Conte: "Megerősödve kerültünk ki ebből a küzdelemből"

Antonio Conte az elégedettség szavaival szólt csapatáról a Real Madrid elleni, 2:2-es döntetlennel zárult mérkőzést követően, s úgy vélte, hogy a Juventus megerősödve került ki a küzdelemből.

Conte Antonio_sajtótájékoztató.jpg"A teljesítményünket magasan értékelném. A csapat jól teljesített, s az első félidő tökéletes volt minden szempontból, legyen szó szervezettségről, minőségről vagy intenzitásról." - nyilatkozta a mester a Sky Sport Italianak.

"A második félidőben nehézséget okozott számunkra, hogy tartsuk az iramot egy ilyen sűrű időszakban. Amikor az intenzitás csökken a Real Madrid ellen, egyértelműen nő a kockázata, hogy megfizeted az árát, főként, ha Cristiano Ronaldo vagy Gareth Bale rohamozik ellened a kontrákból."

"Véleményem szerint Iker Casillas volt a meccs embere, aki számos alkalommal megmentette a Real Madridot."

Az FC København legyőzte a Galatasarayt, így a Juventus könnyedén továbbjuthat a csoportból, ehhez mindössze a dánokat kell legyőzni hazai pályán, majd legalább döntetlent kell elérni a török csapat ellen Isztambulban.

"Egyértelmű lépést tettünk előrefelé, s kötelező legyőznünk a Koppenhágát. Úgy gondolom, hogy sokkal kevesebb pontot szereztünk ebben a csoportban, mint amennyire rászolgáltunk volna. A mai döntetlen győzelem is lehetett volna, azonban a Real Madrid egy Armada, olyan játékosokkal, akik bármelyik pillanatban képesek megváltoztatni a mérkőzést."

"Ami a legnagyobb elégedettséggel tölt el, az a játékosok éhsége, amelyet a pályán mutatnak, s az a mód, ahogy nyíltan szembeszálltak a Real Madriddal. Nem voltunk idegesek, nem mutattunk túlzottan nagy tiszteletet, s ez az, ami ahhoz szükséges, hogy fejlődhessünk a Bajnokok Ligájában."

"Megmutattuk, hogy a két klub gazdasági ereje közti különbség nem észrevehető a pályán."

"Az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig jutottunk, s még most is versenyben vagyunk, ez az, ami számít. Ezzel az intenzitással kell folytatnunk a játékot bárki ellen, beleértve akár a Real Madridot is."

"A tavalyi, értékes tapasztalat után, meg vagyok győződve arról, hogy amennyiben túljutunk a csoportkörön, képesek leszünk beleszólni a Bajnokok Ligája alakulásába. Szakadék választ el bennünket az olyan nagyágyúktól, mint amilyen a Real Madrid vagy a Bayern München, különösen, ami a tapasztalatot illeti."

"Megerősödve kerültünk ki ebből a mérkőzésből. Észre kell vennünk, hogy a pénzügyi helyzettől függetlenül, a pályán mutatott teljesítményünk beszél helyettünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr435617021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JUVE76 2013.11.06. 12:05:13

Nehéz kimondani, de ha a Real-nak szüksége lett volna a 3 pontra, akkor 4 kapott gól alatt nem ússzuk meg!

Drughi Di Bianconeri 2013.11.06. 12:23:42

@JUVE76: Ezzel valahogy nem tudok vitatkozni :)
Továbbá szerencsénk (Azon túl,hogy ők már rég bebiztosították a csoport elsőséget),hogy nem álltak még teljesen össze,szinte kizárólag a CR - Di Maria/Bale tandemen múlik a 'játékuk'.

Drughi Di Bianconeri 2013.11.06. 12:26:32

@Drughi Di Bianconeri: Bocsánat a sok kommentért, de ezen röhögtem:
"Megmutattuk, hogy a két klub gazdasági ereje közti különbség nem észrevehető a pályán."
Ja, végül is..csak náluk a 2 szélen,csak a támadókat figyelembe véve szaladgált 200 M (nem mintha annyit érnének,főként a walesi...) és egy Di Maria náluk csere...
Továbbá mi abban is nagyok vagyunk, hogy állandó kezdő egy észrevehetetlen játékos Marchisio személyében ;)

pedronegro (törölt) 2013.11.06. 13:13:14

Kifacsarva kerültünk ki ebből a küzdelemből kíváncsi leszek mi lesz a napoli ellen. Amúgy ég és föld a két csapat között a különbség úgy hogy a real madrid jelenleg nincs a top csapatok szintjén, de van CR vagy akár Bale is akik ha kellett volna rúgtak volna gólokat.
Conte-nak a mostani nyilatkozatai dettó Orbán Viktor demagóg dumái, a real madrid egekbe emelve de mi még is helyt álltunk blablabla.....

ToTTy-Juve 2013.11.06. 13:42:17

@pedronegro: igazad van, én is valami ehhez hasonló nyilatkozatot vártam. Most már csak annak örülnék, ha a mesternek igaza lenne és a cserecsapattal levernénk a maffiát majd a pihent kezdő továbblőne minket a kiesése szakaszba

tjunior 2013.11.06. 13:58:48

@Drughi Di Bianconeri: ha röhögtél azon amit mondott Conte, akkor a következő mondatodban miért támasztod alá érvekkel a mondanivalóját? :). Ez nekem nem kerek. A 2 meccs alapján a real "csak" egy CéRonaldoval jobb nálunk, miközben a többszörösét költhetik mint mi, tehát a különbség nem jelentős és igaza van Contenak :)

tjunior 2013.11.06. 14:02:18

@pedronegro: Láttam mind a két meccs 180 percét, de ezek szerint valamiről lemaradtam, konkrétan azokról a momentumokról ami miatt a real és a juve közt " ég és a föld" a különbség. Konkrétan miben is nyilvánult meg ez a meccseken? Lefociztak minket? Letoltak a pályáról? A helyzeteik száma a többszöröse volt a mieinknek? Csak Buffon miatt kerültük el a hatalmas zakókat?

Drughi Di Bianconeri 2013.11.06. 14:08:52

@tjunior: A különbség azért jelentős, mert ha CÉ-nek (és most már Bale-nek is, hisz' kezd kondiba/formába jönni) nem megy, akkor is begyötör valahogy egy gólt, és akkor is zavart kelt a védelemben.
Egyáltalán nem támasztottam azt alá,amit Conte mond.
A különbség az, hogy náluk , ha nem megy a csapatnak, mert még nem álltak össze, vagy csak nincs meg az összhang, akkor is ott vannak a klasszisok, akik eldöntik.
A különbség továbbá az is,hogy a Real Madrid mindig, minden körülmények közt esélyese a sorozatnak, míg mi egyelőre nagyon távol vagyunk ettől, a Real tudása alatt játszott e 2 meccsen, míg mi sokkal jobbak nem igazán tudunk lenni, mert hiányzik a "varázs", a Klasszis teljesítmény.
PL.: Tevezt is totál felőrli azt,hogy mindent kell játszania: ütközni, labdát szerezni, rakkolni, felszántani a pályát és saját magát kell kiugratnia :D (noha ez neki alapból stílusa és szereti is, de:) mennyivel könnyebb lenne a dolga, ha lenne mellette mondjuk Marchisio és egy pót balhátvéd helyett pl.: egy Kolarov és David Silva...

tjunior 2013.11.06. 14:16:18

@Drughi Di Bianconeri: és mi van ha teszem azt Cé kidőlne egy fél évre? Mi lenne a madriddal?

babo0410 2013.11.06. 15:12:01

@Drughi Di Bianconeri: Cé-nek nem megy akkor is nyernek? Én láttam C nélkül a Madridot. Kínszenvedés a játékuk. CR nélkül a Real halott, mert köré van építve a csapat. Szerintem Conte-nak teljesen igaza van, ez a Madrid nem sokkal jobb tőlünk. Talán a padunkon KELL! januárban változtatni, de nagyon, meg kell egy nagyon jó bal szélső. És akkor jó a csapat. Habár én lehet a csatársorban is reformot hajtanék végre. Kéne oda is egy jó szélső, de olyan aki nagyon jól lő kappura. Tévez a szélen nem jó. Nagyon nem. Szélről nem veszélyes. Q meg csereként nagyon nagyot játszott tegnap.

Drughi Di Bianconeri 2013.11.06. 15:51:23

@babo0410: ezt írtam próbáld értelmezni :
"mert ha CÉ-nek (és most már Bale-nek is, hisz' kezd kondiba/formába jönni) nem megy, akkor is begyötör valahogy egy gólt, és akkor is zavart kelt a védelemben."
Ha C-nek nem megy, nem sziporkázik, valahogy akkor is begyötör egy gólt, mert egy gép...

babo0410 2013.11.06. 16:24:33

@Drughi Di Bianconeri: Ja most leesett. Igen, ilyen egy klasszis, aki nálunk talán Tévez. De talán ő se az az igazi. Vagy lehet ha hozzászokik az olasz bajnoksághoz akkor ő lesz az a klasszis? Kéne még pár ilyen! Pogba, Vidal, Tévez, Barza, Ogbonna (remélem ő is ide fog férni), Chiellini, Bonucci Lichti, Pirlo, és ha 100%-os akkor Marchisio is. Ők tudnak klasszis teljesítményt nyújtani. Több ilyen kéne, és kevesebb Peluso. Akkor mi is odaférnénk a top 5 csapat közé.

JUVE76 2013.11.06. 16:36:32

@babo0410: Cé és Tévez közt van egy óriási különbség: Cé-nek nem kell védekezni meg egyebek "csak" a támadással kell foglalkoznia!!!

Drughi Di Bianconeri 2013.11.06. 16:41:54

@babo0410: Tevez abszolút klasszis, nem hiszem,hogy ennél jobban meg kéne szoknia a Calciot,hiszen 11 meccsen lőtt 6 gólt és adott 2 assistot és emellé olyan mezőnymunkát végez,hogy az valami embertelen (tegnap is gyakorlatilag bal oldali wingbacket játszott végig...) és egy igazi HARCOS.
A BL-ben nem megy neki a góllövés valamiért, de a mezőnymunkája ott is elképesztő.
Ogbonna és Marchisio nem ez a szint, Lichsteinert imádom, de Ő is egy jó szürke eminenciás,nincs meg benne az 'x-faktor', nem Maicon vagy Dani Alves szint,de Thuram eleganciája sincs meg benne.Egyszerűen egy csupaszív játékos,akinek a vérében van a védekezés, sőt néha túl is folyik benne (mikor elkezd vandálkodni :D ).
Egy bővebb és minőségibb cserepad kéne elsősorban ahhoz,hogy odaférjünk az elithez,továbbá kiegyensúlyozott teljesítmény,amibe nem fér bele az,hogy 1,5 hónapig lóf@szt sem csinálunk és ennek csúcspontjaként kiszopunk a Violatól egy megnyert meccsen 4:2re.
És tényleg nem mindegy,hogy a padról ki száll be: Willian/Schürrle/Mata,Javi Martinez/Thiago Alcantara, Di Maria,Pedro stb-stb..vagy pedig Padoin vagy Peluso.
Ez persze nem csak a Juventus (és vezetőségének) kritikája, hanem a teljes Serie A-é.

Drughi Di Bianconeri 2013.11.06. 16:43:20

@JUVE76: abszolút + 1 !!! (Amúgy Carlitosnak abszolút nem büdös a mezőnymunka, csak sokkal hatékonyabb lehetne, ha nem kéne ennyifelé szakadnia)

Juventus 2013.11.06. 18:38:56

Én azon a véleményen vagyok,hogy messze nincs ég és föld a két csapat között,sőt mondhatni jobbak voltunk,mindkét meccsen a margitnál,csak hát az a fránya szerencse,mert azért gondoljunk bele,kint elég keményen belenyúltak a meccsbe Chiellini kiállításával,a tegnapin pedig lényegében Cáceres oltári hibájáig nem voltak a partiban.Sajnos ez nagyon megfogta a csapatot,szédelegtünk mint gólyafos a levegőben.lényegében ez a 4-3-3 okosan átalakul védekezésben 4-5-1 - é (ez teszi Tevezt alázatossá) majd támadásban 3-4-3-á,ahol vagy Cáceres vagy Asa tolódott feljebb.A két meccs statisztikáit böngészve,minden mutatóban felül múltuk a margitot,kivéve egyben a gólok számában :-)
Most őszintén ki az az őrült aki kitámadna ellenük? Kitömtek volna mint a szar ebben biztos vagyok.Conte ismételten jól felépítette a taktikát,csak hát amit az elején már említettem a szerencse,vagy nem tudom minek nevezzem...

Type-R 2013.11.06. 20:06:52

Miért kell minden nyilatkozatban azt sulykolni, hogy le vagyunk maradva a nagyágyúk mögött? Olyan, mintha mindig ezzel takaróznának és már előre hárítanák a felelősséget a rossz szereplésekért. Persze várok önámítást, de kezd unalmassá válni ez a sajnálkozás.

Rivendell 2013.11.07. 07:51:00

komolyan mondom vicc ami megy nálunk...nincs pénz? mi az hogy nincs,nem Messit akarnak vetetni a szurkerek..ez a Juve,nem várjuk el,hogy hatalmas költekezés legyen,de azért az elvárható ,hogy minden poszton egy minőségi játékos legyen a kezdőben és 1-2jobb csere,olyan nincs hogy nincs pénz,hisz a csapat mögött állók minden szar sportba nyomják a lóvét,f1-be is minek,mikor egyre többen nézik le az egész sorozatot,míg mondjuk itt 1 Real-Juve és az egész világ minket figyel

hellan (törölt) 2013.11.07. 10:26:25

Igaza van Contenak, nem mutatkozott meg a két klub bevételei közötti különbség, amely mekkora is?
2011/2012-es szezonban Real 512.6M, Juventus 196M (sajnos csak ehhez a szezonhoz találtam adatokat, de az idei szezonban is jelentős kb. 200M-el kevesebb bevételünk van).
Az pedig, hogy a Real akkor vert volna négyet nekünk mikor akart? Hülyeség.
Majdnem 250M euró értékű támadó szekciót tudnak felmutatni CR, Bale és Benzema személyében, aztán Di Maria és Isco is ott van még.
Bale pl. Madridban semmit nem tudott csinálni úgy levettük a pályáról, míg CR csak egy gólhelyzetet tudott felmutatni, amit be is lőtt. Benzema még az üres kapuba sem talált be.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása