Quagliarella húsz napra kidőlt

Quagliarella Fabio_gólöröm_3.jpgAz elkövetkező egy hétben komoly erőpróbák várnak a Juventusra, hiszen előbb egy parázs hangulatúnak ígérkező rangadó következik a Fiorentina ellen, majd az Öreg Hölgy a spanyol fővárosba utazik, hogy szerdán összecsapjon a Real Madriddal a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Antonio Conte gondjai most tovább sokasodtak, hiszen ahogy a klub a hivatalos honlapján, szűkszavú közleményben tudatta, a Bajnokok Ligájában igencsak eredményesnek mutatkozó Fabio Quagliarella megsérült, s így három hétig nem áll majd a mester rendelkezésére.

A támadójátékos az edzésen sérült meg, s a szerdai kivizsgálás során felállított diagnózis szerint Quagliarella hosszú közelítő izma szenvedett sérülést, így előreláthatóan húsz nap múlva lesz ismét bevethető.

Mindez természetesen azt jelenti, hogy Fabio Quagliarella mind a Fiorentina, mind a Real Madrid elleni mérkőzéseket kihagyja, s helyette vélhetően Fernando Llorente kap majd lehetőséget Carlos Tévez párjaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr925578022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2013.10.17. 11:03:09

Na ez már komoly gond, főleg ha Vuci sem épül fel.

Barolo 2013.10.17. 11:44:12

Na ezért kell(ene) 5 hasonló képességű csatár..... most legalább mindenki bizonyíthat. Ha meg lesérül még valaki, akkor visszahozzuk a Capitanot, ő úgy is szereti Madridot! :)
Forza Juventus!

szabo2323 2013.10.17. 12:30:25

Nem aggódom bár kicsit el gondolkodtató a hiánya mert az egyetlen gól érzékeny csatárunk a Bl be.Másrészt most bizonyíthatnak a többiek Pl a törpe :) és szerintem Gió jól is jöhet a real ellen mert meg tudja faszán forgatni a védőket és gyors is de majd a mester el dönti.

babo0410 2013.10.17. 12:49:16

@Berbatov a Juventusnál folytatja?: Az a baj, hogy nagy tahók a Real védői, így szétrúgnák Giot. Am jó ötlet lehetne. Én Q kiválásától nem tartok, mert eddig is az volt a gond, hogy nem tud Tévezzel összhangba kerülni, így a Real ellen, ahol nem hiszem, hogy lesz 500ezer helyzetünk, nagyon kéne egy olyan csatársor, amelyik tökéletes összhangban van, és tudják egymást segíteni. Talán a 3-5-1-1 jó lehetne, vagy Llorente játszhatna. Nem tudom melyik lenne hatékonyabb, de az biztos, hogy nem venné jó néven Llorente, ha még egy ilyen sérüléshullámnál se kapna szerepet. Vagy 3-5-1-1-ben Talán Tévez lehetne irányító, és Llorente a csatár?

szabo2323 2013.10.17. 13:03:34

@babo0410: Bár szerintem nem ezen fog múlni a meccs hanem az egyéni hibákon figyelmetlenségeken a csapat egység erős de ha megint szerencsétlenkedünk mint eddig akkor bukta.nem az fog számitani vagy legalább is remélem,hogy ki játszik Tevez mellet hanem az hogy mentálisan milyen erősek leszünk.Na meg a Fió elleni meccs az hiányzik mint szar a zsebből ráadásul vasárnap ami külön érdekes a számomra,hogy mért nem pénteken vagy szombaton játszunk.

babo0410 2013.10.17. 14:08:21

@Berbatov a Juventusnál folytatja?: Igazad van, de a legutóbbi két BL meccsen is inkább az volt a meglátásom, hogy ha Q nem csak a sült galambot várná, és olyan jól megértené magát Tévezzel, mint Vuci, könnyebben bonthattuk volna meg a védelmeket, és szerintem nyertünk volna, mert jobban széthúzták volna a védelmeket, és akár Vidal is betörhetett volna megint a réseken. Ezért is írtam korábban, h Q góljai ellenére nem vagyok elégedett a játékával. De viszont ilyen aspektusból nézve, Tévez meg jól játszott, csak társa nem volt.

Goku06 2013.10.17. 16:07:45

@babo0410: jaj hagyd már Q oltását megint...
csatárnak az a feladata hogy gólt lőjjön. Ott volt, belőtte. Pipporól mi a véleményed? Ő egy passzal sem járul hozzá a csapatjátékhoz! Mégis, ha jelenleg lenne egy olyan csatárunk, BL győzelemre esélyes csapatunk lenne..

Q-val nincs semmi gond, semmivel sem rosszabb mint bármelyik másik csatárunk (természetesen Tevezt nem számolva)

Real ellen Giot még akkor sem szabad felküldeni, ha mindenki más sérült.. inkább egy törött lábú Llorente mint Gio.. Real védők nem szétrúgnák, hanem egyszerűen szabályosan arrébblöknék, mintha valami ovis lenne..

Llorentét meg lehet próbálni, mert nincs más opció annyira..
Viszont én elgondolkoznék azon hogy Vidal-Pirlo-Pogba-Marci egyaránt kezdő és Tevez az egyedüli csatár.. de ezt Conténak kell kitalálnia, ő látja, hogy mennyire lenne stabil ez a csapat, illetve hogy a Real ellen mennyire kell védekező felállásra átállnunk.. Lehet hogy ezzel egy kicsit magunkra húznánk őket, és az nem lenne jó. (További gyengeség, hogy a meccs közben nem tudna sehogy belenyúlni a meccsbe, mert a középpályán kell megnyerni a meccset, de ha mind a négyen kezdenek, csereként max behozza Llorentét valaki helyére, de akkor meg a csapat összességében gyengül..)
Na de azért Conte az edző, hogy megoldja... itt most komolyan taktikáznia kell. Taktikával meccset nyerni más, mint erőből lenyomni egy védekező kiscsapatot.

babo0410 2013.10.17. 16:58:07

@Goku06: Csak az a gond, hogy Inzaghinak odaadtad a labdát, 90% eséllyel gólt lőtt. Q meg 10/1 gólt lő? És igen is gond van Q-val. Ha összejátszana Tévezzel szét tudnák húzni a védelmeket, és lenne hely lőni akár távolról is. Ha nem csak álldogálna sokszor, akkor szét lehetne húznia a két csatárnak a védelmet, és lennének gólok. A két csatár remek összjátékkal, egymás közti passzokkal szét tudnák húzni a védelmet, és be tudnák juttatni a védők mögé a lasztit, és nem a rögzített helyzetekre kéne várni.

babo0410 2013.10.17. 16:59:30

És még annyi, hogy a jelenlegi csapatban Pippo meghalna! A tömörülő védelmek között esélytelen lenne gólt lőni.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.17. 17:20:43

@babo0410: Elnézést kérek a moderátoroktól, de:
Menj Te a "kurvanyádba" (alá Petőfi) Babo.
Pippo bárkinek, bárhogy tudott gólt lőni és lőtt is.A mai napig a BL - történelmének egyik legeredményesebb játékosa(csak Raúl előzi meg,ha jól tudom, és ők amúgy is állandóan döntögették egymás rekordját :).
Mi az,hogy meghalna ? Emlékszel Te Inzaghira ?! Nem szégyenled magad ?
Úgy beszélsz amúgy,mintha 50 évvel ezelőtti játékos lenne.
Még,hogy meghalna...bár Te halnál már ki a blogokról a hülyeségeiddel együtt !

Goku06 2013.10.17. 19:00:16

@Drughi Di Bianconeri: de hagyd már, a jelenlegi csapatba Pippo be sem férne, mivel nem tudja megbontani a védelmet, hogy a középpályások helyzetbe tudjanak kerülni......
Q-val is ez a baj, tudod.. a kurva anyjáért lő gólt, ha egyszer nem képes megbontani a védelmet..
(ala babo-logic)

babo0410 2013.10.17. 20:11:19

@Goku06: @Drughi Di Bianconeri: Nem akartam reagálni rátok, mert közötök nincs a focihoz ahogy elnézem a hsz-eiteket, de ha nem tudjuk megbontani a védelmet, és a 16-oson belülre juttatni a labdát, akkor egy olyan befejező csatárt berakhatsz aki ott ál 5-6 védővel körülvéve, és várja, hogy passzoljanak neki. Szerintetek nem fognák meg Pippot? a legnagyobb bajunk, hogy sokszor nem tudunk a védelem mögé kerülni, és betörni a 16-oson belülre. Erre beraknátok a neve miatt egy játékost, aki védőkkel körülvéve várná a lasztikat, hogy hátha 10 védő közé bepasszoljuk neki. Sok észre vall. És igen Q nem jó, mert nem játszik össze Tévezzel, így rögzített helyzetekre kell várni, hogy gólt tudjunk szerezni. Ha összejátszana Tévezzel, és segítene neki, akkor meg tudnánk bontani a védelmet, szét lehetne húzni, és Vidal, Pogba és Tévez is remekül lőhetnének távolról. És akkor nem kéne arra várni, hogy kapjunk szabadot végre, vagy nem kéne tizire várni.
Drughi te meg leállíthatnád magad, mert egyre undorítóbb amit művelsz. Igaz csak magadat égeted!

Lord Viktor 2013.10.17. 20:53:18

Sajnálom, az egyik legjobb csatárunk, 1-2 hónap alatt 5. számúból 2-3. számú lett. Remélem mi hamarabb felépül.

@babo0410: Ha már relatíve sokan mondják, hogy f@szságokat beszélsz, akkor el kéne rajta gondolkozni, nem? Az oké, hogy ha személyes (un)szimpátiánk van egy játékos felé, de azért azt nem illik szarozni, aki csatár létére nem csinál sokszor mást, mint gólokat szerez. Nekem egy rossz szavam nem lenne Vucira, ha a flegma sétálgatás mellett fosná a gólokat, de sajnos nem így van.

babo0410 2013.10.17. 21:48:29

@Lord Viktor: Relatíve sokan? És csak azért nem írhatom le a puszta tényeket, mert idén lőtt 3 gólt? Mert csupán olyan tényeket írtam le amiket nem észrevenni elfogultság. És engem nem érdekel hányan irogatják le ugyanazt nekem, én akkor is le fogom írni azt ami rohad nagy gond, és ami nekem nem tetszik. Nem fikáztam, nem agyatlan fröcsögést írtam, hanem puszta tényeket, amit csak azért nem fogok másképpen látni, mert lőtt 3 gólt Q. Conte érában nagy bajunk, hogy rosszul használjuk ki a helyzeteinket, és leírtam az okát. Egyébként meg örülök Q góljainak, de az azért rohadtul nem tetszik, hogy a legtöbb meccsen 20+ helyzetünk van, abból ha 5-6 lövés talál kaput, már jó. És miért? Mert az ellenünk betömörülő ellenfeleket nem tudjuk széthúzni, és vaktában lövöldözünk. És ahhoz, hogy ez változzon, mind a két csatárnak aktívnak kéne lennie. Egymással és a két szélsővel kéne összejátszanak. És akkor szét lehetne húzni a védelmeket, nem is kén, hogy a szélsők beadásokkal próbálkozzanak. Emlékszünk, mikor 2008-ban Madridban Del Piero az 1. gólt lőtte? Az is csak azért jöhetett létre, mert mind a két csatár visszament mikor a kp lasztit szerzett, és Amaurival ide-oda passzolgatva Területet csináltak lövésre. Most meg arra várunk, hogy kapjunk egy szabadot, mert nem tudunk helyet teremteni a lövésre, és vaktában lődözünk.

babo0410 2013.10.17. 21:51:25

És többet a témában nem vitázom, mert úgy érzem nem fogjátok fel mit írok. És attól még hogy nem értetek vele egyet, sajnos ez még igaz.

omlossuti 2013.10.17. 22:45:53

@babo0410: De amikor a csatár a kapussal áll szemben szemben ott már nem kell húzogatni a védelmet, mégis kihagyja :D ott már max a répát kell ..

MdewC 2013.10.18. 00:47:34

Forza!
Mondjuk Q-tól én se vok beszarva. Attól még, hogy Ő a második legjobb formában lévő csatárunk, az a többieket minősíti. Tény, hogy meglövi a fontos gólokat, de lehetne hatékonyabb. A csatároknak pedig nem feladata a kp-nak előkészítenie, ez igazából fordítva megy, az más kérdés, ha az ötlettelen passzolgatások végén, nekik jön ki a lépés, vagy a svájci bepasszára felér Vidal. Ettől még egyébként is lehetne többet próbálkozni távolról. A csatárok max a védekezésnél segíthetnek be, terület szűkítésnél.
Hajrá!

Drughi Di Bianconeri 2013.10.18. 13:28:57

@babo0410: Te szerencsétlen, 3unk közül nem Gokut és engem oltanak MINDEN EGYES fórumon.Esküszöm szégyenlem olykor magam, amiket leírsz itt is, de főleg máshol, égetve ezzel a magyar Juventinok társadalmát.
Öcsipók, inkább húzd le magad a wc-n.Még hogy mi nem értünk a focihoz...
Nem itt, meg egyáltalán: nem fogom magam fényezni, de öregem, ha csak fele annyi közöd lenne a focihoz mint nekem, nem röhögne rajtad a fél blog-társadalom lépten-nyomon :)

Nem az elképzelés nélküli lövöldözéssel van a legnagyobb baj, hanem azzal, hogy nincs 1 darab kreatív, technikás cselezni képes (és szándékozó emberek) sem.
Tevez egyedül kevés.Az ő kategóriájából kéne még 3-4 és akkor nem félteném Európában sem a Juve-t.Nincsen egyáltalán támadó középpályásunk, ez szerintem megengedhetetlen egy az elit közé tartozni vágyó klub életében.
Amúgy is Te hoztad fel Pippot, de úgy beszélsz róla,mint egy nyikhajról,közbe meg korának egyik legnagyszerűbb centere volt.
Megélne ő ma is, HA lennének mellette társak. Továbbá azokat a helyzeteket,amiket Matrica elbaszott, vagy akár Vucsi, akárki más, azokat Ő leginkább bebaszta volna a kapuba.
Ülj már le a p.csádra te nyomi bubu !
Védelmeket széthúzni...Kit vársz TE a csapatba ? Messit ?
Mintha egy center elsődleges feladata nem a góllövés lenne.
Lewandowski, Falcao,vagy akár RvP. milyen hasznos már mezőnyben, és "hogy széthúzzák már a tömörülő védelmeket". És Pippo még jobb volt...
Lett egy impulzusod Quaglia-ról, a bianconeri blogon, és Te azt kifordítod, eltúlzod, és most hű de megmondtad a frankót, Te szerencsétlen !
Nem tartom Quaglia-t Pippo szintű centernek, sőt köze sincs ahhoz (mondjuk nem tudom miért és hogy jött ide Pippo),de az mindenképpen figyelemre méltó,hogy Ő az egyetlen (A régiek közül), aki nem szarik be a BL-ben és mer gólt lőni.
Védelmek széthúzása...Istenem.Ezt úgy mondod,mintha minden csatár képes lenne arra és mindenkinek az lenne a dolga.
Nagyon buta vagy,szerintem önként távozz a blog(ok)ról, mert kitiltani sajnos nem fognak.

Goku06 2013.10.18. 14:11:19

@Drughi Di Bianconeri: A Pippos témát én hoztam fel, nem babo.
És az oka: babo állandóan azért szidja Q-t, mert nem vesz részt az összjátékban, és hát ki a legnagyobb olyan csatár akit passzolni sosem láthattunk, valamint a 16oson kívülre is csak középkezdésnél merészkedik? Hát SuperPippo!
De babo szerint még ő sem férne be az idei Juvéba...

babo0410 2013.10.18. 14:15:42

@omlossuti: Pont ezért kéne széthúzni a védelmeket, ezért kne helyet teremteni a lövésekhez, mert most az van, hogy van 27 lövésünk, abból a fele se talál kaput. Miért? Mert nincsenek tiszta lövőhelyzeteink, száz százalékos ziccereink. Addig már nem jutunk el. És itt reagálnék @MdewC: hsz-ére is, hogy kéne több távoli lövés, illetve vannak is. De mivel nincs hely kapura lőni, azok is vagy a kapusba, vagy a kapu mellé mennek. Ezért kéne helyet teremteni a lövésekre. Nem tudunk. Úgy meg pláne nem, hogy Q-nak mostanában a labda nélküli mozgása sem jó. Le kéne követnie a labdást, üresbe kéne játszania magát, vagy egyszerűen csak a védőket kéne elvinnie magával. Ez sincs meg. Nem is kap sok lasztit, de azt is sokszor úgy, hogy 2-3 védő figyel rá. Így nem tud tisztán lőni ő se. Nem tudunk helyezett lövéseket végrehajtani, mert nem tudjuk megbontani a védelmet. Pedig ha a támadók széthúznák, akkor a 2. vonal, vagy a befejező csatár be tudna törni a 16-oson belülre a védők mögé, és 100%-os ziccereink lehetnének, ahogyan a Lazio ellen is voltak. 4-0 lett a vége. És itt jön el annak a lényege is, hogy miért lő annyi gólt a kp. Mert ők jönnek a 2. hullámban, és ők törnek be az elől lévő 4-es által teremtett réseken a védelem mögé. És ezt Conte nagyon jól kitalálta, csak sajnos a gyakorlatban nem valósul meg. És ez a támadásépítéseink nagy hibája. Meg lehet nézni a statisztikákat, hogy hány kapura lövésünk van, abból hány talál kaput. Nagyon kevés. És szoktuk mondani, hogy a kapusok ellenünk hogy felszívják magukat. Nem. Tulajdonképpen nem a kapusok védenek ellenünk nagyon jó formában, hanem mi lődözzük bele a kapusba a lasztikat, mert nem tudunk tiszta lövőhelyzeteket kialakítani, nem tudunk helyezni a lasztit, mert a védők sűrűjében a kapu a lövő játékos előtt takarásban van, vagy csak nincs meg a kellő terület, hogy helyezni tudja a lövést. És ezért tűnik úgy Téveznél is, mintha nem tudna kapura lőni. Egyszerűen csak nincs hozzá elég terület. Tavalyi Milan-Barca 2-0-on is ez volt. Milan lezárta a területeket a kapu előtt, Messi nem tudott mit kezdeni ezzel, eltűnt a mezőnyben. Mintha ott se lett volna. Csak az a helyzet, hogy a Barca-nál ennyivel jobb játékosok vannak. Visszavágón Milan ugyanazzal próbálkozott, mondván első meccsen bejött. Csak azzal nem számoltak, hogy a Barca felkészül belőlük. Széthúzták a Milan védelmét. Messinek lett helye betörni a 16-oson belülre, nyertek is. De ott mindenki remekül mozgott mind labdával, mind labda nélkül. Első meccsen meg olyan helyzettel találták szembe magukat, amivel a spanyol bajnokságban nem találkoznak, nem tudták mit kell csinálni.
@Drughi Di Bianconeri: szándékosan nem reagálok a hsz-edre, mert akkora ostobaságokat tudsz leírni, hogy az röhejes. És ezt elég tajparasz stílusban. Ez csak téged minősít.

Goku06 2013.10.18. 15:54:38

hú babo, ez az eszmefuttatás. reménytelen
szomorú, hogy egy csatár gyenge teljesítménye el tudja baszni az egész csapat játékát 1 teljes hónapon keresztül.. ráadásul úgy hogy Q alig játszik :D
amikor Q padon ült még akkor is ugyanez volt a probléma, mert ez a büdös paraszt megfertőzte a többi csatárt is azzal, hogy az egész csapat játékát elrontsák..

De most akkor Q nélkül 4-0 a fio ellen? mert hiába, az ő hibája hogy szar a csapat akkor most nélküle végre formába tudunk lendülni :))

babo0410 2013.10.18. 16:10:16

@Goku06: Látom nem érted. Már tavaly is ez volt a gondunk. Tömörülnek ellenünk, és a két csatár, meg a szélek nem játszanak össze. Nem tudják megbontani a védekezést, így nem tudjuk a labdát a védelem mögé bejuttatni. És ennek egyik oka, hogy a csatárok nem játszanak össze se egymással, se a szélsőkkel. Conte remekül kitalálta a dolgot. Tavaly Vuci nem passzolt eleget. Sokszor a 3 védő között erőlködött. Pedig sokpasszos játék kéne, és sokszor ez nem valósul meg a kapu előtt. Idén meg Vuci és Tévez remekül megértették egymást. Ezt hiányolom.

Goku06 2013.10.18. 19:29:51

@babo0410: Én értem, te nem.
Q nyakába varrod azt, hogy idén a két Lazio meccsen kívül nem volt jó meccsünk. A helyzetek megvoltak, de kimaradtak. Ez nem Q hibája, de te mindent az ő nyakába varrsz (a múltkor Pirlo, most pedig Q..)
Q nem egy klasszis, de az idei játékára nem lehet panasz.
Az év elején még te is Vuci ellen voltál, mert lusta most mégis őt dícséred? :P érdekes..
egyértelmű volt akkor is hogy papíron Vuci a második legjobb csatár, de ha nincs kedve akkor más kell. Q jobb mint Gio, és Llorenténél is.. Bár Llorente még jobb lehet idővel. De az hogy 3-4 ziccert kihagyunk egy meccsen, azért Q nem felelős, ezt érsd meg!

babo0410 2013.10.19. 11:05:43

@Goku06: Nem. Illetve nem csak. Mióta Vuci nem bevethető, azóta nem találtuk meg azt a párt Tévez mellé, akivel szépen passzolgatva meg tudnák bontani a védelmet, ezzel helyet teremtve a gólszerzésnek. Ezért lenne jó, ha Gio kicsit erősebb, jobb fizikumú lenne, és nem fújná el egy kis szellő. Mert akkor ő lehetne Tévezzel az akik cseleznek, passzolgatnak, és könnyebben tudnának bejutni a védők mögé. És a helyzet tavaly még rosszabb volt ilyen szempontból.

omlossuti 2013.10.19. 12:06:20

@babo0410: Bocsi Babo nincs kedvem elolvasni amit írtál :DD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása