Conte: „Figyelmesebbeknek kell lennünk”

A szerda esti BL-mérkőzést követően Antonio Conte a nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy tisztában van azzal, mennyire kemény harc vár csapatára, ha tovább kíván jutni a csoportból.

Conte Antonio_sajtó.jpgA mérkőzés első gólját ezúttal is a Juventus szenvedte el, Leonardo Bonucci bődületes hibáját követően Didier Drogba betalált a kapuba, a torinói bajnokcsapat pedig egész meccsen azért küzdött, hogy megfordítsa a mérkőzést, ami sikerült is, ám Fabio Quagliarella gólja után hatvan másodperccel ismét hibázott az olasz csapat védekezésben, így a torinói csapatnak meg kellett elégednie a döntetlennel.

„Határozottan csalódott vagyok, mivel az első baki után, amely sajnos néha előfordul, sikerült megfelelő pályára terelni a mérkőzést. Sajnálatos, mert ha a nyolcvanhetedik percben gólt szerez egy csapat, szokatlan, hogy rögtön a középkezdést követően gólt kapjon.”

„Figyelmesebbeknek kell lennünk és józanabb döntéseket kell hoznunk. A srácok nagyon keményen próbálkoztak, hogy visszahozzák a meccset, és úgy gondolom, hogy ez megérdemelten sikerült is.”

A bianconero csapat Koppenhágában is osztozott ellenfelével a pontokon, így jelenleg két ponttal a második a hatpontos Real Madrid mögött és az egy-egy pontos Galatasaray és Koppenhága előtt.

„Mostantól kedvezőtlen helyzetben vagyunk, de ez nem szabad, hogy eltántorítson minket. A következő négy mérkőzésen az abszolút maximumot kell nyújtanunk. Foggal, körömmel kell küzdenünk. Ha jól teljesítünk, akkor tovább fogunk jutni, ha pedig nem, akkor ez azt jelenti, hogy a többi csapat jobbnak bizonyult, és megemeljük a kalapunk előttük.”

Az újságírók megmutatták az edzőnek a második gól előtti helyzetet, és arra voltak kíváncsiak, hogy véleményük szerint Mauricio Isla hibáztatható-e a gólért.

„Taktikai kérdésekben közvetlenül a játékosokkal szeretem megbeszélni a különböző helyzeteket, nem pedig a televízióban. Amikor elemezzük a mérkőzést, kiemeljük majd a pozitív és kevésbé pozitív dolgokat, valamint megkeressük a hibákat.”

A Juventus talán kissé kiismerhetővé válik és az ellenfelek negatív hozzáállása is kezdi megtenni a hatását.

„Tudunk módosítani a játékunkon a meccs közben, hogy ezzel meglepjük az ellenfelünk, azonban a felállásunk az, amely látható. A keretben Simone Pepe az egyetlen játékos, aki lehetővé tenné a 4-3-3 alkalmazását. A rendelkezésemre álló játékosok alapján próbálom a legjobb felállást alkalmazni, hogy a legjobbjukat nyújtsák.”

„Nem hiszem, hogy Stephan Lichtsteiner vagy Mauricio Isla használható lenne elöl 4-3-3-as konfigurációban. Sajnos Simone Pepe tavaly óta sérült, és nincsenek meg az ehhez a felálláshoz megfelelő szélsők a keretben.”

„Öt csatár van a keretben és mindannyian játszanak, így mindegyikük fontosnak érzi magát. Bármi is történjen, az emberek panaszkodni fognak, amiért bizonyos játékosokat kihagyok a kezdőcsapatból, de nem használhatom mindegyiküket ugyanazon időben.”

Az esti mérkőzés ugyanakkor további rossz híreket is tartogatott, hiszen Mirko Vučinić és Stephan Lichtsteiner is sérülten hagyta el a pályát idő előtt.

Vučinić és Lichtsteiner esetében izomproblémák merültek fel, azonban meg kell várnunk a csütörtöki vizsgálatokat, hogy kiderüljön, milyen mértékű a sérülésük. Reméljük, hogy nem túlságosan súlyosak.” - zárta a szomorú szerda esti nyilatkozatot Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr375548636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apuleius 2013.10.03. 11:11:14

"A keretben Simone Pepe az egyetlen játékos, aki lehetővé tenné a 4-3-3 alkalmazását."

Ez a bullshit szánalom a köbön. Pepe gyakorlatilag a teljes tavalyi szezont kihagyta, s erősen kétlem, hogy valaha focista lesz még belőle. Mintegy egy hónappal a mercato zárása után ne csináljunk már úgy, mintha a kiesése váratlan fordulat lenne, ami derült égből villámcsapásként ért minket. Mi a búbánatért nem próbáltunk ide igazolni valakit, ha Conte ilyen világosan látja a problémát?

venember83 2013.10.03. 11:37:53

@Apuleius: valószínűleg nem tekinti igazi problémának ezt a dolgot, csak erre tudok gondolni. Pedig így a háromvédős felállás mindenki általi kiismerése nyomán nem ártana valamit változtatni, vagy csak simán elkönyvelni, hogy minden meccs gólhátrányból indul.

Apuleius 2013.10.03. 11:55:29

@venember83: Nem tudom, nekem a nyilatkozatából az jön le, hogy Conte komolyan gondolja, s nem először emlegetni Pepe kiesését.

A szélsőjátékunk katasztrófa, nem az a baj, hogy kiismerhető, hanem, hogy Asamoah és Lichtsteiner konkrétan képtelen beadni, képtelen magát becselezni. Ez a kiismertek minket szöveg csak takarózás. A világ minden nagy csapata hasonló helyzettel szembesül, nyilván egy Barcelona, egy Real Madrid vagy egy Bayern München ellen is mindenki betömörül. Ha ezt egy edző képtelen megoldani, akkor el kell gondolkodnia, hogy vajon jó helyen dolgozik-e.

Dühítő Bonucci hibája, szánalmas a második bekapott gól, de ezek csak részei egy nagyobb egésznek. A csapat már mérkőzések óta elképesztően pontatlanul játszik, alig van hiba nélküli passz, a hibák miatt rendre elakadnak a támadásaink, s pl. Pogbára vagy Vidalra szinte rá sem lehet ismerni.

Nem lehet véletlen, nem lehet balszerencse, hogy egymás után kétszer is balfaszkodunk Dániában, s pontosan másoljuk a tavalyi szezonunkat a Bajnokok Ligájában, csak az a baj, hogy most nem egy gödörben levő Chelsea, hanem a Real Madrid lesz az ellenfél. Conte hiába beszélt a plusz egy év BL tapasztalatról, Conte és a csapat ugyanott tart, ugyanazokat a hibákat ejti, mint egy évvel ezelőtt.

Az külön ijesztő, hogy a tavaly kifejezetten jól teljesítő Bonucci a korábbi formáját mutatta tegnap, amikor meccsenként szállította az öngólt vagy a gólpasszt az ellenfélnek. Remélem nem tér vissza ehhez a formához.

A széleket meg kellett volna erősíteni, nincs mese. Ez pedig fájóan súlyos hiba a vezetőség részéről, amire rámehet a szezonunk sajnos.

MdewC 2013.10.03. 12:03:58

@Apuleius: Forza!
Ezt a nyilatkozatott más szemszögből is érdemes vizsgálni.
"Sajnos Pepe tavaly óta sérült és nincsenek meg az ehhez a felálláshoz megfelelő szélsők a keretben." valamint " a rendelkezésre állókból próbálom a legjobb felállást összehozni..."
Nekem ez azt mondja, hogy igazolni kellett volna főnök srácok, mert ez lett ígérve, mindenki tudta, hogy Pepito sérült, ha Conte ezt jelezte, de nem kapta meg az már nem az ő hatásköre. Valamint lehet üzenet is, remélhetőleg a soron következő igazolási időszakra. Ez egy kritika a feletteseknek, nem több.

b.tom 2013.10.03. 12:21:44

úúúr isten! ha mi pepére várunk, az régen rossz! nagyon nagy gondok vannak, ha pepe visszatérésétől bármit is várunk! az a szerencsétlen 1,5 éve sérült, és előtte sem tudott focizni! nála lichti is hasznosabb, ő legalább nem fut bele a labdával a védősorba (ő inkább beléjük lövi a labdát). elvileg isla kellene tudjon azon a poszton játszani (egyenlőre itt sem tud), mivel technikásabb pepénél (ez nem nagy szám)!

teljesen egyértelmű lenne a 3 csatáros elállás is, pepe nélkül: középen fernando, mellette tetszés szerint bármelyik másik csatárunk, tekintve hogy egyedül a spanyol a center. persze optimális esetben tevez és q/gio. januárban pedig igazi, cselezni, de főleg beadni tudó szélsők kellenének..

Apuleius 2013.10.03. 12:24:58

@MdewC: Talán ez is benne van, viszont a problémát akkor sem egy ilyen meccs utáni nyilatkozatban kellene felemlegetni. Ha Isla hibájáról "közvetlenül a játékosokkal" akar beszélni, akkor erről meg közvetlenül a vezetőséggel kellene. Valahogy nem érzem elegánsnak, ha egy ilyen híg fos teljesítmény után ilyen béna mutogatással nyilatkozgat az edzőnk.

MdewC 2013.10.03. 12:48:49

@Apuleius: Ebben van vmi. Reméljük lendületet veszünk most már. Meg egy-két jó szélsőt. :)

NucLeo 2013.10.03. 13:52:09

@Apuleius: Nyilvánvaló,hogy az alap kezdőnkből Asamoah és Lichtsteiner nem tudnak beadni,se egy az egybe megverni a védőjüket,de ez nem feltétlenül az ő hibájuk.Asamoah egy kiváló középső középpályás,Lichti jobb bekk(ezen a poszton kevés jobb van nála szerintem).Azaz Conte kérésére egy számukra idegen poszton kénytelenek játszani.Így aztán még viccesebb,hogy Conte szerint Pepe hiánya zárja ki a formációváltást.

Apuleius 2013.10.03. 14:10:28

@NucLeo: Igen, ez sajnos tényleg így van. Felfoghatatlan, hogy miért aludtuk át a nyarat úgy, hogy egyik oldalra sem érkezett minőségi megoldás.

Trieszt120506 2013.10.03. 15:03:56

Sajnos valamikor az első és a második szezon között elvesztette a tökeit Conte. Tavaly óta ugyanazokkal a hibákkal küzdünk, mindenki ellen ugyanazt a játékot játsszuk, ami miatt a végletekig kiismerték a játékunkat. Egy kis csapat jó eséllyel pontot szerezhet ellenünk bunkerfocival, egy nagy csapat meg jó eséllyel megverhet minket, ha agresszívan letámad. Ennyi.
És hétről-hétre ugyanazokat a semmitmondó nyilatkozatokat kell olvasnom...

hellan (törölt) 2013.10.03. 15:16:35

Őszinte szólva Conte rohadt nyilatkozataival kezd tele lenni a hócipőm. Egy dolog, hogy cserélni még mindig nem tud normálisan, de h a 4-3-3 csak Pepén ugyan húzzon már...
Egy 1,5 éve pályát alig látott játékosról beszélünk, aki sohasem lesz a régi, régen rossz, ha ő rá várunk e téren.

Megkérdezném tőle, hogy 2 éve mikor 433-t toltunk Mirko szélső támadót játszott, akkor most miért Pepén múlik egyedül a dolog? Tévez, Giovinco és Mirko csak h 3 játékost említsek, akik ezt a szerepkört be tudják tölteni.
A szélső posztot meg hagyjuk: Lichtsteiner, Peluso és DC szélső védők 4 védős rendszerben, míg Asamoah belső kp eredetileg, az egyedüli igazi szélső Isla.

A mester újra és újra öngólt lő a nyilatkozataival.

juve13 2013.10.03. 15:22:49

ha tehetném mindenkinek adnék egy +1 et mert szinte mindegyik hozzászólás jogos, ezekután valakinél meglátom h azt irja h jó mercatonk volt tökönbököm... Isla ról meg annyit h gőzöm sincs mi alapján vették meg,de pocsék volt...Sajnálom a mérközést mert úgy éreztem végre sok idő után h nagyon akart a csapat és mindent megtettek , Pirlo az bilyen meccseken érvényesül igazán és 2011/12 szezonban minden meccsen ilyenek voltunk,volt tüz a csapatban....volt kreativitás de mostanra szinte elfogy minden de azért bízom bennt h valamit kitalálunk de hogy megint ugyan az mint tavaly...fos csoport és magunknak tesszük nehézzé...realt egyszer meg kelll verni vagy a galatát idegenbe .... forzaaaaaa

bianconeri_2007 2013.10.03. 15:38:13

ahhoz képest, hogy úgy játszunk 3-5-2-t másfél éve, hogy nincs hozzá igazi winback-ünk, aki jól védekezik (ezt tudja lichtsteiner és asamoah) és jól is támad (na ez nem megy nekik, mert egyikük jobbhátvéd, a másikuk középső középpályás), nem is rossz a játék. habár én arra számítottam, h a tavaszi bl-meccsek hatására legalább a bl-ben más formációban, szemléletben játszunk és h ennek megfelelően alakul a mercato. ugyanis lehetett tudni, hogy 1. az európai sikerhez jobb széljáték kell (giacherrini eladva, pepe nincs pótolva), 2. llorente érkezik, aki jól fejel (jól beadó szélső kell), 3. asamoah csak vészbalszélső. ezek közül egy problémát sem oldottak meg, hanem valószínűleg az exor nyomására eladtak játékosokat.

az, h nem lehet 4-3-3-t játszani pepe hiánya miatt elég sovány vigasz. akkor ki kell találni mást, mert muszáj. és ami leginkább bosszant engem az az, h ez tudható már fél éve!

az is átgondolandó, h mennyire poszton kívül van játszatva néhány játékos. alapesetbe a játékosokhoz alakítjuk a rendszert, nem pedig a játékost próbáljuk megváltoztatni a rendszerhez. pl. ogbonna, marrone mint söprögető; lichtsteiner, asamoah, peluso, padoin, cáceres mint wingback; giovinco mint középső csatár, marchisio mint árnyékék, isla mint jobbhátvéd, aki a keret egyetlen wingback-je, pepe mint középső középpályás. úgy kell alakítani a játékot, h a játékosok erényei leginkább kidomborodjanak, és a csapat a legtöbbet nyerjen vele. az, h asa és licht a két szélső miben haszon? jól védekeznek, de előre 0, és nincs más játékos a szélen. saját magunkat lőjük tökön...

mondjuk a formációnál a helyzetkihasználás sokkal nagyobb probléma mostanában...

Victor90 2013.10.03. 18:05:41

Ha Conte nem változtat,rossz vége lesz.Nem gondoltam volna,hogy ezt fogom mondani,de most jelenleg így érzek....(ne legyen igazam).

2013.10.03. 18:07:20

MIT AKAR MÉG MINDIG PEPÉVEL?!Soha nem volt Juventus-szintű játékos,és mostmár nem is lesz...azt is kétlem,hogy valaha a pályán látjuk még!
A 3-5-2 meg lefutott,más kell,méghozzá kibaszott gyorsan...
A meccsek elejét rendre átalusszuk,így állandóan hátrányba kerülünk,a védelem közel se olyan magabiztos,mint volt,a csapat támadó potenciálja pedig szánalom értelmes szélsők híján!Tevez rengeteget kell,hogy visszalépjen a középpályára labdákért,de utána meg pont ő maga hiányzik elölről,hogy elkérje a labdát(kisebb taktikai öngól!),erre sztem megoldást jelenthet egy 4-3-1-2-es formáció,amire egyébként tökéletesen alkalmas a keret...Tevez amolyan visszavontabb árnyékék szerepben elkéregeti a labdákat a középpályáról,védekezésben is be tud segíteni,mögötte a szokásos középpályás-trió,ahogyan Conte akarja,a két szélsőhátvéd ugyanúgy játszana,mint eddig,mert most is az a feladatuk,hogy védekezzenek és segítsék a támadásokat(amit mondjuk nem tudnak megoldani,de mind1),elöl meg lehetne Q és Llorrente,mert a spanyol fejét azért meg lehet akármikor találni egy értelmes beadással,Q meg rendre gólt szerez,amikor játszik,nem is értem mi a toszt variál még mindig Conte,mikor jól látható,hogy Q még a cserepadon is ülve is akkora veszélyt jelent a kapura,mint Vuci a pályán a tökét vakarászva!

babo0410 2013.10.03. 18:58:40

Nem a felállással van a gondunk. Itt fejben nincs rendben a csapat. Ha van 27 kapuralövésünk, de csak 5 találja el a kaput, akkor a csatárokat is megkérdezem, hogy nem akarnak elhúzni a jó édes...? Mindenki Quagliarellát várja a kezdőbe, de ha ő is 100/1x képes eltalálni a kaput, akkor nem jobb, mintha Vuci játszana. Én beraknám Llorentét, hátha, Volt egy helyzete, ahol ha nem csúszik el akkora gól, h a kapus csak úgy néz. Én végre játszatnám. És gyorsabb labdajáratások kellenének, hogy ne tudjanak visszaállni ellenünk mindig 10 emberrel védekezni. A Real ellen ez lesz egy kis könnyebbség. Amikor nem áll vissza az ellenfél jobban megy. És mindig felszívjuk magunkat a nagyok ellen. A védelmet kell rendbetenni. Én megláépném, h Vidal-Pogba-Marci Játszana a Real ellen. A Toro ellen stabilabb volt a csapat Pirlo pihenésével. És a szélsőknek gyakorolniuk kéne a beadásokat, vagy nem kéne erőltetni azokat, mert nem hiszem el, h ennyire nem tudnak beadni.

epaska 2013.10.03. 19:20:49

Az a helyzet, hogy ez a keret egy nagy kotyvalék! Nem is csoda, hiszen azt vesszük meg, aki ingyen van, nem azt akire szükségünk lenne. Egyszerűen nem lehet megfelelő formációt találni!
Talán a legegyszerűbb a 4-2-3-1-re való átállás lenne vagy a 4-3-1-2.

Lichtsteiner Bonucci Barzagli Chiellini
Pogba Vidal
Tevez Marci Vucinic
Llorrente

vagy

Lichtsteiner Bonucci Barzagli Chiellini
Marci Pogba Vidal
Tevez
Valamelyik 2 csatárunk

Error13 2013.10.04. 00:20:52

egyértelműen a 4-3-1-2 lehet a megoldás esetleg még a 4-3-2-1.. változtatni kell minél elöbb mert az ellenfelek nagyon kiismertek minket, a másik meg hogy Lichtsteinert már jobbhátvéd pozicioba akarom látni, mert neki az az eredeti helye és sokkal nagyobb teljesitményre képes azon a poszton!!

szabo2323 2013.10.04. 11:38:42

Nekem igazából az tűnt fel ha az elenfél is 5 középpályással játszik akkor meg vagyunk lőve vagyis kínlódás van pl a samp elleni meccs de a Galata is csak egy csatárral játszott szinte 4 védő őt középpályás ha jól emlékszek

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása