Bonucci: „Meg akarom nyerni a bajnoki címet”

A Juventus védője, Leonardo Bonucci kijelentette, hogy célja az idei évre a bajnoki cím begyűjtése, illetve győzedelmeskedni a világbajnokság döntőjén.

Bonucci. Leonardo.jpgA huszonhat éves játékos megosztotta gondolatait az Öreg Hölgy következő meccseit illetően, amelyek között elsőként a Cagliari elleni idegenbeli találkozó az első, majd ismét az AS Roma csapatával találja magát szembe a torinói bajnokcsapat a Coppa Italia negyeddöntőjében.

„Még van pár napunk addig, amíg elkezdünk a Coppa Italia mérkőzésen gondolkodni, jelenleg a legsürgetőbb ügyünk a Cagliari elleni összecsapás. - nyilatkozta Leonardo Bonucci a Sky Sport Italia munkatársának pénteken adott hosszabb lélegzetvételű interjúban.

„Azonban ezt követően majd arra koncentrálhatunk, hogy miért is lépünk pályára a Stadio Olimpico gyepén. Egy újabb érdekes mérkőzésre számítok, nagyszerű összecsapás lesz két olyan csapat között, amelyek most fedezik fel újra saját magukat, akik most mutatják meg magukat a pályán saját ötleteik révén, minden bizonnyal kiváló csata lesz.”

A Juventus következő mérkőzése a tabella tizenkettedik helyét elfoglaló Cagliari otthonában lesz, és Leonardo Bonucci korántsem becsüli le a szárd együttest.

„Természetes, hogy gondot akarnak majd okozni a Juventusnak. Nagy csapatok ellen játszva mindig kicsit többet ad bele egy futballista, és egyértelműen rendelkeznek olyan arzenállal, amellyel kontratámadásoknál veszélyt jelentenek, hisz olyan érdekes játékosok rúgják náluk a bőrt, mint Víctor Ibarbo, Marco Sau és Andrea Cossu, akik képesek kárt okozni, ha megadjuk nekik a helyet minderre.”

„Következésképpen maximális koncentrációra lesz szükség, olyan nagyszerű Juventusnak kell a pályára lépnie, amilyet az utóbbi tíz meccsen láthattunk.”

Érkezését követően hullámzó teljesítményt nyújtott Leonardo Bonucci Torinóban, ám Antonio Conte keze alatt a védő megtalálta formáját, ezért pedig a védő különösen elismerően nyilatkozik a leccei mesterről.

„Rengeteget fejlődtem, azonban a főnök [Antonio Conte] az, aki minden meccset előkészít a legapróbb részletekig, ezzel pedig segít mindenkinek a csapatban a fejlődésben, még az egyszerű dolgokban is, mint például a testtartás.”

„Az utóbbi két évben határozottan javultam számos területen, ezt pedig neki, magamnak és a jellememnek köszönhetem. Azonban utamon nagyszerű edzőt ismertem meg, és mindenekelőtt nagyszerű embert.”

Leonardo Bonucci nyíltan vállalja, hogy soha nem gondolt a távozásra, és csupán abban az esetben váltana klubot, ha már nem lenne szükség rá a csapatban.

„Nem, egyáltalán nincs szándékomban távozni. Mindig is azt mondtam, hogy számomra megtiszteltetés lenne itt a Juventusnál folytatni a pályafutásom, és itt  szögre akasztani a csukát, mivel büszkeséggel tölt el ennek a meznek a viselése.”

„Azonban a futballban bekövetkeznek váratlan fordulatok, és ha egy nap azt mondanák nekem, hogy már nem vagyok tagja ennek az óriási családnak, kezembe venném a sorsom és keresnék magamnak egy másik csapatot.

A francia futballcsillag, Paul Pogba káprázatosan kezdte a 2013-14-es szezont a Juventusnál, és többször felmerült a neve a Real Madriddal és a PSG-vel kapcsolatban.

„Nagyon helyes, hogy Paul Pogba nem nagyon hallgat a kívülről érkező hangokra.”

„Azonban a jelen helyzet is természetes, hiszen egy húszéves srácról van szó, aki hihetetlen dolgokat mutatott az utóbbi két évben, és természetes, hogy nagy klubok állnak érte sorba.”

„Mindazonáltal remélem, hogy a Juventus képes lesz még néhány évig megtartani a játékost, a keretünkben továbbra is él a remény.”

Amikor a riporter a védőt a 2014-es reményeiről kérdezte, Leonardo Bonucci megerősítette, hogy komoly céljai vannak ebben az új évben, úgy klubcsapatánál, mint a válogatottnál.

„Természetesen mohó vágyaim vannak, szeretném megnyerni a bajnoki címet a Juventus mezében. Ezt követően pedig szeretnék főszereplő lenni a válogatottnál is, és magasba emelni a világbajnoki trófeát a nemzeti válogatott mezében.” - zárta az interjút nagyravágyó célkitűzései kinyilatkoztatásával a huszonhat éves védő.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr815751762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.01.12. 00:51:03

Pont jókor jön a Cagliari elleni meccs, ők meggyengültek, mi meg hihetetlen formában vagyunk. Sima meccs kell legyen. Pogba meg bízom benne, hogy nem akar elmenni, mer5t szt nagyon remélem a vezetőség nem akarja eladni. Habár nem tudom melyik lenne a jobb. A világ egyik legnagyobb ígéretét megtartani, vagy nagyon jó pénzért eladni, és az árából minőségileg megerősödni. Én örülnék, ha ilyen 60-70 millás ajánlatokat visszautasítanánk.

Goku06 2014.01.12. 13:06:55

@babo0410: a legjobbkor adták el Naingollant a mi szempontunkból :D
Én a roma helyében hagytam volna Naingollant a mai meccsig, hogy még megpróbálhasson elcsípni egy pontot a Cagliari színeiben, amivel a Romát segíthetné :D
Más kérdés hogy vele sem lenne esélyük a pontra, de így nélküle ez egy nagyon sima meccs lesz. 2-0 vagy 3-0 a tippem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása