Agnelli az Európai Szuperligáról és a pénzügyi fair playről

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli Londonban tartózkodik, ahol egy konferencián vesz részt, amelynek legfőbb témája az európai élklubok közötti kapcsolatok további építése.

Agnelli Andrea.jpg"Lehetne közös stratégiánk, mivel együtt erősebbek vagyunk." - nyilatkozta Agnelli.

"A legjobb példa az ECA (Európai Klubok Szövetsége), amit az utóbbi öt évben ők elértek az egészen rendkívüli, hiszen erős egyetértést és konstruktív párbeszédet alakítottak ki az UEFA és a FIFA között."

"A pénzügyi fair play? Támogatom az ötletet, hiszen teljesen ésszerű, hogy meggátoljuk a klubokat abban, hogy a lehetőségeiken túl költekezzenek, azonban ennek mindenképpen hatékonynak kell lennie."

"Először tudni szeretném, hogy mik a lehetséges büntetések. Egy tíz millió eurós büntetés nem lenne elég, s a kizárás sem elfogadható. Képzeljék csak el, hogy az UEFA kizárná a Juventust, a Bayernt vagy a Manchester Unitedet a versenysorozataiból. Mit mondanának erre a tévétársaságok?"

"Az Európai Szuperliga? A problémát az jelenti, hogy az UEFA mindig is automatikusan elutasítja majd az amerikai rendszert, pedig egy zárt bajnokság Európa húsz legjobb csapata között a lehető legjobb dolog volna gazdasági szempontból."

Agnelli természetesen kitért a hazai állapotokra is, s szót ejtett arról is, hogy a Serie A-nak milyen téren kellene fejlődnie.

"Javítanunk kell a rendszeren, hiszen változatlanul a senkiföldjén ragadtunk. Sokat beszélünk arról, hogy miként kellene elkölteni a pénzt, arról azonban nem, hogy az olasz labdarúgás miként fejlődhetne nemzetközileg."

"A fél ország követi a labdarúgást, s ezáltal megvan az a képessége, hogy az olaszországi politikai helyzetet is irányítsa. Ehhez hozzá kellene járulnia egyfajta felelősségérzetnek, távlati elképzeléseknek és fegyelemnek."

Agnelli elismerte, hogy a Juventus arra törekszik, hogy a jövőben megpróbálja növelni a stadion által termelt bevételeket. 

"A Delle Alpi 68 ezer nézőt volt képes befogadni, de lényegében egy fehér elefánt maradt, egy hideg és barátságtalan hely a mérkőzések megtekintésére, ahol nagyon alacsony volt az átlagos nézőszám a befogadóképességhez viszonyítva."

'"A Juventus Stadiumban 41 ezren férnek el, s szinte mindig telt ház van, ezzel pedig 40 millió eurót termel, a korábbi stadion 13 millió eurós bevételével szemben."

"A Stamford Bridge 80-90 millió eurót hoz, s ez az a cél, ami a szemem előtt lebeg. Ugyanakkor a gazdasági helyzet és a bajnokságunk alacsony árai nem segítik az ügyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr765563061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.10.13. 11:03:01

Remélem a pénzügyi Fair Playel,az Olasz liga helyzete,megítélése javulni fog egy kicsit.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása