Buffon: "Komolyan vesszük az európai szereplést"

Buffon Gigi_sajtótájékoztató.jpgGianluigi Buffon a Trazbonspor elleni Európa Liga visszavágó előtt határozott éllel jelentette ki, hogy csapata "komolyan veszi az Európa Ligát", azonban elítélte a torinói derby során kifeszített, a supergai tragédiát kigúnyoló drapériákat.

Mint ismeretes, a múlt hét csütörtöki az első mérkőzésen a Juventus Osvaldo és Pogba góljaival 2-0 arányban felülmúlta a török csapatot, így megnyugtató előnnyel várhatja a visszavágót.

"Természetesen komolyan vesszük az Európa Ligát. Elérhetünk néhány fontos dolgot ebben a sorozatban is, s mint tudjuk, a győzelemből sosem elég." - fogalmazott a hálóőr.

"Ha előre tekintünk, lehetővé teszi számunkra hogy bízzunk céljaink elérésében, s a továbbjutással önbizalmat nyernének Európában is, ami eddig hiányzott a csapatból." - tette hozzá Buffon.

A kapus ezután kollégájáról, a török együttesben védő Onur Kivrakról is szót ejtett.

"A Trabzon kapusa, Onur Kivrak remek teljesítményt nyújt már egy ideje. Bátor a kijöveteleknél, ez az egyik legnagyobb erőssége."

A csapat ugyan kiesett a Bajnokok Ligájából, azonban ez a szurkolók mentalitásán mit sem változtatott, ugyanúgy tüzelik a gárdát az Európa Liga meccseken is.

"A szurkolóink megmutatták, hogy mennyire fontos nekik ez a trófea, hiszen olyan hozzáállást mutattak, amit még a Bajnokok Ligája néhány meccsén sem."

"Az edző ugyanazt a győztes mentalitást veri belénk, amit a szurkolóink képviselnek, azonban még több alázatra lesz szükségünk ahhoz, hogy visszatérjünk az európai elitbe, drukkerek pedig megmutatták, hogy maximálisan mögöttünk állnak ebben a kérdésben, még akkor is, ha éppen nem a Bajnokok Ligájában szereplünk." - nyilatkozott elismerően Gigi a csapat szurkolóiról.

Azonban Buffon a szurkolók dicsérete ellenére nemtetszését fejezte ki a torinói rangadón kifeszített drapériákkal kapcsolatban, mely az 1949. május 4-én történt supergai repülőgép-szerencsétlenséget gúnyolta ki.

"A tisztelet mindenkire vonatkozik, ezt fejezi ki a 'nyugodj békében' szókapcsolat is, úgyhogy próbáljuk meg nem megsérteni a halottakat. Ha javítani szeretnénk a sportkultúrát Olaszországban, akkor azzal kell kezdenünk, hogy tiszteljük a másikat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr435834906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.02.28. 20:07:37

Na,majd meglátjuk..Eddig mindenesetre biztató...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3379) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4151) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása