Marotta: „A Juventus nem szorul javításra”

A Juventus igazgatója, Beppe Marotta véleménye szerint a Juventus kerete nem szorul „javításra” a korai Bajnokok Ligája búcsút követően.

Marotta Giuseppe.jpgA Galatasaray elleni egygólos vereség több szempontból is jelentős csapás a torinói bajnokcsapat számára, úgy a szurkolók szemében, mint pénzügyileg. Az egyetlen sovány vigasz az EL megnyerése lehetne, amelynek döntőjét ezúttal Torinóban rendezik, és amely trófea még hiányzik a Juventus vitrinjéből.

„Mindegyik csapatnak az a célja a kiírásban, hogy a lehető legtovább jusson el” - nyilatkozta Giuseppe Marotta a Sky Sport Italia stábjának a vasárnapi, Sassuolo elleni mérkőzést megelőzően.

„Nagyon elkeseredtünk a kiesés miatt, ám ez is egy versenysorozat, és mindegyik mérkőzés döntőnek bizonyulhat, jó vagy rossz irányban. Tanulni fogunk az idei esetből, mivel nyilvánvalóan összejátszott néhány hiba és kedvezőtlen esemény a helyzet kialakulásában.”

„Jó keret áll rendelkezésünkre, amely megfelel az edző elvárásainak. A nyáron két minőségi csatárt hoztunk, két fiatal játékos pedig nagyszerűen teljesít.”

„A Juve csapatát nem kell megjavítani januárban, és teljes őszinteséggel mondhatom, hogy szerintem nem lesz semmilyen előnyös játékosmozgás a mi csapatunknál.”

Az interjúban a szakember egyúttal biztosította a klub szurkolóit, hogy nincsenek gondok Antonio Conte és Paul Pogba szerződéshosszabbítását illetően.

„Úgy vélem, hogy az edző és a klub közötti szerződés kiegészítő jellegű. A kapcsolat szempontjából az a fontos, hogy mindkét fél elégedett legyen, és véleményem szerint nálunk ez a helyzet. Nincs semmilyen ok, amiért szóba kerülhetne a válás kérdése.”

„Paul Pogba esetében kijelenthetem, hogy nincsenek gondok. Jól beilleszkedett a csapatba és folyamatosan fejlődik. Nincsenek arra utaló jelek, hogy mezt kívánna váltani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr185693840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2013.12.17. 10:36:38

Na ezért nem alkalmas egy nagy csapat átigazolásainak vezérlésére. Nem szorul erősítésre? Milyen szélsőink vannak?
Bal oldal:
- Asamoah: kiváló középpályás - középen. A Sassuolo ellen láthattuk is. Szélsőnek átlagos, vagy még annál is gyengébb teljesítményre képes, beadásai kriminálisak.
- Cáceres: jó lehetne, de ez a leggyengébb posztja, valamint Conte érthetetlen módon mellőzi, pedig a konkurencia nem nagy...
- De Ceglie: csak az tartja itt, hogy Juve-nevelés. Elég régóta van itt, hogy bebizonyosodjon, nem Juve-szint. Már csereként is elegem van belőle, egyszerűen nem elég. Ő se tud beadni.
- Peluso: kriminális szintén. Übergyenge csapatok ellen egy félidő - kb. ez a max. Ráadásul hajlamos sokat szabálytalankodni, besárgulni, ami kiélezett helyzetben kiállítást is érhet. Ő se tud beadni.
Jobb oldal:
- Lichtsteiner: rendben van, de nem elég, látszik rajta, hogy fáradt. Továbbá 3-5-2-ben sem elég hatékony, ő szélső védő, nem igazi szélső. És igen... ő se tud sokszor beadni.
- Cáceres: jobb itt, mint a bal oldalon, de baszki... ő sem szélső, hanem szélsővédő. És itt is mellőzve van.
- Isla: az örök ígéret. Egyszerűen nem tudja hozni a régi formáját, amiért vettük. Ő sem tud beadni.
- Padoin: No comment. Ő inkább ne is próbáljon beadni.

Kihagytam valakit? Ez a keret egyszerűen nincs kész. És nem alkalmas 3-5-2-re, mert a szélsőink inkább szélsővédők vagy pancserek. Igenis kurvára változtatni kéne ezen a kereten, mert lehet a Sampdoriának ez elég lenne, de egy EL-címre törő csapatnak is kevés. És ami a legdühítőbb: kurvára nem kéne sokat invesztálni, csak okosan kéne kéne elkölteni a kevés pénzt. Érthetetlen ez a tökölés.

Rivendell 2013.12.17. 10:38:51

ámen .....

ezt az embert,szerintem ez még a BL-hez sem akart volna erősítést hozni:D zavarja már el valaki ezt az emberkét,miért nem jelenti ki,hogy nem adnak keretet erősítésre,miért kell ezt a süket szöveget adagolni folyamatosan,hogy megfelelő a keret stb....

azt kell mondanom,hogy még az EL-hez is szerencsére lesz szükségünk

deluxe93 2013.12.17. 10:43:05

Az lenne a legnagyobb erősítés ha elzavarnák ezt a bohócot a picsába,mert ez már tarthatatlan,amit művel itt.

Apuleius 2013.12.17. 11:07:17

Izé... Nem szoktam mostanság bántani Marottát, de ez a nyilatkozat egészen elképesztő, s ha komolyan gondolja, hogy ez a Juventus nem szorul erősítésre, akkor vagy gyengeelméjű, vagy teljesen dilettáns.

Csak a két legégetőbb problémát említeném: 1. évek óta képtelenek vagyunk egy szélsőt szerezni a bal oldalra. 2. Rohadtul nem látom, hogy ki lép majd a hamarosan távozó, kiöregedő, most éppen 1-2 hónapra kidőlt Pirlo helyére.

"két fiatal játékos pedig nagyszerűen teljesít"

Ki az a KÉT fiatal játékos, akiről beszél?

"teljes őszinteséggel mondhatom, hogy szerintem nem lesz semmilyen előnyös játékosmozgás a mi csapatunknál."

Hát ELŐNYÖS játékmozgást talán a legoptimistábbak sem remélnek, ha Marotta és a januári átigazolási időszak a téma. Ilyenkor Padoin-hoz hasonló senkiházi, nyomorultakat szokott igazolni a mi szakemberünk.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.12.17. 11:19:22

Na barmotta megint megmondta a frankót. Gratulálok. Hajrá padoin, pelenka, motta!!! Ti vagytok a jövő!!! :-)

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.12.17. 11:26:39

Nem úgy volt, h ennek a *szkalapnak nyáron lejár szerződése? Sunyin meg lett hosszabbítva? Vagy lemaradtam vmiről?

Sztricski (törölt) 2013.12.17. 11:32:11

Erre már nincsenek szavak, komolyan...ez egész egyszerűen már szürreális. Üt, üt, üt..

csakajuve111 2013.12.17. 11:49:59

Nem is tudom, van-e most olyan játékos aki minőségi javulást jelentene és januárban mozdítható lenne.
Egyébként én sem hiszem, hogy így hogy a bl-ből kiestünk, feltétlenül szükséges már januárban erősítenünk. Félreértés ne essék, én is úgy gondolom, hogy vannak olyan posztok ahol elkeserítő a jelenlegi kínálatunk, de ha januárban nem megy én sem erőltetném.
Ja és nem vagyok Marotta fun, nálam nagyobb Moggi rajongó nincs nagyon.
@Apuleius: Pirlo utódot szerintem felesleges keresni. Egész egyszerűen sztem nincs még 1 olyan mint ő. Ha ő távozik, vagy megszűnik kulcsjátékosnak lenni, taktikát kell sztem váltani, olyat ami nem rá épül és ahhoz képest kell játékost v. játékosokat igazolni.
A bal oldal sima ügy, Zamrotta óta nincs oda hasonló szint.

mpite 2013.12.17. 11:50:47

@Apuleius: Én is ezen gondolkoztam, hogy ki az a kettő... Pogba mellett talán Ogbonna a legfiatalabb, nem?

mpite 2013.12.17. 11:51:41

@mpite: Mármint a 25 évével :D

Trieszt120506 2013.12.17. 12:01:16

Attól függ, hogy mi a cél; ha a bajnoki cím, és egy tisztes BL szereplés (8-ad döntő, max 4-ed döntő), akkor igen, erre a keret alkalmas lehet. Amennyiben pedig a BL-győzelem, akkor még legalább 3-4-5 minőségi játékost kell igazolni. Ilyen egyszerű. Most úgy tűnik, hogy teljesen jóllakott mindenki a vezetőségben, és nem akarnak nagy befektetést egy amúgy is csak nagy szerencsével megszerezhető BL trófeáért...

Bár az is igaz, hogy lehet ennél kevesebb pénzből is sokkal jobban csinálni...

GLB 2013.12.17. 12:01:36

@Apuleius: Én se tudom a két fiatal ki lehet!Pogba ok,de ki a másik?Ogbonna?aki a padot koptatja 15ért!!Vicc ez az ember!!Én csak azt nem tudom,hogy ő/ők mikor fogják úgy gondolni,hogy a csapat erősítésre szorúl.Végül is majdnem azt mondja ,hogy a csapat készen van.
Ez a hír jobban felbassza az agyamat mint a Bl kiesés!!!!

Apuleius 2013.12.17. 12:05:10

@csakajuve111: A Pirlo utód alatt nem feltétlenül azt értem, hogy egy olyan játékost kell keresnünk, aki minden technikai jellemzőjében, ráadásul még képességei tekintetében is azonos a mi Pirlónkkal. Pirlo jelenti a kreativitást a középpályánkon, s taktikaváltás ide vagy oda, szükség van egy kreatív középpályásra, játsszon pontosan Pirlo posztján, vagy előretoltabb szerepkörben. Ez nélkülözhetetlen, nem fogunk olyan felállást találni, amely egy ilyen játékos igazolását kiválthatná.

"A bal oldal sima ügy, Zamrotta óta nincs oda hasonló szint."

Az a vicc az egészben, hogy én már Zambrottát sem tartottam elég jó játékosnak...

Fleto6 2013.12.17. 12:08:40

@Apuleius: Pogba és Obogna akikre szerintem gondolt.
Amikor átvette Marotta a keretet szerintem sokkal gyengébbek voltunk, mint most. Ráadásul egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudjátok felfogni és racionálisan nézni a dolgok pozitív és negatív dolgait összességében.

Komolytalan kritikákat hoztok fel többen is, csak a negatív dolgokat kiemelve a pozitív dolgokról egy csepp említést sem téve. Na ez a dilettantizmus, nem pedig az, amit mondasz.

Negatív dolognak a szélső hiányt fel lehet említeni, de az vitathatatlan, hogy pénzügyi háttér nélkül Marrotta sem tud csodákat tenni, ha egyszerűen nincs vagy nem biztosítják számára az anyagi hátteret. Nyáron is alig kapott pénzt... Szarból meg várat építeni eléggé nehézkes.

Ezek a negatív tényezők komplex dolgok, 100 millióból lehet szélsőket igazolni, de ez nem a margit, főleg, hogy az új stadion összesen került 130 millióba.

És, a pozitív dolgok felett ugyebár mindenki elsiklik, ezt a csapatot Marotta építette, Chiellini, Marchisio és Buffon az a 3 játékos, akit nem Marotta igazolt.

A többit: Tevez, Pirlo, Pogba, Vidal, Barzagli, Bonucci, Lichti, Llorente, Q... Stb.

Ezek az érdemek vitathatatlanok, Marotta jó szakember ez ebből le is szűrhető, sőt a kiadási oldalról is, mivel Secco egy évben költhetett annyit, mint Marotta az itt töltött éveiben összesen.

Nem árt racionálisan gondolkodni, mert ha Marotta nincs lehet nem is tartanánk itt. Jaaaa és Contet szerintetek ki hozta ide edzőnek? Hát nem a szél hordta ide.

Apuleius 2013.12.17. 12:08:52

@mpite: @GLB: Elképzelni nem tudom, hogy kiről beszél a mi gurunk. Az egyik kézenfekvő, hogy Pogba legyen, de én egész egyszerűen nem látok több jól teljesítő fiatalt. Ogbonna ül a padon, ráadásul olyan hű de fiatalnak sem nevezném (labdarúgás mércével). Persze minden relatív, tulajdonképpen Buffon is egy fiatalember.

Type-R 2013.12.17. 12:15:23

Már akkor annyira éreztem ezt, amikor sokan a BL zakó után erősítést vizionáltak. "Lóf*** jön itt csikánó, nem" erősítés!

Rivendell 2013.12.17. 12:31:42

@Fleto6: Direkt tegnap hoztam fel,hogy a Fior-Roma-Napoli miből oldotta meg a széleket? 100 millából? nem hiszem,de ők érdekes mód elég jó kis támadó szélsőkkel rendelkeznek...kb

senki nem írta,hogy 100millát verjenek el két szélsőre,de megkockáztatom 25 nagyon max 30-ból megoldható lehetett volna a nyáron mind2 oldalra 1 támadó szélső,de mi egy olyan védőt hoztunk el 15-ért vagy mennyiért,aki nem is játszik...logikus és ilyen NainGolam emberkéken ment a menet,hogy a végén megfelelő ára legyen...vicc

Rivendell 2013.12.17. 12:35:36

Padoin+Pelus ára= 1szélső
Ogbonna ára= Lichti elé/mellé még 1

láthatod volt pénz,csak nem megfelelően használták fel,na de mind1 én már elknyveltem,hogy a Berardi-Ibarbo-Iturbe-Jorginho 4-ből 1se lesz itt,mert még a feles Berardi helyett is hoz valami falábút

készüljön fel mindenki,hogy csak a Seria A-ra fogunk mindig koncentrálni,mert a BL-ben még indulni is felesleges...Pirlo kiöregszik és szerkezetváltásos pótlása se lesz

Apuleius 2013.12.17. 12:36:44

@Fleto6: Nekem címezted a hozzászólásodat, de vagy nem olvastad az én kommentemet, vagy... (ezt inkább hagyjuk is).

Marotta mondott egy ordas nagy baromságot ("A Juventus nem szorul javításra"), amely, ha komolyan gondolja, totális dilettantizmust tükröz, ezt kifogásoltam teljesen joggal. Ne jöjjünk már megint azzal, hogy vannak pozitívumok is,igazolt már életében jó játékosokat is, meg milyen rendes és okos fiú ez a Marotta. Ki a tököm mondta, hogy csak negatívumok vannak???? Ha valaki minimális mértékben ért a focihoz, az nem gondolhatja azt, hogy ez a Juventus nem szorul erősítésre. Ennyiről szól a történet, hagyjuk már a körítést. Marotta mondhatta volna, hogy a kereteink nem teszik lehetővé, hogy igazán komoly igazolást hajtsunk végre stb., de nem ezt mondta.

Ugye azt Te magad sem gondoltad komolyan, hogy szélsőket csak 100 millióért lehet igazolni? Ogbonna árából egészen pontosan kijött volna egy minőségi szélső a bal oldalra. Nem, az égvilágon semmi bajom Ogbonnával. Jó játékos válhat belőle, s még az árával sincsen gondom. Egy ilyen korú, olasz válogatott védőt ennyiért lehet megszerezni. Nekem a prioritásokkal van gondom. Vajon egészen biztosan fontosabb-e egy cserejátékost igazolni a védelembe, mint idehozni végre egy baloldali szélsőt, aki évek óta nyilvánvalóan hiányzik a Juventus KEZDŐCSAPATÁBÓL?

Györijuventino 2013.12.17. 12:46:27

Marotta szavának nem lehet hinni mielőt bejeleentette Tevez -Llorente érkezését pár nappal ezelőtt még azt fejtegette nem kell catár sok gólt lövünk aztán..

JUVE76 2013.12.17. 12:56:56

@Fleto6: Marottának meg kell köszönni az eddigi tevékenységét és keresni vkit, aki egy szinttel feljebb tudja léptetni a csapatot!!! Csinált Marotta jó és rossz üzletet is egyaránt, DE nem tudja átlépni saját árnyákát!!!!

GLB 2013.12.17. 13:12:39

@Fleto6: Te se gondolod komolyan azt ,hogy szélsőket lehet 100millióért igazolni!

GLB 2013.12.17. 13:15:52

@Fleto6: Ja ,és az előrelépéshez sajnos a hibákat mindíg ki kell emelni,mert elmenni mellettük nem lehet.Ezt nem úgy kell felfogni,hogy csak a rosszat látjuk,hanem ,hogy miben kellene még javúlni.

Drughi Di Bianconeri 2013.12.17. 13:42:20

"Imádom" Marrottának ezeket a szürke,semmitmondó, demokratikus nyilatkozatait :D

Amúgy,biztos,hogy 'előnyös' igazolásra gondolt, nem mondjuk lényegesre ?
Mert ez így igen fura: mintha bevallaná saját maga,hogy max. Padoin/Peluso szintű igazolásokra számítsunk :D

Amúgy most kivételesen kár szidni -az igazolások miatt-: egyértelmű volt,hogy ha kiesünk a BL-ből senkit nem fogunk igazolni,amúgy is: akiket télen igazoltunk eddig javarészt,azokból köszönöm szépen nem kérek.
A bajnokságot így is illik megnyerni.A kupában vélhetően a B csapat fog "küzdeni", az ELben meg egy A-B vegyes.
Ideje lenne valamelyik sorozatban kipróbálni a holland gyereket középen (Bouy).
Egyetlen balszélső igazolásával amúgy már meg is lennénk,mert Asa bőven jó középre, jobb mint Marcika.
Peluso 1 jó megmozdulására (elismerem a Sassol ellen jó volt - de ez az ő szintje) jut 2 rossz/szabálytalan.DC meg még rosszabb,őt sürgősen el kell adni Angliába (többször lehetett olvasni,hogy érdeklődnek érte angol kiscsapatok).Pelenka - Padoin duót meg visszaküldeni Bergamoba, cserébe adják Bonaventura-t (mint ballábas,mindenes középpályás). Ez még Marrotta számára sem irreális,mivel pénzbe alig kerülne.

Amúgy én is szeretném tudni: ki az a 2 fiatal ?
Pogba OK, világklasszis lesz (de nem biztos hogy nálunk), de Őt tavaly igazoltuk, rajta kívül meg nincsen fiatal tehetségünk, aki játszana is.
Vagy frankón Ogbonna-ra gondolt ? :/

2013.12.17. 14:10:46

És ismét helyre lett téve mindenki,aki abban reménykedett,hogy nemzetközileg is fontos tényező akarunk lenni...köszi Marotta,semmi gond,mert magyarázni tudsz,ebben zseni vagy! Takarodj már a faszba innen!

Apuleius 2013.12.17. 14:15:17

Megnéztem a Football Italia szövegét, s az a legfurcsább, hogy mintha két most nyáron érkezett fiatalról beszélne.

"This summer we brought in two quality strikers and two youngsters who are making their mark."

"Most nyáron igazoltunk két minőségi támadót és két fiatalt, aki blablabla..."

Lehet, hogy az olaszról angolra fordítás közben csúszott el valami.

@Drughi Di Bianconeri: Igen, ez számomra is furcsa és értelmezhetetlen kifejezés. Az angol változatban az "advantageous" kifejezést írják, ami elég furcsa.

Trieszt120506 2013.12.17. 14:46:23

véletlen nem Berardira és Zazára gondolt?

Apuleius 2013.12.17. 15:06:38

@Trieszt120506: Igen, valószínűleg ez lehet a megoldás.

MdewC 2013.12.17. 15:15:16

Ezért kár volt kinyitni a száját.
Hajrá!

ToTTy-Juve 2013.12.17. 23:23:23

Nem tudom mi bajotok ezzel. Én kifejezetten örültem ennek a hírnek - igen, már megint optimista vagyok. :)
Miért?
1. Egyrészt nincs sem pénzünk sem elég vonzóerőnk most januárra.
2. Legalább nem lesz még egy Pelusonk, Padoinunk vagy Mottánk.

3. Na jó, az a nem szorulunk erősítésre féle mondat miatt: Marotta menj te a jó édes...

MDaniel98 2013.12.18. 19:12:05

Tényleg érdekelne mit szívnak a Juve vezetői.Erős anyag lehet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása