Juventus győzelem keserű szájízzel

A tegnap este a Juventus győzedelmeskedett az Avellino csapata fölött, így továbbjutott az Olasz Kupában. A bianconero csapat már az első félidőben elintézte az olasz másodosztályban szereplő vendégeket, először Sebastian Giovinco talált be a hetedik percben, majd gólt szerzett Martín Cáceres a tizenhetedik percben, a harmincötödik percben pedig Fabio Quagliarella is jegyzett egy találatot.

Conte Antonio_letört.jpgA győzelem ellenére a mérkőzés utáni hangulat a sajtóval szemben rideg volt, hiszen az olasz futball újabb botrány szélén áll, a héten megjelent hírek szerint Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi tevékenyen részt vett meccsek eredményeinek sportszerűtlen befolyásolásában.

A Juventus szempontjából ez sajnos azért hír értékű, mert a minap ismét bundázással hozták hírbe Antonio Conte edzőt is, méghozzá egykori játékosa, Ferdinando Coppola vádolta meg hajdani trénerét azzal, hogy tudott egy olyan kísérletről, amely során külső tényezők próbálták befolyásolni a Siena meccsének eredményét. A megnevezett meccsre május huszonkilencedikén került sor, az ellenfél pedig az Albinoleffe volt.

A játékos elmondása szerint Antonio Conte tudatában volt a háttérben zajló eseményeknek, azonban ezt nem jelentette, és a döntést is játékosaira bízta, hogy tegyenek legjobb belátásuk szerint.

Az ismételt vádakat követően a Juventus edzője elzárkózott a meccs után a nyilatkozattételtől, ehelyett a tegnap közleményt adott ki, melyben a szenzációhajhász média képviselőit vette célba.

„A mai napon meglepődve és csalódással láttam, hogy a média néhány képviselője kiemelten kezeli nevemet egy olyan ügyben, amely korántsem körülöttem, hanem egyéb személyek körül összpontosul.

Igazságügyi szempontból nem számolhatok be semmilyen hírről vagy releváns információról. A sportbíróság büntetését kirótta rám, én pedig letöltöttem fájdalmas eltiltásom.

A jövőben meg kívánom védeni magam mindenkitől, aki kihasználásomat tűzte ki célul.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr495699060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2013.12.19. 09:26:23

Na, ha Conte csak kicsit is gondolkozott eddig a váltáson, akkor ez majd meggyőzi őt.

Lord Viktor 2013.12.19. 09:36:27

Ha ezek után újból elmeszelik Contét, az már a vicc kategória lesz. Ennyi karrierje végéig feltűnhetnek ilyen senkik, akik benyögik, hogy tudott valamit, és akkor újabb bünti. Ilyen nincs. Ez az ügy tárgyalva volt, ha akkor nem szólt, most már hallgasson mindörökre. Az meg más kérdés, hogy bizonyítékok eddig sem voltak, ezért kizárt, hogy ebben az esetben vannak. Ebből megint azt akarják kihozni, hogy a Juve gyengüljön, pedig ez tavaly se jött be.

Jack Bauer 24 2013.12.19. 09:44:30

Én nem értem meg, hogy kiknek fáj a foga Contera illetve a Juventusra. Annyit látok, hogy mindig van egy lelkiismeretével nem bíró sport szeletes emberke, aki segítene felgöngyőlíteni a bundazók táborát. S hogy, hogy nem, Conte ellen mindig van valami (szerintük). Nagyon nem tetszik néhány embernek, hogy ott tartunk, ahol.... És teljesen jogos észrevétel, hogy ha elkezdik kóstolgatni Contét, akkor majd szépen országot fog váltani.

rockitbaby 2013.12.19. 10:03:52

Nem akarok összeesküvéselméleteket gyártani, arra ott van Moratti és a csürhéje, ellenben azért ez kezd már nevetségessé válni, hogy bizonyos esteket nézve mindig kerül elő újabb és újabb fejlemény, ami persze megint minket sújtana. Ellenben a Calciopoli során is mindenki tudja, hogy az sInter is bundázott, csak elévült az ügy és csókolom. Nem azt akarom mondani, hogy mossuk kezeinket, mert más is, de ezt már egyszer letárgyalták, megállapították - jogosan vagy sem nem tisztem eldönteni -, hogy Conte bűnös, komoly eltiltását le is töltötte. Akkor mi a bánatos lóf.szt akarnak még? Van két újabb gyanusított? Akkor most rajtuk a sor és bűnhődjenek. Miért kell még mindig sározni. Sajnos a besároz szó jelentése sokkal mélyebb. Mégha ártatlant is vádolna meg és fel is mentik, a nevét már nem lehet tisztára mosni. Ez történt 2006-ban is, nagyon nem kellene még egy hasonló botrány...

bianconeri_2007 2013.12.19. 10:57:00

valószínűleg az egész futballvilág korrupt és tele vagyunk olyan bundaesetekkel, amelyekről nem is fogunk soha tudomást szerezni. úgy gondolom, h az olasz hatóságok folyamatosan nyomoznak, lehallgatna, megfigyelnek, ha pedig valamilyen pici eredményt is elérnek, azonnal megszellőztetik, h lássuk, milyen jól végzik a munkájukat. azonban a jelenséget magát nem fogja csökkenteni, megszüntetni, h össze-vissza vádolunk mindenkit, megalázó házkutatásokat tartunk, amikor a háttérből valószínűleg egy jól szervezett maffia irányítja az egészet (főleg olaszországban). a sajtó szerepe is felmerül, hiszen azonnal ráugranak a nagyobb nevekre, ráadásul itáliában berlusconi külön médiabirodalommal rendelkezik, így könnyen lejárathat bárkit is (l. farsopoli).
coppola vádjai conte felé azért érdekesek, mert mindenkinek kötelessége jelenteni a bundakísérletet. edzőnek és játékosnak egyaránt. tehát, ha coppola tudta, h conte tud az esetleges bundakísérletről, akkor neki is egyből jelenteni kellett volna (négyszeres feltételes mód!).
nagy kár, h pont conte szerződéshosszabbítása előtt vádolják ismét ilyesmivel, szinte biztatva arra, h minél hamarabb menjen külföldre (monacó-s pletykák keringenek újabban).

GLB 2013.12.19. 11:01:42

@bianconeri_2007: az utolsó mondatodban van szerintem az igazság,ezt akarják elérni

regularjohn 2013.12.19. 12:09:50

nyilván conte az olasz futball legmocskosabb, legszennyesebb és legsárosabb aljas gazembere, akinek már a puszta jelenléte is terjeszti a fertőt. miatta tart az olasz labdarúgás ott, ahol, és az ő áldásos "nem jelentem" tevékenyésge miatt nem lehet hinni a futball tisztaságában. ám az az örömteli hír, hogy rajta kívül egy másik edző sem tudott semmit, és ezért ők teljesen joggal maradnak ki tisztán ebből az egészből - és ez erőt adhat a jövőre nézve. nem elég, hogy egyszer elítélték, minden esetben újra elő kell venni, márcsak "nem zörög a haraszt" alapon is, hogy végre valahára ezt a csaló pernahajdert kigyógyítsák az olasz futballból, és a helyén maradt elfertőzött seb hamar begyógyulhasson.

Forza Antonio, Forza Juve!

Sandro Corleone 2013.12.19. 12:35:54

mi van Moggival?
nem tudja valaki, hogy hoztak e valami másod (hamram) fokú döntést?
mintha láttam volna valamit!

Györijuventino 2013.12.19. 13:45:06

MIért érzem azt hogy ezek hátterében Milan vezetői állnak?

Mr. Ocean 2013.12.19. 13:47:13

@Sandro Corleone: Másodfokon 2 év 4 hónaposra enyhítették Luciano Moggi büntetését. Az első fokú ítélet 5 év 4 hónapról rendelkezett.

Ez is röhej számomra, hogy ha valaki bűnös azon mit lehet enyhíteni, milyen tételekről mentik fel. Ez az egész Calciopoli és most a bundabotrány is röhejes az olasz igazságszolgáltatással együtt. Ha így haladunk Conte se sokat ücsörög már a padon annak köszönhetően amennyi sz-rt kap.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.12.19. 13:52:59

Sztem meg lassan nem csak Conténak kéne országot váltania, hanem a Juventusnak. Mert már túl sok, h vki elböffenti magát és minket tuti belerángatnak. Már látatlanba kinéz Conténak fél év eltiltás.

Sandro Corleone 2013.12.19. 15:25:54

@Mr. Ocean: grazie!
valami derengett, egy nem túl régi tuttosport(?) címlapján láttam asszem!
férgek ezek a ligában, hitvány férgek!

Conte noi siamo con te!
JFPS!

Rivendell 2013.12.19. 15:32:40

és mikor jár le Moggi büntije,vagy eltiltották örökre a ficotól?

Alex8610 2013.12.19. 15:34:52

Ez felfoghatatlan legutóbb sem tudtak rábizonyítani semmit konkrétan egy vallomás alapján tiltották el kb ott állt a helyzet hogy neki kellett bizonyítania hogy ártatlan ennyi erővel akárkit meg lehet vádolni konkrét bizonyítékok nélkül aztán elis tiltják? Nagyon reméem hogy nem ismétlődik meg Conteval ami tavaly.Énis tartok attol hogy megunja és lelép.

ToTTy-Juve 2013.12.19. 15:57:14

tipikus példája ez a kortásrs sajtó filozófiájának. Az igazságszolgáltatást meg nem említeném, mert az sosem az igazságról szól, főleg nem olasz honban. Minden esetre kiváncsian várom a fejleményeket. Szeretném már azt olvasni, hogy a SerieA mezőnyét - kivéve a Juvét természetesen - visszavágják a B ligába , mert ugye ez a megszokott eljárás ... és hát ki nem volt benne? Jelentkezzen! A legborzasztóbb az, hogy ez még a VB-re is kihat majd, na meg persze az amúgy is szebb napokat is megélt olasz bajnokság hírnevét sem öregbíti. Így kell szétb.szni mások keserves munkáját. KOcsOgOk!

MDaniel98 2013.12.19. 17:13:29

Menjenek a buzi olasz senkik a fenébe már istenem...

MdewC 2013.12.19. 18:12:49

Azért nem írom le, hogy mit gondolok erről, mert ki lennék tiltva.
Nagyon bízom, hogy kivételesen nem baszunk rá!
Hajrá Conte!

ambrobert 2013.12.19. 18:49:33

Nem kell ennyire komolyan venni, megint megy a nyomozás, és szerintem a vallomásokban ismét szóba került, de mivel emiatt a meccs miatt meszelték el Contét, nem hiszem, hogy elővennék az ügyet. Sajnos nem tudok olaszul, de a Tuttosport cikke szerint, amit chrome-mal fordítottam, még kártérítést is kérhet Conte, hogy megint elővették a nevét.

www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2013/12/19-280494/Calcioscommesse%2C+il+giudice+Calabr%C3%B2+su+Conte%3A+%C2%ABOra+chieda+i+danni%21%C2%BB

ambrobert 2013.12.19. 18:54:52

És talán ezt a meccset is érdemes lenne kivizsgálni.

www.youtube.com/watch?v=OINGoCZadEk

GLB 2013.12.19. 22:33:21

@ambrobert: ebbe neked mi a gyanús:)))))))))))))))))))))))))))))

realsequator 2013.12.20. 10:54:39

Geccc, hogy én ezt mán mennyire unom. Legszívesebben azt mondanám, hogy picsába az összeesküvés elméletekkel de bakker én már minden mögött Milánói indíttatást látok...

realsequator 2013.12.20. 10:58:01

@MdewC: Már rettegek az ilyen hírektől mert bizony mindig rábaszunk. Olyan befolyás van szvsz az ilyen kezdeményezések mögött, hogy kizárt hogy ne szívjuk meg valahogyan. De ha 12. helyen lennénk a Milánói brigádok meg az első háromban ezt a hírt sohasem olvastuk volna. Egészen addig amíg megint nem mi vezetnénk a tabellát. Na menek hányni!

ambrobert 2013.12.20. 11:13:30

@GLB: az, hogy miért bosszús a kapus, ha gólt lőnek, Lucarelli meg miért mondja neki vigyorogva, hogy 7-8 perc. Amúgy volt ebből egy kisebb balhé az olaszoknál, De Sanctisnak magyarázkodnia kellett a sky-nak.

www.youtube.com/watch?v=e_sfJTcF7Bg

GLB 2013.12.20. 11:33:32

@ambrobert: bocs a gyanús szót elfelejtettem idézőjelezni,de úgy gondolom ahogy te.

JUVE76 2013.12.20. 13:11:21

@ambrobert: Ezt hogy lehet megmagyarázni?????

GLB 2013.12.20. 14:20:36

@JUVE76: erre én is kíváncsi vagyok!!Biztos fájt a foga vagy valami és nem tudott örülni a gólnak. Lucarelli is azért mondja neki,hogy csak pár perc van,mert utánna mehet a fogorvoshoz.Más nem jut esszembe:))

ambrobert 2013.12.20. 16:28:10

@JUVE76: bárcsak tudnék olaszul :)

Goku06 2013.12.20. 17:34:44

valaki lefordíthatná :D Mert azért érdekelne, hogy hogyan magyarázhatta ki magát annyira, hogy ezekben a bundás időkben ne kerüljön szóba a nagyközönség előtt ez az eset..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása