hendivel meg már komoly szorzót lehetett összehozni)
No mindegy, ez már nem a mi gondunk.

Giovinconak pedig itt lett volna a lehetőség, hogy 2-3 gólt szerezzen, amivel befoghatta volna az elégedetlenkedők száját, és közelebb kerülhetett volna a kezdőhöz, de ehhez képest még a kapu torkából is képes volt kipasszolni a labdát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása