Pirlo: „Optimista vagyok a világbajnokságot illetően”

Andrea Pirlo a Németország elleni, 1-1-es eredménnyel zárult barátságos mérkőzést követően nyilatkozott legutóbb a sajtónak, véleménye szerint csapata optimistán várhatja a világbajnokságot.

pirlo azzurri.jpg„Amikor az edző megérkezett, segített a fiatal játékosoknak beilleszkedni, hogy legyen időnk csapatunkban a fiatalság és tapasztalat megfelelő elegyét kialakítani, és így készen állni egy nagyszerű világbajnokságra.” - mondta a játékmester a Rai Sport munkatársainak.

„A mai mérkőzés kiváló megmérettetés volt egy nagyszerű csapat ellen, és mi magabiztos,  konstans teljesítményt nyújtottunk ellenük. Fontos volt a csapat számára a mai meccs, hogy lássuk, milyen állapotban vagyunk a szezon ezen részében.”

Joachim Löw azt mondta a héten, hogy az olasz csapat „kiemelkedő illuzionista”, amely általában meglepetést okoz az ellenfeleknek.

„Olyan csapat vagyunk, amely soha nem adja meg magát, kiváló erőforrásokkal rendelkezünk, és mindig győzni akarunk. Ezt bizonyítottuk Németország ellen párszor az utóbbi években, amikor is ők erősebbeknek tekintették magukat, és ennek ellenére nekünk mégis sikerült legyőznünk őket.”

„A német csapat jó ideje együtt van és jól ismerik egymást a játékosok, azonban az olasz válogatott is ezen az úton halad, és nagyon optimistán várjuk a világbajnokságot. Mindegyik mérkőzésen száz százalékot kell nyújtanunk a legmagasabb szintű koncentrációt és eltökéltséget tanúsítva, azonban mi soha nem okozunk csalódást az ilyen jelentős megmérettetéseken, mivel nem nehéz motivációt találni ilyenkor.”

Habár Andrea Pirlo pár éve elhagyta az AC Milan együttesét, és mostanság a Juventus mezében gyűjti a trófeákat, a San Siro közönsége szívélyesen fogadta.

„Tíz évig játszottam a San Siro gyepén, így mindig kellemes érzés ide visszatérni, és ilyen pozitív fogadtatásban részesülni.”

A középpályást a riporterek arról kérdezték, mit tud arról, hogy a közeljövőben Paolo Maldini visszatér a Milanhoz, ezúttal igazgatói minőségben erősítve a milánói rossonero csapatot, valamint az Aranylabda témája se maradt érintetlen.

„Nem tudom, mi fog történni a jövőben, de Paolo Maldini valóságos legenda, és jó lenne, ha visszatérne az olasz foci vérkeringésébe.”

„Az Aranylabdát szerintem Franck Ribéry érdemelte ki leginkább, mivel a Bayern München együttesével minden lehetséges trófeát begyűjtött.”

A Rai Sport Andrea Pirlo jövőjét illetően is kíváncsiskodott, aminek az apropóját a Juventus és Andrea Pirlo közti szerződés közeli lejárta nyújtja.

„Nem tudom, mi fog történni, előttünk van még a teljes szezon, és meg fogjuk beszélni a helyzetet a megfelelő időben. Én optimista vagyok, mindig is így tettem. Játszani akarok a továbbiakban is, mivel jól érzem magam a pályán és jó erőben vagyok. Azt majd meglátjuk, hogy ez a Juventus vagy más csapat mezében fog megtörténni, de nem zárok ki semmilyen lehetőséget.” - zárta nyilatkozatát az angol és spanyol csapatokkal is hírbe hozott világbajnok futballista.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr485636417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.11.16. 15:57:37

Szerintem jól teszi,hogy optimista a válogatottal kapcsolatban(mondjuk,ha nem lenne az,akkor is ezt kellene nyilatkoznia),mert bár egyértelműen gyengébb az Olasz keret a Németekénél és a Spanyoloknál,de lehet,hogy még a Brazilokénál is,az említett 3 válogatott egyike sem tűnik számomra annyira egységesnek és hajtósnak mint most az Olasz(hajtás tekintetében talán a Németek vehetik fel velük a versenyt),és ez a végelszámolásnál nagyon sokat érhet majd Rióban.

Rivendell 2013.11.16. 16:12:47

szerintem a fő kérdés a fiatalok lesznek...Pirlo-Marci-Bonu-Buffon-De Rossi mellé Fárao-Veratti-Berardi 3-as mennyire nő fel a feladathoz és akkor még 1 esetleges jó Rossi is sokat lendíthet

Goku06 2013.11.16. 19:47:57

@Rivendell: Veratti-Berardi?
Berardi megy egyáltalán a VB-re?
Veratti szokott játszani a válogatottban kezdőként?

Egy fegyverünk lehet a VB-n, az egység.
Pirlo, Buffon és Balotelli jó formája kell ahhoz hogy egyáltalán legyen esélyünk, ha ez megvan, akkor kellenek a többiek, valamint a szerencse.
De esélyünk az van :)

Rivendell 2013.11.17. 08:43:33

@Goku06: szerintem az nem lényeg,hogy most ki-mennyit játszik...Berardi még tuti nem játszott a válogatottban,de azért is írtam ezen múlik a válogatott sorsa...3fiatal óriási tehetség....ha nyárig sikerülne nekik válogatotthoz beérni,akkor nagyot erősödhetne a csapat,ha csak cserék lennének,már akkor is óriási erősítést jelentenének,fiatalok-frissek-gyorsak és éhesek

Veratti már az EB-n is ott volt...Fárao pedig nem kérdés hogy ott lesz,ha nem lesz sérült,egyedül Berardi kérdéses,de remélem tartja a jó formáját és letesztelik a válogatottnál is

Goku06 2013.11.17. 12:51:28

@Rivendell: hát én most azt tippelném, hogy Berardi a VB után fog bemutatkozni a válogatottban. És ezt nem is tartanám rossznak.
Fiatal még, tapasztalatlan. Előbb a SerieA-ban váljon vezéregyéniséggé, utána épüljön be szépen lassan a válogatottba, de ez nem egyik napról a másikra megy. A köv EB-n két év múlva, na ott már stabil kerettag lesz, szerintem az lehet az Ő EB-je..
20 évesen, 1 év SerieA rutinnal a lábában minden BL-EL és válogatott tapasztalat nélkül bedobva a mélyvízbe egy VB-n nem sok esélyt látok neki.

Verattinál pedig a posztja a gond, Pirloval együtt nem lesznek ők a pályán, az öreg pedig ha jól időzíti a formáját, idén is döntőig viheti a csapatot. Így Verattinak nem tippelek 90 percnél többet az egész VB-n..

A Fáraót pedig énis nagyon bírom, Ő kéne a Juvéba is :$
De Balotelli mögött nagyon eltűnt mostanság. Szerintem az olaszok támadójátékát a VB-n is Balotelli fogja meghatározni. Nálam mondjuk nem lenne kérdés hogy a Fáraó lenne a párja kezdőként, úgyhogy tőle most a VB-n kéne egy kiemelkedő teljesítmény. Szurkolok neki, még ha milanos is..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása