Muniain a Juventus célkeresztjében

Muniain Iker.jpgA spanyol sajtóban terjengő meglepő pletyka szerint, a Juventus arra készülhet, hogy januárban ajánlatot tegyen Iker Muniain leigazolása érdekében.

A barcelonai székhelyű Mundo Deportivo már a hét elején azt állította, hogy a zebramezes klub gondos megfigyelés alatt tartja az Athletic Bilbao játékosát.

A fichajes.net pénteken, a pletykát megismételve, arról tudósított, hogy az Öreg Hölgy elszántan közelít a spanyol U21-es játékoshoz, annak meglehetősen magas kivásárlási ára ellenére.

A baszk klubot aligha sürgeti bármilyen kényszer, hogy megváljon legnagyobb értékeitől, így Muniain távozása csak akkor válhat realitássá, ha az érdeklődő kifizeti a játékos kivásárlási árát, amely a feltételezések szerint 38 millió euró körül mozoghat.

A spanyol média szerint mindez nem riasztotta el Antonio Conte klubját attól, hogy akár már januárban ajánlatot tegyen a 21 esztendős támadóért, s a híresztelések szerint Muniain egykori csapattársa, Fernando Llorente is édes dallamokat duruzsol a fiatal játékos fülébe a torinói életről.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr505690235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2013.12.14. 16:00:01

ez bizony fix,hogy létre is fog jönni,mert zsebből kifizetjük azt a 38millát...még ha lenne is ekkora keret 1játékosra,majd egy ilyen gyerekre szórjuk el...ááá,ennyiből már kész játékost lehetne venni

juve28adam 2013.12.14. 16:15:54

Minden bizonnyal majd pont mi fogjuk leigazolni :DDD

Lord Viktor 2013.12.14. 16:38:52

Én a helyükben nem üzletelnék a Bilbaóval, Llorrente átigazolása sem volt egyszerű...

MDaniel98 2013.12.14. 16:45:06

Jó,ha 10 milliót ér.Ne vicceljünk már...

Apuleius 2013.12.14. 17:05:07

@Juventus FC 15: "Jó,ha 10 milliót ér"

Na, na, na, na. Ne vicceljünk már, egy értékes játékosról beszélünk, nem pedig valami Padoin-hoz, vagy Peluso-hoz mérhető szerencsétlenről.

MDaniel98 2013.12.14. 17:18:20

Total: 21 meccs,7 gól,3 assist 2 becserélték 11 lecserélték 1518 játékperc az idei mérlege ebből 4 gól és 1 assziszt az U21-es EB(?) selejtező csoportból ahol mint tudjuk olyan országoknak a játékosai vesznek részt Spanyolország U21-esei mellett mint Albánia,Bosznia-Hercegovina,Ausztria és MAGYARORSZÁG...

Rivendell 2013.12.14. 17:33:03

maradjunk a Seria A fiataljainál...Jorginho-Ibarbo-Iturbe-Berardi négyesnél,ők azért már olasz szinten mutattak valamit és viszonylag fiatalok,vagy nagyon fiatalok és valszeg árban is jobbak,mert a Bilbao szeret emelt árat kérni,lehet az említettekből 2srác ára is kijönne Muniain árán

Goku06 2013.12.14. 17:44:00

másfél év múlva jár le a szerződése...
azt még megvárjuk :)
ennyit sosem adnánk ki egy ilyen fiatalért. De ha Llorente rá tudja beszélni, hogy várja ki a szerződése végét, jöhet :D

Drughi Di Bianconeri 2013.12.15. 10:10:37

@Juventus FC 15: Neked címzem a választ,de ha jól láttam igazából a többieknek is szól:
Te vagy nem tudod ki az a Muniain vagy egy bura alatt élsz és nincs fogalmad a jelenlegi -olykor etikátlan- futball piacról,igazolásokról.
Az,hogy egy klub milyen kivásárlási árat szab meg adott játékosára annak szerződésében, saját szuverén joga eldönteni.
Nem mutat mindig egyenes arányosságot a játékos valódi értékével, de szerintem ezt ma már elfelejthetjük.Manapság,ahol egy Bale 100M-ért, Hulk 55Mért,taknyos, fél valamirevaló szezont a háta mögött letudó 18 éves Marquinhosért 35 M stb-stb összegeket fizetnek ki, na ott rég nincs realitása semminek.
Muniain egy tehetséges spíler,támadó középpályás,szélső.Nagyon jól cselez,gyors és jól passzol.Fura mód a statisztikái kifejezetten gyengék,még a La Ligaban is.
38 M-t valóban nem ér,de ha számba vesszük a fentieket, meg azt,hogy egy nagyon fiatal,ligáján belül nagyon ismert és fél Európa által körülrajongott játékosról van szó,azért nincs ettől az összegtől olyan távol a valós értéke. (Bár egy Götzenek meg 37 M volt a kivásárlási ára :D...hát igen azért az Athletic egy lehúzós klub - na :D ).
Én örülnék neki,ha jönne, bár a hozzá hasonló fizikumú,stílusú játékosok nem igazán valók a Serie A-ba,de ez a legutolsó szempont,ugyanis el nem tudom képzelni,hogy valaha még mi ennyit kiadjunk játékosért :D

MDaniel98 2013.12.15. 11:01:23

@Drughi Di Bianconeri: Pontosan tudom,hogy ki az a Munain:A világ egyik legtúlértékeltebb játékosa,amire Bilbao makacssága(vagy remek üzleti érzéke,ahogy vesszük)rátesz még egy lapáttal.Természetesen a jelenlegi "szélsőinknél" sokkal jobb lenne még így is,(mondjuk én is tudok pár nevet arra vonatkozóan,hogy kik lennének jobbak a mi szélsőinknél,mert ők egyenesen siralmas teljesítményt nyújtanak)de sokkal drágább is lenne.

És csak szemléltetésképpen abból a 38 millióból(mert ne legyünk hülyék,a Bilbao rezzenéstelen arccal elkérné tőlünk ezt az összeget,ha leállnánk velük üzletelni),egy egész támadósort lehetne venni,azzal együtt,hogy nem sok realitását érzem ennek a hírnek:

Berardi másik fele:6 milla+Zaza/Marrone másik fele
Jorginho: 10-12 milla
De Bruyne/Iturbe:12-15 milla(Bruyne ennyit ér,és szerintem el is adná a Chelsea mert lassan 120 szélsőjük van,Iturbéért meg elkérne ennyit a Porto,a másik lehúzós csapat)

Összesen,a legrosszabb esetben:6+12+15=33 milla+Zaza
Mondjuk azt nem hiszem,hogy egy Beerardi---Jorginho---De Bruyne nem nyomná le játékban Munaint.

Drughi Di Bianconeri 2013.12.15. 11:29:03

@Juventus FC 15: Részint igazad van, 38 M körüli összegért vagy jól be lehet vásárolni, még fiatalokból is, vagy sokkal jobb minőséget lehet venni. Hasonló összeget már inkább Draxlerre vagy más szupertehetségre kellene fordítani, ha egyáltalán...Muniain valóban picit túlértékelt, de hát a Bilbao már csak ilyen.
Iturbe-t felejtsük el, ha jól tudom : amennyiben nem él a Hellas az opciós jogával, akkor visszakerül a Portoba és érvénybe lép a 60M-s kivásárlási záradék.(Na igen, szerintem bizonyos tekintetben a Porto a leggazdagabb csapat EUrópában: szotyiért,apróért felvásárolják fél latin Amerikát aztán 30-40-50-60 Mért eladják őket, ez nem semmi !)
Jorginhot kár idevenni, eleve más poszt teljesen.Berardi meg még valóban egy fiatal tehetség.
Abban lehet valami,hogy Muniain nem jobb,mint De Bruyne, vagy akár Berardi...
Nyilván 38 Misit én sem egy Muniainra költenék,hanem vagy 1 Draxlerre + rendezném Berardi ügyét, vagy: De Bruyne + Jorginho+Grénier + Menez(ingyen).
Na mindegy,kár FIFA-zni,télen úgy sem fogunk minőséget igazolni.Nyáron meg jó,ha Berardit megvesszük teljesen és hozunk pár selejtet/öreget.

MDaniel98 2013.12.15. 11:38:46

@Drughi Di Bianconeri: Hát igen,de azt nem fogom tudni megérteni,hogy miért nem veszünk egy fiatal tehetséges szélső középpályást,mert,akkor legalább Asa visszamehetne az eredeti posztjára,és nem lennének középpályás gondjaink sem.Meg Pelus helyére kellene igazolni valami ÉRTELMES Balszélső védőt,és akkor már jó lenne az átigazolási szezon.

Rivendell 2013.12.15. 12:25:57

@Juventus FC 15: csak a kancsal nem veszi észre,hogy kis összegből...38 milla,simán kész csapatot lehetne csinálni és még a fiatalítás is megoldott lenne

38milla azért Juve szinten sem óriási összeg

Rivendell 2013.12.15. 12:36:51

@Drughi Di Bianconeri: eleve azon agyalunk,hogy Iturbe+Jorginho akik Verona játékosok

mindenki azt mondja változások kellenek,merni kell kockáztatni,mert ez a lassú víz partot most nekünk addig jött be,hogy Scudettok..akkor hajrá.Verona megveheti Iturbe-t,előre le kell tárgyalni hogy megveszik és mi rádobunk +ban 2-3millát tisztán és Jorginho esetében is picit emeltebb árat adunk,vagy eleve Iturbe esetében nem 23,hanem 5milla +ban. Nem hiszem nem éri meg nekik a talált pénz:) lenne két egymást ismerő összeszokott játékosunk 1 Muniain árán,mert még így is 38-on bőven belül lennénk,úgy számolom ők ketten 35milla 20+15,ennyiből szerintem fixre meglennének és akkor már csak Berardira kéne költeni,mert én fix befejező csatárt nem hoznék a fiatal-kreatív-gyors srácok miatt,akik már megfelelő szintre tudnák felgyorsítani a játékot,ergo Teveznek lenne/lennének játszópajtásai:)

Drughi Di Bianconeri 2013.12.15. 13:02:02

@Rivendell: Ez így nekem tetszik is.Kerítsünk egy olaszul nagyon jól tudó tolmácsot és már küldjük is Marrotta-nak az elképzeléseinket ! :D

ToTTy-Juve 2013.12.15. 13:02:11

@Drughi Di Bianconeri: látom megint bele akadtál egy intenzív eszmefuttatásba. :)

Mondjuk én hallottam már a nevét, de egyébként tény, hogy nem ismerem. Viszont az összeg engem is mellbe vágott. Vajon most hirtelen honnan lett pénzünk költekezni? - pláne, hogy már a BL-pénzre sem számíthatunk.

Rivendell 2013.12.15. 13:48:30

@Drughi Di Bianconeri: persze tudom,hogy ez nagyon szurkolói szemszög:D sajnos nem ilyen egyszerű a dolog,megkockáztatom totál esélytelen is,hogy ilyenben gondolkodjanak:(

nem tudom mit kéne csinálni,mert valahogy látványosan elkerülik a fiatal tehetségeket,viszont befutott már taktikailag érettebb/csak szemléltetés 23-26-7 éves egyének/ játékosokba meg nem akarnak fektetni,mert drágábbak:( viszont akkor nekünk szurkolóknak kik között kéne keresgélni? valahol azért a hagyományainkat tiszteletben tartva kéne igazolgatni,olyan nincs hogy csupa szerencsétlen félmegoldásból álljon 1 Juve,vagy csak szabadon igazolható idősebb egyénekből,itt 20éven át Top formában és korban lévő húzó emberkék voltak minden csapatrészben és őket egészítette ki 2-3 vízhordó,akik a maguk posztján azért középszernél nem voltak rosszabbak/azok a vízhordók messze Padoin felett voltak/ most meg olyan,mintha a vízhordókat egészítené ki 2-3 jó játékos.

vagy rakjanak le egy nagyobb összeget igazolásokra,vagy felejtsék el az idióta szokásaikat,hogy fiatal tehetségeket még fizethető áron nem mernek az 1ső keretbe venni

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása