Galatasaray - Juventus 1:0

Chiellini Giorgio_behavazva.jpgA Juventus és a Galatasaray játékra tökéletesen alkalmatlan pályán, lehetetlen körülmények között próbálta folytatni a tegnap éppen a játéktér alkalmatlansága miatt elhalasztott sorsdöntő Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, amelyen a Juventus egy döntetlennel már az egyenes kieséses szakaszba sétálhatott volna. 

Az első félidőből hátralévő mintegy negyedóra alatt a felek próbálták megszokni a tavaszi napsütéstől olvadozásnak indult tundrához hasonlatos talajt, azonban így  is akadt említésre méltó esemény, amikor Lichtsteiner kapu előtti beadását a török védőknek kellett szögletre menteniük. 

A szünet beköszönte után Antonio Conte sikertelen kísérletet tett arra, hogy meggyőzze a bírói testületet arról, hogy a talajviszonyok szempontjából szemernyi fejlődés sem történt az éjszaka során, így a játékosok testi épségbe továbbra is veszélyben forog. Ráadásul nagyon úgy tűnt, hogy az isztambuli pályamunkások véletlenül pont a pályának azon területeinél végeztek gyengébb munkát, ahol a második negyvenöt percben a Juventusnak kellett volna támadásokat vezetnie.

A második játékrészben folytatódott a komikus iszapbirkózás, s az 55. perc hozta az első focipályára való jelenetet, amikor Sneijder próbálkozásánál Buffon klasszis mozdulattal mentette meg csapatát a török találattól.

Az utolsó negyedórában a Juventus több kecsegtető támadást is indított, amely során Tévez és Marchisio is lövéssel próbálkozott, azonban mikor már mindenki a lefújást várta, mellbevágó fordulat következett.

Egy török kontraakció során Drogba fejjel helyezett Sneijder elé, aki a torinói védők takarásából, éles szögből helyezett a hosszú sarokba a tehetetlen Buffon mellett. 1:0

Az utolsó másodpercekben Tévez előtt adódott egy utolsó lehetőség egy szabadrúgás formájában, ám a török játékosok a létező összes időhúzási technikát bevetve, megtartották nehezen szerzett előnyüket. 

Az iszambuli vereséggel a Juventus a csoport harmadik helyén végzett, vagyis a Bajnokok Ligája küzdelmei befejeződtek az Öreg Hölgy számára, ami a presztízsen esett csorbán túl, súlyos euró tízmilliók kiesését is jelenti majd a klub számára. A Juventus az Európa Ligában folytathatja az európai kalandot, de egyelőre kérdés, hogy elegendő motivációt jelent-e majd, hogy a döntőt éppen a Juventus Stadiumban rendezik majd.

A mérkőzés körülményei, s a rendező fél produkciója természetesen számos technikai és sportetikai kérdést felvet mindenkiben, azonban tény, hogy a Juventus szurkolói számára most vált igazán fájdalmassá az újabb koppenhágai döntetlen, valamint az elszalasztott győzelem Torinóban a Galatasaray ellen.

Galatasaray - Juventus 1-0

Gólszerző: Sneijder 85'

Galatasaray: MusleraChedjouSemih KayaGökhan ZanEboue (Bulut 80'), Felipe MeloSelçuk İnanRieraSneijder (Ceyhun 92'); DrogbaBurak Yilmaz

Juventus: BuffonBarzagliBonucci (Giovinco 90'), ChielliniLichtsteiner, Vidal, PogbaMarchisio (Quagliarella 87'), AsamoahTévezLlorente

Bíró: Pedro Proença

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr475686282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JUVE76 2013.12.11. 17:32:36

Ezek után ilyen higgadtsággal írni... Respect!!!!

steelo 2013.12.11. 17:41:22

Nyilván a törökök is próbáltak itt mindenből előnye kovácsolni de a nagy igazság az hogy ezt MI BASZTUK EL és PONT.
Kíváncsi vagyok milyen eseményeket fog ez a kiesés megindítani de nem hiszem hogy túlságosan örülni fogunk nekik....

bianconeri_2007 2013.12.11. 17:56:15

@steelo: hogy milyen eseményeket kellene megindítania? elemezni a kudarcot, megkeresni az okokat, levonni a következtetéseket és lehetőség szerint javítani a hibákat. semmiképp sem szabad belesüppedni a körülmények hibáztatásába (talaj, bírók, pech stb.). sportszakmailag hosszú távon előnyünkre kell fordítani, azzal, h tanulunk belőle. anyagilag már nagyobb szopi, ott komoly a bevételkiesés.

bianconeri_2007 2013.12.11. 18:02:05

off: conte nyilatkozata röviden
- próbáltuk elhalasztatni a meccset a pálya egyes részeinek állapota miatt, de senki nem hallgatott ránk
- gratulálok a srácoknak, mert mindent megtettek egy olyan pályán amin képtelenség volt futballozni
- magunk nehezítettük meg a dolgunkat a korábbi eredményekkel, a pálya állapota mint kifogás valós, de csak mi vagyunk a felelősek
- nem tudtunk kapura lőni a talaj miatt, ez nem focimeccs volt, hanem birkózás
- más talajon minden más lett volna
- tegnap a bíró azt gondolta a pálya alkalmatlan a játékra, ma pedig azt, h mégis
- az el-re később gondolunk, most megpróbáljuk túltenni magunkat ezen a csalódáson a bajnokságra koncentrálva

2013.12.11. 18:02:55

Conte is feliratkozott a Juventusra szégyent hozó edzők listájára...ÉS EZ TÉNY!

2013.12.11. 18:16:01

@Dr. Grant: Atyaúristen.... -.-"

Zsil 2013.12.11. 18:22:32

@Dr. Grant: Te beteg vagy ember és nem is kicsit!!!!

ggbuffon 2013.12.11. 18:46:43

Conte majd benyögi h építési terület..

remélhetőleg veszünk még vagy 3védőt, vagy 2 wingbacket az Atalantából és talán egy Bonaventura is micsoda minőségi ugrás lesz a nyáron..

Conte-t év végén fel kell állítani, ha mi nemzetközi színtéren harcban akarunk lenni bármiért az elkövetkezendő években..szomorú, de ez van...Capellonak se ment, h átlépjen a saját hülyeségein, a jóöreg Antonio is beleszeretett a biztonsági futballjába..

pedig 2éve csak ámultunk, bámultunk..ez van

tudom sokan lehurrognak majd, h mit képzelek én, meg amúgyis tavaly 8 között voltunk, elfelejtve azt, h az a 8, meg egyáltalán akkor is a továbbjutás a csoportból mondhatni jónagy adag szerencse kérdése volt..

A talajt meg hagyjuk már..ne 4 X-el akarjunk már továbbmenni egy ilyen csoportból..

MDaniel98 2013.12.11. 18:54:10

@ggbuffon: Hát nem tudom,igaz is,meg nem is.

realsequator 2013.12.11. 18:55:21

@Dr. Grant: Jesszusom... Te mit szívtál bazdmeg? Mert nem vagy magadnál. EZ TÉNY. Jézusom...

Moderátorok moderáljanak...

Gabuero 2013.12.11. 18:57:28

nehez ilyenkor mit irni
csak annyit tudok hogy EL hazai donto meg kell nyerni.

Egy valami biztos igy hogy BL-bol kiestunk senki nem jon telen mar csak ezert sem. ( gondolok itt relative nagy nevekre, mar ha voltak )

GLB 2013.12.11. 19:01:16

@Dr. Grant: És mennyien vannak a listán?

realsequator 2013.12.11. 19:02:59

@ggbuffon: Semmiképpen nem hurroglak le. Van azért benne igazság. A csoportkörből simán tovább kellett volna menni. És ez nem a mai meccsen ment el.

Nem is tudom mi kéne a jó nemzetközi szerepléshez. Egy kis só vagy bors... Mindegy. A Belga meccs után őrjöngtem. Az otthoni Galata meccs után őrjöngtem. Most valahogy csak egy "a pi..ába hagyta el a számat.

realsequator 2013.12.11. 19:05:48

@GLB: Ne hergeld... A Várhidi Peti lesz az első a listáján. :)

Tony. 2013.12.11. 19:05:52

Conte-t talán nem kell felállítani, de azt alaposan ki kell vizsgálni, hogy miért nem megy a BL-ben a csapatnak, mert itt valami nincs rendben az egészen biztos. És ebben lehet, hogy Conte keze alaposan benne van.

A bajnokságot nézve a Napoli gyengébb, a Milanról nem is beszélve. Mégis mindkettő meccseket nyer, a Napoli a halálcsoport miatt kiesik, de a Milan egy hasonlóból továbbmegy.

Ez miért van? Hogy lehet, hogy ők értékelhető teljesítményt nyújtanak, a Juve meg nem? Ennek valami oka van.

GLB 2013.12.11. 19:07:51

@realsequator: én is így vagyok vele!!!

GLB 2013.12.11. 19:09:08

@realsequator: mármint az örjöngésre meg a mostani meccsutáni picsába!

GLB 2013.12.11. 19:10:20

@realsequator: Pedig az öreg nagy Juve szúrkoló:))

JUVE76 2013.12.11. 19:16:36

@Tony.: Én egy kicsit félek, ha a Milan is kiesik, akkor a Napoli hozzánk hasonlóan kaphat egy tetemes összeget a Bl-ből s lehet, hogy értelmesebben költik el mint Barmotta, ami kihatással lehet a következő szezonokra. 50-60 milla mellé tesznek még 30-at átigazolásra és ezt a Napolit 90 millából keményre lehet gyúrni...

Tony. 2013.12.11. 19:22:34

@JUVE76: Ezt most nem egészen értem. A Milan tovább fog jutni, a Napoli viszont kiesik.

hurbiny3k 2013.12.11. 19:57:19

Ami nekem a legfurább az idei csapatban, hogy minden bl meccset megelőző bajnokin "rápihentünk", az azt követőn "kipihentük".. Viszont nem szántottuk fel a pályát- a 2 Madrid meccs kivétel, az rendben volt-, nem szögeztük az ellent a kapuhoz.. A tegnapi viszonylag jó talajú 25 percben 3szor vezettünk elfogadható támadást, ahhoz képest, hogy "győzni mentünk Isztambulba".. Simán kinézhetett volna ugyanez az eredmény normális körülmények között.. Mert gyávák voltunk.. Na ez bassza a csőröm..

Barolo 2013.12.11. 20:04:16

Az idei Bl szereplésünk harmat gyengére sikeredett. Az okokat érdemes lesz majd higgadt fejjel elemezni, de röviden:nagyon beragadtunk az elején, illetve a keretünk még mindig hiányos és rövid.
Nyilvánvalóan sokat számítottak a körülmények az utolsó körben, a törökök hozzá állása meg megérne egy kizárást (nem amiatt, hogy mi tovább jussunk), de kár lenne bármit is erre fogni.
Ez a keret szerintem reálisan benne van europa top 16 csapatában, de a 8-ban már nincs, ezért oda (vagy előrébb)max. szerencsével lehet bejutni vagy fejlődni kell.
Amennyiben a vezetőség komolyan gondolja, hogy bl esélyes csapatot akar látni néhány éven belül, akkor nem Padoinokat kell igazolni, hanem 2-3 Tevez szintű klasszist télen is és nyáron is, minden évben folyamatosan (lásd top csapatok, és most nem csak az újgazdagokra gondolok).
Az EL mezőnye egyáltalán nem lesz gyenge, ezért ha azt komolyan akarják venni, akkor amiatt is igazolni kell télen. Véleményem szerint egy Juventus szintű csapat nem teheti meg, hogy ne próbálja meg az EL-t megnyerni, különösen nem olyan indokkal, hogy tartalékolni kell a hazai terepre.
Alapvetően szomorú vagyok, de akár jól is ki lehet jönni ebből a szituációból. Pénzt kell befektetni, és egy triplázással még csodálatossá is lehet(ne) tenni ezt a szezont.
Pénz persze valószínűleg nem lesz, de a remény hal meg utoljára.
Forza Juventus!

ggbuffon 2013.12.11. 20:05:26

@Tony.: hogy miért vagyunk sikertelenek a BL-ben? ehhez nagy elemzés nem kell szerintem

3-5-2 kompatibilis a keret, de ahhoz se tudunk normálisan vásárolni

1. mindig szajkózom, de emlékezzünk arra a játékra (4-3-3) ami Conte első félévét jellemezte..köpni-nyelni nemtudtam, 60% fölötti labdabirtoklás, gyors direkt passzok, ötletesség...

na most emelje fel a kezét, aki szerint ezalatt a 2,5 év alatt a játékunk minősége javult! gyakorlatilag kis túlzással nézhetetlen meccseket játszunk, ahol bedaráljuk az ellenfeleket (álá Capello).. ez itt ennyire elég, a mai futball nem ebbe az irányba tart, csak Conte szerint, aki elhitette magával, h ha nincs annyi pénzünk mint az araboknak, akkor az mindenre kibúvó lehet..máskérdés, h a kutya nem mondta, h a keret mélyítése azt kell jelentse, h idehozza az bergamoi haverjait..

2. kapcsolódva az előzőhöz, ez a formáció Európában életképtelen, ezt ideje lenne belátni..nézzük vissza a madridi első félidőt, sőt Chiellini agyatlanságáig a meccset..hát nem a Real diktálta a tempót..

De ő a fejébe vette, h a 3 középsővédőnknek bizony pályán kell lenni, ha törik, ha szakad, mindegy ki az ellenfél, megspékelve még 2 olyan szélsővel, akik egyszerűen nem wing backek és inkább a védekezés az erősségük, semmint a támadás..ez akárhogy számolom, minimum 5 védekező felfogású játékos és a középpályán se Ronaldinho-k szaladgálnak akiknek a kreativitás lenne a legfőbb skilljük..(bármennyi gólt is rúgjon Vidal és bármekkora király is)

A legnagyobb probléma, h ez a játékosokra is kihat, hisz kitudja, h pl Vidal mikor un rá Conte hülyítésére..már tavaly is úgy bámulta végig a München elleni párharcot, mint egy fosos óvodás, meccs után jól betakarva magát a "nincs pénz" hamis eszményével, meg sem próbálva a 2.meccsen vmi mást mindegy-mindegy alapon..

Szezon előtt azt jósoltam, h valszeg mind a Milan, de főleg a Napoli sokkal tovább mehet a BL-ben mint mi, egész egyszerűen azért, mert haladnak a világgal...ha most kiesnek az afrikaiak az inkább a halálcsoportnak lesz köszönhető, mert különösebb szégyenkeznivalójuk velünk ellentétben nekünk nincs...

bele se szeretnék gondolni, h mi hány ponttal zártuk vna azt a csoportot...

ToTTy-Juve 2013.12.11. 20:15:03

Nem tudok mit írni. Sokan már elmondták azt, amit én is gondolok, néhány embert pedig fejen lőnék itt a blogon. Egy biztos, a mai meccs után az egész kib@szott futballvilágra mérges vagyok. Órák teltek el a meccs óta, egy csomó mindent csináltam, még sem tudtam még lenyugodni.

Lord Viktor 2013.12.11. 20:15:16

Itt szerintem az a fő probléma, hogy nem voltunk eléggé felkészültek lelkileg a BL-hez. Nagy volt a mellény. Tavaly egy viszonylag friss keret, nagy bizonyítási vággyal vágott neki, és az elején egy kis megtorpanás után simán elmasíroztunk a legjobb nyolcig, ahol bár simán kaptunk ki, az a Bayern nem véletlenül nyerte meg utána a sorozatot. Akkor mindenki dicsért minket, hogy a Juve visszakerült a helyére, nagyszerű teljesítmény stb.
Viszont idén már azt várták tőlünk, hogy a nevünkhöz méltóan játsszunk. Sima továbbjutás. A Real elleni meccsekre készült mindenki, a többi a "kötelező győzelem" kategóriába estek. Senkit sem érdekelt a Köbenhavn meg a Galataszar elleni meccs, sima Juve győzelmet vártak. Mi pedig így is léptünk pályára: úgyis nyerünk, hisz ez természetes. És ez volt a baj. Akármennyire is gyengébb papíron mindkét csapat, elfelejtettük, hogy ez a BL és nem véletlenül vannak itt, eljutottak idáig. Tehát ha lebecsüljük őket, ráfázhatunk, és ez is történt. Ez a Köbenhavn sokkal erősebb, mint a tavalyi Nordsjaelland, vagy hogy a f@szba írják, a Galatánál pedig csak ott focizik egy Drogba, egy Sneijder és egy Melo, akik azért nem senkik, bármennyire utáljuk egyiket-másikat. Ehhez még hozzáadsz pár fanatikus törököt és máris kész egy jó közepes erősségű csapat. (A dánoknál meg ugye ott van Mellberg, aki gólt is lőtt nekünk.) Ehhez még hozzáadunk egy kis balszerencsét, és máris vége a dalnak. Jövőre tanulni kell ebből a hibából, és szénné alázni az összes ellenfelet, legyen az akár a Barcelona, akár a Siófok.
Mondom ezt attól függetlenül, hogy továbbra is pofátlanul sportszerűtlennek és inkorrektnek tartom ezt az isztambuli komédiát.

Lord Viktor 2013.12.11. 20:18:26

"bele se szeretnék gondolni, h mi hány ponttal zártuk vna azt a csoportot... "

@ggbuffon: röhögni fogsz, de szerintem többel. Én itt inkább motivációs gondokat látok, mint taktikai okoat. Ha a Milan meg a Nápoly annyira előrébb haladnának a korral, mint mi, akkor előttünk lennének a bajnokságban.

ggbuffon 2013.12.11. 20:23:31

@Lord Viktor: hát a Galata elleni meccs se volt épp tét nélküli..és ha Dortmundba mentünk vna v Londonba az utolsó fellépésre?

Ne ámítsuk magunkat, ez a Galata egy bűnszar csapat, tele ex-sztárokkal..

Épp ezért nehéz elviselni, h ők ott vannak, mi meg olasz bajnokként megyünk bohóckodni az EL-be

Tony. 2013.12.11. 20:40:26

@ggbuffon: Remek elemzés, majdnem 100%-os, de Lord Viktor kiegészítésével válik nagyjából teljessé a kép.

Mert amit leírtál az nagyjából úgy van, de ez a Juventus játsszon bármilyen felállásban, akár Padoinnal a kezdőben, de pusztán ezek a dolgok nem indokolják, hogy mindössze 1 mérkőzés megnyerésére legyen képes a csapat, hiszen így vagy úgy, de nagyobb erőt képvisel, ami nem jött ki.

A 4-3-3at meg már tényleg mindenki szajkózza, de Conte valóban baromi önfejű egy ember, ami sokszor gátol, hiszen betegesen ragaszkodik felálláshoz/játékosokhoz stb.

Adni kell még neki 1 kis időt, de nagyon hosszú távon valóban nem fönntartható a helyzet.

ggbuffon 2013.12.11. 20:42:21

@Tony.: addig hittem ebben a komoly csapatok ellen többre mentünk vna, amíg nem játszottunk a Real-al...akkor közel sem csúcsformában simán hozták ellenünk a 4pontot, mégha az első meccsen tényleg jól is játszottunk..

Nekem úgy tűnik, h Conte futballfilozófiája visszafelé fejlődik és nem előrefelé..

Juventus 2013.12.11. 20:44:37

@Dr. Grant:
Gratulálok te szerencsétlen barom.

JUVE76 2013.12.11. 21:24:50

Milan blogon savazzák rendesen a csapatot, hogy a nemzetközi kupákban nem segítenek a bírok és ezért tartunk itt! Ezúton kívánok nekik egy El-csoportküzdelmet...

omlossuti 2013.12.11. 21:28:04

Nem hiszem, hogy Conte nem motiválná őket kellő képen mégis olyan szarul játszottunk az első meccseken és csak a Real ellen tudtuk felszívni magunkat mint Mutu a 16-ost. Mivel nem fossuk a pénzt ezért nem lehet más célunk csak az, hogy minél tovább jussunk a Bl-ben pénzügyileg sokkal többet jelent mint a bajnokság. Én még az El-től is félek, ha egy dán csapattal így játszunk akkor mi lesz ott, van rá esély hogy ott is megvernek minket és még jobban elsüllyedünk szégyenünkben.

Rivendell 2013.12.11. 21:29:28

nem tudom,nso-n tök normálisan elbeszélgettem 1 Milánossal

be kell látni ha a bajnokságban valakit toltak az a Milan volt a sok tizivel,annyi hogy ez a keret kevés a BL-ben 4közé...8közé,de 16-ba fixen elégnek kellett volna lenni,de ez a Juve,nem elég a 16

ezért imádkozom azért,hogy az Inter-Milan-Napoli-Fior-Roma nagyon robbantson nyáron,kellenek az erős ellenfelek,hogy a vezetőség figyeljen is a csapatra

Rivendell 2013.12.11. 21:30:31

nekem is kicsit Conte-val van bajom,nem látom benne a tüzet és ez érződik a csapaton is

ui: nem azt írtam zavarják el

keshudioo 2013.12.11. 21:46:26

Szeretném ide is beírni/bemásolni, amit a másik cikkhez, mert annál jobban nem fogom tudni megfogalmazni.

Csalódott vagyok.

Csalódott vagyok a ma történek miatt. Csalódott vagyok, hogy az ellenfél és az UEFA ennyire nem tiszteli a szeretett csapatomat.

Csalódott vagyok az első két forduló miatt. Csalódott, mert elbalfaszkodtunk 4 pontot. 4 olyan pontot, amit álmunkból felkeltve, pizsamában, éhgyomorral, csipás szemmel is hoznunk kellett volna.

Csalódott vagyok, mert valószínűleg télen sem jönnek olyan emberek, akik elfeledtetnék velünk, szurkolókkal ezt az égést. Tavaly rá lehetett fogni, hogy messze vagyunk a BL győztes Münchentől, de ez az idei európai produkció szégyen volt. Most majd rá lehet fogni, hogy azért nincs pénz erősítésekre, mert nem kaptunk BL-pénzt. Persze, ha továbbmentünk volna, akkor az lett volna a duma, hogy jók vagyunk mi igazolások nélkül is, és tartani kell a pozitív gazdasági mérleget.

És szerintem ezzel a kieséssel és az EL-be való "bejutással" még nagyobb lesz a csapaton a teher. Az EL-döntőt Torinóban rendezik, amit azért illendő lenne nem holmi Valenciával vagy Lyonnal megnyeretni. Illene odatennünk magunkat, hogy hazai pályán egy kis örömöt is adhassunk a szurkolóinknak.

És mi lenne még illendő? Felvarrni az ezüstcsillagot. Kétszer is lehetőségünk lett volna rá, de azt is elbalfaszkodtuk.

A bajnokság pedig továbbra is kötelező. Viszont triplázni nem fogunk, az is biztos. Ennek a csapatnak nincs olyan mélysége, hogy a következő fél évet végigrobotolja. Két éve volt. Conte első évében mindenki küzdött, harapott, vért ivott a mérkőzéseken, de a mostani csapat egy taktikus, tartalékolós, pihengetős, alibizgetős társaság - tisztelet a kivételnek.

babo0410 2013.12.11. 22:54:17

Csalódott vagyok és nem kicsit. Conteban a tűz megvolt. De sajna pont az elején voltunk hullámvölgyben, minden meccsen gólt kaptunk. Sajnálom, hogy most így időzítettük a hullámvölgyet, mert ha úgy kezdünk, ahogy a Fior elleni meccs óta játszunk, akkor most tuti továbbjutok vagyunk. Sajnos ez most így jött össze. Ettől Conte nem lett kevesebb a szememben. Bosszantó így kiesni. Nem Conte tehet arról, hogy Pirlo két hónapig aludt, hogy a védelem két hónapig óvodás szinten nyomta. Sajna még meg kell tanulni nem nagyképűen játszani. Mióta 2011-ben megnyertük a bajnokságot, és volt egy szép veretlenségi szériánk, azóta ha megfigyeltétek mindig megvárjuk az első orrba vágást, hogy felébredjünk. Sajna ez idén kicsit későn jött. Tulajdonképpen Rossi jól mondta. Ők vernek minket, mi a Realt. Sajna a Real verés nem jött össze, de az a pofon kellett ahhoz, hogy ne legyünk túl nagyképűek. Én bízom benne, hogy ha már így alakult, akkor legalább az EL-t megnyerjük. Ott elvileg csak nálunk gyengébb csapatok vannak. Egyedül a Tottenham lenne nehezebb ellenfél. BL-ből a Sahktar, a Benfica, Plzen, a Basel, a Porto és az Aja kerülnek át. Ja meg a Napoli. Elvileg mindegyikőjüknél erősebbek vagyunk. Ha bizonyítani akarjuk a világnak, hogy ez csak egy pillanatnyi megingás volt, akkor illene behúzni. Pláne a hazai döntő miatt is.

JUVE76 2013.12.11. 23:55:15

@babo0410:
1- "Nem Conte tehet arról, hogy Pirlo két hónapig aludt" De arról igen, hogy mégis játszatta!!!!

2-" Egyedül a Tottenham lenne nehezebb ellenfél. BL-ből a Sahktar, a Benfica, Plzen, a Basel, a Porto és az Aja kerülnek át. Ja meg a Napoli." Szerinzem ezek mind erőssebbek a Kobenhavn-nél, akivel nem bírtunk!!! Ne vedd kp-nek az El-t!!!!

babo0410 2013.12.12. 00:03:42

@JUVE76: Én nem kp-nek vettem, hanem leírtam, hogy kötelezőnek kéne lennie az EL győzelemnek. Amúgy a dánokat elvertük. Az első meccsen még hullámvölgyben voltunk. Ha nem jön még egy (én bízom benne, hogy nem), akkor meg kéne tudni nyerni az EL-t.

ToTTy-Juve 2013.12.12. 00:06:26

Máris EL-győztesként várja mindenki a csapatot. Mindenkitől erősebbek vagyunk papíron? Na és Kobenhavn meg a Galata talán erősebb volt papíron? Pont azok ellen nem játszunk jól, akik papíron gyengébbek (Napolyt szarrá verjük, de a Cataniával küzködünk; a Madriddal partiban vagyunk, de nem bírunk meg egy szaros galatával vagy kobenhunvannal). Az EL első meccsét talán még jók leszünk, de aztán megint elszerencsétlenkedik és egy basel vagy ajax ránk huzza a vizeset.
Contét hibáztatjátok? Nincs ember, aki 3 éven át tudna egy csapatot ugyanazon a szinten motiválni... se Guardiola, se Ferguson, se Mirmurinnyó, se Csank Jani. Ezért szajkózzák, hogy milyen nehéz 3 scudettót nyerni. Ez így is van. A tűz lassan parázs, majd hamu. Minden csapatnál így van, 1-2 évig fent, aztán lent, majd megint...örüljünk, ha meglesz a bajnokság idén, és a csapat végig fogja tudni ezt a bajnokságot kellő koncentrációval a sok őket ért támadás mellett. És ha meg is lesz, akkor még kevesebb lesz az esélyünk a következőre és így tovább. Mondjuk pont ezért ez a pofon talán jöhetett volna a szezon második felében ha már úgy is meg kellett kapni.

keshudioo 2013.12.12. 07:19:34

Nem fogjuk megnyerni az EL-t, de szerintem a kupát se.

Andras74 2013.12.12. 09:11:54

Az EL azon fog múlni, hogy akarják-e egyáltalán? Szerintem a 3. bajnoki cím lesz a prioritás, és az sem lesz sétagalopp. A Róma rendesen fog szorítani minket az utolsó percig, és csak remélni merem, hogy alulról. A kupából simán ki fogunk esni januárban a tartalékkal.
Ha végre jönne januárban egy minőségi középpályás (minimum Nainggolan az igazi minőség helyett), egy (két) legalább kicsit sztár, és azért védekezni is tudó szélső (Bár én sosem értettem, hogy miért egy szélsőről beszélnek, amikor mindkét oldalra kéne. Ha csak az egyikre veszünk, akkor két hét alatt kiismerik a taktikát, és annyi volt. Lásd anno Krasic. Két hétre pedig kár), valamint csatár poszton megkockáztathatnánk egy tényleg fiatal, tehetséges csatárt, akár Berardit is. A mostaniak mellett beleférne, nem lenne túlzott kockázat, mert legfeljebb keveset játszana, és akkor sem lenne hiány. Az EL-ben meg nyomhatná az összes új igazolás, és meglátnánk, hogy mennyire lehet rájuk számítani. Az újak még motiváltak is lennének EL szinten, tehát rosszul így semmiképp nem járnánk. Ha véletlenül összejönne az EL győzelem, akkor nyáron, a Szuperkupa döntőn le lehetne újra mérni a felfrissített csapat erejét, és ahhoz mérten még esetleg igazolni 1-2 normális játékost.

keshudioo 2013.12.12. 17:19:33

@Andras74: Az a baj, hogy a bajnokság nem prioritás kellene, hogy legyen, hanem alap. A tavalyi szezon után továbbfejlődnünk kellett volna, nem visszafejlődnünk.

Goku06 2013.12.12. 17:48:18

@keshudioo: hát igen, bajnokságot innen már könnyedén le kell hozni.
Viszont szerintem az olasz kupát is meg kell nyernünk. Roma-Napolin keresztül döntőbe jutni azért papírforma lenne, ott pedig Inter(Milan-Fio) ellen nyerni.. Ennek bele kell hogy férjen a csapat erejébe.

EL-ben viszont már most mindenki a hazai döntőre készül, így biztos hogy meglepetésszerűen kiesünk, mert a játékosok is elhiszik, hogy gond nélkül megvan a döntő.

Drughi Di Bianconeri 2013.12.12. 18:09:07

Kb. a 83. percig néztem, már elkönyveltem,hogy szar meccsen, szar pályán, de kihúzzuk xre, igazán helyzetünk sem volt, de a Galata-nak sem.
Nyugodtan indultam hát dolgomra,7 perccel a vége előtt...majd kicsit később telefonon értesültem a szégyenteljes hírről.
7, azaz hét percet nem bírunk ki kapott gól nélkül ?! (Arról nem beszélve,hogy mit éreztem,hogy pont hőn szeretett csapatom, a Juventus viszi mindkét szelvényemet ?!?!)
Engedelmetekkel, nem olvastam végig mindenki kommentjét, csak néhányat, de nem értem,hogy itt egyesek,mire fel látják ebben is a jót ?!
Totálisan szégyen, hogy mindössze 1 győzelemre voltunk képesek egy ilyen csoportban.Fejlődés ?!
Ezt hiányoljuk Mi, veletek ellentétben, akiknek minden jó: riválisok nélküli Scudetto, padoin és peluso, tehetségtelen Marrotta, spúr vezetőség, elképzelés nélküli, lassú, töketlen játék stb-stb....
Nincs fejlődés !
A Napoli egy sokkal keményebb csoportban, igazán pikáns, jó,pörgős meccseket játszva, 12 pontot gyűjtve esett ki !
Szégyen ez Ránk nézve, és még inkább beárazza a Serie A-t:
Mindössze 1 olasz csapat lesz ott a BL-ben,a 9-10.helyen tanyázó Milan,ellenben 4 angol,3 spanyol,4 német...ennyit az "erős" olasz bajnokságról.
Szégyen,Contetól, a csapattól, a vezetőinktől és Marrottatól.
Kollektív hibahalmaz eredménye ez.Kiesni a csoportból Del Nerivel,Zaccheronival is lehetett volna...
Nem fogok nézni most egy darabig Juve meccset - sajnálom,de betelt a pohár nálam.A Juventus nemzetközileg egy fillért nem ér,sajnos.
És még mi nézzük le az Arsenal-t,akik OK,hogy szintén nem nyernek semmit nemzetközileg,de stabilan MINDIG ott vannak legalább a 16 közt,mi ezt nem tudom mikor fogjuk tudni újra elmondani...
Az a szomorú helyzet,hogy keret alapján ott vagyunk kb. a legjobb 12ben Európában,de ilyen mentalitással,"stratégiával","sebességgel","taktikával",bizonyos posztok lyukasságával és/vagy szűkösségével, mégsem vagyunk odavalók.
Conte sajnos egy olyan edző,aki a ligában nagy király,de ahhoz nem elég,hogy Európában is villantson.Hol van a híres Motivátor Conte, vagy az, aki többfajta taktikát, stílust is bemer vállalni ?
Nem azt mondom,hogy rúgjuk ki, és nem is fogjuk, mert Marrotta-nak már az nagy dolog,hogy bajnoki címet nyert csapatnál lehet igazgató és Ő hozta ide az edzőt.Sajnos a vezetőségünkön (és még Conten is) úgy látszik,hogy nekik mindegy a BL, ha van jó - ha nem, akkor mindegy.

Az a helyzet,hogy meg se érdemeltük a továbbjutást,legalábbis már akkor is szégyenkeztem volna,ha 1 győzelemmel,1 vereséggel és 3 döntetlennel továbbmegyünk, de legalább ott lettünk volna...
Nem tudom a babo - féle bohócok már megint mit kezdik a földtől teljesen elrugaszkodott hozzáállást.
Az EL-t le fogjuk szarni, ez már most borítékolható...a BL-t leszartuk (olykor),akkor pont az EL-ben lennénk motiváltak ?
Szerintem kiesünk ott is a csoportból,pedig rettentő szégyenteljes lenne számomra az is,ha a Juve Stadium gyepén ünnepelhetne EL-győzelmet egy Napoli,Fiorentina vagy Lazio.
Saját magunkkal b@sztunk ki, az a helyzet,hogy így nem csak,hogy nem fognak nagy nevet, sztárok, fiatal zsenik jönni...hanem a meglévő értékeinket se fogjuk megtartani: Vidal és Pogba nem hiszem,hogy BL győzelem nélkül akarják letudni a karrierjüket.
Őszintén szólva nem fog vigasztalni egy cseppet sem,hogy megnyerjük a hót gyönge,éppen csak a fejlődés útjára lépett Serie A-t (bár a 16közti 1 csapat nem erről tanúskodik hogy lenne fejlődés),esetleg egy olasz kupát,ami nagyjából a magyar ligakupa szintjén vehető komolyan.
Az EL-el úgy vagyok,hogy HA komolyan veszi Conte,akkor csak a győzelem elfogadható, és akkor jelentene némi, icipicike gyógyírt nekem (kb.mintha szétvágták volna a lábad egy machetevel,úgy hogy már nem tudsz soha járni ráadásul...de azért valakinél van Betadine :D ).
Igazából, ha megnyerjük a bajnoki címet is totál közömbös leszek,mert látszik,hogy mennyit ér a nagy olasz bajnoki cím nemzetközileg: egy nagy büdös LóF@szt !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása