Évértékelő blogmódra

sajat_serleg.jpgLassan eltelik a 2013-as esztendő is, ami során ismételten felültünk a Juve-hullámvasútra: történtek nagyszerű dolgok is, de néhány mérkőzés után sajnos keserű maradt szánk íze. Persze az, hogy ki miként ítéli meg a csapat teljesítményét, nagyon hajaz a "félig tele-félig üres" poharas filozófiai kérdéskörre. Saját habitusunknak megfelelően mi is górcső alá vettük a csapat idei naptári évben nyújtott teljesítményét és értékeltük a látottakat, emellett pedig megválasztottuk az év legjobb játékosát is. Véleményeteket, észrevételeiteket az idei évről és a legjobbról, komment formájában adhatjátok a világ tudtára.

4Evorg: A naptári év első fele, a bajnoki cím elhódítása minden Juventus szurkolót örömmel töltött el, de úgy gondolom, hogy a Conte-éra második Scudettoja kötelező feladat volt a csapat számára. Ami az aktuális idényt illeti, kicsit felemás érzéseim vannak. A kezdés döcögősre sikeredett, a győzelmeket sokszor csak a szerencsének, egy-két alkalommal pedig a játékvezetőknek köszönhettünk. Abban az időszakban – látva a Roma kiváló teljesítményét – komolyan féltettem a Scudettot. A Fiorentina elleni csúfos vereség azonban szerencsére kijózanító hatással volt a társaságra és onnantól kezdve a mutatott játék feljavult és a védelem is összeállt. Amit azóta mutattak a hazai porondon a fiúk, szerintem megsüvegelendő, főleg úgy, hogy minimális hátrányunkból előnyt kovácsoltunk. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, az egyelőre egy más kávéház számunkra, mondom ezt annak tudatában, hogy engem a mostani kiesés nem idegesített fel annyira, mint általában egy ilyen búcsú szokott. Tény, hogy meg kellett volna vernünk a dánokat oda-vissza és a törököket legalább Torinóban. Itt ment el a továbbjutás, nem azon a híres utolsó meccsen, ami miatt egyáltalán nem tudok haragudni a srácokra. Egy olyan pályán, lehet, hogy a Barcelona is kikapott volna. Ami a célkitűzéseket illeti a bajnoki cím megvédését most már kötelező feladatnak látom, és illene az EL-t is komolyan venni (ne adj Isten megnyerni), hiszen a torinói döntő kulcsfontosságú lehet a csapat számára. Ja és a kupáról se feledkezzünk meg! Meglátjuk mi valósul meg ebből.

Év játékosa: Arturo Vidal és Paul Pogba

Apuleius: Nehéz feladat naptári évben gondolkodni, ha a csapat teljesítményéről próbál értékelést írni az ember. Ebben az évben egyértelműen kiderült, hogy hazai színtéren ennek a Juventusnak nincsen kihívója, azonban nemzetközi szinten bőven van még hova fejlődnie. A Bayern München elleni kettős vereség óriási pofon volt, még akkor is, ha a bajorok félelmetes szezont futottak, azonban az év második fele ennél még nagyobb kudarcot tartogatott a Bajnokok Ligájában. A csapat kulcsemberei, akik a hazai rangadókon döntőnek bizonyultak, teljes csődöt mondtak Európában, s az okok felkutatása a Juventus egyik legégetőbb házi feladata kell legyen. Az évet mégis pozitívan értékelném: Pogba szédületes ütemben fejlődve, szép lassan felnőhet Vidal mellé, Tévez személyében olyan világklasszis támadó került a csapathoz, amilyenre évek óta vártunk, s Fernando Llorente is remek igazolásnak bizonyult. A Juventus újabb lépést tett előre az építkezés terén, s hatalmas fegyvertény a támadósor látványos megerősítése. Legalább ilyen esztendőt kívánok 2014-re, s bízom benne, hogy a haszontalan töltelékemberek helyett, most már csak komoly, minőségi játékosokat igazolunk, hiszen akad néhány ígéretes tehetség az olasz labdarúgásban, aki elérhető célpontnak tűnik, s hosszabb távú megoldást jelenthet.

Év játékosa: Ez a cím idén egyértelműen Arturo Vidalé kell legyen. Ő volt az egyetlen játékos, aki felnőtt a feladathoz a Bayern München elleni emlékezetes meccseken. Pogba fantasztikus játékra képes, de a fontos meccseken néha váratlanul indiszponáltan teljesít, míg a másik lehetséges jelölt, Carlos Tévez csupán az év felét töltötte nálunk.

keshudioo: Az első bajnoki cím után örültünk, mert a csapat végre harapott, futott, küzdött. A második bajnoki cím után örültünk, mert megvédtük a Scudettót, és visszatértünk a Bajnokok Ligájába, ahol a címvédőt 3-0-ra vertük, és "csak" a végső győztes Bayern München ejtett ki bennünket. A csapat már nem futott annyit, a játékosoknak nem voltak oly élesek a fogai, sokkal inkább a taktikai megfontoltság dominált. Mégis örültünk, mert Európában megmutattuk, hogy visszatértünk, s a lelkesedésünk töretlen. Ennek a szezonnak úgy indultunk neki, hogy a zsinórban megszerzett harmadik bajnoki címmel történelmet írnánk Torinóban, így alap kell, hogy legyen. A 10. Olasz Kupa győzelemmel meglenne az első ezüst csillag - szintén történelmi jelentőségű. A BL-ben pedig messzebb kell jutnunk, mint tavaly, hiszen a fejlődés a cél. A naptári év végét írjuk, és én most annyira nem örülök. Szégyenteljes körülmények között, lehorgasztott fejjel estünk ki a BL-ből. Bár fejlődött a keret, a játék képét látva nem érzem, hogy a csapat képes lenne helyt állni 3 fronton, és mindegyiken az elvárásoknak megfelelően teljesíteni, pedig a Scudetto mellé kellene legalább még egy trófea, ami elfeledteti a BL-kiesést. Melyik legyen az? Az ezüst csillagra menjünk rá vagy a Torinóban rendezendő EL-döntőre? Tanácstalan vagyok, de nem is nekem kell megoldanom. Azt tudom, hogy minimum két serleget szeretnék a szezon végén. Hajrá fiúk!

Év játékosa: A naptári év játékosa nálam egyértelműen Paul Pogba, aki szemtelenül fiatalon szorította ki a kezdőből a Kis Herceget nem csak szép, de fontos góljaival - és ő ennél még csak jobb és jobb lesz. A  mostani (fél) szezon játékosa Carlos "El Apache" Tévez. Technika, harciasság, határozottság, gólok; minden, amire régóta vártunk egy zebramezes csatártól.

Type-R: Idén a Juventus magabiztosan védte meg bajnoki címét, ami minden kétséget kizáróan mutatta, hogy a legjobb csapat Itáliában. Ez egyrészről a klub erősségét is mutatta, egyben azonban sajnos a Serie A gyengeségét is jelzi, mivel a bajnok nem sok sót evett meg Európában. Persze a későbbi győztes Bayern ellen nem szégyen kikapni, viszont egyértelművé vált, hogy komoly hiányosságokat kell még megoldani, ha nemzetközi babérokra tör a Juve. Ennek ellenére a sokadik várva-várt mercaton sem sikerült maradéktalanul betömni a hiányposztokat, a balszélső évek óta terítéken van, de most sem érkezett megoldás erre az égető kérdésre. Ellenben két nagyszerű csatárt sikerült zebramezbe öltöztetni, akik időközben gólokkal bizonyították, hogy van helyük a kezdőben.
Az új szezon még inkább reményekkel telve vette kezdetét, mondván a csapat az előző megmérettetés óta csak erősödött. És valóban, a bajnokságban ismét ellentmondást nem tűrően dominál az Öreg Hölgy, a BL-ben azonban a minőségi csatárok ellenére is beütött krach. Amellett, hogy még mindig akadnak hiányposztok a csapat sem úgy harap és szántja fel a pályát, mint tette azt két évvel ezelőtt. Conte pedig továbbra is ragaszkodik a rigolyáihoz, kockáztatni pedig csak szökőévente mer. A formációváltás hiányát a rendelkezésre álló játékosok kvalitásával magyarázza, míg Marotta szerint kész a csapat, így ebből az érveléshurokból pedig nehezen lehet kijutni. Emellett a vezetőségtől azt várnám, hogy még inkább verje a blattot mindenféle fórumon és védje meg a csapatot, mert a Juventusszal packázni nem lehet, sem Olaszországban, sem Európában.
Remélem, a bajnokság mindenféle erőfeszítés nélkül behúzható, de nem kellene mindig csak a Scudettot kitűzni célként! Sokszor halljuk, hogy a bajnokság az elsődleges cél, de miért is? A Juvénak Európában is le kell tennie a névjegyét minden évben: egyrészt a név kötelez, másrészt anyagi szempontból sem engedhetjük meg magunknak, hogy ignoráljuk ezt a kiírást. Egy erős nyári átigazolási időszakban bízom, ami után Conte is bátrabban váltogatja a formációkat és akkor tényleg elérkezhetünk oda, ahol lennünk kell: a szűken vett elitbe. Forza Juve!

Év játékosa: Nálam Arturo Vidal az év játékosa. Buffon volt még ott nálam a végelszámolásnál, aki ismét régi önmagát idézi mostanában. Azonban mégis a chilei terminátort választom, mert nem egyszer bizonyította, hogy meccseket képes eldönteni góljaival, emellett pedig példás az elszántsága és teherbírása. Idén annyi pluszt tett hozzá a játékunkhoz, hogy megérdemli az címet.

venember83: Az idei év hozott kellemes pillanatokat, jó volt ismét győzedelmeskedni látni a Juventust, ám örök elégedetlen énem mostanság egyre gyakrabban üti fel a fejét, mivel a csapat játéka az eredmények ellenére messze nem az, amit egy Antonio Conte által irányított csapattól elvárna az ember. Sok esetben hiányzik a minőségi játék, eltűnt a variációs készség mélyen tisztelt edzőnkből, és mintha a spirito juve is haldokolna. A bajnokságban megy a szekér, ám ismét bebizonyosodott, hogy európai porondra túl lyukas a keret, és egy Juventus nem elégedhet meg csupán a honi bajnoki címmel. Ne feledjük, a legutóbbi BL döntőhöz kellett egy, többek között Buffont, Thuramot, Camoranesit, Davidsot, Zambrottát, Trezt, Alexet felvonultató keret, a csapatnak volt széljátéka, a középpálya megfelelően szűrt, volt támadójáték, és megvolt a betonbiztos védelem is, amely szögleteknél az ellenfél kapujára is veszélyes volt. Jelenleg nincs széljáték, ha nagyon sarkítani akarok, csak a középpálya közepe igazán meghatározó, védelemben úgy a mezőnyjátékosok, mint Gigi is hibázgat mostanság, csatároknál meg bár Tévez minőségi ugrást jelentett, még mindig képtelen a csapat európai mérkőzéseken magabiztos, akár több gólos győzelmeket is aratni. Ha pontot kell adni a csapat teljesítményére, akkor 6/10 az európai gyenge szereplés miatt.

Év játékosa: Kemény dió, alapvetően Arturo Vidal mellett tenném le a voksom, ám az idei évben volt pár nyilatkozata, amely szálka a szememben, hisz ki szeret olyat olvasni, hogy csapatának egyik legmeghatározóbb játékosa szívesen rúgná a bőrt a Real Madridban, ráadásul nem is egyszer nyilatkozott ilyet Artúr király... Ezért ezt a címet én inkább Carlos Téveznek adnám, aki mindegyik meccsen kitűnik akarásával és lendületével, és bár nem tud betalálni mindig, amikor szükség lenne rá (lásd BL), mégis mindig rendkívül hasznosan játszik.

Összesített év játékosa: A szerkesztőség leadott voksai alapján a dobogó alsó fokára "apacs" Tévez állhat, míg a második hely a francia titánnak, Pogbának jutott. A 2013-as év év játékosa három szavazattal Artúr király, azaz Arturo Vidal lett. Megérdemelte, tapsot neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr625703199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambrobert 2013.12.31. 12:38:50

És Peluso? Padoin? Őket már meg se említi senki???

Nálam Vidal volt a legjobb. Az idei teljesítményünket sajnos a hullámzó teljesítmény határozta meg. Conte első évében minden meccsen jól ment a játék, aztán meg elkezdtünk visszavenni, mert hetente 3 meccset kell játszani. Így ma már nem lehet. A szezon elején a Lazio elleni meccseken megmutattuk, hogy tudunk szépen is játszani, de hülye olasz szokás szerint kíméljük magunkat. Ez lenne a legfontosabb, amin változtatni kell, iskolapélda volt a fior elleni második félidő, nem játszottunk, mert jött a real elleni meccs. Elmúltak azok az idők, amikor ki lehetett engedni, csak az olaszok nem akarják észrevenni.

Trieszt120506 2013.12.31. 13:12:52

Mondjuk 4 valamire való (mezőny)játékos van a keretben: Vidal, Tevez, Pirlo és Pogba (nálam egyébként ez lenne az idei év sorrendje) A többiek inkább csak iparosok.
Megnevezném az év csalódásait is: Marchisio és Chiellini. Előbbit nem nagyon kell indokolnom, utóbbi képe meg szerintem Amazóniában már az összes favágó bódéjának falán ott lóg.

babo0410 2013.12.31. 13:36:34

Én elégedett vagyok az idei évvel, habár kicsit elszomorít, hogy a BL-ből kiestünk. De ez legyen egy jó lecke. Conte biztosan rengeteget tanult a dologból. Ezen kívül viszont mindennel elégedett vagyok. Szerintem a mercatonk az anyagi lehetőségeinkhez mérten jól sikerült. Megvédtük a scudettonkat, jelenleg az élen állunk. Mi kell ég? A BL-ben meg leszünk még újra olyan jók, mint voltunk Capello érája előtt. Legfontosabb, hogy a keret minősége javul, vannak fiatal tehetségeink, akiket vissza tudunk majd hozni (és remélem fogunk is), és látszik a fejlődés iránya. Lesz ez még sokkal jobb is! Boldog Új Évet Mindenkinek!

MDaniel98 2013.12.31. 13:45:06

Nálam is egyértelműen Vidal az év játékosa,és teljesen elégedett lennék az évvel,ha nem estünk volna már ki a BL csoportkörében,így viszont bőven maradt bennem hiányérzet,szóval csak egy 3-ast adnék a csapatnak a 2013-as esztendőre.2014-re jelentős javulást várok!

ToTTy-Juve 2013.12.31. 16:01:37

Az én véleményem is megegyezik a szerzőkével. A csapat megfelelő erőt képvisel olasz honban, viszont a nemzetközi porondon még van hiányosság bőven - mondjon akármit Marotta - és valóban főleg a széleket kellene sürgősen befoltozni.
A jelenlegi idényre az elvárásom nekem is a bajnoki cím a minimum a történelmi jelentőségű triplázás miatt pedig kötelező is, de mivel három fronton kell ennek a keretnek megfelelnie félek, hogy a sok szék között a földre ülünk majd - legalább is ez a keret és a jelenleg mutatott játék szerintem nem képes mindezt kivitelezni. Bízom benne, hogy a bajnokság lesz a legfontosabb és mivel az első ezüstcsillagra jövőre is lesz lehetőségünk bezsebelni én remélem, hogy a korántsem könnyű EL-döntő lesz a második számú célunk, amit be is húzunk.
Az év játékosa pedig nálam nagyon eltér az eddigiektől, ezért inkább rangsorba foglalnám: Pirlo, Bonucci, Tevez, Vidal, Barzagli. Pirlo az első helyen, mivel nélküle sajnos még mindig nincs játékunk - még ha jöttek is nélküle néha az eredmények. Pogbát inkább az év tehetségének, vagy igazolásának (ahogy vesszük) tartom, mint az év játékosának. Szeretném megköszönni a munkátokat és egyben boldog új évet és sok-sok örömöt kívánok minden juventinónak! Forza Juve!

2013.12.31. 22:30:51

Én a saját elvárásaimhoz igazítom az értékelést:
1)Megvédtük a Scudettot,de sajnos ennek túl nagy értéke nincs európai szinten
2)BL-kiesés...szavakat nem találok,de azért próbálkozok...ez a szégyenteljes eredmény megmutatta,hol tart a keret és az edzőnk tudománya Olaszországon kívül,mondjuk úgy,hogy van hova fejlődni srácok
3)A nyári mercato alapján egyáltalán nem csodálom,hogy ott tartunk,ahol...Tevez minőségi erősítés,de a BL-ben ő se tett csodát,Llorrente nagyon jó,de nem ő lesz az,aki meghozza az áttörést,Ogbonna 15 millióért abszolút felesleges volt,még kezdőjátékosra se adunk ennyit,de hoztunk egy tökéletes cserejátékost kibaszott drágán,mert bár jó,de azért elalélva nem vagyok tőle!

Mindent összevetve csalódott vagyok,mert a keret nem lett megerősítve,adtunk a látszatra,de a lényegre nem!A másik,hogy még a meglévő keretből se tudtuk kihozni a maximumot,mert bár nem BL-esélyes keret ez,de hogy a csoportból se jussunk tovább,a Galata meg igen,ez szégyen!Forza Juve!Szebb évet várok!BÚÉK!

2013.12.31. 22:36:52

@fire06: A BL-kieséses résznél az idei kiírásra céloztam,a Bayern-elleni kiesés engem nem vágott falhoz,tőlük mindenki kikapott,de mi nagyobb ellenállást fejtettünk ki,mint mondjuk a Barca,szal az a rész abszolút pozitív érzésekkel tölt el!

babo0410 2014.01.01. 17:32:29

@fire06: A Dortmund is így kezte, mikor Klopp odament. Oda-vissza megették a bajnokság csapatait, de a BL-ben eléggé alul maradtak. Nem kell izgulni, tapasztalatlan nemzetközi szinten a csapat, és főleg Conte. Lesz ez még sokkal jobb is. Biztosra veszem, hogy még fogunk minimum akkora erőt képviselni, mint a Dortmund.

babo0410 2014.01.01. 17:32:59

Az a kezte kezdte akart lenni. :D

danimester1 2014.01.02. 09:49:39

Szépen egy csokorba gyűjtöttétek az egész évet.Mindegyikőtök mondani valójából ki lehetne szemezgetni a lényeget és összegyúrhatnám belőle a mondanivalómat,de nem teszem.Az év játékosa szerintem lehetne az egész csapat Conte mesterrel együtt.Az én véleményem az,hogy elsősorban Pirlo a legfontosabb láncszem,mert az ő vezérletével értünk vissza az olasz trónra.Egyéniben mindenki hozzá tudott tenni pluszt,ez pedig zsinórban hozott két scudettót.Ha fent végre eldöntik,hogy mit is akarnak valójában,akkor egy kis pénzmaggal és minőségi erősítésekkel(mert egy posztra kevés a minőségi erősítés) lassan odaérhetünk Európában is.A torinói döntő miatt én szeretném ha megnyernénk az El-t leutánozva Chelsea tavalyi produktumát kárpótlásként.(Tény hogy ők címvédőként nagyobbat égtek tavaly mint mi kikaptak egy "bl újonctól 3.0-ra és nem jutottak túl a csoportból sem pedig ott van rutin:-))A kiesésünk szerintem írható még a nyári torna számlájára is,mert kulcsjátékosaink adják gyakorlatilag az olasz válogatottat is és nem voltak sem fejben sem fizikailag pihentek pláne a Conte féle kemény felkészüléssel.A mutatott játék és az ellenfelek botladozásai miatt (is) elvárható a 3.-ik scudetto zsinórban.A kupa az El-ben mutatott produkció függvénye is lesz,de történelmi tett lenne ha mi varrhatnánk fel egyszerre az ezüst és arany csillagot először.Ezért számomra nehéz a döntés vagy mégsem....?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása