Conte: "A csapatnak pofonra van szüksége"

A Milan elleni, 3:2-es győzelemmel végződő találkozón a Juventus ismét hátrányból felállva hozta a három bajnoki pontot, s Antonio Conte a mérkőzés lefújása után értékelte a látottakat.

Conte Antonio_sapka.jpg"A sorsolást követően mindenki azt mondta, hogy igazán nehéz lesz a rajtunk, s boldogan kiegyeztem volna azzal, ha mostanra hat győzelemmel és egy döntetlennel állunk." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak.

"Jó teljesítményt nyújtottunk, de fejlődnünk kell. Jelen pillanatban hátrányba kerülünk az első kapura tartó lövésből, ez balszerencsés, de ugyanakkor a hibáinkból is következik. Már egy ideje ugyanezzel a helyzettel szembesülünk, szinte mintha egy pofonra lenne szükségünk, hogy felébredjünk."

"Ma őrületes volt, hiszen szinte észre sem vettem, hogy a Milan betalált már húsz másodperc alatt. Jó teljesítménnyel felálltunk egy erős Milan ellen."

Conte ezúttal kiválóan cserélt, mivel Giovincónak csupán két percre volt szüksége ahhoz, hogy megfordítsa a mérkőzést.

"Úgy gondoltam, hogy jól cseréltem szerdán a Galatasaray ellen, de az ellenfél egyenlített, s mindenki arról beszélt, hogy szörnyű döntéseket hoztam." - mondta Conte mosolyogva.

"Minden a végeredménytől függ, azonban egy csapat megítélésének túl kell mutatnia ezen. Örülök, hogy azt követően, hogy az emberek olyan sokat kérdeztek már róla, Giovinco végül döntő találatot szerzett. Boldog vagyok Seba miatt, mivel túl sok kritikával illetik a Juve szurkolók. Nem helyénvaló mindez, hiszen pontosan olyan jó, mint a többi támadónk, s támogatásra van szüksége. Bízom benne, hogy a gólnak köszönhetően javul a viszonya a szurkolókkal ."

A mérkőzést megelőző nyilatkozatához hasonlóan, Conte ismét kitért a Juventust kritizáló hangokra is.

"Nem vagyok meglepve, mert az elmúlt két év során győztünk, s ez a szezon rendkívül nehéz lesz. A történelem ezt igazolja, hiszen az egyetlen Juventus, amely zsinórban háromszor is győzni tudott, 1930-35 között tette mindezt."

"Mindannyiunknak meg kell értenünk ezt: a játékosoknak, a szakmai stábnak, a klubnak és a szurkolóknak is. Nagyon egységesnek kell lennünk, s észre kell vennünk, hogy a kritikusok mindig azon mesterkednek, hogy elbizonytalanítsanak bennünket, s ártalmunkra legyenek."

Az újságírók felvetették, hogy ez az "egyedül a világ ellen" szemlélet közel áll a José Mourinho által olyan sokszor alkalmazott retorikához.

"Bizonyos dolgokat már akkor is elmondtam, mielőtt Mourinho Olaszországba érkezett volna. A Sienánál mindenkire dühös voltam, mivel a második helyen álltunk, mégis panaszkodtak. Senkitől sem merítek inspirációt, egyszerűen azt mondom, amit gondolok. Szerencsémre megadatott, hogy tizenhárom esztendeig a Juventus játékosa lehettem, így tudom, milyen nehéz."

"Most szünet következik a válogatottbeli kötelezettségek miatt, majd rendkívül nehéz menet vár ránk a Fiorentina és a Real Madrid ellen."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr835554697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bfeco 2013.10.07. 13:47:01

Csak nehogy jöjjön egy kibaszott nagy pofon majd a Real ellen.

steelo 2013.10.07. 13:50:14

Én biztos vagyok benne, hogy legalább az egyik mérkőzést meg fogjuk nyerni a real ellen. Nehéz lesz ez igaz de azért láthatjuk h lehet nekik is gólt lőni sőt megverni őket. Ők is csak emberek, mellesleg nem is muzsikál olyan jól ez a real. Sztem egyszer biztos megverjük őket de még a végén lehet h meglepetés is lesz és még jobban szereplünk majd :)

Alex8610 2013.10.07. 22:27:36

Ha pofonra van szüksége a csapatnak akkor pofozza fel őket Conte meccs előtt.Csak feltudjanak állni utàna:) eddig nem volt nagy baj de a blben tobb hibat nemigazan vethetunk es a bajnoksagban is rezeg a lec nem tudom pl a Roma meddig bírja ezt a menetelest de osszekell kapnia magat a tarsasagnak kulonosen fejben.

Goku06 2013.10.07. 22:59:57

@Alex8610: csak az a gond, hogy eddig komolytalan csapatok ellen kellett felállni a hátrányból. Ha a real ellen is odaajándékozunk egy gólt akkor vége a dalnak. Ellenük nem szabad hibázni, mert ők ki is használják azt..

Ebben a Conte nyilatkozatban a legnagyobb kamu az az "erős" jelző a milan neve előtt.... ne vicceljünk már.. a történelem egyik leggyengébb milanjáról beszélünk..
egy komoly csapat ellen ha odaadunk egy gólt az első percben, akkor ők azt csinálják mint a bayern.. esélyt sem hagynak és magabiztosan lehozzák a meccset. 1-0ról a real is simán lehozza.
Real elleni meccsig van idő, össze kell szedni a védelmet, mert ott már nem hibázhatnak.

2013.10.07. 23:16:33

Erős Milan?!Az első perctől eltekintve tulajdonképpen a tizenhatosunk környékét se tudták megközelíteni,a támadóik nevetségesek voltak,mondjuk se Matritól se Robinhotól nem vártam többet,a középpályájuk nevetséges volt Montolivoval az élen...mi szégyellhetjük magunkat,mert ezt a jelenlegi bohóc Milant 3-4 góllal kellett volna hazaküldeni!

2013.10.07. 23:18:10

@fire06: Mármint 3-4 gólos különbséggel...a 3 rúgott gól nem rossz,habár a mutatott játékunk miatt nem érdemeltük meg,viszont az a két bohóc kapott gól...nem kellenek szavak sztem!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása